Selv rent på jern

Hvordan bruke selv ren funksjon på strykejernet

Fra det øyeblikket når kalk har blitt et problem for dampstrykejern, ledende produsenter håndtere spørsmålet om avvikling sin. Ved denne anledningen ble det oppfunnet en automatisert system for rensing "guts" av enheten, som ble kalt «Selv ren». Hva er Self rent jern på hvordan du bruker denne funksjonen - les om det på.

selv~~POS=TRUNC Clean - er en automatisk funksjon i det moderne dampstrykejern, som fjerner fra måleenhet skala og rust patina. Stor opphopning av sot mikropartikler kan påvirke driften av enheten. henholdsvis renhet jern dampgenereringssystem, og, strekker dets levetid - Den viktigste fordelen med denne funksjonen. Ellers kan det føre til tap av effektivitet av teknikken, og til slutt - for brekkasje. Den store fordelen med selvrensende systemet er enkelt å bruke.

Prosessen med rensing ved bruk av selv ren

For å rengjøre utstyret fra uønskede kalkpartikler fra innsiden og utsiden, er det nødvendig å overholde følgende trinn:

 1. Vanntanken må fylles helt med vann. Spesiell oppmerksomhet bør vies til det faktum at det er anbefalt å bruke ren, destillert vann. Dette er nødvendig for ikke å tette filterpartiklene redundante systemer som er tilgjengelige i vanlig vann fra springen.

Husk! Ikke bruk for rengjøring kjemikalier!

 1. For å forberede enheten for rengjøring, må du koble den til strømforsyningen, og slå på panelet for å angi maksimumstemperatur. Varmt medium og vann vil falle av og fremme ødeleggelse av slam fra tankveggene.
 2. Etter en hel oppvarming (driftsindikatoren slukker), må du trekke ut kontakten, ta en jern til vasken eller bred fartøy og skru den ned såler. Ved å trykke og holde nede «Selv Clean», vil vi lansere denne funksjonen i aksjon. Knappen du trenger for å holde opp å fullføre utslipp av væske.
 3. Av hullene i bunnen av enheten vil sove å få mikropartiklene skalere og annet smuss. Ikke vær redd, hvis denne prosessen er ledsaget av steam "nyse". For å være mest effektive, kan du noen ganger riste jern.

Ytterligere informasjon! Vanligvis er den første gang prosedyren utladet bulk slam. Men for å konsolidere resultatene, anbefales det å gjenta denne handlingen en gang, men noen ganger to ganger.

Det er nødvendig å ta hensyn til det faktum at hver har sin jern struktur. For eksempel i «Moulinex» firmabiler og «Braun» i strukturen inneholder protivoizvestkovy stang (Anti Calc) eller kassett. De brukes til å filtrere vannet (stryking) og forsinkelses salter og dens andre partikler felles ut, noe som hindrer oppbygging av avsetningen.

Faktisk gjør det ikke rent og hindrer smuss i instrumentsystemet.

Så, for vår funksjon, er det nødvendig å utvinne jern fra slike "gadgets" og rengjøres separat. Dette gjøres på følgende måte:

 1. Nedre stang i 4-5 timer i et glass av naturlig sitronsaft eller dedikert kalkfjerningsmiddel;
 2. Etter en tid, er det nødvendig å trekke ut og ren under trykket av vannet;

Husk! Fingre berører stangen er forbudt!

 1. Sett fritiden tilbake til jern. For å unngå skader, før du installerer den tilbake, anbefales det å se på instruksjonene hvordan du gjør det riktig.

Ytterligere informasjon! Som væske for å fjerne smuss fra kjernen kan være en vanlig hvit.

Og i hyllene, er det spesielle verktøy for å fjerne smuss. For eksempel veldig populært selskap Zool. Den produserer spesialsett for vedlikehold av diverse utstyr ren. Inkludert et hjelpemiddel for å eliminere skala. Hvis du vil vite hvordan du bruker Zool avkalkingsmiddel for strykejern, anbefales det å lese instruksjonene.

Hva er de beste strykejern, i henhold til kunder? Rangering av de 10 beste modellene i 2017. Tekniske egenskaper, fordeler og ulemper, utsikten over brukerne.

Alternativer for hvordan du rengjør jern skala: 13 enkle måter

Hver husmor vil være i stand til enkelt å rengjøre jernet fra skalaen, hvis pre-kjent med noen nyanser Jern er kanskje en av de mest essensielle hjem "hjelpere" god husmor. Han har mye av "arbeid", men også "lei" eiendom. Ved hyppig bruk av husholdningsapparater kan danne et skum på overflaten, på grunn av hvilket hår jern kan begynne å ødelegge eller brenne klær lekkasje. Hvis dette skjer, må du bli kvitt avskum, til fortsatt bruk av jern ingen problemer.

Referanser: rengjør innsiden av jern skala

Hvis jern har opphørt å fungere normalt, til damp eller til og med tett - noe som betyr at det på overflaten eller inne i enheten dannede skum. I dette tilfellet, må den fjernes. Du kan gjøre dette på flere måter.

Klare strykejern kan være både kjøpt inn og forberedt sine egne midler

Så, for å fjerne dampstrykejern fra innsiden, kan du bruke:

 1. sitronsyre - 2 ss. l. betyr å være oppløst i et glass med varmt vann som tidligere kokt og rørt alt. Videre er det nødvendig å helle vann fra anordningen og i stedet fylle den fremstilte oppløsning. Deretter slår jernet på den største kapasiteten. Etter oppvarming av jern for å begynne å avreagere på noen unødvendige stoff. Neste må du slå av jern og hell midler. For å rengjøre enheten helt, er det ønskelig å gjennomføre denne prosedyren to eller tre ganger.
 2. soaking i eddik - en slik fremgangsmåte virker like godt både for rengjøring inne i et dampstrykejern med et metall såleplaten, og utvendig. For å gjøre dette, må du i bunnen av den brede kapasitet til å sette to blader, og på toppen av dem til å sette av jern plattform ned. Til bunnen av enheten må ikke få! Oppløsningen ble fremstilt som følger: 1 ss. l. 9% eddik fortynnes per liter vann eller den samme mengde av væske tatt 5 Art. l. sitronsyre. Ytterligere eneste instrument neddykket i en oppløsning av ca. 1,5 cm. Dampen styreenheten er satt til maksimum. Stove byttet og væsken tillates å koke, og etter 2 min vannet blir avkjølt og deretter varmet opp igjen. Så du trenger å gjøre 2 - 3 ganger. Ved slutten av jernet må være vasket og satt til tørk.
 3. Spesial renere skala - middel fylles i enheten, og deretter sette dampkontrollen til maksimum. Neste jern lett snurre i ulike retninger, og for å frigjøre midler gjennom et lite hull. Deretter sette enheten i vasken for to planker plattform ned. Så han bør stå i ca 30 minutter, og så må du helle restene av verktøy og en god skyll tank.

For øvrig kan sitronsyren renses for skalaen ikke bare sleper, men også automatiske vaskemaskiner og elektriske kjeler.

Metoder: Hvordan kan jeg rengjøre strykejernet mot kalk hjemme

Iron Rengjøring hjemme er ikke en stor avtale. Det er nok til å ha på hånden noen penger eller mat for å fjerne overflødig plakk og skala.

For å rengjøre jern, kan du bruke mat som er der på hånd på hver vertinne

Catching rengjøring enheter med en solid overflate, kan du bruke disse metodene:

 1. Hell over i vaskesoda i et forhold på 1: 2 og bland inntil alt grøt konsistens. Svamp ostuzhennoy anvende den på den eneste enhet, og etter 8-10 minutter, tørke overflaten med en fuktig klut.
 2. Bland sammen i like proporsjoner og natron tannkrem. Deretter bruke den på såleplaten, og blandingen er tørr - fjerne det med en fuktig klut.
 3. På et ark eller en avis å helle litt vanlig salt finmalt og stryke henne utjuzhkom ca 1-2 minutter. Salt bør plukke opp all smuss fra overflaten av enheten.

Hvis sålen er belagt med keramisk, emalje, teflon eller aluminium, overflate rense slike "harde" metoder kan ikke, fordi de er meget ustabile overfor mekaniske påkjenninger.

Clear instrument såle med "myk" overflaten kan være som følger:

 • Tørk varmt strykejern overflaten med en klut dyppet i eddik;
 • Varm opp enheten og gni hans eneste økonomiske såpe, og etter avkjøling - for å fjerne restene av fond med en fuktig svamp;
 • Behandle en varm overflate jern fleece eller tøy belagt med ammoniakk:
 • Tørk eneste enhet med en bomullsdott dynket i hydrogenperoksyd.

Etter påføring av en hvilken som helst av disse metoder må tørke den eneste enhet, først er litt våt og tørr klut.

Hvis du bruker eddik eller ammoniakk - luftes rom for å bli kvitt lukt.

Når du rengjør teflon eller andre skjøre overflater kan ikke bruke skrapere laget av metall, hard børste eller andre gjenstander og verktøy med skrape stoffer.

Selvrensfunksjonen på strykejernet: hva er og hvordan du bruker det

Selv Clean - en spesiell funksjon i dampstrykejern, som gjør at enheten til deg selv å bli kvitt den avskum og rusten plakk. Mange kjente selskaper som "Bosch", "Philips" og "Brown" produserer enheter med allerede innebygd selvrensende system.

Jern er populært med spesialfunksjon Selv Clean

For å bruke dette alternativet er svært enkel:

 • Jernet oppringte vann, hvoretter enheten er med i nettverket;
 • Det utviste den høyeste temperaturområde;
 • Når enheten er fullt varmet opp, må du deaktivere den fra nettverket, for å bringe til vasken og slå sålene ned,
 • Neste må du trykke på selv Clean knappen og hold den til all væske er sølt inni enheten;
 • For å forsterke effekten av jern er mulig å riste et par ganger;
 • Etter at all overskytende vil bli frigjort fra anordningen, bør det tas med, og har en plattform for unødvendig mykt vev for å bli kvitt de mulige kalkrester på sålen.

For å utføre denne prosedyren, er det best å bruke destillert eller renset vann bare og ikke under noen omstendigheter kan ikke bruke kjemiske produkter!

Å konsolidere resultatene så rengjøring bør utføres et par ganger.

Men uansett hva du stryke - Philips eller Bosch. Hvis apparatet har en selvrensende funksjon - før du bruker den må være veldig godt studere instruksjonene og handle på det, fordi hver jern modeller kan være sine egne særtrekk.

Tips: hvordan du rengjør jern skala og forebyggende tiltak

Uønsket skala på instrumentplattformen kan genereres på grunn av feil eksponert temperatur eller for lang oppholdstid jern på ett sted.

Eksperter anbefaler å jevnlig gjennomføre forebyggende tiltak for å vises sjeldnere på strykejernet skala

Det er noen gode produkter som bidrar til å fjerne plakk og skala fra sålen:

 1. antiscaling sammensetning - i et vannglass fortynnes skje halv servering midler, er hvoretter jernet hellet i løsningen. Videre er anordningen oppvarmes til en maksimumstemperatur og av. Når det er avkjølt - nødvendig å helle væske og skylle beholderen med rent vann.
 2. Cillit - å bruke midler som er nødvendig for å plassere sålen opp og varme den. Deretter slår du av damp hull og drypp agent, og deretter la den suge tid. Når du ser skitten, bør den tørkes av med en fuktig svamp og rent vann jern dial. Igjen varmen og dra nytte av dampenheten. På slutten av en god vask og rengjør jern plattform klut.
 3. blyant - Du kan bruke navnene "Selena," Askepott », Snowter. Enhets oppvarmet og koblet fra uttaket, og deretter gnidd midler. Når belegget er oppløst, er det nødvendig å stryke jernet unødvendig bomull loer og på noen damp for å rense brønnboringen. Rester som kan fjernes med en bomullsdott, og hele overflaten blir først tørkes av med en fuktig klut og deretter tørket.

Under bruk en blyant, bedre være iført hansker og arbeid i et rom med vinduet åpent, så det er et stoff med spesifikke årsaker glødende av stikkende lukt.

Å sørge for at jern eller dampgeneratoren ikke ofret og ikke dekket av en touch, må du gjøre disse trinnene:

 • En gang hver 3 eller 4 måneder for å vaske håret jern og bruk av rent vann;
 • Hvis enheten brukes ofte, og har en selvrensende funksjon - du trenger å bruke den omtrent en gang i uken;
 • Pass på at det var riktig eksponert temperatur regime;
 • Ikke glem å helle vann fra tanken for å holde den blomstrete;
 • Etter hver bruk av anordningen til å tørke overflaten med en fuktig klut eller håndkle.

Hvordan rengjøre strykejernet mot kalk innsiden (video)

Rengjøring av jern plakk og dukket skala - det er ganske enkelt og ganske gjennomførbart i hjemmet, selv improviserte midler. Det viktigste er å opptre så forsiktig som mulig og ta hensyn til egenskapene til driftsplattform. Rengjør apparatet er ikke ønskelig når skitt er allerede godt inngrodd, og oftere, og i dette tilfellet, bli kvitt skitt vil være mye enklere.

Mitt utstyr - utvalg av hvitevarer. Her finner du artikler om nyanserikdommen og forskjeller mellom husholdningsapparater, etter å ha lest at du selv, uten hjelp av pesky konsulenter, som ikke bryr seg at du "vtyuhat" hvis bare dyrere, kan du kjøpe det - hva du egentlig trenger.

Ordliste for kjøperen strykejern.

Det har blitt moderne å bruke utenlandske ord i navnene på ulike strykejern funksjoner. Blant de ulike utenlandske navn, det er de som er tilsvarende fra en produsent, og det er de som er unike for hvert enkelt selskap. Prøv å finne ut hva de betyr for å lindre jern valg når du kjøper i butikk eller bestille via Internett.

La oss starte med en beskrivelse av systemer for avskum.

 • antikalk - Dette vaskesystem er det inne i vannreservoaret er en patron med spesielle granuler inne i hvilket mykne hardt vann som leveres til damp.
 • Calc'n'clean - Dette system fjerner små partikler av jern skala.
 • selv~~POS=TRUNC Clean - tilstedeværelsen av forurensninger i dispenseren aktiveres automatisk selvrensende system.
 • 2 antikalk - Systemet inkluderer gjentatt rengjøring Calc'n'clean og Self Clean-systemet.
 • 3 antikalk - og dette rensesystem består av tre nevnt ovenfor antikalk system, Calc'n'clean, Selv Clean.

Tilstedeværelsen av enda en av disse systemene vil øke levetiden på noe jern og eliminere par av uønskede kalkpartikler beskytte mot skader av dine favoritt ting.

Deretter beskriver vi noen av funksjonene i moderne strykejern.

 • Drip Stop - eller hva det heter - en dråpe stopp. Når stryke ved lave temperaturer, ikke kan utvikle jern damp, slik at dampen gjennom hullene som er anordnet i sålen kan oppstå under stryking vann. For å forhindre dette, og er laget av dette systemet, den blokkerer strømmen av vann, og derfor hindrer lekkasje av unødvendige dråper på klær.
 • Steam Tip eller damp tut. På tuppen av jern utviklet spesielle åpninger som renner en kraftig par, slik at jernet mest vanskelig tilgjengelige steder.
 • Steam Boost - betyr damp, figuren over eller under denne linjen, bestemmer kraften i slaget.
 • dysen Textile Protector - en spesiell, enkel å bruke munnstykket på strykejernet. Når det brukes mellom jern sålen og dysen er dannet et luftsjikt, som gir dysen blir meget varm. Som gjør det mulig å stryke selv sarte under kraftig stråle av damp, uten frykt for skade.
 • Automatisk slå seg av sikker - systemet utløses hvis strykejernet på stands ubevegelig i horisontal stilling, slår den av jern etter 30 sekunder hvis strykejernet stående urørlig i oppreist stilling, vil systemet fungere etter 8 minutter. Veldig hendig funksjon eliminerer unødvendige følelser.

Leave a Reply

84 + = 88