Ipomoea årlig planting og stell

Curly blomster. Morning Glory: beskrivelse, planting og stell (foto)

Ønsker å dekorere det landet, eller kanskje bare en balkong, mange eiere foretrekker Convolvulaceae planter. Dette er ikke overraskende. Tross alt, disse plantene er veldig vakker ramme ligger på territoriet til nettstedet objekter, sprer de vakre blomstene. Morning glory kjent for menneskeheten i lang tid. Hun regnes som en av de mest delikate varianter av planter som du kan velge å dekorere forstadsområde.

Mange dikt dedikert til denne utrolig vakre planter. Dette er ikke overraskende. Som noensinne har sett friskhet av sine ømme knopper, for alltid forelsket i denne naturlige undre. Ulike typer forskjellige lyse farger av blomster. Hvert år oppdrettere lage nye varianter av denne planten. På grunn av dette farge knopper tar en rekke alternativer.

Ubeskrivelig skånsom titt på stilk blader og blomster. Morning Glory (bilde nedenfor) er i stand til å overskygge skjønnheten av sine mange hageplanter.

Plant Navnet kommer fra sammenslåingen av to greske ord som er oversatt lyder som uttrykket "som en orm." Dette skyldes til en visning av de underjordiske delene av en blomst.

Men, det høres ikke alle folkeslag plante navn så prosaisk. Det gjenspeiler skjønnheten av det engelske navnet, som oversatt til russisk betyr "glorifisere morgen." I Japan, morning glory kalt "morgen ansikt". Dette er ingen tilfeldighet. Blomstene av denne familien er preget av spesielt å blomstre med de første strålene fra den stigende solen og tett på middag. Hvis dagen er overskyet utstedt, er anlegget ikke stenge sine knopper til kvelden.

Denne gruppen omfatter en rekke blomster. Ipomoea er den største slekten av familien Convolvulaceae. De inneholder ca 500 arter av urter. Det inkluderer også noen typer busker og trær. Anlegget i naturen lever i tempererte og tropiske breddegrader i Eurasia, Afrika og Amerika.

Taproot planter, sjelden tuberous. Stem nesten alle typer klatring (krypende). Det photophilous plante som elsker rikelig vanning. Blomstrer i sommer og til og med falle. Ipomoea knopper i mye, men varigheten av eksistensen av hver av dem er ikke mer enn en dag. Så hun kaster alle de nye blomster.

Frukten ser ut som en sfærisk boks. Det er fra 4 til 6 frø svis store form.

Veldig fin titt på ulike områder språk lyse blomster. Morning glory (foto vist nedenfor) er karakterisert med visse særegenheter i jordbruk.

1

De trenger å ta hensyn til alle som kommer til å vokse anlegget i sitt område. Dette er en årlig vintreet. Det vokser svært raskt, lanserer sin bart og fant henne klamrer seg til de vertikale støtter. Hvis området har shtaketiny, trær, tråd, wire, eller stressede opp garn, gjerder, vil Morning Glory klamre seg til dem. Med riktig stell vintreet blomstrer veldig voldsomt. Noen arter kan også samle knopper i gruppen kost.

kan ha en verdi av fra 5 til 15 cm., men kunstig avledet varianter besitte knopper til 20 cm. Dette forbedrer kvaliteten av dekorative planter i vill Ipomoea blomster.

Hvis været var regnfull, vil knoppen forbli stengt hele dagen. Pollinering skjer i lukkede petals Corolla. Men på en solrik dag anlegget er bestøves av insekter. I vill tilstand, kan denne prosessen ta del selv fugler (kolibri) eller små dyr (flaggermus).

Avhengig av art, er det nå Ipomoea utviklet for feltforhold samt innendørs planter. Derfor får frøene, er det nødvendig å angi tilstander hvor det skal være denne typen.

Det er mange planter som tilhører morning glory familien. Blant dem er til og med enkelte familier. De er forskjellige farger. Morning Glory kvamoklit, koloniktion, farbitis er de mest vanlige.

Veldig populært i dag er farbitis blomster. En av de vanligste variantene er Havently blå. Blomstene er blå i fargen. På sitt sentrum er dominert av blå og gule farger. Det er veldig vakre blomster.

Koloniktion (også kalt lunotsvet) er preget av hvite blomster. De utstråler en subtil søt smak. Mesteparten av morning glory som ikke kan skryte av. En spesiell funksjon er muligheten til å lunotsveta knopper å blomstre bare for en natt. Men blomstringsperioden kan vare opp til frost.

Ganske elegant utseende kvamoklit Morning Glory.

Bladverket av denne varianten av planter som de delikate fjær. Mot dette bakteppet, skiller seg ut med lyse røde blomster med stjerner. Morning Glory kvamoklit Slaughter ser ut som en fjærlett plante med flammende røde knopper. De danner tette gardiner dekorere ethvert område.

Mangfold av arter er kjent for Morning Glory. Bilder av blomster i hagen blir presentert senere. Det fremhevet noen av de mest populære varianter av planter som er verdt å vurdere nærmere. Dette vil tillate å velge riktig type creeper.

Veldig rik blomstring og høy tetthet av bladene er preget av en morning glory Kairo. Ønsker å dekorere gjenstander i området av vakre natur teppe av farger, bør du gi preferanse til at variasjon.

Ubeskrivelige skjønnhet knopper oppløse Morning Glory Himmelblå. Blomstene har en lang stamme og er i stand til å slå til solen. Knopper er asurblå hue. En mettet uttrykksfull nyanse karakterisert ormevindel purpurea. Dens stilkene er svært lang. Kan nå 8 m. Buds er rosa, rød, lilla, lilla.

Morning Glory Neil har en svært rask vekst av stammen. Knoppene av dette anlegget kan være en rekke farger. Denne rosa og blå og lilla nyanser. Det er knopper også mørke, mettede farger.

Mange oppdrettsarter er nå brukt mye for dekorative formål. En rekke former og farger vanskelige å uttale. Alle kan velge en plante til din smak.

Morning Glory blomster, vokser som er en enkel og spennende opplevelse, oftere enn vokst fra frø. I varmere klima kan de sås direkte i bakken. Men midt breddegrader er det bedre å ty til frøplante metode. Ellers anlegget kan rett og slett ikke blomstre.

Frø før planting bør være gjennomvåt for en dag i litt vann. I løpet av denne tiden har de å svelle. Hvis den ikke gjør det, kan frøene stikk nålen. Denne prosessen kalles skarifitsirovaniem. Frøene er gjennomvåt for en dag igjen.

Et lite drivhus er ganske lett å organisere. Bare en liten beholder fylt bakken. I sine forhånds plantet frø hoven. De ble deretter dekket med glass eller polyetylen. Kapasitet regelmessig ventilert. Som det tørre land det vannes.

De første skuddene vises 1-2 uker etter planting. Så snart ut av bakken synes første bladene, film eller glass fjernes. Når anlegget vil være omtrent 4 fulle blader, kan det bli transplantert inn i bakken. Dette gjøres sammen med klumper av jord i rotsystemet. Det bør være stor nok, som Morning Glory ikke liker transplanterer.

Deretter frøplantene trenger å gi støtte. Ellers stilkene blir sammenvevd. Greie dem så vil det være nesten umulig.

Når det er mulig å lande?

For mange eiere har en tendens til å være i sitt område disse blomstene. Morning Glory, som gjorde landing i åpent terreng på stedet, innebærer oppdrett av frøplanter. For å starte hele prosessen skal være i mars eller april. Planten vokser svært raskt. Så etter 3 uker vil det være helt klar for transplantasjon. Det gir ingen mening å plante spirene på forhånd.

Før planting frøene i drivhuset jord trenger å beregne hvilke omgivelsestemperaturen kan være i 3 uker. Hvis den ikke har (anslått) faller under 10 grader, slik at du kan begynne å jobbe.

Anlegget tolererer ikke fryser. Normal klima for det er en varm, fuktig vær. Funksjonen i +10 grader er de mest arts Ipomoea kritiske. I unntakstilfeller kan klatrer tåle ekstreme temperaturer for å mer enn 2 grader. Men dette skjer sjelden.

Det er best å plante frøene i åpent terreng på et tidspunkt da den nattetemperaturen ikke faller under 10 grader. Dette er ofte typisk for april og mai.

Hvordan er landing i bakken?

Det kan plantes direkte inn i jord blomsterfrø. Morning Glory er vel stiger, men ikke før frøene må være gjennomvåt for en dag i vannet. Hvis været var riktig, frøplantene vises innen en uke.

Etter de første skuddene stemplet inn i jorden, er det en rask vekst av ormevindel. Foruten hver vinstokker trenger å sette støtte. Ipomoea jevnlig klype. Dette gjøres når stammen vil ha ca 4 hele ark. Dette bidrar til den raske fremveksten av nye skudd fra feste som gjør mesteparten blomst. Morning Glory, planting og stell som er gjort riktig, raskere og blomst vokser tykkere.

Uansett, plantet planter i jord eller frø, er avstanden mellom hver enkelt plante må være minst 20 cm. Dette vil gi den plass som kreves for plantens rotsystem, vil tillate ham å få den nødvendige næringsstoffer fra jordbunnen.

Meget pent innredet med en balkong på disse blomstene. Ipomoea kan plantes i en gryte. Hvis lyset ikke er nok, vil anlegget produsere overskudd blader og blomstring vil bli dårlig. Det er derfor nødvendig å vurdere sin plassering riktig.

Balkong bør også glasert. Ved sin åpne varianter vinden kan lett skade stammen og bladene av planten. Det er nødvendig å sikre tilstrekkelig beskyttelse av morning glory. Under slike forhold, kan anlegget bli plantet i større potter, så vel som en lang eske. Under planting tetthet som skal beregnes slik at hver ormevindel hadde minst 2,5 liter jord.

I slike tilfeller er ekstremt viktig riktig pleie. Full vanning, agn og skånsom behandling vil bidra til å øke den ubeskrivelige skjønnheten av anlegget, selv på balkongen.

Skjer, vil ikke anlegget ikke avgir blomster. Morning glory vikling er utsatt for forskjellige sykdommer. For å unngå dette, må du sørge for skikkelig vare på anlegget. De vanligste patogener er bladlus og edderkopp midd.

Hvis de grønne bladene av Ipomoea plutselig dekket med gule flekker, er det mest sannsynlig bevis for skadelige effekter på hennes bladlus. Denne parasitten trenger inn i arket og trekker platen fra sine juice. Bladlus tildeler dermed honningdugg. På stoffet begynner å formere seg dødelig for planter sotet sopp.

For å holde planteliv og trivsel, er det nødvendig ved første tegn på fremveksten av bladlus prosessen etterlater en passende insektmiddel. Jo før dette er gjort, kan jo raskere morning glory gjenvinne din styrke.

Den andre farlige skadedyr for planter er representert av edderkoppmidd. Han gjør seg en tynn web. Hun ser på bladene av en blomst. Du kan også se lite punkt. Hvor skadedyrbekjempelse er ganske enkel. Bare vær daglig spray bladene med kaldt vann.

Ganske kresen anlegg anses Morning Glory. Blomst omsorg som ikke krever mye tid og krefter på å være takknemlig til min verter for riktig handling. Morning Glory vil takke dem med sin fantastiske blomstring.

I utgangspunktet er det nødvendig å sikre tilstrekkelig støtte for vinstokker. Du kan stille inn den vertikale rutenettet eller wire for dette formålet.

Jorda bør alltid være litt fuktig. For sterk eller omvendt, mager vanning like farlig for planter. Til Morning Glory behagelig for øyet overflod av knopper, bør det bli matet regelmessig med en frekvens på 1 i hver 5 dager. Gjødsel må inneholde lite nitrogen og fosfor mye. Det stimulerer blomstring.

På grunn av mangelfullt vedlikehold anlegget kan raskt svekkes. Det kan skade, vil det påvirke blomst. Immunitet planter etter å ha fått vanskeligheter blir veldig sprø. Derfor er det bedre å ta vare på det riktig og på en riktig måte.

Svært mange mennesker har en tendens til å ha på nettstedet ditt eller balkong presenteres blomster. Morning Glory produserer meget vakre knopper. De vil glede eiere i lang tid. Uten å kreve spesiell omsorg, er Morning Glory en kresen plante. Det er den perfekte løsningen for å dekorere noen infield eller en balkong. Rask vekst vil tillate skjule svakhetene i de omkringliggende gjenstander og fylle verden rundt harmoni og ubeskrivelig skjønnhet.

Ipomoea årlig planting og stell i friluft bilde

Morning Glory - en av de mest elskede og populære med sommer beboere og gartnere prydplanter. Blant sakens ingen liten plass er rikelig og lang blomstring: lyse gramofonchiki behagelig for øyet fra begynnelsen av sommeren og før den første høsten frost. Funksjoner slike planter som Morning Glory årlig planting og stell, skadedyr og mulige vanskeligheter i voksende, tiltak for å håndtere dem vil bli som nærmere omtalt i denne artikkelen.

Morning glory (Ipomoea), eller farbitis - bred slekt av blomstrende planter, som omfatter, i henhold til forskjellige kilder, fra 300 til 500 arter. Det er en del av familien Convolvulaceae (Convolvulaceae). Anlegg av denne typen er vanlig i tropene og subtropene over hele verden. Det er blant dem, stauder og sommerblomster, urter og busker, vinranker og selv små trær.

Interessant! Kjente matplanter - søtpotet og vann spinat - er en del av en slags morning glory.

Værforholdene i landet vårt Ipomoea vokst som en årlig vintre. Den produserer skudd-whiskers, som vokser i lengde 2,5 til 5 m, noe som klamrer seg til vertikale støtter og forgrening på basen. På stilkene tett vokse ganske store blader, ofte hjerteformede, pekte på toppen. Noen arter farbitisa blader flikete eller dårlig kutt.

Dette luksuriøse krøllete vinranke preget av ekstremt rask vekst som i en svært kort periode, det er vakkert vri rundt sin rikt dekket med smaragd løvverk prosesser hvilken som helst overflate, trans unremarkable gitter eller nett i lys stue teppe, og skaper en behagelig skygge under lysthuset eller på verandaen.

Mange blomster er traktformede Morning Glory og lange stilker, de er relativt stor - fra 5 til 15 cm farge representerte et bredt utvalg av farger .:

For noen varianter kjennetegnes ved solide farger, andre har duftende lys grammofonchiki har en rand eller et bånd av kontrastfarge. De kan være enkle eller terry.

Visste du dette? Navnet på planten kan spores greske røtter, det går tilbake til ordene av IPS (ormen) og homoios (tilsvarende). Sette det kan være som en "orm-lignende". Denne definisjonen reflekterer den spesielt formede jordstengler flerårig av slekten Morning ære.

Tidlig på morgenen Morning Glory oppløse sine ømme knopper, på grunn av en slik funksjon, er det ofte referert til som blomsten av daggry. Hvis det er sol, så på ettermiddagen blomstene kronbladene planter er samlet, men i overskyet vær, de forblir åpen til kvelden. Det fine med sin svært kortvarig: de lever bare en dag.

Men på vintreet etter visner nesten umiddelbart vises friske knopper. Ottsvetaya, produserer farbitis frukt i form av bokser, inne i hvilket er plassert store frø i en mengde av fra 1 til 4.

Den mest populære blant gartnere følgende arter og sorter av morning glory.

Cairo ormevindel (Ipomoea cairica). Fødestedet til denne typen er oppvarmet farbitisa Asia og Australia. Sine lange skudd som vokser opp til 5 meter, svært tett dekket med lyseblå blomster. Stengelen dekket med utskårne flikete håndformet blader.

Ipomoea purpurea (Ipomoea purpurea): Scarlett O'Hara, Giselle, Melkeveien. Begynnelsen av denne typen var nødvendig i tropene i Amerika. Bladene er ovale eller lanceolate form, er anordnet motsatt på stammen.

Skyter nå 8 m. Blomster ensom, en rekke av mettede farger, med hvit kronen på innsiden, opp til 7 cm i lengde, kan være enten fargerikt og mono. Det finnes varianter med doble kronblader.

grade Gisele Den har lilla-blå blomster, veldig store, opptil 15 cm i diameter, på Scarlett O'Hara de bringebær eller kirsebær, i Melkeveien - hvit, dekket med mørk blå eller lilla striper, med en diameter opp til 12 cm.

Nile Ipomoea (Ipomoea null, Ipomoea Imperialis): Picota, Serenade, Sjokolade. Det er preget av svært forgrenede skudd til 3 m lang, belagt store mørkegrønne blader oval sitter på lange stilker.

Phyllotaxy samtidig fra motsatte sider. Blomster rød, blå, rosa eller lilla, store, opptil 10 cm i diameter. lang blomstrende periode: fra midten av sommeren til midten av høsten.

Interessant faktum! Den japanske tittelen på dette morning glory - Asagao, som kan oversettes som "morgen ansikt".

grade Picota har semi-doble blomster er blå eller rød med hvit kant. I utvalg Serenade de kirsebær eller lilla, frotté, korrugerte, diameter 8 cm.

Tricolor Ipomoea (Ipomoea tricolor): Pink godteri flygende tallerken, Kiozaki. Denne type farbitisa også kjent som rød-blått ormevindel (Ipomoea Rubro-caerulea). Tropiske amerikanske skoger ble hans hjemland.

I naturen, har disse plantene utviklet seg som en langvarig, men i form av dyrket dyrkes som ettårige. Stengelen slike vinstokker vokse i lengde opp til 4-5 m. De er på lange stilker motsatt vokse store glatte krøllete blader med hjerteformet form. 3-4 største diameter på 8-10 cm blomst danne bunter. De er blek blå med en hvit hals, og når vil endre fargetone på rosa og lilla.

Morning Glory blomstrer dette i lang tid: fra begynnelsen av sommeren til den første frosten. Enkelte varianter av arten farbitisa brukt i medisinske anvendelser på grunn av sitt innhold av psykotrope elementer.

Lunnotsvetuschaya ormevindel (Ipomoea noctiflora). Lengden på stammen Ipomoea når 3 m og skyter - 6 m. Blomstene er store, opptil 10 cm, deep-hvit nyanse med mandel lukt. Blomstrer denne typen senere enn andre: i juli og august.

Interessant! Lunnotsvetuschaya Morning Glory oppløse sine delikate duftende blomster om natten og gjemmer dem med første sollys. Bare i de dager, når himmelen er tett plassert skyer, blomster er fortsatt åpent til sent på kvelden.

Kvamoklity: Cardinal klatrer, kvamoklit fjærlett. Denne type farbitisa karakterisert openwork skåret bladene i utseende ligner på bladene til bregner eller cypress og middelstore blomster, som har en rørformet fasong, farget i rød, gul eller hvit farge. Paddle kvamoklit i stedet for den vanlige for Morning Glory blomster, bjeller har lang blomsterstand i form av et øre.

Dette er ikke en uttømmende liste over typer Ipomoea, de er mye mer enn bare resten var mindre vanlig.

Farbitis formeres ved hjelp av frø, med en forholdsvis lang periode med spiring: i løpet av 3-4 år etter høsting frøet beholder evnen til å spire.

Raffinert sådd frø av morning glory. Sådd frø trenger å være i midten av mai før planting krenke integriteten til deres skall. En enklere måte - suge dem i varmt vann (25-30 ° C) i en periode på 4 timer til en dag, forårsaker svelling.

For å akselerere prosessen med planteutvikling kan legge til vannet spesielle forberedelser forsterkere vekst. Hvis du etter avsatte tiden av hevelsen har skjedd, er det nødvendig å gjøre skallet av frø med en nål punktering og igjen tilbringe soaking.

Substrat for planting bør velges i henhold til typen og variasjon av anlegget. Hvis Morning Glory har afrikanske røtter, for det er best egnet blanding av sukkulenter som å blande seg med mellomstore betongblokk. For farbitisov kommer fra amerikansk jord opp som følger: (2: 1: 1: 1: 0,5):

Viktig! For såing ta med liten kapasitet kopper, som er fylt med løs sin næringssubstrat plasseres 2-4 frø nedgraving av 0,5-1 cm, og deretter skjule glass eller en film for å skape en drivhusbetingelser.

Vanning av jord produsere som er nødvendig, i alle fall, uten å tørke det jord, men ikke for våt det. Det er nødvendig periodisk å ventilere beholdere med plantet frø og fjerne kondensatet. Temperaturen ble holdt ved 18-20 C-området. Under disse forholdene, skyter vises etter 10-12 dager.

Etter de unge vinstokker vokse opp til 15 cm, er det nødvendig å gi dem en støtte som de vil krølle seg. For dette formål er bunnen av frøplante festet tau, andre ende som er bundet på toppen. Kan styrkes nær spirer lang kvist eller en kvist.

Når spirende planter trenger en større beholder der det rullet over, være forsiktig så du ikke skader røttene. Denne prosedyren utføres flere ganger. Sengetøy blir utført ca. 3 uker etter at de spirer dukket opp fra jorden.

Når spirene er plantet morning glory? Nattefrost er skadelig for unge farbitisa, så planting frøplanter i åpent terreng råvarer når deres fare har gått og jord har varmet nok. Den beste tiden for planting - i slutten av mai-begynnelsen av juni.

Frøplanter er plantet måte håndtering og etterlater mellom plantene avstand på 20 cm. Umiddelbart landing bør etablere en støtte for de unge skudd, kan brukes til dette tre eller metallduk, hyssing eller snortrekk.

Advarsel! Ipomoea planting, må man passe på, da dette anlegget er meget giftig og kan forårsake allergier. Av denne grunn kan det ikke dyrkes innendørs.

Frø vinstokker kan plantes direkte i det åpne bakken. I dette tilfellet er seeding utført i slutten av mai på en godt opplyst område i et vindstille sted. For planting i senger i en avstand på 30-35 cm fra hverandre for å bygge reir til som plasseres på og strø frø 2-3 malt til 3 cm. Deretter bør en seng være godt utvannet.

Etter ca en uke frøplantene vises. Når de er litt eldre, hver bakterie fix støtte. Mest foretrukket for farbitisa subacid løs jord. Også må det god drenering.

Det er best å plante Morning Glory på sør, sør-øst eller vestsiden, fordi hun elsker lys og varme. På de skraverte områdene nordsiden av anlegget vil ikke forsvinne, men vil bli utvidet kraftig i høyden og gi små knopper.

Økende Morning Glory i en pott på balkongen

Farbitis ser flott ut ikke bare i naturen, det kan plantes i potter eller beholdere for å dekorere en balkong eller terrasse. I dette tilfellet, vintreet raskt opletet deres sidevegger smaragd teppe, dekorere, gi frelse fra den brennende solen og ly fra nysgjerrige øyne.

Godt å vite! Lag en plante container på balkongen bør være bare når trusselen om frost er over. Det er best å definere for dem en fast plass som Morning Glory ikke tåler bevegelse.

Ipomoea årlig planting og stell

Ipomoea årlig - heller lite krevende plante, planting og stell som ikke krever mye innsats.

Vanning anlegget bør være regelmessig, men i moderate mengder. Vannet må ikke stagnere i roten området, da dette kan føre til rot råtne og drepe vintreet. På jord uttørring anlegget reagerer løvverk Wilt og mangel på blomstring. Frem til slutten av sommeren vanning bør gjøres før bakken er tørr, og med begynnelsen av høsten - bare når jorden tørker.

Fôr farbitis under aktiv vekst trenger hver 14-21 dager. For dette formålet bruker spesielle formuleringer for dekorative og blomstrende planter og kaktuser. For å mate gjødsel er det bedre å velge med en minimal mengde av nitrogen og fosfor maksimum i besetningen, ettersom de vil stimulere en rikelig dannelse av knopper.

Viktig! Gjødsling bør gjøres for ofte. På grunn av det overskudd av kunstgjødsel, spesielt de som inneholder nitrogen, kan anlegget omfatte tett vegetasjon, men det vil ikke blomstre.

Du bør bruke den samme konsentrasjon av gjødsel, som brukes for innendørs planter.

Med jevne mellomrom bør vintreet kuttes ved å fjerne de syke utseende prosesser. Trimming prosedyren er vanligvis utført i september. Om våren anlegget er kuttet for å desimere den. I dette tilfellet, på hver vintreet la til 3 stilker. Om nødvendig tynning lov til å tilbringe i perioden med vekst og blomstring morning glory.

Hvis dyrkeren planer om å få buskete plante, som vil ha mye sideskudd, er det nødvendig å utsette pålegg. Det skal produsere etter planting i åpent terreng, når farbitis vokse til en høyde på 20-25 cm ved å fjerne skuddspissene. Samtidig bremser ned veksten og aktiveres under den grønne skjød som begynner å vokse sideskudd.

Visse representative varianter av flora formeres vegetativt av borekaks.

Du bør vite! I mars og april tilbringe fit grønne borekaks og rote i sommer kan være så grønne og halv odresnevevshie borekaks.

Skuddene ble skåret i borekaks 15-20 cm i lengde ha 2 internodier. Lavere snitt bør være i en avstand på 1,5 cm under den noden. Gjør det trenger vinklet bunn 45. kvitt stiklinger av blader, legges den i vann.

Etter utleie av røttene, vanligvis i 3-5 dager, borekaks kan plantes i bakken. At de begynte, er det nødvendig å opprettholde en temperatur på 20-25 ° C. For å fullføre sin forankring i jorda tar ca en uke.

Morning Glory som en dekor element: på gjerdet, en låve, på buen

Dette flora brukes aktivt til pynt. Pergolaer, gjerder, vegger av ulike bygninger, flettet blomstrende vintreet, ser vakkert og uvanlig, og det er tett løvverk skjuler lett under seg alle sine mangler.

Årlig morning glory - perfekt for å skjule fra nysgjerrige øyne midlertidige eller uferdige elementer av forstadsområde, som høsten når planten bud, er det lett å rydde og gjøre de nødvendige endringer i konstruksjon.

Med denne blomsten effektivt kan dele rommet i segmenter isolat parkert bil eller en gruppe av individuelle trærne i hagen. En kjedelig metall buer på vei til huset, dekket med duftende blomster, vil være imponerende og iøynefallende innredning gjester, overføre solens atmosfære festlig mottakelse i naturen.

Den mest berørt farbitis:

  • soppsykdommer (hvit rust, anthracnose, forskjellig ROT);
  • 20 typer av virale sykdommer;
  • fysiologiske sykdommer (hvit ødem er mer vanlig i alt).

Kilden for soppinfeksjonen er jord, spesielt den gjenværende våte for lenge. For behandling av noen av dem er nok til å kvitte seg med råte berørte områder og gjennomføre et sopp renseanlegg.

Husk! Myk, rot og stilk råte er uhelbredelig. Hvis funnet vinstokker med symptomer på disse sykdommene, bør du umiddelbart ødelegge dem.

Behandling av sykdommer forårsaket av virus, også til ingen nytte, så syke av Ipomoea trenger å brenne for å stoppe spredningen av infeksjon.

Hvit hevelse av de berørte elementer, som har vokst i veksthus eller innendørs forhold. Årsaken til denne sykdommen er felling omsorg anlegget: dreven vanning, høy luftfuktighet, og senkede temperaturer. Farbitisa dannet på blader av grønn eller gul og tetninger blemmer gradvis bruning. De berørte bladene visner og faller av.

Fra skadedyr Ipomoea hovedsakelig påvirker bladlus og edderkopp midd. I tilfeller der de ennå ikke har spredd seg over hele anlegget, sliter med bladlus ved sprøyting med såpevann og en hake - kaldt vann. I en situasjon med disse insektene vil bidra til å administrere bestemte insektmidler: akarin, fitoverm og andre.

Seed samling utføres fra den andre og tredje knopp. Etter dannelsen av den Boll er nødvendig at det har modnet, tørket og lett sprekker åpne. Frøene vil være klar for innhøsting i omtrent en måned etter visner blomst. De bør være forsiktig riste ut frukten i en papirpose eller pakke der de er lagret.

Viktig! Lagre frø Ipomoea være ved romtemperatur i opp til 3-4 år etter innhøstingen.

I høst, etter reset ormevindel blad, det er stilkene er kuttet, et stykke land hvor det dyrkes, gravde, og rhizome fjernet. For å få blomstring vintre i neste år, satte den på nytt.

Også for farbitisa reproduksjonskarakteristika selv-seeding, slik at det er en betydelig sannsynlighet for at våren i stedet der det ble dyrket tidligere, vil det være skudd av nye vinstokker.

Fabelaktig og spektakulære, en ekte hage prinsesse, morning glory årlig dekorere deler erobre deres robusthet og gir en god stemning lyse duftende blomster.

Interessant video: Ipomoea 8 mars (såing av frø, stimulering, omsorg)

Planting og stell av Astilbe i åpent terreng

Regler dyrke blomkarse fra frø når plante stiklinger

Hva annet å sjekke?

Legg til en kommentar avbryte svar

© 2018 Om farger, alt og alle · Kopiere materiale uten tillatelse er forbudt

Årlig morning glory - planting og stell

Ønsker du å male balkongen eller i hagen lysthus med lyse farger? Plant årlige morning glory, eller så ofte som det kalles gartnere - bindweed. Det er en klatreplante som er dekket opp til frosttraktformede blomster av rosa, blå, hvit eller lilla farge. Så vil vi snakke om planting og stell av den årlige morning glory.

Morning Glory - beplanting og vedlikehold av planter

Bindweed kan dyrkes fra frø. I de sørlige regionene der de en gang plantet i åpent terreng, så snart tiden har gått frost. Tomten er egnet for morning glory - solrik og åpen.

Hvis vi snakker om hvordan å plante Morning Glory, deretter begrave frøene 0,5-1 cm. Hvis du vokser på en balkong eller Morning Glory frøplanter, frøene sådd i potter og plassert i et rom med omgivelsestemperatur + 20 + 24 grader. Jordsmonnet skal vannes fra tid til annen. På slutten av 7-10 dager de første skuddene vises. Deretter må du sette pottene liten pinne-støtte for å vokse morning glory sår på den.

I mai, frøplantene tåle varme rolig vær i flere timer på gaten eller balkong for herding. I midten av mai i midten kjørefelt, er unge planter gravd til en fast plass i hagen. Små hull laget i en avstand på 17-20 cm fra hverandre. Samu transplantasjon er utført med en jord av jord.

Etter planting straks å trekke Convolvulus tynn snor eller hyssing førings således plantevekst.

Som med nesten alle andre hageplanter, fra morning glory dyrking innebærer hyppig og regelmessig vanning. I sitt fravær, konkurranse vinstokker henge umiddelbart. Også, ikke glem å fjerne ugress og luke jord - Morning Glory elsker godt drenert jord.

Ikke glem, selvfølgelig, om dressing der den kraftige ville løvverk og blomster. Den første gangen mineralgjødsel påføres under den aktive vegetative vekst. Det bør være nitrogenforbindelser slik som ammoniumnitrat. I løpet av spirende bruk spesialprodukter med fosfor og kalium, for eksempel "Kemira" og "FOP". Og den siste tiden fôring Ipomoea produsere i midten av sommeren.

For å vokse frodige planter, på våren og forsommeren bør prischipat toppen av en blomst.

Morning Glory er sjelden syk, men noen ganger utsatt for skadedyr. Hvis du legger merke bladlus, behandle vintreet egnet insektmiddel. egnet "Akhtar" for dette formålet. Ved deteksjon av tynne tråd baner bruke stoffet "aktellik" - Ipomoea "beat" spider mite.

Kopiering informasjon er kun tillatt med direkte og indeksert henvisning til kilden

1

Leave a Reply

28 + = 38