Kabel VVG spesifikasjoner

Beskrivelse kabelens egenskaper VVG

Først av alt la oss snakke om betydningen av bokstavene VVG. Forkortelsen står ganske enkelt: kobberkabel (som i den første merkingen er ikke spesifisert, bokstaven A, er aluminium), B - ledende kjerne isolasjon av PVC, C - det ytre skallet er også laget av PVC, G - bart (uten armering).

Det er også kabel varianter, nemlig:

 • VVGng - under installasjonen hemmende kabel linje strekker seg ikke (i den klassiske versjon, slik det er vist ovenfor, ikke bare oppfyller flammespredningen når en enkelt pakning);
 • VVGng-ls - ytterligere produsenter har tatt seg av tilordning redusert røyk og gass;
 • VVGng-hf - selv om de ledende lys, forutsatt at ingen korrosive gassformige stoffer under forbrenningen;
 • forstavelsen «fr» betyr at den flammehemmende isolasjon (for å være nøyaktig, forutsatt at nærvær av en ytterligere termisk barriere, som er representert i form av viklingen to glimmer bånd).

Så du vet hvordan du skal tolke hver type VVG kabelen får du følgende tabell:

Forresten, de tekniske egenskapene VVGng vi anmeldt i en egen artikkel, som oppfordrer deg til å lese, hvis du har besluttet å holde ledningene i et trehus!

vurdere nå hva som er i kabelen VVG. Således er lederen strukturen angitt nedenfor:

I tillegg ønsker jeg å være oppmerksom på følgende:

 1. Materiale Elektrode - kobber, som kan være enten monofilament eller en flertrådet. Det er viktig å fremheve denne funksjonen - dersom merkingen av lederen har en ekstra forstavelsen "n" (VVG-P), deretter kabelen er flat. Hvis prefikset er tilstede, henholdsvis, produktet sirkulære.
 2. Isolering av ledere, og den mest passende som hylsteret er fremstilt av PVC-plast (PVC). Wire isolasjon har en standard fargekoding. Zero - blå jording - gul-grønn, den gjenværende tråd - fase.

Detaljert design omtalt i videoen eksempel:

1

Så gikk vi til det viktigste spørsmålet i artikkelen, der vi ser på spesifikasjonene til strømkabelen VVG. Så, de viktigste parametrene for kobberleder:

Andre tekniske egenskapene til kobberkabel VVG, nemlig: den nominelle og minste tykkelse av isolasjonen, kontinuerlig strøm, så vel som motstanden av kjernene er gitt i tabellen nedenfor:

Også, være sikker på å sjekke med de eksisterende deler av VVG og hans vekt ved hvert tverrsnitt:

Så har vi sett på de viktigste egenskapene til VVG. Nå har du bare å vite hvor ledningen kan brukes og hva russiske produsenter produsere den høyeste kvalitet produkter av dette merket kabel-produkter.

Omfang og formål

VVG kabelen er konstruert for å overføre og fordele elektrisitet til den stasjonære elektriske beregnet til 660-1000 vekselspenningen 50 Hz frekvens.

Med hensyn til programmet, kan den brukes til bygging av:

Med andre ord, er omfanget av VVG ledningstype begrenset bare ved legging i grunnen. Faktisk, på grunn av det faktum at det ikke er armert lag, ikke tillates å legge lederen i grøften uten ytterligere beskyttelse (for eksempel rør). I dette tilfelle er det bedre å bruke en armert kabel VBbShv eller dets analoger.

Når det gjelder husholdningsbehov, blir den VVG brukes for ruting av ledninger i vegger, kabelkanaler, og til og med på gaten (det anbefales å beskytte den fleksi slange). Hvis du velger å bruke denne type kabel for kabling i et trehus, husk det viktig poeng - av sine trekonstruksjoner må legges i metall, krusning eller ikke-brennbart kabelkanalen.

Når det gjelder tverrsnitt, den lysgruppen anbefale å velge markerings 3 * 1,5 * 3 rosetter til 2,5, og, noe som er nok til å kople platen eller andre kraftige husholdningsapparater 3 * 4, som er i stand til å motstå kraften av 8 kW.

Nå vurdere like viktig spørsmål - fra en fabrikk bør du velge strømkabelen VVG. Etter vår mening den beste kvalitet som følger plantene produserer til best pris Russland:

Hvis du tviler de deklarerte og faktiske ytelsen kabel-produkter fra disse produsentene anbefaler å uavhengig bestemme ledningsstørrelse i butikken. Hvordan du gjør det, blir vi fortalt i tilsvarende artikkel på nettstedet.

Videoen nedenfor er tydelig demonstrert av kvaliteten på kabel-produkter for forskjellige varer:

Her undersøkte vi de tekniske egenskapene til VVG kabel. Forresten, den analoge av lederen er et utenlandsk merke - NYM, som er litt dyrt, men ellers ikke mye forskjellig fra nasjonalprodukt. Aluminium analog rette ansett AVVG.

Tekniske spesifikasjoner for strømkabelen VVG

Å leve uten strøm i dag er nesten umulig. Flere og flere vi er avhengig av tilgjengeligheten av kraft, fordi strømforsyningen følge oss overalt - i bedrifter, offentlige institusjoner, i boliger og leiligheter, hus på landet. Bokstavelig talt overalt, hvor en person bruker minst noen mer eller mindre lang periode. Og som oftest brukt for kablingen kabel VVG og dens modifikasjoner.

Når du freser / ledninger erstatning og annet arbeid på den delen av elektrikere i private hjem ofte bruker kabel VVG. Dette er på grunn av stort omfang og relativt lav pris. Den kan brukes sammen med en spenning i elektriske nettverk som ikke er høyere enn 1000 V og en frekvens på 50 Hz (spesielle typer til 100 Hz). Det er, egnet for en-fase og tre-fasenett. Kan monteres innendørs eller utendørs. Når du står overfor ark trenger ekstra beskyttelse. Sin stabel i HDPE rør, kabelgater etc.

Tretrådskabel VVG

Det er ikke anbefalt å bruke det i legging bakken, som det har ingen rustning, på grunn av noe som raskt bryter ned. Hvis ønskelig, kan den legges i jorden, men mer oppdemning (goforotrube) og / eller en kabelkanal.

Anvendelsesområde er avhengig av modifikasjon: den type materiale fra hvilken kjernene og kledning er laget av selve kabelen. For flere detaljer, la oss snakke litt videre.

For å forstå forskjellen mellom ulike typer kabel, må du vite navnene på dekoding. Deretter kan du bestemme hva slags passer deg mer.

Ulike typer av samme under samme navn

Dekode de viktigste forkortelsene - VVG - er enkel:

 • Mangel på fram bokstaver sier at kobbertrådene;
 • den første bokstaven "B" indikerer at isolasjonsmaterialet fører - PVC (polyvinylklorid);
 • den andre bokstaven "B" - kabelisolasjonsmaterialet - PVC, også;
 • "G" - forteller om fravær av ytterligere beskyttelse (armering eller andre beskyttende kapper).

Det vil si, kabelen VVG - består av flere kobberledere og PVC isolasjon. Hver av lederne har en annen farge (for fargekoding, se her). Lederne er vridd i samme plan, er beskyttet av PVC-kappe. Ledere kan Liv fast eller flertrådet (OJ tilsatt i forkortelse).

Typer av runde ledere

I vanlige hus single-core kabler brukes oftere. De kan ha 2, 3, 4 eller 5 kjerner. Kabelen kan være rund eller flatt tverrsnitt, med null-lederen (blå farge) og / eller jordledningen (gul-grønn).

Brann fasiliteter (trehus, badstuer, etc.) og offentlige bygninger (sykehus og barn, spesielt) er nødvendige kabler støtter ikke forbrenning. I slike tilfeller kan du bruke produktene med redusert brennbarhet - VVGng. De ekstra bokstavene "ng" bare si at skallet støtter ikke forbrenning.

Det finnes flere typer kabel VVGng:

 • VVGng-ls. Karakterisert ved at plastifiserte membraner ved å brenne i en brann nesten ikke avgir røyk. (Ls - forkortelse for lav røyk - røyk er liten). Ifølge de nye reglene kan ikke brukes i sosiale institusjoner.
 • VVGng-frls. Det er mer pålitelig på grunn av det faktum at lederne er ytterligere beskyttet ved hjelp av to bånd med glimmer innhold. Det vil si at hver enkelt tråd som er viklet i termisk beskyttelse, over hvilke tilføres skallet av plast med redusert brennbarhet minimum røykutslipp. Isolerte ledere tvunnet sammen, på toppen av dem er det et ekstra beskyttende skall - av de to kobberbånd tykkelse ikke mindre enn 0,1 mm, eller en kobber mesh omviklet med et bånd. På toppen av dette er brukt til beskyttelse slire laget av PVC. Dette vil være den kabelen VVGng-FRLS. Denne kabeltypen kan brukes for å primyshlennom planter, inkludert kjernekraftverk i eksplosjonsfarlige områder med unntak for klasse B-1 soner.

Ubrennbart kabler VVGng kan komme med ekstra belegg

Så, hva er forskjellen mellom en vanlig kabel VVG fra VVGng og dens varianter? Nøytralleder VVG støtter ikke forbrenning når de blir lagt. Produkter med forstavelsen "ng" lyser ikke engang når du installerer - i en bunt med andre ledere. De andre "tilsetningsstoffer" for å nevne forbedre ytelsen.

Avhengig av mengden og form av levende, kan VVG kabel være rund, flat, trekantet eller femkantede (se bilde under).

Ulike typer kabel VVG

Skall er laget av polyvinylklorid, forskjellige modifikasjoner. Åpningen mellom kjernene er fylt med den samme forbindelse. I noen utførelsesformer, blir selen brukes det samme materialet. For et lite tverrsnitt - 25 mm2 - mulig å utstede uten fylling.

Forskjellige typer av kjerner i kabelen VVG

Ledere i kabelen er runde eller snitt. Ledd vanligvis strandet, rund - enkelt kjerne. I alle fall må deres tverrsnitt i samsvar med de oppgitte parametrene (hvordan å sjekke, se her).

Spesifikasjoner VVG kabel

På særegenheter ved bruk av forskjellige typer kabel VVG fortalt over, og nå vil vi fokusere på de tekniske parametre for lederne av dette merket.

 • Stabel kan være ved temperaturer opp til -15 ° C. Ved lavere temperaturer er varmekabelen er nødvendig, noe som ikke er lett å arrangere (skallet blir for stiv, er det vanskelig å bøye).
 • Driftstemperatur - fra -50 ° C til + 50 ° C. I dette tilfellet, når utsiden liggende på gaten for ekstra UV-beskyttelse.
 • Flex kan begrenses:
  • VVG massive ledere med en minimal bøyningsradius som er 10 radius;
  • Stranded - 7,5 radier (på grunn av den større fleksibilitet).

  Det er varianter flate (to og tre-kjerne)

  Unødvendig å si, de tekniske egenskapene til VVG kabel avhenger ikke bare av den spesifikke form, men også fra produsenten. Fordi før du kjøper se på kabel-pass (du kan spørre selgeren). Ovennevnte er parameterne som er felles for alle merker av VVG kabel.

  Ikke overraskende, disse kjøretøyene er svært populære - med god teknisk ytelse, de er relativt små, kan brukes nesten hvor som helst - både i bedrifter og kontorer, og i boliger og leiligheter.

  Kabeltverrsnitt VVG noen merke kan være fra 1,5 mm 2 med 240 mm 2. Tilgjengelig er typisk ledere med ledere til 35 mm 2, de gjenværende, større størrelser skal bestilles.

  Som allerede sagt, er det kabler VVG med 2, 3, 4 og 5 tråder. Antall ledere registrene umiddelbart følgende forkortelser: VVG 2 x 3,5; VVGng 4 x 4, etc. Det første tallet er antall kjerner, den andre - delen av lederen.

  Det tilnærmede område av kabler VVG

  Det kan være VVG kabler med lederne "nøytral" og "jord". Videre, det er varianter hvor jordledere er av samme tverrsnitt, er - med en mindre diameter (for å spare kobber og lavere kostnader). Oftest, gjør den mindre størrelsen på "jord" leder, i noen utførelsesformer, en litt mindre og gjøre den "nøytrale". Dersom jordlederen har en mindre diameter, er betegnet som en. For eksempel, VVGng 4 x 4,0 + 1 (lest som 4 ledninger på 4 mm og en 2 skritt til mindre enn 2,5 mm 2). Slike varianter VVG kabel også standardisert, er deres parametere gitt i tabellen nedenfor.

  kabel VVG parametere med kjerner med forskjellig diameter

  Ved valg av kabeltverrsnitt over den høyre teknikk - den maksimale strøm. I denne forbindelse, for eksempel en normalisert karakteristikk som en kontinuerlig strøm. Den avhenger av antallet og tverrsnitts ledere og på fremgangsmåte for å legge - åpen eller lukket.

  Finnes i to modifikasjoner VVG kabler - med en nominell spenning på 0,66 og en kW.

  Hovedtrekkene i kabelen og beskrivelse VVG

  På påliteligheten av ledninger avhenger det ikke bare på strømmen av tilkoblede apparater, men også elektrisk og brannsikkerhet. Ved kabling utskifting eller installasjon av en ny, anbefales det å bruke elektriske kabler VVG familie som gir akseptable elektriske og noen modifikasjoner slik som VVGng kabel og dens varianter, som vil bli diskutert nedenfor, er motstandsdyktig mot brann.

  Ifølge den generelle begrepet kabelmerkings produktene vi har:

  • Kobberledere - den første bokstaven er fraværende;
  • "B" - det andre symbol som betegner den ytre kabelkappe som består av polyvinylklorid;
  • "B" - den tredje bokstav, refererer til et materiale som isolasjon wiredeler, som også består av PVC;
  • "G" - dette symbolet betyr at denne type kabel-produkter, er altså bare har ingen reservasjoner.

  • Bokstaven "P", eller umiddelbart etter en strek indikerer at kabelen er flat;
  • Symbol "s" betyr fyller rommet mellom ledningene inne i foringsrøret. Nedenfor er VVGz kabelen og dens tverrsnitt;
  • "Ng" - kombinasjon av en gitt bokstav står for "ikke-brennbar", dvs. flammehemmende middel for gruppe kabling;
  • Dersom det mangler betegnelsen "ng", betyr det at kabelen er flammehemmende med en enkel legging bare;
  • Forkortelse LS bety lav røykutvikling, som er oversatt fra engelsk så lav røyk isolasjon omgivende strukturer under forbrenningen, noe som oppnås ved bruk av spesielle vanskelig desintegrerende plastifisert;
  • Hvis det er en kombinasjon av bokstaver FR betegnelse før LS, da en slik etikett betyr at isolasjonen er brannhemmende (brannmotstand).

  Etter som markerer begynnelsen av bokstaven angir antall strømførende ledere, og deretter gjennom symbolet "X" angir multiplikasjon bør være et tverrsnitt av en (hver) kjeden.

  For eksempel har 4x6 VVG kabel fire ledninger til 6mm². 2x1 indeksen vil bety en to-lederkabel med et tverrsnitt 1mm² hver ledning. I dagligdags slang symbolet "x" erstattes av påskudd av "på".

  Spesifikasjoner VVG kabel

  For eksempel betegnelsen på 3x2 ofte uttrykt elektrikere uttrykket "tre-to firkanter", som betyr en tre-core kabel med en leder i 2mm². Ofte finnes i notasjonen symbolet "+", noe som betyr at tilsetning av tråder av mindre tverrsnitt i et sett av identisk tykkelse av ledninger.

  Slike kabler benyttes til å koble symmetrisk tre-fase last hvor bare null kreves for kontrollsystemene.

  Betegnelse Antall ledere av VVG kabel

  Siden kabelproduksjonen VVG typen er mye brukt for husholdningsstrømledningene, er ledningene for én-fase indeksnummeret 3 til leves (fase null jordleder), og for tre-fase - 5x (det maksimale antall ledninger til VVG).

  Referanser til bruk av kabel VVG

  Tillatte bøyning under montering av ledninger VVG monolittisk leder - radiene til den ytre mantel 10, fleksibel flertrådet - 7, ved omgivelsenes temperatur ikke lavere enn - 15 ° C. Vi må huske på at selv ved 0 ° C isolasjon betydelig stivne og kan sprekke på svingene.

  For gruppe legge en betongledningsflerfasekoblingslinjer er tilstrekkelige til å gjelde VVGng kabel 5 x (beregnet tverrsnitt) er ikke flammehemmende.

  Hvis du har tenkt å kabling ordning i et trehus, i så fall bør du bruke VVGng FRLS kabel, vil som spare tid arbeidskapasitet i tilfelle brann, er det viktig for levering av brannvarslingsanlegg, og drift av kjølepumpe, som kan være en kritisk forutsetning for frelse av huset før ankomst brannmenn.

  Kabelbetegnelse VVG

  Lav røyk spesiell isolerende plast kan redde liv når beboerne vil ha tid til å forlate den brennende huset, ikke puste inn giftige utslipp som oppstår under reflow konvensjonell isolasjon.

  Det er viktig å vite når du velger en kabel VVG

  Svært ofte selgerne i butikken undervurdere strømledningene stått imot, for å øke salget. For eksempel, er klienten som kreves for å koble til en tre-fase belastningskapasitet på 22 kW, og ble tilbudt VVG 4x6 kabel, selv om disse oppgavene takler VVG 4x4, som koster en tredjedel billigere. Beregne den nødvendige belastningsdelen kan være uavhengig av hverandre, ved hjelp av tabellen.

  utvalg av strømkabel

  Men slike et understatement parametre kan skyldes det faktum at ledere er klar over den sanne tverrsnitt, og ganske beregne lasten. Kjøpe kabel-produkter, bør alltid sjekke tverrsnitt. Hvis du sjekker, om det VVG 4x10 veldig lett med calipers og en enkel formel,

  at uten spesialutstyr for å finne ut om VVGng kabel brann sikkerhetskriterier, kan bare studere sertifikat for den foreslåtte produktet.

  Kabler til antallet og tverrsnittet til 5h2,5 vanligvis leveres i spoler, som ofte utsettes for ulike påvirkninger under transporten å skade den isolerende kappe og den strømførende leder.

  Derfor velger kabel-produkter, det bør kontrolleres visuelt og foreta en oppringning.

  Pålitelighet avhenger av ledningene riktig beregnet tverrsnitt, noe som bør være riktig identifisert når du leser merkingen, så det er viktig å vite hvordan å tyde symbolene på kablene når det er valgt.

  Legg til en kommentar avbryte svar

  Velg kategori

  nyere publikasjoner

  • Installere en elektrisk søyle i landet eller privat sektor 08/11/2017
  • Topp 20 koblingsfeil eller hva du ikke bør gjøre 30/10/2017
  • Bølgepapp og stive rør for ledninger: PVC eller HDPE? Kabel installasjon i rippel 10/11/2017
 • infoelectrik.ru

  Alle rettigheter forbeholdes © 2015.

  tekst kopiering forbudt.

  Alle videoer og bilder er ikke eiendommen av nettstedet. For bruk av denne informasjonen, er området administrasjonen ikke ansvarlig.

  1

Leave a Reply

+ 36 = 39