Hvordan henge Wall gesimser

Hvordan henge taklister?

 • Hvordan henge ulike typer takskjegg?
 • Prinsippskisse takskjegg vegg
 • Ordningen feste taket gesims
 • Feste takskjegget til strekk- og gipsplater tak

Cornice - et uunnværlig element i interiøret, fordi det er umulig å henge gardiner uten. For den erfarne mester fiksering av dette elementet - et spørsmål om minutter, men for nybegynnere som ikke har noen erfaring i reparasjonsarbeid, bør du tenke på forhånd om hvordan å henge en gardin stang og noen problemer kan forventes.

Cornice er en integrert del av interiøret, fordi det er umulig å henge gardiner uten.

Hvordan henge ulike typer takskjegg?

Det første, selvfølgelig, må du finne ut hvilken type gesimsen. De skiller seg i festemetoden, og kan være vegg og tak. Hvis vi snakker om fremstillingen av materialet de er laget av tre, plast, metall, stål, aluminium. I tillegg kan disse produkter varierer i skjema:

Skjema installasjonsstrengen gesimsen.

 1. Profil. Mesteparten av den kompakte og enkle å montere. De er laget av aluminium eller plast, ofte festet til taket, men den kan festes på veggen. Profilerte er av tre typer: buss, fleksibel, seig. Dekk karakterisert gesims flat rektangulær form og spesielle spor til festing av gardinen. På bussen kan henge som en gardin (hvis gesims én rad), og noen gardiner, for eksempel en lys gardin dag eller flere tykke gardiner for natten. Fleksibel med den ytre skinne er veldig interessant fordi det kan ta mange former og lage interessante effekter i interiøret. Men henge på det kan bare være en slags gardiner. Det er arter med elastisk, indre skinne, hvis form er festet til en annen produksjon. De er begge single-rad og dobbel rad. Hard er bare en rad for å fikse gardiner, oftest det gjelder andre avsatser for å feste den andre gardiner.
 2. Teleskop kjennetegnet ved liten størrelse og det faktum at gardinen skjuler dem helt: trålen føres gjennom hullet i gardinen. Dette arter kan være et metall, tre eller plast, festet til veggen ved hjelp av braketter og skruer, noen ganger - spesielle kroker.
 3. Rod gesimser - en stråle som har en sirkulær eller rektangulær form. Dette skjemaet er ikke skjult av en gardin. Gardinene er festet på det ved hjelp av spesielle ringer eller lisser, sydd fast til gardinen. Denne arten kan festes på veggen og i taket av de spesielle profiler som er gitt. Ofte har vakre dekorasjoner - klemmer på endene av tverrliggeren. Boring kan være fremstilt av materialer som plast, tre, metall.
 4. Streng består av en tynn stålwire, som ved hjelp av spesielle klemmer eller kroker henger et gardin. Denne typen er perfekt for interiør i ånden av minimalisme. Lengden av et slikt produkt kan ligge i området fra 2 til 5 m. Anker designen kan trekke strengen 1, 2 eller 3 linjer, noe som er meget praktisk for de som kommer til å henge gardiner 2 arter. Det kan være knyttet til både vegger og tak, i de fleste tilfeller av håndvåpen. Denne type egner seg bare for lette gardiner, som over tid strengen kan begynne å synke ved hjelp av gravitasjon.

Valget av gesimsen definere materialet som gjorde tak og vegger, og gardiner som skal henge på ham: det er nødvendig å ta hensyn til deres vekt og design.

Prinsippskisse takskjegg vegg

Node montering gesimsen til veggen.

Før du starter arbeidet med installasjon av gesimsen, er det nødvendig å forberede de nødvendige materialer og verktøy. For å installere gesimsen på veggen, trenger du følgende verktøy og materialer:

Deretter må du identifisere og merke plasseringen av takskjegget. Dette vil kreve vinduet for å finne midten og måle ut lik avstand til de stedene som å feste brakettene. Man må huske på at bøylen ikke bør være for nær kanten av vindusåpningen: avstand på 30-40 cm, og i de åpne gardiner vil lukke vinduet. Det er ikke nødvendig å henge dem for nær toppen av vinduet, eller faste gardiner vil hindre fri åpning av vinduet sashes. Avstanden til taket gjør standarden på 5 til 15 cm, men den kan økes eller reduseres hvis ønskelig, som den store rollen den spiller. Gjør markerings Båtplasser må være orientert i taket i stedet for på vinduskarmen eller nivået av taket som noen ganger har en liten krumning. I dette tilfellet, gesimsen, montert på et nivå, vil tvert imot, vises hakket.

Stadier av festing av gesimsen på veggen.

Neste må du koble prikkene, markert fra midten av vinduet, og avstanden over hvilke gesimsen for gardiner vil henge i forhold til toppen og dermed markere stedet braketten ordningen. Etter at elementet skal festes til veggen og merket med en blyant eller markør steder, som har behov for å bore hull for festemidler.

Etter merkingen er gjort, kan du gå videre til konsolidering av gesimsen til veggen. For dette formål blir pre-merket steder boret hull som å score pluggene. Hvis huset er murvegger, i stedet for plast ankere skal brukes kork furu. Det er nødvendig å bore hull i dem og skru skruene 4 mm. For vegger laget av andre materialer, kan du bruke plugger og skruer som er inkludert. Deretter er det nødvendig å feste braketten med skruer og installere gesimsen. Han hengt opp allerede satt på hans fester for gardiner. Videre bør den være fast i vannrett stilling med apparatets anordninger, slik at bare henge opp gardiner.

Ordningen feste taket gesims

Ordningen feste til taket gesims.

Monteringsbrak på taket gesims ligner å montere på veggen, men er det noen forskjeller. I prosessen med å markere Man må huske at brakettene bør være i samme avstand fra veggen. Det er nødvendig å ta hensyn til tilgjengeligheten av varme batteriene hvis de er plassert under et vindu, bør taket gesims ikke plasseres nær veggen. Ikke glem at hvis lengden er større enn 2 m, i midten skal installeres en mer forlengelse arm. Alt annet er akkurat det samme som når du monterer gesimsen til veggen. Når det er nødvendig for å løse plast profilert gesims til taket, vil ordningen bli noe annerledes.

Det første du må sørge for at gesimsen har de ønskede dimensjoner. Mest sannsynlig vil det være mer enn nødvendig, derfor er det nødvendig å fjerne overflødig lengde med en baufil.

Skjema festing og metoder bøyd tak gesimsen.

Deretter må du bore hull for festene. Brukes til å gjøre denne øvelsen med borekroner av forskjellige diametre. Et slikt system vil gjøre jobben pent og deksel skruer. Først en større drill: det er et hull på forsiden av gesimsen, lik dybden av høyden på panser festene. Deretter mindre bor dosverlivaetsya gjennomgående hull. Først det laget et hull i midten av gesimsen, da - alle de andre.

Avstanden mellom hullene skal være ca. 50 cm. De tunge gardiner, så følgelig bør være flere festeanordninger.

Hvis avsatsen er bredere feste bør plasseres i flere rader.

Ordningen feste taket gesims for gardiner for himling.

Etter det valgte stedet for det borede hull og må takskjegget brukes på taket og en blyant markere stedet, som vil være sentrum felles. Taket hull er boret og hamret plugger. det blir da samlet opp og festes med en skrue. Han vater, så merket og boret de resterende festepunkter. Så er det bare helt sikkert element og henge gardiner. Det bør bemerkes at i tilfeller der taket er laget av tre, kan gesimsen festes enkelt med skruer.

Feste takskjegget til strekk- og gipsplater tak

Beslutningen om å montere gesimsen på taket må tas før installasjon av strekningen taket, ellers ideen om å fikse gardiner til taket gesims blir nødt til å gi. For å henge i taket gesims, må skipsføreren gjøre under overflaten av taket montere spesielle - tre boliglån. Eller er det et annet alternativ - en skjult utsikt, innebygd taket. Med denne metoden gesimsen vil bli registrert på kapital taket og himlingen - montert på stativ.

Når taket er laget av gipsplater, er det flere muligheter for montering på taket. Det hele avhenger av hva slags plan for å henge gardinene på hylle. Hvis det er tungt eller lagdelte gardiner må installere tre boliglån, samt når du arbeider med himling. Hvis du ønsker å henge en svært tynn gardiner eller gardiner av tyll eller organza, er det nødvendig å få en svært lys plast hylle og låse den etter innstilling taket med skruer, skrudd inn plugger.

Hvordan å henge en gardin stang gardin vegg?

Uten takskjegget gardiner ikke kan løses, slik at det er en integrert del av det indre. For å installere gesims, kan du ringe master, som vil ha alle de nødvendige verktøy og deler, men hvis du er greit der på fingertuppene, kan du prøve å organisere denne prosessen på egen hånd. Installasjonen tar mindre enn to timer, slik at arbeidet ikke vil være tyngende. Så, hvordan å henge gesims for gardiner på veggen? Les gjerne om det.

For installasjon, vil du trenge visse verktøy, for eksempel:

 • skrutrekker;
 • linje;
 • rulett;
 • drill;
 • markør / penn (for å påføre merkingen på veggen);
 • festing: skruer, plugger, braketter.

Hvis du bestemmer deg for å bytte ut den gamle modellen for en ny en, må du kitt for puttying hull igjen fra den siste gesims. De nye takskjegg må bore andre hull for å unngå tap av festebolter løsner hull.

Installasjon utføres i sekvens:

 1. Bruk av mark. På veggen er nødvendig for å identifisere de punktene som vil være din guide når boring veggene. For å gjøre dette, må du finne midten av vinduet og merk av hullene lik landet som vil bli fikset parentes. På samme tid huske at brakettene må være plassert i en avstand på 30-40 cm fra kanten av vindusåpningen, eller i en åpen tilstand av gardinene lukkes gjennomgang. Avstanden til taket må være ca 5-20 cm, avhengig av hvilken type gardiner.

Kopiering av informasjon er bare tillatt med en direkte og indeksert referanse til kilden

Slik henger du krokodiser for gardiner: tips og triks

Hvordan å henge cornice, ikke alle vet, og dette er ikke fordi de fleste mangler bygningsferdigheter, men fordi det er flere grunner til at disse ferdighetene ikke er anskaffet. Den første og sannsynligvis en av de vanligste årsakene - reparasjonen av leiligheten din er engasjert i en konstruksjonsgruppe av kompetente spesialister, som er i stand til å takle oppgaven i et par minutter. Den andre grunnen - du hadde ikke erfaring med å installere cornice, fordi i leiligheten ble det installert av de tidligere leietakere. Men alt skjer en gang for første gang. Du er ferdig med å lage reparasjoner og forlot etterbehandlingen: Vinduesdekorasjon med gardiner.

Velg gardinstangen for gardiner - halvparten av saken, den andre halvdelen - for å installere den riktig.

Gardinskinner: velg og installer

Velge en cornice for gardiner, husk at de viktigste egenskapene er kvalitet, praktisk, brukervennlighet og feste, attraktivt utseende.

Som praksis viser, er valget av glitter for gardiner en kortvarig prosess, hvis målet er å velge et praktisk produkt. Mer problematisk er øyeblikket ved å velge festesystemet og selvfølgelig montering. Metoden for installasjon avhenger av typen av produktet.

Gardinskinner er klassifisert i to typer:

De må henges på taket og på veggen, henholdsvis.

Velger et produkt, du stoler ikke bare på din egen smak og type gardiner, men bestemmer også klart hvor du har tenkt å installere det.

Hvis vi sammenligner den estetiske komponenten, ser takkanten ut mer attraktivt utvendig enn veggkanten. Ved festing til taket lukker gardinen helt vinduets åpning, til selve gulvet (gardinens lengde kan selvfølgelig variere avhengig av personlige preferanser). Takkornet skjuler pent systemet med å feste gardinene. Derfor, hvis du blir overvunnet med tvil, og du ikke vet hvilken krone som skal velges, kjøp et tak.

Men hva om det er et strekkloft i rommet? Selv mannen på gaten vil forstå at for å installere noen festinger på den, er det i dette tilfellet et utopi. Derfor, gå til butikken, vurdere en rekke poeng.

 • Type gardiner og lengde. For eksempel kan tung gardiner ikke henges på strenger, og omvendt må en mild tyll under ingen omstendigheter henges på smidd og skåret stålkorn.
 • Monteringssystem.
 • Et tak på taket.
 • Nærliggende objekter er. Pass på at du sørger for at den installerte gardinstangen ikke er et hinder for de åpne dørene til garderoben.

Har du bestemt deg for å installere en gardinstang for gardiner selv? Uansett vedleggssystemet endres ikke settet av verktøy som brukes i installasjonsprosessen.

Forbered alle nødvendige verktøy på forhånd i følgende liste.

 • Roulette.
 • Impact drill eller perforator (valg av verktøy avhenger av tilstanden til veggene).
 • Gardintrapp.
 • En blyant.
 • Dowels, skruer.
 • Skrutrekker.
 • Nivå av alkohol.

 1. Først fest kanten på veggen. Flytt den til venstre, så til høyre til du finner "golden mean". Svært ofte ligger denne avstanden fra 5 til 7 centimeter fra vinduets grenser.

For at installasjonen skal lykkes, må veggene i rommet være flate. Hvis dette er tilfelle, er hullene garantert å være av høy kvalitet. Ingen forbyder å gjøre dem manuelt, men hvorfor? Det er spesielle verktøy som vil takle dette "med et slag".

Hvis huset er panelet, blir veggene forsterket. Et perfekt verktøy for slike faste vegger vil være en perforator.

 1. Sett trinnlederen i avstanden: Når du klatrer den, bør haken din se på stedet for markeringen.
 2. Lag hull ved hjelp av en perforator (hvis det ikke er en puncher, kan du bruke en slagboring).

For å sikre kanten på veggen, bruk dowels med en diameter på 6 millimeter og en lengde på 3 eller 4 centimeter.

Noen ganger skjer det at veggen er veldig sterk og boret varmer opp. Ta en pause, avkjøl den i fem minutter og gjenta prosedyren igjen.

Festesett og selve produktet

 1. Holes mottatt? Vi trekker ut støv fra dem.
 2. Sett inn dykkene.
 3. Holder er festet med skruer.
 4. Etter å ha festet kroketten i braketten, fest den andre kanten til veggen, kontroller ved hjelp av et nivå, om det er nivå eller ikke med hensyn til veggen. Dette stadiet er nødvendig for å bestemme og rette hullene som har beveget seg opp eller ned.
 5. Når alle holdere er ordentlig festet, styrker vi kanten i dem.
 6. Sett ringene på den. De kommer ofte med klær.
 7. Fest produktet på begge sider av spesialproppene.
 8. Pass på å sjekke hele strukturen for holdbarhet.
 9. Hvis cornice er stabil, ikke ustabil og sikkert installert, kan du gratulere.

Festning av kroketten til taket følger samme prinsipp, bare brakettene er installert ikke på loddrett, men på horisontalplanet.

Nå er alle punktene på "jeg" satt, og du har ingen tvil om hvordan du kan fikse kronekanten teknisk. Følg råd, anbefalinger, regler og trinnvise instruksjoner, og så vil effekten av visuell oppfatning hyggelig overraske deg.

Takket være en så detaljert artikkel, kan en kvinne være festet til kronikk, og uten noen hjelp))

Jeg forstår ikke hvorfor slike vanskeligheter? For å feste kronekanten må du bare merke vedleggspunkter og kjøre dowels i dem. Det er alt. Og her er en hel artikkel viet til dette.

Vel, det avhenger av hvilken cornice. For eksempel er takmonteringene mye vanskeligere enn veggmonteringer og krever hjelp fra andre. Og veggen henget kirsebær er veldig lett å henge. Alle kan takle dette.

Leave a Reply

30 − 22 =