Et gjerde laget av stein Bilde

Gjerder av stein med hendene

Til dags dato, designerne bruke en rekke materialer og kombinasjoner av disse, samt for bygging av gjerdet teknologi. En av de sterkeste er en perle. Den vil vare i lang tid og vil sikkert beskytte eiendom fra uautorisert inntrenging. I de fleste tilfeller er engasjert i oppføring av profesjonelle utbyggere. Men hvis du har tid, kan du bygge et gjerde laget av stein med hendene. For å gjøre dette må du ta hensyn til råd fra eksperter, samt følge i denne artikkelen trinnvise instruksjoner.

Funksjoner stein, og dets grunnleggende typer

Steingjerde brukt for lang tid. Selv i oldtiden folk har brukt den til å beskytte sine hjem. I moderne konstruksjon og landskap design av naturmaterialer er svært populære. Et bredt utvalg av naturlig og kunstig stein kan lede deg til forvirring. Det er viktig å velge riktig type stein som vil understreke unnfanget stil og retning.

Varianter av naturstein ganske mye. kan skille mellom dem noen av de mest populære:

 1. Cobblestone (blokker). Det er ganske vanlig og rimelig alternativ. Til tross for sin enkelhet, er det en av de mest holdbare steiner. I utgangspunktet brostein er grå, som ikke er til alles smak. Men du kan kjøpe brostein rød-brun farge.
 2. Grus. Ikke mindre populært materiale. Takket være de forskjellige fraksjonene kan skape en barriere av en hvilken som helst form. Mange kombinerer store og små grus. Det siste alternativet er egnet for fylling av jern ramme. Ofte er det kombinert med en murstein å lage en sterk gjerde.
 3. Dolomitt stein. Den har en flat form, forskjellig størrelse og tykkelse. Det er innhentet i fjellet steinbrudd. På grunn av den høye kvaliteten på et gjerde laget av naturstein vil ikke bare være attraktivt, men også holdbar.
 4. Kalkstein. Denne steinen er delt inn i flere typer, nemlig - coquina, marmor-lignende, av forskjellige typer. På grunn av sin myke kalkstein er det veldig lett å behandle. Derfor er dette alternativet er valgt, til mange nykommere som bestemte seg for å eksperimentere med sitt gjerde. Den eneste ulempen er at absorpsjon av fuktighet. For å hindre ødeleggelse av kalkstein forbehandlet hydrophobizator.
 5. Sandstein. For mange år, sandstein brukt til bygging av gjerder på seksjonene. Blant de fordeler som kan vi skjelne høy styrke, frostbestandighet og fuktighetsresistens.
 6. Booth. Ekstraherer det fra sandstein, kalkstein og dolomitt. Denne steinen har en uregelmessig form. Lengden av ribben kan være 15 til 50 cm. Den kan brukes ikke bare for å bygge, men også for vendt mot gjerdet.

Ikke mindre populært de siste årene er en variant av et gjerde laget av kunstig stein. Kostnadene vil være flere ganger mindre enn naturstein. I de fleste tilfeller, for dens produksjon ved hjelp av betong, i hvilket er lagt til pigmentene. De resulterende produkter er vanskelige å skille fra naturlig stein.

Før du foretar et valg, er det nødvendig å undersøke tilstanden i grunnvannet, i nabolaget, samt ta hensyn til den atmosfæriske innflytelse.

Fordeler og ulemper ved gjerdet laget av stein

Før byggingen av ekspertene anbefaler å bli kjent med alle de positive sider av gjerdet laget av naturstein. De viktigste fordelene:

 • livet er ikke mindre enn et halvt århundre, og til rett kvalitet og legge enda større;
 • fordi steinen er et naturlig materiale, slik at - det er helt ufarlig og sikker;
 • et stort utvalg av priser som varierer med typen av stein og dens fraksjoner;
 • økt brannsikkerhet;
 • enkel installasjon (med alt arbeidet du kan håndtere alene);
 • harmonisk estetiske egenskaper av steinen vil passe inn i ethvert landskap;
 • muligheten for å kombinere forskjellige materialer.

montering ordningen

1

Til tross for tilstedeværelsen av en stor liste over positive, gjerder, laget av stein, har flere ulemper:

 • høy pris (priser for noen av materialet er svært høy);
 • for å sikre styrken av sammenstillingen er ønsket fundament.

Hvis du gjør arbeidet med byggingen av et gjerde laget av stein med hendene, kan du redusere kostnadene.

Det finnes en rekke gjerder laget av stein, følgende er en kombinasjon av stein og andre materialer:

 1. Tre og stein - er en unik kombinasjon takk til hvor du kan få en harmonisk del av gjerder. En kompleks prosess som krever spesiell oppmerksomhet, samt spesielle ferdigheter og foreløpig utvikling.
 2. Stein på risten. Blant de nyeste design know-how oppnådd stor popularitet gabioner (fra fransk betyr "steiner i nett"). Grunnlaget for gjerdet blir en tykk nett av metalltråd, som er fylt med grus grunne og midlere fraksjon. I tillegg kan du bruke rester av bygningsmaterialer (murstein, grus, stein). Formen på gjerdet kan være noen - det hele avhenger av den planlagte design. Resultatet er en høy styrke gjerdet.
 3. Stein og murstein. Den vanligste kombinasjonen av materialer. På grunnlag av de fylte klossene spredt flere rader og kolonner til basen. I de resulterende tomrom mellom søylene lagt stein. Denne kombinasjonen gjør det mulig å lage presentabel gjerdet. Høy styrke, utholdenhet, for plutselige endringer i temperatur stabilitet og utfelling gjør det populært.

Hvis du bestemmer deg for å lage et gjerde gabioner, kan du, i tillegg til å bruke levende planter hyssing. Denne løsningen ser veldig original.

Stadier av byggverk

Hvis du ikke vet hvordan å lage et gjerde laget av stein med hendene, kan du bli kjent med følgende teknologier:

 1. Fyll stripe fundament. Det bør bemerkes at det kan utføres på to grunnleggende måter: betong, pukk og mørtel. Jada, teknologien med Booth, vil det være enklere, men dette grunnlaget er ikke veldig pålitelig. Derfor er det bedre å bruke betong, som på grunn av aldring vil være sterk i et par måneder. Det neste trinn er bare nødvendig etter fullstendig tørking av basen.
 2. Impregnering. Spesiell oppmerksomhet rettes mot underlaget vanntetting, som blir utført i 2 faser. Først må du utføre før støping, ved hjelp av taktekking materiale. De teppe de to veggene og bunnen. Det andre trinnet utføres etter fullstendig tørking av fundamentet. Det samme taktekking materiale er lagt over det klargjorte området. På grunn av vanntetting av grunnvannet ikke kommer inn i strukturen og begynner å ødelegge det.
 3. Mur stein. Den grunnleggende prosess er leggingen av steinen. Hoved og ganske tidkrevende prosess - er valg steiner etter størrelse og form. Om nødvendig, kutt steiner, men det vil kreve mye tid og krefter. Teknologien er helt avhengig av hvilken type stein. For eksempel, for sandstein og behandlet tørrfor teknologien kan brukes murstein. Når du velger en stein steinbrudd bør vurdere å installere forskaling teknologi. Det første trinnet er å bringe pilarene som bør være bredere enn spennet.
 4. Behandling av ledd. Når gjerdet er helt reist, kan du gå videre til tetting av alle ledd. Hvis du hopper over dette viktige punktet, vil anken av gjerdet tapt. For svært dype fuger, er det nødvendig å bruke en ekstra løsning. Med et stort forurensede steiner må rengjøres med en børste overflødig metall. Med noen typer steiner fjernes ennå uherdet løsning.

Dekorative etterbehandling gjerde knust granitt

Noen ganger blir det nødvendig å endre utseendet eller utformingen av gjerdet. Endring av landskap, tilstedeværelsen av feil eller et stort antall ujevnheter. I dette tilfellet, perfekt knust granitt, som kan oppdatere gjerdet.

Til å utføre arbeidet nødvendig å sette fasaden primer. Etter fullstendig tørking bruker den et spesielt lim eller sementblanding, til hvilken det er tilsatt en mykner. På den preparerte overflaten tett sikret knust granitt. Ikke glem om utfyllingen, og på slutten gni overflaten.

For dekorative overflater, kan steingjerde bruke ulike kombinasjoner av flate materialer og konstruksjons gips.

Konstruksjon gjerde av noe slag av stein - det er en tidkrevende prosess. Men resultatet vil glede alle. Investert arbeid, tid og kostnader vil bli tilbakebetalt mottatt fantastiske og originale utsikt, og et høyt gjerde. Det vil tjene eierne i mange år uten å miste sin appell.

Lær av den medfølgende videoen om funksjonene i fremstillingen av et gjerde laget av stein:

Nedenfor er en serie med bilder, som du kan se de ulike versjonene av gjerdet laget av stein:

Openwork gjerde laget av stein

En interessant variant

Med stenpulver belagt

kombinert gjerde

av brostein

Laget av stein

Med trim knust granitt

Laget av kunstig stein

Gjerder av stein med hendene

"Mitt hjem - min borg". Men for å realisere kyndige sier, bør tenke seriøst om fekting - pålitelig, sikker og estetisk vakkert. Hvordan velge byggemateriale og anleggsteknikk av konstruksjonen - det første du trenger å bestemme seg for å sette en maksimal kreativ oppfinnsomhet og dyktighet.

Det er viktig å huske, "alt er nytt - er godt glemt gamle". Hundrevis av århundrer siden våre forfedre visste nøyaktig hvordan å bygge en munter og samtidig holdbart gjerdet. Det fragmenter av steinvegger har overlevd til vår tid, noe som viser dets utmerkede stabilitetsegenskaper. Og alt på grunn av steinen - en naturlig forekommende materiale, pålitelighet som er tid-testet. Men tilbake til hoved. Hvordan bygge et gjerde laget av stein med hendene?

Teknologien for bygging av steingjerde gir:

 • holder et gjerde merking;
 • legge grunnlaget;
 • byggingen av gjerdet stoff.

Før du begynner byggingen av gjerdet, er det første verdt å gjøre markup som inkluderer opprettelsen av en foreløpig tegning planbetegnelse for lengden og høyden på gjerdet, ikke glemme porten og portene, og etter pause til å grave grøfter for stiftelsen. Husk at naturstein er ganske solide og tunge byggematerialer, slik at grunnlaget må være konstruert for den aktuelle lasten for å sikre styrke og pålitelighet av design.

Som vist på bildet, for byggingen av et gjerde laget av stein med hendene nok til å holde seg til 35-40 cm og bredden av grøften 70 cm dyp. Ved bygging gjerdet høyde på mer enn 2 meter er det anbefalt å øke dybden av grøften 10 cm fra hver måler gjerde. For å unngå forekomst av sprekker i fundamentet grøftebunnen er å våkne grus eller sand 3-5 cm i tykkelse og legge rammen av ventilen. Installere forskaling, begynne å fylle løsning.

Murverk gjerde laget av stein med hendene

Etter omtrent 10 dager, er det nødvendig å starte oppbygningen av forskalingen for støttepilarer, og da det er montert på et fundament med festestativet og ga følgende trinn - legging.

For bygging av en mur med hendene, bruk av sement mørtel med sand i forholdet 1: 3. For det formål å estetiske dekorasjon kan bruke brunt pigment: 10 bøtter med sementmørtel påføres fire bord skjeer pigment.

Implementering oppnås ved å installere legging flate side steiner ytre, tettsluttende til hverandre og danner korrigerende hammer. Ugyldig i murverk fylt med sand og sement mørtel. Det gjøres oppmerksom på at blandingen er ikke rettet mot den steinflate i seg selv, og dersom dette skjer, vente til den er tørr og ren ved hjelp av en spesiell stålbørste. I noen tilfelle kan ikke bruke vann, så det kan med en løsning for å komme på innsiden av stein og endre fargen på den naturlige fargen på stein steinblokker.

Basert på det faktum at hastigheten til oppføring av en mur spesialister er ca 35 dager for de 100 meter, er det nødvendig å trekke til sitt hjelp av flere assistenter til murverket var ikke gjenstand for stivning. Ved opphør av muring av noen tvangs omstendigheter står før du arbeider dryss den med vann.

Teknologi av mur gjerde laget av stein med hendene, kan du se på videoen igjen visuelt bringe fokus på de viktigste aspektene av byggeprosessen.

Når du er ferdig med alt arbeidet med bygging av gjerder og rengjøring av stein, kan du gå videre til ytre design av gjerdet og fuging bruke smal stekespade.

Vakre steingjerder: foto ideer for realisering av

Hvis du alltid har trodd at design og stil er viktig bare for interiør og bygninger, så du er dypt feil. Utseendet på forstadsområde er ikke mindre viktig enn utformingen av et land hytte hage, innvendig og utvendig. Bare se på bildet av steingjerder, vil du innse at disse stilig og vakker design er ikke bare beskyttelse og forretnings deler av kort, og til og med deres "smaken". lese dette materialet og undersøke bilder av stilig, utvalg av beskyttelser nøye fra ulike naturlige og kunstige materialer, vil du sikkert klar over hvor viktig det er å velge din ideelle gjerde som vil tjene ikke bare som en beskyttende struktur, men også utsmykningen av området!

Gjerder - artsmangfoldet

Robust kabinett kan dekorere området for å trekke oppmerksomhet til det, og kan, tvert imot, er det bare å gjemme privat eiendom fra nysgjerrige øyne, gate skitt og ubudne gjester.

Et gjerde laget av naturstein

Praktisk talt en hvilken som helst stein kan kalles materialets slitesterkt, lite vedlikehold, holdbar og visuelt tiltalende, og dette gjør det praktisk talt uangripelig gjerde konstruksjon. Imidlertid er det anerkjent at gjerdet utforming ikke vil skinne mangfold. Deres utseende avhenger av fem faktorer: form av steiner, deres størrelse, farge av steinblokker, fremgangsmåten ved hvilken de er plassert, samt fra gjerdet-stil (det kan være kontinuerlig, i kombinasjon, kombineres for stein og smiing, metall eller tre gjerdet og etc.).

Gjerde laget av murstein eller blokker vanskelig å lage en delikat, men det er fullt mulig, hvis ønskelig, en stilisert svært forskjellige tidsepoker, arkitektoniske stiler, for eksempel gamle greske, Oriental, europeiske. Eksempler på disse, kan du også se i bildene som presenteres her.

Stein vegger kan være svært forskjellige høyder, men, som en regel, er en minimum høyde på slike beskyttelser høyden på en og en halv meter. Det er denne høyden effektivt beskytter og isolerer effektivt fra omverdenen. Den maksimale høyden på stein "kjemper" kan også nå tre-fire meter, men den vanligste gjerdet høyde på to, to og en halv meter. Disse utføre absolutt alle sine funksjoner så effektivt som sine svært høye "brødre".

Typer av gjerder på type mur

Det er tre hovedtyper av stein mur: planke, planke forbedret, samt "wild" steinsprut:

 1. Den første er ansett som normalt, tradisjonelle, for det er nødvendig å ta steinene akkurat den rette form, må overflaten være enten helt glatt eller kuttet.
 2. Legging planke innebærer bruk av avanserte steiner som har blitt behandlet bedre enn forrige type mur. Det er, må deres form være perfekt, og overflaten - svært glatt.
 3. Mur "wild" steinsprut laget av alle naturlige steiner, selv de som har svært uregelmessig form og ikke en ideell overflate.

Typer av gjerde ved metoden for konstruksjon

Betongfundamentet belte typen som kreves for en hvilken som helst steinkonstruksjon, men innleggene og kontakten do på vil disse elementene er nødvendig for å styrke konstruksjonen og gir det fasthet og soliditet. I denne delen, som ligger mellom stein søylene kan fylles ikke bare med steiner eller klosser, men også en rekke materialer - gulvbelegg, polykarbonat, tre og til og med smidd metall. Velge et billig materiale som bølge eller polykarbonat, kan spare betydelig.

I tillegg til gjerder, laget utelukkende av stein, moderne eksperter bare sterkt anbefalt å vurdere gjerdet med en blandet struktur. Et slående eksempel på dette - en harmonisk kombinasjon av smidde elementer og hetten og kolonner av stein, naturlige eller kunstige. Gitter slike gjerder er laget av smiing, som er godt festet til kolonnene av stein, på en løkke. I dette tilfelle kan kolonnen være laget av murstein, steinbrudd-stein, granitt og en hvilken som helst annen stein.

Typer gjerder, stein definerte visninger

Bygge egenskaper og utseende av steinene, som brukes til å bygge gjerder, bare gjør det mulig å konstruere et bredt utvalg av design:

 • dolomitt stein i utgangspunktet ganske flat, bare å velge ønsket tykkelse, er det lett å skape den ønskede form - alt dette gir gode muligheter i form av gjerder design;

 • Granitt er svært vanskelig og ganske dyrt for gjerder er sjelden brukt, er en annen av hans negative - på en ru overflate er lett å samle skitt;

 • kalkstein lettere å betjene, men han er redd for vann, for å hindre ødeleggelse på grunn av det, er steinen behandles med en spesiell løsning, de samme egenskapene gjelder også for sandstein;
 • utbredt og gammel byggemateriale coquina, det er porøs og myk, men slitesterk, helt tåler frost og fuktighet.

Avhengig av den generelle stilen hugget stein del er valgt grovt knust eller sprukket medium. I dag er det mulig å dekke og barrierer, som er kombinert harmonisk steiner med forskjellig overflate og stener av forskjellige størrelser, nyanser. Interessant kombinasjon ser glatt og jevn mur opprettet ved hjelp av stykket, polert stein, mur og av grov stein med naturlige ujevnheter. Behandling steingjerder gir også gode muligheter.

1

Leave a Reply

+ 41 = 50