Bytte av måleren

Trinnvis erstatte gamle strømmåler med en ny

Hvert hus er utstyrt med vannmålere, gass og elektrisitet. Det er ingen hemmelighet at alle tellere er pålagt å gjennomgå testing innen visse frister, og i tilfelle av en feil må skiftes ut. Ved å erstatte dekket og tellere som anses foreldet.

Når møtt med å bytte ut disken, så er det bare juridiske spørsmål. Tekniske detaljer gjør ikke store problemer, sammenlignet med de administrative aspekter. De viktigste problemstillinger overfor, først av alt, er som følger:

 • som gjelder;
 • som er eier av måleren;
 • en periode av service på dette produktet;
 • hvem og hvis midlene må utføre utskifting.

Før du svarer på spørsmålene ovenfor, bør du forstå: i henhold til hva loven utskifting vil bli gjort om du kan gjøre det selv, som leverer tjenester i elektrisitetsmålingsutstyr erstatning, som driftskostnader, og hvem som må betale regningen.

Avgjørelsen avhenger form av eiendomsretten. Bytt måleren kan gjøres både i et privat hus, og kommunale og privatisert leilighet. I alle tre tilfeller gir loven for skreddersydde løsninger.

Årsakene til utskifting av strømmålere

Tidligere, i alle kommunale anlegg i stor installert elektrisitet induksjon modell. De var pålitelig og svært rimelig. Denne typen gamle meter fremdeles er installert i boliger, gitt de nye reglene. Etter litt tid, nøyaktighet og strømbelastninger er tillatt, har endret seg. De sovjetiske modellen tellere ble tillatt opp til 10A.

Foreløpig har antall husholdningenes elektriske apparater i hjemmene økt sterkt. Dette var grunnen til at de meter rett og slett ikke kunne tåle belastningen og brøt sammen på forhånd.

Nøyaktigheten er meget redusert, til den samme økningen i antallet branner på grunn av disse enhetene. Derfor, for å date, alle gamle stil meter byttes ut.

Ny forskrift er vedtatt og lov om strømmåleren og erstatte dem. I stedet for de gamle versjonene utviklet flere alternativer til en ny modell. Blant de viktigste og mest vanlige:

 1. Induksjon av strøm av måleutstyr, men det er mer modernisert.
 2. Alternativer som kombinerer flere typer samtidig. For eksempel er gjengivelse utført av en induksjonsmetode, og de data som har fungert elektronisk og vises på LCD-skjermen.
 3. Alle elektroniske enheter med LCD-skjerm.
 4. Flerhastighets digitale enheter.

Alle moderne elektrisitet måleutstyr som gjør at strømbelastning opptil 60 A har en første eller andre klasse av nøyaktighet og kan være i drift 16 år.

Kravene for installasjon av doseringsanordninger

For å erstatte den gamle og sette en ny strømmåleren, er det nødvendig for å oppfylle en rekke krav. Blant dem:

 • strømmålere må være sertifisert og gå gospoverku spesielle statlige organer;
 • erstattet nødvendigvis forseglet teller (for distribusjon og salg av inviterte spesialiserte person som installerer pakningen vil utgjøre en handling av oplombirovki, noe som vil gjøre installasjonstidspunktet, serienummer og avlesninger, som setter telleren);
 • teller-arrangementet høyde som ikke overstiger 1,7 m (slike data er godkjent for praktiske målinger);
 • i strømmåleanordningen forsegling bør være to (en hengt på huset avdeling er representative for RF metrologi, andre plassert ved bunnen av bunndekselet kraftselskapet ansatt);
 • sted enhet valgt sted praktisk, tørr og lett tilgjengelig. Det skal ikke være fukt rundt tellere (vanligvis strømmålere installert i trappeoppganger i høyhus);
 • strøm-måleren bør være av passende kraft og kraften av strøm som passerer den elektriske forbruker;
 • instrumentnøyaktighet klasser er ikke tillatt under den andre;
 • teller sjekk, som vil bli installert for å erstatte den gamle, kan vi ikke produsere i avdelingen for Justervesenet, hvis datoen på mindre enn 2 år.

Modeller og typer av strømmålere

Det finnes flere modeller, både importerte og innenlandske tellere som får lov til å være installert for å erstatte den gamle. For eksempel, induksjonsinnretningen regnskaps CO-EE6706, som gir elektrisk kraft registrering på 220V. Fra det øyeblikket denne type strømmåler først ble løslatt etter mer enn hundre år, så det har allerede blitt endret og modernisert flere ganger. Denne modellen er en svært pålitelig og holdbar. CO-I449 er den andre klasse nøyaktighet og tillater strømbelastning til 60A. Tilsvar instrument er CO-505.

Moderne modell CE-6807 er konstruert for 220 V, kan være enkel eller dobbel-hastighet og har en nøyaktighet klasse 1.

Instrumentet av EU-2726 tar hensyn til tariff er satt til fire, har den første klassen av nøyaktighet. Den innebygde klokke teller, der du kan stille inn dato og klokkeslett, og har også sin egen private strømforsyning (batteri). Arbeid teller kan på individuelle programmer, er det 4 tariff, 8 dagers intervall, 12 årstidene, 32 fridager og helligdager. Programmert programmet kan endres automatisk i henhold til en bestemt tariff. Kostnaden for dette instrumentet regnskap er høyere enn den andre, men takket være ham, økonomien og mer. Denne type strømmåler anbefales ikke å installere de trapper selv.

Data om ta målinger kan lagres i minnet opp til 20 år. Informasjonen vises på LCD-skjermen. Takket være denne teknologien for å kontrollere klarhet i faktura for forbrukes strøm for noen reell lang tid. Produsenter av strømmålere tilbyr en garanti på arbeidet sitt til 30 år. Kontrollen skal utføres med intervaller på gang på 16 år.

Normative lovbestemmelser

Ifølge dekret av den russiske regjeringen, nummer 442 på 04.05.2012, på eldre typer strømmålere i tilfelle av svikt, kan ikke repareres. Hvis siden sist gospoverki 16 år har gått, eller disken ikke kan repareres, da en slik enhet må skiftes. Alle nye strømmålere må ha første eller andre klasse av nøyaktighet. Med reglene for utskifting av måleren kan bli funnet i et brev, skrevet i 2000 Gosenergonadzor. Den ble godkjent av staten Standard i Russland.

I private hus og leiligheter som har blitt privatisert, er utskifting av måleutstyr som utføres av utleier. Tellere som er på trappene i boligblokker, tilhører brukerne ikke. De er på balansen Zhekov hytter, eller, eller tilhører Energosbyt. I tillegg er elektriske meter eid av staten eller en privat organisasjon. for reparasjoner eller brukskonto til å betale organisasjonen, på hvis balanser er instrumenter. Unntaket kan være tilfeller når enheten har blitt skadet av brukeren.

Det er strengt forbudt å selvstendig å utføre reparasjonsarbeider, fjerne, flytte, tukle med måleren. Enhver manipulasjon av denne enheten skal kun utføres av kvalifisert personale.

Hvordan lese av

Betaling for forbrukt elektrisitet er utført på en månedlig basis i henhold til de indikasjoner som ble fjernet fra strømmåleanordningen. Alle tall før desimaltegnet korrespondere med resultattavle, inkludert ledende null (hvis noen). Hvis avlesningene er overført via telefon, bør du ikke glemme å stemme din personlige konto, og deretter tallene fra skjermen.

Skifte strømmåler i leiligheten som betaler

I de senere årene, er måleren erstatning i økende grad bli en nødvendighet. Mange mennesker ønsker å sette skranker som kan betraktes separat strøm til forskjellige tider (flerhastighets), i noen tilfeller er det nødvendig, som regnskapsmessig enhet brøt eller begynte å fungere ordentlig. For å bestemme rekkefølgen på hvem som skal betale for arbeidet selv måling enhet, må flere faktorer vurderes.

I noen tilfeller er det nødvendig å endre strømmåleren

Det er tre grunnleggende årsakene til at det er behov for å skifte ut strømmåler:

 • Modernisering av nettet eller planlagt utskifting av måleutsyr.
 • Slutten av sin levetid (ikke mezhproverochnogo intervall).
 • Nedbryting og svikt, feil beregning.
 • Ønsket om å etablere multi-tariff meter.

De gamle strømmålere skiftes ut med nye

Bør avklare det andre punktet - med resten klart. Hver teller har en viss levetid, etter som det begynner å oppføre seg feilaktig regnskap forbrukes strøm. I de fleste tilfeller kan dette unngås ved reparasjon, men reparasjonskostnader i samsvar med kostnadene for nye. Fordi i slike tilfeller ofte velger å endre meter. Og med rette: etter reparasjon kan det raskt bryte ned eller igjen vil "løgn".

Det andre punktet: hvis apparatet er utløpt levetid, er det sannsynlig mange år, og det er ikke beregnet på mengden av elektrisitet som er nødvendig for oss nå. Dette kan være grunnen til at du ofte slår ut trafikkork eller utløst en strømbryter.

Eiere av private hus ved å endre strømmåler nesten alltid betale måleren kostnader og jobbe for deg selv. Det er deres eiendom og deres ansvar. Med eierne av privatiserte leiligheter er nesten den samme historien - hvis apparatet er installert i leiligheten, utleier betaler for utskifting av måleren. Men i prinsippet kan være mulig: det er nødvendig å lese kontrakten at du har med energi forsyne organisasjonen nøye. Det er et punkt om hvem som skal betale for utskifting og vedlikehold. Hvis du har registrert en standard kontrakt, ligger hele ansvaret på deg. Hvis du har gjort endringer og kontrakten signert med endringene, vil det lønne seg for en organisasjon som er registrert i kontrakten.

Hvis energien Måleren er plassert på området, det lønner seg for utskifting av straffeloven

Hvis du er i en bygård energi måleutstyr som er på landing, og erstatte måleren skyldes styre kampanjer, som i dette tilfellet, felles hus eiendom. Ved skade, svikt, komplett levetid, betaler erstatning i straffeloven, som trer inn i en kontrakt for å utføre arbeidene med den energien forsyne organisasjonen.

Og slik er det med de kommunale (ikke-privatiserte) leiligheter. Vedlikehold og utskifting av strømmålere er på grunn av ledelsen av kampanjen.

Det er bare én ting: CC betaler for utskifting av måleren bare hvis det er ikke-arbeidende, åpenbart liggende eller de har planlagt utskifting. Hvis du ønsker å endre den normale instrument regnskap til multi-tariff, til å betale for alt - meter og installasjon - du.

Hvem bør sette og orden av verk

Dersom måleren erstatning betaler i straffeloven, skriv de inn i en kontrakt for å utføre arbeidene. Vanligvis - med energi forsyne organisasjonen. Hvis, i henhold til kontrakten, utskifting - ditt ansvar, har du to alternativer - å erstatte måleren med hendene eller til å betale alle den samme energien forsyne organisasjonen. Mulighet for å leie en tredjepart - ikke den beste, ettersom det kan oppstå mottaksproblemer, fordi hvis du vil kan du alltid finne noe å klage på.

I alle fall, utskifting av måleren skjer med tillatelse av energisalgskampanje. Selv i tilfelle av total fiasko og stoppe enheten, kan du ikke gjøre noe uten tillatelse. Du må sette Energosbyt vet. Etter det, bør du komme med sin representant, å avskrive disken, og først da kan du begynne å jobbe. For så lenge måleren ikke går er priset i henhold til standarder og forskrifter i regionen.

Den enkleste måten å inngå en kontrakt for utskifting av måleren med Energosbyt

Ved ferdigstillelse av måleren erstatning, representanter energopostavyayuschey organisasjoner trenger å forsegle den og gi deg hendene på sertifikat for ferdigstillelse, som viser serien og telleren nummer, sel, strømmålinger. Hvis du kontrakt med Energosbyt, handle på levering av tjenester og datablad på telleren med underskriftene og sel. På bakgrunn av alt er det mulig å signere en vedlikeholdskontrakt. Etter det, kan vi anta at utskifting av måleren over.

Vilkår erstatning strømmåler

Noen ganger i våre liv kan være en situasjon når du bare trenger å bytte måleren strømforbruk.

Det ville virke, det er ikke så vanskelig ting, men den inneholder en rekke finesser og detaljer. Hvis alt er gjort i orden, kan hele prosedyren ta en dag eller to, og et minimum av ekstra nerver.

Skifte elektrisitetsmålere Den er styrt av følgende dokumenter:

 1. Federal Law № 261-F3 av 23. november 2009, med endringer som endret 4. mai 2014.
 2. Federal Law №102-FZ datert 26.06.2008.
 3. RF Regjeringen resolusjon datert 27.08.2012.
 4. Housing Code.
 5. Civil Code of Russland.
 6. GOST 6570-96.
 7. Uniform Aa-registeret måleinstrumenter.

Grunner for prosedyren

I følge reguleringsstyringsdokumenter angitt ovenfor årsaker, i hvilken telleren skal erstattes med en ny en kan være som følger:

 1. Maskinen oppfyller ikke dagens krav. Det bør være av større strømstyrke enn eksisterte før. Dette er på grunn av det høye strømforbruket til moderne apparater - klimaanlegg, vaskemaskiner, elektriske komfyrer, elektriske varmeovner. Klasse presisjonsmåleanordning må være minst 2,0.
 2. Hvis han er over 16 år. (Livet er begrenset).
 3. Gjentatte ganger forsinket verifiseringen perioden.
 4. Defekter i kroppen, eller visningsskjerm.
 5. Mangelen på en obligatorisk verifikasjons sel.
 6. Hvis måle enheten er i hvilemodus.
 7. Energosbyt struktur på basis av planlagte sjekker du utstedt en vilje til å motvirke erstatning. (I tilfelle av feil eller avvik fra en normal driftsmodus teller).
 8. Eget ønske av eieren (ikke liker utformingen eller ønske om å flytte til multi-tariff regnskapsføring av forbrukt energi).

handling Prosedyre mens telleren erstatning.

 1. Du skrive en søknad til distriktet struktur Energosbyt med en forespørsel om å produsere denne effekten. Den leveres på grunnlag av dokumentet på eierskap av boareal og pass. Innlegg kan være både personlig og via Internett.
 2. Basert på søknadsskjemaet er utstedt antrekk.
 3. Den samme organisasjonen vil gi deg råd om modell av disken - hvilken som er riktig for deg - avhengig av hvilken plan du velger, om dine økonomiske evner. Modellen skal alltid være sertifisert for bruk i Russland og holdt i ovennevnte Registeret.
 4. Du kjøper i butikken telleren. Han solgte vanligvis allerede en advokat. På tetningene skal være klart forskjellig kalibreringstidspunktet.
 5. Til avtalt tid kommer plikten inspektør fjerner data fra den gamle disken, segl.
 6. Den samme inspektør kan sette inn en ny enhet.
 7. For å gjøre dette, må du straks sørge form og utstyr for denne operasjonen.
 8. Han må tettes etter installasjon, og det vil fylle den handling å sette innretningen i drift.

Gjøre arbeidet selv

Loven forbyr ikke det å gjøre. For å gjøre dette, må du ha et dedikert team av toleranse i elektrisitet og elektrisk utstyr ikke er under en bestemt kategori. På tidspunktet for installasjon av måleren må være gyldig for denne gruppen sertifisering (vanligvis holdes en gang i året).

I fravær av toleranse og sertifisering Du kan ikke installere disken selv.

Før du installerer meter i hjemmet må være innhente skriftlig tillatelse fra Energosbyt til disse handlingene.

I en handling av obligatorisk Skriv inn følgende data:

 1. enhetsnavn, modell, serienummer, serie, årsmodell, Målenøyaktighetsklasse.
 2. Antall mater du har koblet til.
 3. Nyere bevis fra den gamle enheten.
 4. Innledende tegn på tidspunktet for installasjonen av den nye innretning.
 5. Datoen for siste verifisering av gamle og nye målere.
 6. installasjonsdato.
 7. Bakgrunnen for den nye enheten.
 8. Etternavn, fornavn og patronymikon av den person som er autorisert ved montering og forsegling av telleren.
 9. Seal nummer og informasjon om organisasjonen som utførte verifikasjonsenheten.

Etter installeringen - i henhold til en ny enhet.

Som regel hele syklusen av arbeidet på demontering av gamle meter, installering og forsegling av den nye måleinnretningen spesialist Det kan ta opptil 3-4 timer.

Passet den nye enheten skal lagres på deg, fordi det angitt de opprinnelige fabrikkinnstillingene.

Den private leilighet eller hus disse kostnadene helt er eier av fast eiendom.

om leilighet av kommunen, Disse kostnadene bæres av den sistnevnte - i tilfelle av måleinnretningen inne i leiligheten sted. Og bare for årsakene til svikt eller planlagt utskifting. Hvis måleren er installert på landing eller andre steder inngangen, vil betalingen bli utført i henhold til det som er skrevet i kontrakten mellom forvaltningsselskapet og eiere av boliger i dette huset.

kostnadstelleren Det kan være fra 800 rubler og oppover, avhengig av dens egenskaper og utforming kompleksiteten av anordningen.

Demontering av gammel og installasjon av et nytt oplombirovkoy innretninger kan avhengig av regionen av en TR TR 2.5

Betimelig erstattet og forseglet teller - din garanti for ubehagelige konsekvenser på grunn av mulig trafikk på nettverket, feil regnskapsføring av konsumert elektrisitet. Dette livsforsikring og helse for deg og dine venner og naboer på veranda og huset.

Hvordan lage ditt eget arbeid på utskifting av elektrisitet måling enheten som er beskrevet i følgende video:

Har du flere spørsmål? Lær hvordan du kan løse akkurat ditt problem - Ring nå:

Leave a Reply

1 + 9 =