hardføre druetyper

Liste over frost-resistente varianter av druer

Når avl drue må forholde seg til mange nyanser, fordi dette anlegget er preget av capriciousness. En av de viktigste kravene er å sikre en pålitelig ly om vinteren. Dette skaper en rekke ulemper, spesielt hvis druene vokser i landet, snarere enn på et nærliggende område.

I dette tilfellet er det foretrukket å gi beskjedne kald-resistente varianter av druer, dyrking av som er distribuert til de forskjellige klimatiske soner. Gjennomgang av de beste hardføre druetyper, samt nyansene av omsorg for dem er omtalt i denne artikkelen.

Den største forskjellen mellom tekniske kvaliteter - bruk i vinproduksjon og matlaging. I fersk form, som regel, bærene er ikke brukt, men det finnes unntak. Slike "generalister" som er mest populære i moderne planteforedling, og hvis de er også motstandsdyktig mot frost, slike typer nødvendigvis trenger å lande på nettstedet. Det er fra disse typene får den beste vinen, og er også brukt i matlaging.

Oversikt tekniske ikke en som dekker druetyper:

 • Isabella. Sannsynligvis den mest populære utvalg av blå druer. Brukes til å lage vin hjemme og i industriell skala, preget upretensiøs omsorg. Modningstiden - 150 - 180 dager, utbytte på ca. 70 kg / ha. Resistent karakteristisk sykdom som krever en backup og tynning skudd. Hvordan lage hjemmelaget vin fra druer Isabella selv, detaljerte i artikkelen her.

1

Selvfølgelig, listen er langt fra komplett, dessuten har hver dyrker sine "favoritter", har vist seg å være usårbar. Disse plantene blir ofte brukt for landskaps pergolaer og gjerder. Lær mer om Nord Saperavi variasjon, kan være fra en artikkel på linken.

Videoen - kald-resistente varianter av druer:

Bruksområder av tabellen druer er ikke så omfattende, men de kan spises fersk. de er mer delikat smak og aroma. Videre bær har et mer attraktivt utseende og godt tolerert i transport.

Sukkerinnholdet i tabellen varianter kan være lavere enn det tekniske, men det er ganske tilfredsstillende og surhet. Dette bidrar til å få mest mulig balansert og behagelig smak.

Hvilket bord varianter er frostsikker:

 1. Don agat. Modningstiden - over 115 - 120 dager. Bær er ikke så søt (sukkerinnhold i området 13-15%), karakterisert ved en avrundet form, smak enkel. Motstår senke temperaturen til -26 grader, det krever tynning skudd.

Den store fordelen med bord varianter anses annen periode av modning bær. Velg det optimale forholdet og landet busker med ulike modne druer kan fråtse i en hel sesong.

Hva er egnet for Sibir til Moskva

I sammenheng med en mer nordlig klima har en sjanse til å vokse noen av de ovennevnte varianter. Det eneste som må gis - ekstra beskyttelsesdekselet. Hevdet frost varierer fra - 24 til -30 grader, men som vi vet de fleste av vindyrkere, anlegget er ikke forferdelig frost og is. Det er derfor også i sør, de fleste artene av druer som har behov for isolasjon.

Det er en viktig ting - modningsperioden. Kort sommer betyr at det er best å bruke en svært tidlig og tidlige varianter, for å ha tid til å få en avling før den første frosten.

Videoen - dyrking av druer i Sibir:

Det er best å ha bevist følgende klasser:

 • Russiske tidlig.
 • Riddle baller.
 • Bashkir tidlig.
 • Pinocchio.
 • Tidlig Magarach.

Frost-resistente druer - et godt valg for enhver anledning. Teknisk kvalitet og servise kan brukes i hage del, så behovet for hemmeligholdelse er høyst uønsket. I tillegg kan kuldebestandige druer dyrkes i uegnede klima for dette. De beste varianter av druer er ikke skjermet i informasjonen som presenteres i denne artikkelen.

Vinter-hardfør druetyper: fordelene ved å dyrke

Ikke så lenge siden dyrking av druer i de tempererte breddegrader var en uoppnåelig drøm. Men arbeidet i begynnelsen av 21-tallet, planteforedlere hadde gjort sitt arbeid. De ble avlet hardføre varianter av høy kvalitet druer, som gjorde dem i stand til å vokse i den tempererte klimasonen.

Vinter-hardfør druer godt egnet for Sibir

For ikke å forveksles med valget av druetyper som vil bli plantet på tomten, må du ta hensyn til sine egenskaper, nemlig:

 • God motstand mot frost, sykdom, samt mikroorganismer;
 • Stor grad av juice i bær;
 • Sukkerinnhold på minst 20 prosent;
 • Lav helling pensel;
 • Maksimalt innhold i bær av næringsstoffer, mineraler og vitaminer.
 • Fruktene av disse variantene har blitt brukt til fremstilling av vin og juice.

Vinter-hardfør druetyper kan overleve vinteren med frost til 40 grader. Men vi må huske på at de unge skuddene er mindre motstandsdyktig mot frost enn eldre.

Alle vinterhardføre druetyper er preget av god avkastning. Imidlertid kan prosessen med modning og frukt kvalitet endres, og ikke til det bedre, under påvirkning av mannen.

Når frukten modner for mye, alle næringsstoffene plantene er i sin modning. På grunn av dette, lider tre og røtter av druer, som de ikke får nok å spise. Dette kan føre til en nedgang i kvaliteten på druen og dens gradvis degenerasjon.

Alt tyder på at utbyttet av druer trenger å være normalisert. I løpet av våren etter en kald vinter må være nøye undersøkt for tilstedeværelse av døde hull, deretter kuttet av de skadede områdene.

Erfarne gartnere rådes til å gjøre beskjæring to ganger i året: i høst i forberedelsene til vinteren, og druer på våren før fruiting.

Dyrking av druer i hagen

Vin økende behovet bare velge resistente varianter av ulike sykdommer. Disse variantene skal håndteres bare én gang.

Selv de mest kalde resistente varianter kan bli skadet i kalde vintre uten snø. På grunn av frost dreper den drue røtter.

Ved å følge noen av reglene, kan vi sikre at druene vil glede sine frukt årene som kommer:

For å redde anlegget, etter den kalde vinteren, våren er nødvendig å helle druer med varmt vann. Etter det må den fjernes og settes på bakken. Land løsnet, spud og hennes prishpilivayut druer. Fuktighet er nødvendig for å opprettholde så lenge som mulig, for denne druen havn en film eller annet spesialmateriale. Roots vil spire igjen, skjønt, og vil være overfladisk, og druene vil få et nytt liv;

Druer, selv kalt en frostsikker, ung vintreet fortsatt trenger ly i de første 2-3 årene. I løpet av denne perioden, er det fortsatt svært følsom for sterk frost. La ikke skjermet vinstokker bare i det fjerde året, og du bør starte med bare én gren. I løpet av våren må du vurdere tilstanden hennes. Hvis en gren er OK, neste vinter, du kan ikke forlate ligger noen grener. Gradvis alle druene blir igjen i vinter;

Frostbestandig druer også krever spesielle forberedelser for vinteren. Beskjæres vinstokker må legge ned på forberedt bord. druer god overføring under et lag av snø og vind og snøstorm og bitende kulde. Hver 10 cm snø ble lagt ca 10 grader til oppvarming av anlegget.

Druer ytterst velsmakende, også har antioksidantegenskaper. Dessuten gjør deres positive virkning på det kardiovaskulære system og mage- og er uunnværlig. Selv kosmetikk aktivt bruker drue frukt for egne formål.

Winter herdighet druetyper

Druer med en frostsikker kvaliteter er lett å takle vanskelighetene, og lett tilpasser seg nye levekår. Drue vine er lett å forme, de kan veves sammen, og fra dette plexus gjort smug.

Rich vinhøsten

Ved ytre tegn på vinter-hardføre varianter er ikke veldig attraktivt. Bærene kan være liten, og den lille størrelsen på penselen. Selv smaken av noen av dem kan være sure.

Det er enda en spesiell bord eller vindruer, som er dyrket spesielt for utformingen av paviljonger. Deres opprinnelse er forbundet med arbeidet til amerikanske forskere. De kalte selv Isabella, amerikansk, eller rett og slett - ikke skjermet. Om vinteren er det ikke fjernes, venstre der, hvor han vokste opp før. Ikke en som dekker varianter upretensiøs omsorg, lett å outsource klønete beskjæring, de er motstandsdyktig mot mildewy, svært sjelden skadet av phylloxera. En slik variasjon er best å velge å vokse uerfarne gartnere.

Hemmeligheten hardførhet er ikke en som dekker druetyper ligger i det faktum at vinrankene er ikke frukt knopper, som er undergrunnen og er i stand til å overleve i mange år. Hver nyre er lagret under en bakterie av fremtiden til røttene, som begynner å våkne opp og bli aktive bare etter de gamle røtter fryse og dø.

De klimatiske forholdene i vårt land ikke tillater å vokse velsmakende, edel bær, ikke skjule det. Dekker druene kommer fra europeiske land, mye bedre enn ikke et dekke. Imidlertid, og forsiktighet er nødvendig for mer grundig, herunder kjemisk behandling for forebyggelse av skadedyr og sykdommer. Samtidig fremveksten av druer kostnader, samt forverring av de økologiske kvaliteter av frukten.

Funksjonen er ikke en som dekker varianter er at de kan perfekt pare seg med de europeiske varianter.

Tenk varianter som er mest hardføre bedriften og som er mest verdsatt av profesjonelle og amatører.

I slutten av juli, den tidligste modner variasjon Juodupė ikke dekker. Vegetasjon perioden varer 95-100 dager. Buskene vokse seg høy, og klynger av små, middels tetthet. Frukt vakre mørke - fiolett, middels størrelse - 3 - 3,2 g, avrundet .. Mykhet slimete bær, tykke skall. Variasjonen er motstandsdyktig mot frost opp til 28 grader, samt sykdom.

En av de varianter av vinteren herdighet druer

Høyeste avkastning anses slags Buffalo, oppvokst i New - York. Anlegget har store klynger av bær og utmerket smak. Busker også vokse seg høy, vine skiller mørk - brun. Bladene er store med en filt unnlatelse.

Bær store opptil 5 gr. mørk blå med utmerket smak.

På grunn av det høye utbyttet for sesongen fra busken, kan du komme opp til en centner av bær. Innhøsting kan høstes tidlig i september. Det kan ikke være skjermet om vinteren, da det lett tåler frost. For denne typen gartnere anbefaler å gjøre 7-9 øyenbeskyttelse.

Sorten er en av forfatterens varianter av oppdretteren Kondratsky AA. Dette er hans beste arbeid.

En busk med druer kraftig. Bladene er store med filt senking fra under. Gruppen er stor, løs, dens vekt er opptil 250 g. Bær med en interessant ananas smak har en lysegrønn farge, en avrundet form og en vekt på opptil 5 g.

Tidlig kalles det fordi druen modnes i august. Med buet dyrking fra en busk, kan du samle inntil 50 kg bær.

Sunn høsting av druer

Denne sorten ble født takket være den hviterussiske oppdretteren Rogachev. Druer er også kjent som "Graceful". Planten begynner å modnes tidlig, vegetasjonsperioden er 105-110 dager.

Busken har tre-lobed, mørkegrønn, store blader. Store og tette klynger veier omtrent 300 gram. Bærene har en mørk blå farge, en hyggelig søt smak og veier opp til 5 gr.

Om vinteren kan druer ikke havnes. I tillegg er den resistent mot sykdom. Beskjæring skal gjøres på vanlig måte - 35-40 øyne per bush.

Druer av denne sorten er også et produkt av oppdretteren Kondratsky. Buskene er korte, internodene er korte. Blader litt senket, litt dissekert. Druer er relativt små, veier bare 300-400 gr., Rundet i form.

Bærene er lyse rosa-violet med hyggelig muskat smak. Frukt fryder sine eiere med modning i august. Ifølge utbyttet tilhører druene gjennomsnittlig nivå, sorten er motstandsdyktig mot mugg.

Sorten er av europeisk - Amur opprinnelse. Druer har gjennomsnittlig vekst og tidlig modenhet. Den gjennomsnittlige størrelsen på klyngen er små hvite bær. Frukt med saftig masse, sukkerinnhold opptil 19%, fast hud. Planten fructifies nesten hele sommeren, og om vinteren tåler det frost opp til 29 grader. Motstandsdyktig mot slike sykdommer som grårot og druemot.

Mens du ser på videoen, lærer du om druer.

Frostbestandige bord- og vinvarianter er mye brukt i vinfremstilling, så vel som i grønne hus.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Legg igjen en kommentar

Druesort Aleshenkin: beskrivelse og dyrking

Nadezhda Azos: Beskrivelse av druer, egenskaper

Frostbestandige druesorter: bilde og beskrivelse

Inntil nylig virket dyrking av druer i Russlands midtre belte, Urals og Sibirien et spørsmål om absolutt umulighet. Men nylig har et stort antall vinterharde varianter blitt utskilt av oppdrettere, som er godt klar over seg selv i nordområdene.

Truckbøndene i Moskva-regionen, Volga-regionen, Sibir og Uraler, som ønsker å dyrke druer i sitt eget landskap, bør først og fremst være oppmerksom på slike varianter. De er flotte for landing ved siden av gazebos, canopies, gjerder og vegger. Med hensyn til smakegenskapene er sizamis litt dårligere enn tabellvarianter. Men samtidig lager de svært velsmakende kompotter og viner. De vanligste kishmish frostresistente druesorter er:

Denne hybrid ble avlet i Amerika på 80-tallet. Dens viktigste karaktertrekk er svært tidlig modenhet (110 dager) og frøfri bær. Styrken i denne varianten inkluderer også motstand mot soppsykdommer og høy fruktbarhet (1.9). Bærene av denne sorten er ganske små (2-3 g). Rylines rosa sidlisa kan tolerere lave temperaturer til -30 grader. Derfor er det ikke nødvendig å dekke det til vinteren.

Dette er en av de vanligste frostbestandige tekniske varianter. Dens særegne trekk er veldig små løse bunter og bær av rosa farge. Smaken av druene er veldig uvanlig - søt, som minner om jordbær. Fordelene ved Lydia-sorten inkluderer frukttransport, motstand mot pulverformet mugg og mugg, evne til selvbestøvning, frostmotstand. Blant manglene, oppfatter sommerboerne mangelen på motstand mot phylloxera, den raske veksten av stebarn, avstamning av bær i sterke vind.

Å produsere vin fra denne sorten er nødvendig med nøyaktig overholdelse av teknologi. Med ulike typer forstyrrelser kan han isolere stoffer som er skadelige for menneskekroppen (forårsaker sklerose). Friske bær er helt trygge.

Svært ofte blir sommeren innbyggere i Sibir, Sentralregioner og Uraler vokst og upretensiøse spisesteder med kaldt resistente druer. Etter smak er bærene av disse varianter dårligere enn dessert. Imidlertid krever de ikke spesiell oppmerksomhet mot seg selv. De mest populære varianter av denne gruppen inkluderer:

Alt dette er veldig godt egnet vinterbestandige druesorter til Moskva-regionen er ukonvensjonelle. Utmerket føler disse varianter i Urals, og i Sibir, og i Volga-regionen.

Disse tidlige modne druene kjennetegnes av høy vekst og høyt utbytte. Druer i Tukay-sorten er svært store - de kan nå vekter opptil 1 kg, og bær er middels i størrelse (2-6 g). Fordelene ved denne variasjonen inkluderer muligheten for å lagre bær i lang tid (til april) og motstand mot utseendet til mugg. Den største ulempen ved Tukai er lav motstand mot sykdommer.

Det er også et ultra-tidlig høyvokstabell, den viktigste fordelen er høy motstand mot sykdommer. Druene av druene kan nå en masse på 600 g. Utbyttet av Codrianka-sorten er utmerket. Et karakteristisk trekk ved denne druen er den reduserte surheten av bær. Du kan konsumere dem i mat allerede når du slår sukkerinnholdet i 12%. Som mange andre vinterharde druevarianter, for Urals og andre kalde regioner er gode, gir Codreanka ikke for søte, men ganske smakfulle bær. En viss ulempe ved denne variasjonen er tendensen til å plage.

Denne variasjonen ble avledet ved å blande pollen av flere varianter av høstruer. Dens viktigste fordeler er gode smakegenskaper av bær, tidlig modenhet og høyt utbytte. Vindruene av Aleshenkin druer er veldig store, de kan nå en vekt på 0,7-2,5 kg. Fargen på bær i denne sorten er rav med et lite hvitt belegg. Hver bær kan få opp til 5 g. Motstanden mot sykdom er gjennomsnittlig.

Selvfølgelig vokser gartnere på Centralstripen, Uraler og Sibiriene og er veldig søte, men samtidig ganske fantasifulle, ikke for frostresistente druer. For Moskva-regionen og andre ganske kalde regioner passer de ikke bra, men med stor forsiktighet kan også dyrkes med viss suksess. Det er paradoksalt at i Sibirien vokser de bedre enda enn i Middle Strip. Det skjer fordi i denne kalde regionen er det ingen "svart frost", det vil si at snødækslet om vinteren alltid er tykk nok. De mest populære dessertfryst resistente varianter inkluderer:

Druer Husaine (Lady fingre)

Dette er en av de eldste varianter av folkevalg. Den største fordelen er rett og slett gode smakegenskaper, store bunter med svært langstrakte bær, avkastning og høy vekst. Frost kan bære disse druene, men ikke mer enn -12 grader. Derfor gjelder det ikke for uncontained. For vinteren må den være bøyd til bakken og strukket film. Du kan ikke plante varianter på dårlig jord eller på steder som ikke er beskyttet mot vinden. Til sykdommer er disse søte druene heller ikke for stabile.

Disse druene ble oppdrettet av amerikanske oppdrettere. De frostresistente varianter av druer som er oppnådd på dette kontinentet for Sibir, Uraler, Moskva-regionen og andre kalde områder, er ofte svært egnet. De viktigste kjennetegnene til kardinalavtalen er ganske store klynger (opptil 520 g) og bare store bær (opptil 3 cm i diameter). Til fordelene ved Cardinal-merkevaren tilskrives først og fremst gode smakegenskaper. Bærene av disse druene har et veldig saftig, søtt og litt sprø kjøtt og en svak muskisk aroma. De er transportable og kan lagres i opptil 3 måneder.

Ulempene ved klassen inkluderer sensitivitet for parasitter og patogene mikroorganismer. Utbyttet av disse druene avhenger sterkt av værforholdene. Som kardinal, bør han være forsiktig skjult for vinteren.

Hybrider av tidlig modning

Spesielt verdsatt av sommerboere, selvfølgelig, frostbestandige druesorter veldig tidlig modenhet. For de, i tillegg til Rylines og Aleshenkin, er:

Tidlige frostresistente druesorter, hvor bildene kan ses nedenfor, passer godt til dyrking i kalde områder, først og fremst fordi deres bær kan modnes selv i den mest ugunstige sommeren.

Denne tidlige moden har høyt utbytte og er i stand til å motstå frost ned til -28 grader. Han refererer til bordet-croach. Grapebærene i Paiat Dombkovskaya har en gjennomsnittlig størrelse og samles i små bunter. Deres karakteristiske trekk er en veldig mørk, nesten sort farge. Kjødet deres er saftig, smaken er søt og sur. Fordelene ved sorten inkluderer resistens mot sykdom og høyt utbytte.

Som mange andre frostresistente druesorter, for Urals, Siberia og sentralstripen som passer er veldig bra, til minne om Dombkovskaya, er det forskjellig at bærene kan rive seg selv i den verste sommeren. I dag er dette et av de mest lovende varianter for å vokse i de kalde områdene i landet.

Tomich-sorten gjelder også for hybrider med tidlig modning. Den ble avlet av oppdretteren RF. Ball. Druer av Tomich druer har en gjennomsnittlig størrelse, og bærene er hvite, runde, veldig søte. De spiser for det meste fersk. Tomich får lov til å bli brukt som en vinterharde rottestamme i sonene med det mest ugunstige klimaet.

Druer av denne sorten er også veldig verdsatt av sibiriske og urrale sommerboere. Vokse slike varianter i midtbeltet, Moskva-regionen, de baltiske statene. De mest populære mellomstore varianter inkluderer:

Disse frostresistente varianter av druer, bilder og beskrivelser av hvilke vil bli gitt under, krever ikke ly for vinteren, er upretensiøse og i stand til å gi høye utbytter.

Dette er også et utvalg av R.F. Sharov. Dens særegne egenskaper er svært store bær med gode smakegenskaper. Til fordelene av sorten, er Dubinushka først og fremst ansett som upretensiøs og høyt utbytte. Frostmotstanden til disse druene er gjennomsnittlig, og den skal dekkes for vinteren. Best av alt, disse druene er egnet for dyrking i Sør-Sibirien.

Dette er en annen interessant klasse av utvalg. Sharov. Gruppene er svært små (142-250 g) løs. Bærene har også en liten størrelse og en mørk blå farge. Mognende vintreet Katyr i begynnelsen av september. Har en unik smak, bær kan henge på buskene i svært lang tid og er praktisk talt ikke skadet av hvepe.

Alle ovennevnte frostresistente druer (unntatt dessert) krever ikke ly for vinteren og er relativt upretensiøse. Men å ta vare på druer av noe utvalg, selvfølgelig, er det nødvendig. Vann denne kulturen bør være periodisk. Dessuten må du mate druer. Krever de fleste varianter og stiklinger for å regulere avlingen. Trenger ikke denne prosedyren, hovedsakelig bare vinstokker av isabel-varianter.

1

Leave a Reply

37 + = 42