Spenningsmåling med multimeter

Hvordan måle strømmen med en multimeter? Forberedelse og måling med multimeter

Klarering av informasjon om årsaken til feil i elektroniske og husholdningsapparater begynner alltid med måling av parametrene og verifisering av hver detalj. Til dette formål brukes ulike enheter som kan måle strøm, motstand og spenning. Du kan bruke separate enheter: for eksempel en voltmeter eller et ammeter, men det er bedre for en slik test å ha til hånden et komplekst instrument for måling - et multimeter. Hvordan måle strømmen med en multimeter og hva er denne enheten?

I salg er det to hovedtyper av multimetre: analog og digital. Hver av dem har sine fordeler og ulemper. Den analoge modellen er ganske billig, pålitelig og holdbar i bruk, men et slikt verktøy gir en stor feil ved måling av parametere. I tillegg er de ganske upraktisk å bruke: nybegynnere vil være vanskelig å sortere ut de målinger av de forskjellige graderinger på skalaen av indikatorene i hver enkelt modell (denne sykdom er spesielt aktuelle analoge enheter som er laget i Asia). De som trenger presisjon målinger, som ikke ønsker en lang tid å grave i manualen for å forstå ansvaret for lysdiodene på enheten, og til hvem emisjonskursen er ikke så viktig som brukervennlighet, er det nødvendig å delta på å kjøpe en digital versjon av enheten.

Som allerede nevnt kobler multimeteren flere enheter samtidig. En måte å bruke den på er å måle dagens. Det vil bidra til å bestemme denne parameteren for det elektriske nettverket i batteriet, uttaket, strømforsyningen til PCen eller laderen. Ved hjelp av en slik enhet er det mulig å måle strømmen i en elektrisk krets med konstant eller vekselstrøm.

Hvordan måle strømmen med en multimeter? For å forstå prinsippet om enheten må du først håndtere et slikt spørsmål som arbeidet med indikatorene og kontaktene. Det er nødvendig å forstå hva de er for og hvordan de vanligvis brukes under målingene. I en hvilken som helst modell av multimeteret finner du to separate pinner og flere plugger for plugger. Sockets kan være fra 2 til 4, på enheter av den gamle designen de er noe større. Utgangen av svart farge brukes til å måle "minus9raquo; nettverksparameter, rød, henholdsvis, for "pluss 9raquo;.

Før du starter arbeidet, fest den sorte sonden i kontakten merket "-9raquo;, red -" + 9raquo;. Hvis det er flere slisser, blir de vanligvis konstruert for å måle strøm over forskjellige områder, for eksempel kontakten som er merket "ma" for måling av strøm opp til 1 ampere, som er merket "A" - for å kontrollere denne parameteren i området fra 1 til 10 A og så videre.

Også på enheten kan det være flere brytere. Deres funksjon er i prinsippet likt å arbeide med sondeuttak - de er nødvendige for å endre de testede spennings- og motstandsområdene.

Hvordan brukes multimeteret til å måle strømstyrken?

For å få et svar på spørsmålet om hvordan man skal måle styrken av dagens multimeter (de som klarte å glemme delvis fysikk timene, vær oppmerksom på at dette alternativet er det elektriske nettverket er målt i ampere), vi må først installere testen fører til de riktige kontaktene. Deretter velger du nettverket som vi planlegger å måle, det vil si et nettverk med konstant eller vekselstrøm. I analoge modeller til dette formålet, sett bryteren til ønsket posisjon, og trykk på den tilhørende knappen på den digitale enheten for å velge ønsket nettverk. Før du sjekker, må du også vite spenningen til den elektriske enheten som testes. Denne parameteren er festet på multimeteret med samme bryter eller tast. Etter første forberedelse følger testen seg selv: ved å trykke på probene, berører vi de positive og negative terminalene til enheten som testes. Med de riktige innstillingene til multimeteret, kan informasjon om den nåværende styrken i nettverket ses på indikatoren eller nummeret på enheten for verifisering.

Ved måling av den aktuelle intensiteten er det visse nyanser angående måling av parameteren for bestemte enheter, enheter og elektriske kretser.

Måling av strømmen i batteriene

Før måling av batteristrøm med multimeter, still inn maksimalt tillatte verdier for parametrene som skal kontrolleres på selve enheten. Så parallelt forbinder vi testerens ledninger til enheten under test: svart - til "minus", rødt - til "pluss". Testtiden er minimal. Når den forventede informasjon på displayet av enhets probene bør umiddelbart slått av, fordi resultatet av en slik prosedyre er en kortslutning, noe som er en meget negativ effekt på det videre arbeidet i kraftforsyningen.

Måle strøm i et stikkontakt

Den første viktige regelen om måling av strøm med en multimeter i en sokkel: Du kan ikke gjøre en test av driften av stikkontakten direkte. Hvis du kobler en måleenhet uten å laste inn elektroniske enheter, vil du bare brenne den. Det er i kjeden "multimeter-socket 9raquo; mellom dem er et elektrisk apparat satt inn: for eksempel lyser en multimeterkontakt. Etter riktig seriell tilkobling måler vi strømmen i kretsen. For å stramme kontrollen i lang tid er det ikke nødvendig, det er ønskelig at prosedyren for tiden ikke var lenger enn 10-15 sekunder.

Kontrollerer strømmen i laderen

Det er enkelt å måle strømmen til laderen med et multimeter. Til dette formål må vi, når du måler, for å ikke brenne multimeteret igjen sette de maksimale verdiene for den kontrollerte parameteren på måleinstrumentet. Vi oversetter også enheten til en modus for drift med nettverk med likestrøm. Koble deretter enheten til laderen i modusen for gjeldende kontroll: en av sondene er koblet til ledningen som går til laderen på pause. For ikke å skade strømkilden og testeren, gjør vi målinger så snart som mulig.

Måling av strømstyrken i strømkretsen med vekselstrøm

Mål vekselstrømmen med et multimeter som følger:

  • Multimeteret selv er koblet gjennom brytpunktet til kretsen.
  • Testeren er satt til maksimal rekkevidde for å sjekke ønsket parameter.
  • Koble deretter den svarte sonden til den negative 9raquoen; wire.
  • Etter en kort stund, berør den røde sonden til den positive ledningen eller terminalen.
  • Etter å ha lest de nåværende parametrene, slår du straks av den røde testledningen.

Det skal bemerkes at ikke alle testere for komplisert testing kan fungere i nettverk med vekselstrøm. Hvis denne parameteren er viktig for deg å sjekke, så før du kjøper, sørg for å finne ut om multimeteret du kjøper kan fungere med nettverk av denne typen. Fordi ikke alle instrumenter tillater måling av strømmen i kretsen av et multimeter.

Kontrollerer strømmen i strømforsyningen til elektriske apparater

Det er også mulig å måle strømstyrkenes strømstyrke med et multimeter ved å bryte den elektriske kretsen. Når testledningene til klemmene av testeren svarte pluggen kobles til den negative klemme på strømforsyningen, og "pluss" for å lage et sted spesielle nettverk gapet, det vil si den "pluss" kabelen fra strømforsyningen. Etter å ha mottatt informasjonen, slå av multimeteret.

Generell informasjon om kontroll av strømmen i elektriske kretser ved hjelp av en multimeter

Hovedforskjellen i den aktuelle målekrets av multimeter og motstandsmålespenningen er i ferd med å forbinde testanordningen: den kobles sammen med den elektriske krets som ikke er parallelle og serielle måte. Det vil si at enheten er koblet til et spesielt opprettet sted for kabelbrudd. Hvis en enhet skal brukes til å teste en flerfaset krets (for eksempel en trefase krets), blir det slik et gap for hver enkelt fase.

Måling av parametre av et multimeter i nettverk med konstant strøm

Hvordan måle DC-effekten med et multimeter? Måling av strømstyrken i disse nettverkene er praktisk talt den samme som verifisering av samme parameter i nettverk med vekselstrøm. Det er viktig å velge hvilken type nettverk som skal testes riktig på multimeteret, og de gjenværende handlingene er identiske med de nåværende styrketester for nettverk av typen beskrevet ovenfor.

Noen nyttige anbefalinger for å jobbe med et multimeter

  • Når du arbeider med en analog type enhet under målinger, er det viktig å holde instrumentet i horisontal posisjon når det er nøyaktige resultater: Hvis måleren står vertikalt eller skrå, kan informasjonen på indikatoren være forvrengt og usann.
  • For å oppnå pålitelig informasjon må instrumentet kalibreres før hver bruk. For å gjøre det veldig enkelt: Bare koble testledningene til hverandre og potensiometeret.
  • Hvis parametrene til enheten som er testet, er ukjent, er det verdt å sette innledningsverdiene på multimeteret til det maksimalt tillatte nivået for ikke å brenne testeren.
  • Hvis du må sjekke enhetene med små deler, bør du kjøpe et ekstra sett med ledninger med tynne nålprober. Hvis det ikke er noen tynne prober ved hånden, er det mulig å bruke ekstra improviserte midler: for eksempel et rettet papirklips som sonden er skrudd på med en ledning.

Hvordan måle strømmen med en multimeter? For å utføre en så enkel oppgave må du ha et arbeidsinstrument og et visst lag av kunnskap. Tross alt har hvert emne sine egne måleegenskaper. Multimeteret er veldig enkelt å bruke og utgjør ingen trussel mot livet. Men det er likevel ikke anbefalt å gi det til barn.

Hvordan måle strøm og spenning med en multimeter?

Multimeteret er den mest nødvendige enheten til en elektronikkingeniør. En tekanne, elektronikk, ville jeg umiddelbart anbefalt å kjøre til butikken og kjøpe denne enheten, fordelen av mangfoldet av disse enhetene mirakel, selv booty spise 🙂

Og her er min priborchik

La oss se på hans notasjon. I figuren merket jeg tallene med de symbolene som forekommer på et hvilket som helst multimeter. Hvis du ikke kjenner dem, trenger du heller ikke et multimeter.

1) Resistance ikon. Dette ikonet forteller oss at vi skal måle motstand. Bildet viser motstandsområdet, som vi kan måle med et multimeter - fra 0 Ohm til 200 MegaOhm.

2) Konstantspenningsikonet. Midler som setter bryteren på den, kan vi måle likestrømmen. I dette instrumentet er måleområdet for en konstant spenning fra 0 millivolts til 1000 volt.

3) ikon vekselspenning. Måleområdet i dette tilfellet fra 0 mV til 750 volt.

4) Symbol for måling av forsterkningen av transistoren. Men jeg bruker ikke det, fordi det er ikke nødvendig.

5) Ikonet for kondensatorene. Kapasiteten måles i farad. Det varierer fra 0 til 200 mikrofarad.

6) Symbol måling av strøm likespenning. Range fra 0 til 20 ampere.

7) Mål ikonet vekselstrøm. Range fra 0 til 20 ampere.

8) Dioden kontinuitet. det viser spenningsfallet over elementet måles i millivolt. Ja, du kan ikke tørke øynene for å re-lese den forrige setningen ;-). Det fine ved dette trekk er at dersom den viste spenningsfall er lavere enn 100 millivolt (for forskjellige modeller det er forskjellig) fra måleren kommer toppsignalet. Meget praktisk for dioden, samt integriteten av ledninger, sikringer (ved slutten av artikkelen koblinger hvor å gjøre det). Kjøpe meter, ta dette til denne funksjonen være klart, eller multimeter mister kraftig funksjonalitet.

Husk én regel når du måler: målt strømstyrke, blir probene koblet i serie med lasten, og ved måling av andre variabler - i parallell.

Figuren nedenfor viser hvordan du skal koble testledninger og belastningen for å måle strømstyrken:

Svart plugg som er plugget i stikkontakten COM - ikke røre den, og den røde overføring til reiret, hvor det står skrevet mA eller A, der i stedet for x - den maksimale strøm at enheten kan måle. I mitt tilfelle er det 20 ampere, så nær jack skrevet 20 A. Avhengig av hvilken strømverdien skal du måle, og å holde seg til den røde proben. Hvis du ikke vet hva noen vil strømmen flyte i kretsen, og deretter sette inn i kontakten XA:

La oss se hvordan dette fungerer i praksis.

I vårt tilfelle, en lastkjøler fra selskapet. Vår strømforsyning har en innebygd skjerm for visning av dagens makt, og som du kjenner fra fysikk selvfølgelig, strøm måles i ampere. Utsette 12 volt på den multimeter penn vri på måling av like. Vi satt en grense på måling av tegneserien til 20 ampere. Putting både i diagrammet ovenfor og se bevis i tegneserien. Det falt sammen nøyaktig med integrert amperemeter på strømforsyningen.

For å måle strømstyrken AC spenning vi sette måleren på krutilki strømmåling icon AC spenning - "A

" og like godt på samme måte gjør vi målingene.

Vi måler likespenning.

Ta denne her er batteri

Som vi kan se, skrevet på den strøm på 550 mAh , som den kan levere belastning i en time, som er milliampere per time, samt spenning, som har våre batterier - 1,2 volt. Tension - dette er forståelig, men hva time strøm? La oss anta at vi lett lastet spiser strøm 550 mA. Så lett vilje skinne en. Eller ta en lyspære som skinner svakere, og la henne ha spiser 55 mA, Det betyr at det kan å jobbe 10 timer. Dumt vi dele verdien på 550 mA, som vi har skrevet på batteriet, dividert med verdien som er skrevet for å laste og få tid innenfor som alt dette vil kjøre inntil batteriene er tomme. Kort sagt, hvem som er venner med matte, det er ikke vanskelig å forstå dette underet 🙂

La måler spenningen over batteriet, en sonde på måleren pluss et annet minus, som er koblet i parallell, og voila! I dette tilfellet, batterispenningen 1,28 volt. Verdien på det nye batteriet skal alltid overstige det som er skrevet på etiketten.

Let måler spenningen på strømforsyningen. Vi utsetter 10 V og måle vår.

Red - dette er et pluss, svart - minus. Alt passer, spennings 10,09 volt. 0,09 volt spiller ikke noen rolle, kan de bli ignorert.

Hvis vi forvirre multimeter testledninger eller sonder blokkere, så ikke fortvil, måleren viser oss verdien er den samme, men "minus" med et skilt.

Husk, i slike tegneserier er ikke laminat

Mål AC spenning

Vi satt på tegnefilm på AC-spenningsmåling grense og måle spenning ved utløpet. Uansett hvor Suva sonder, i forklaringsvariabler på stresset ingen pluss og minus. Det er en fase og null. Grovt sett er ikke farlig en ledning i stikkontakten - det null, og den andre kan være kult å ødelegge humøret, eller til og med helse - denne fasen.

Ideen i stikkontakten må være 220 volt. Men jeg viser 215. Ingenting galt med det. AC nettspenning "spiller". Nøyaktig 220 volt du ikke ville ha til å se når de spenningsmålinger i stikkontakter i hjemmet 🙂

Hvordan bruke et multimeter - foreta målinger Del 2

God dag lesere electricvdome.ru nettstedet. I den første delen av artikkelen "Hvordan bruke et multimeter" vi betraktet sine varianter, betegnelser og grunnleggende funksjoner. I dag la oss snakke om praksis - måleMulti.

Som regel er den multimeter motstandsmåleområdet inndelt i fem områder:

De fleste multimetre har et annet bånd som er betegnet ikon diode eller en summe - det er ment å verifisere kontakt. Når kontakten er lukket, LED-lys og en alarm utløses. I noen typer multimetre, denne funksjonen utfører en rekkevidde på 200 ohm.

I dagliglivet motstandsmålingen blir vanligvis brukt for å teste kontinuiteten i en elektrisk krets, og service enkelte husholdningsapparater, som for eksempel elektriske lyspærer, jern, motorviklingen, etc.

Ved å måle motstand, kan man kontrollere sikringen, bryteren drift og andre koblingsinnretninger.

Hvis den venstre side av fremvisningsenheten er der, betyr det at motstanden i kretsen under test følger det ovennevnte område, er det nødvendig å bytte til den neste. Enhet i alle deler av motstandsmåling indikerer tilstedeværelsen av en åpen krets.

Måling av vekselspenning

for målevekselspenning multibryteren må innstilles på sektoren betegnes som ACV eller V

. Typisk har sektoren to posisjoner 200V og 750V.

spenningsmåling multimeter, må du starte ved å sette bryteren med høyest verdi. Når instrumentavlesningen er mindre enn den øvre grense av det foregående område, da det er mulig å bytte til et nedre område (f.eks, hvis enheten viser stillingen 750V 50 V, er det mulig å forsyne en rekke 200V), avlesningene er mer nøyaktig.

Ikke ta på hånden til den nakne delen av sonden, samt å jobbe veldig forsiktig for ikke å forårsake en kortslutning. Før arbeidet er viktig for å sikre vedlikeholdet av enheten, kabler og sonder.

ikke nødvendigvis å observere polaritet ved måling av vekselspenning.

Måling av likespennings

for måling av likespenning bytte tester bør settes til sektoren betegnes som DCV eller bokstaven V, understreket med en prikket linje. Som i tilfellet av vekselspenning, bør målingen startes ved å sette bryteren i høyeste posisjon, og gradvis redusere den.

Ellers kan måleren bli skadet.

Måling multimeter DC

Strømstyrken målt med justering av en rekke elektroniske komponenter, kretser og enheter. I livet tester for å måle strømstyrken kan brukes, for eksempel for å styre ladestrøm til batteriet når ladeinnretningen ikke er noen tilsvarende enheten eller er ute av drift.

DC skala har vanligvis fire grenser:

Hvis målinger blir foretatt i det ovennevnte område, blir probene kobles til den samme jekk, og som i målingen av andre variabler: svart ledning - i uttaket angitte ikonet eller grunnstøting merket COM, rød - til VΩmA kontakt.

Hvis rekkevidden av de målte strømmer er større enn 200 mA, er det nødvendig å undersøke fra sokkelen i sokkelen VΩmA bryteren 10A, ellers vil anordningen vil svikte. Sorte ledningen forblir i reiret med Jorden symbol.

AC-måling, produserer modellen et multimeter.

I tillegg til måling av spenning multimeter, måler den strømstyrke til å begynne med den maksimale grense for å hindre skade på apparatet.

Når enheten slås på den nedre grense trenger bare etter å ha bekreftet at avlesningene er under den angitte grense. Dersom det ikke er behov for mer nøyaktige målinger, da den nedre grense kan ikke slås.

Viktigst, bør du alltid huske på at strømmåling tester er koblet i serie, mens måling av spenning og motstand - parallelt.

strømstyrken i kontakten ikke kan måles - enheten ikke umiddelbart! Derfor, før tilkobling av prøveledninger til målepunktene, være sikker på å verifisere at måleren bryteren er satt til riktig sektor og i den grad det nødvendige målinger.

Utskifting av matningsenheten medlem

Så snart du oppdager displayet batteriikonet, betyr det at batteriet som driver enheten "hekta", og det er på tide å bytte den ut. For å gjøre dette, skru av to bolt skrutrekker, fjern batteridekselet og sett inn et nytt batteri - batteri 9 V.

Jeg håper i denne artikkelen på alle dine spørsmål "hvordan du bruker en multimeter"Jeg fikk en full svar, hvis ikke - stille spørsmål i kommentarfeltet.

kommentarer

Svært ofte, og en trist feil etter dagens måling, kan du bare glemme (eller ikke se) at .Tilkoble testen fører til shunt, og til slutt kan du virkelig prøve å "måle strøm i stikkontakten."

Oh, selvfølgelig ikke. Google overs vet hvordan de skal bruke? Flytt "AC spenning" - vekselspenning (forkortet som ACV)

Leave a Reply

97 − 88 =