Gjerder av stein med hendene

Hvordan bygge et vakkert og holdbart steingjerde med hendene på alle reglene

Stone Gjerde - gjerde utførelse med fordel karakterisert fra andre uovertruffen styrke og holdbarhet. Men bare en fremtredende utilitaristisk kvaliteter av en liste over fordeler ikke eksos - bygget av dyktig utvalgte steiner han har en ekstraordinær vakker faktura, perfekt kombinert med noen landskapet. Den eneste ulempen er de høye kostnadene ved inngjerding av sin ereksjon, men denne defekten kan enkelt fjernes - for å ta, og å bygge et steingjerde med hendene.

Beregninger og forberedende arbeid

Konstruksjon gjerde av stein begynner å avklare grensene for sitt eget land. Etter å ha konstatert stedet for passering av grenser, tegne et gjerde plan, og deretter bestemme hvilken type stein som skal brukes. Et estimat for fremtidige utgifter, kjøpe de nødvendige forsyninger, forresten obzavedites verktøy er nødvendig, og bare da gå videre til anleggsarbeid.

Før du bygge et steingjerde med hendene, ikke være lat til å avklare grensene for enkelte husstander - kanskje de ikke er på det stedet der du pleide å tenke. Fange denne gjerde på nabo tildeling, vil du finne deg selv i en svært vanskelig posisjon, siden steingjerde - en monolittisk struktur, og flytte den når feilen er funnet ut, vil du ikke bli i stand til. For å forebygge lignende situasjoner, invitere målere og be dem om å gjennomføre kartlegging nettsteder.

Spesifisere grensene for personlig territorium, måle lengden på alle sider og tegne en skisse av fremtiden anlegget. For å bestemme den ønskede høyden av gjerdet (det er vanligvis 2 til 2,2 m), og deretter markere plasseringen av målstedet og porten, og deretter beregne antall støttesøyler. Antall poler beregnes ut fra den anbefalte lengde på 2,5-3,2 m spenn.

Valget av stein for bygging av gjerdet

I den moderne landskap design, ulike typer rå naturstein, de fleste av dem er ganske egnet for oppføring av gjerder av alle slag.

Den mest brukte for bygging av gjerder:

 • Cobblestone (aka Savage-rullestein eller kampestein) - en meget holdbar stein stål-grå, er i det vesentlige en avrundet fragmenter av basalt eller granitt;
 • dolomitt - en gul-hvit eller lys grå, flat skarpe kanter stein som ser mer ut som en marmor;
 • kalkstein (coquina) - et mykt, godt kan behandles lett og enkel ting, den eneste ulempen av hvilken er den høye hygroskopisitet;
 • Sandstein - en robust, vanntett og frost lagdelt stein som lenge har vært brukt til bygging av gjerder,
 • flasker (ellers Dray stein) - uregelmessig formede stykker av sandsten, kalksten eller granitt normalt benyttes for anordning av fundamenter.

Hvis du er en nybegynner murer, til bygging av en mur med hendene bedre å velge en plate sandstein hugget kalkstein. Å ha en relativt vanlig form slike materialer er ganske lett å passe inn i ryddige rader, så med dem er enkelt og praktisk å betjene. Men i rettferdighet, bør det bemerkes at de virkelig originale design beskyttelse oppnås bare fra kantete og kupert grus eller steinsprut.

1

Fremstilling av forbruksvarer og instrumenter

Kjøpt eller uavhengig for å fremstille den rette mengde av stein, få følgende bygningsmaterialer:

 • sement eller M300 M400;
 • steinsprut midlere fraksjon;
 • Sand med en partikkelstørrelse på 0,15-5 mm;
 • Armeringsstenger med en diameter på 8-12 mm;
 • tykke stålrør lengde 3,5-4 m;
 • Halv bordforskaling fabrikasjon;
 • dekorative elementer - leire fliser, lanterner, smidde topper av søyler, topper eller gitter.

Plukke opp forsyninger, får leie mikser og sveiseapparat og forberede de nødvendige verktøy og tilbehør, nemlig:

 • treplugger;
 • 5-6 nøster konstruksjon snor;
 • vater og et lodd;
 • handsaw for trevirke og metall;
 • rulett;
 • rammer;
 • bajonett og spade;
 • sparkel;
 • skraper;
 • stålbørste;
 • flere store bøtter.

Konstruksjon av en forsterket stripe fundament

Etter endt tilberedning av all nødvendig, fortsette med utgraving og å starte vil fjerne byggeplassen av rusk og planter. Etter endt rengjøring, nivå bakken på ønsket sted, og flytte gjerdet plan for området.

Må forberedende arbeid

Før du bygge et steingjerde med hendene:

 1. Markere de ytre hjørnene av fremtiden gjerdet drevet ned i bakken med lange pinner.
 2. Konsekvent koble dem stram ledningen nær bakken.
 3. Festing derved de ytre grenser, bestemme installasjonsstedet bærende søyler og markere hakene.

Steingjerde - design tung, utsatt for forvrengninger og innsynkning. Det beste valget for en slik base massive strukturen forsterkes kontinuerlig strimmel fundament med en bredde på 15-20 cm er større enn tykkelsen av gjerdet.

For steingjerde ikke ødelegges ved innvirkning av overflatevannet på grunnlag av hans oppreist utsikt over overflaten av jorden i form av en kraftig 15-cm cap.

Utgraving og bygging av forskalingen

Strengt følge rekkefølgen på gjennomføring av grunnarbeider:

 1. Langs kanten er betegnet et gjerde, innvendig omkrets fjerne torv bånd bredde 50-70 cm.
 2. I samsvar med den tiltenkte konturene grave smale grøfter på 80 cm dybde.
 3. I feltet for å etablere gjerdestolper videre begrave grøfta med 40 cm.
 4. Bunnen av gropen, og forsiktig justere stangen groper og helle et lag av sand pyatisantimetrovym.
 5. Sandsjiktet grundig forsegle den hånd-rammer.

Konstruksjonen av forskaling og armering ramme i den følgende rekkefølge:

 1. Oppkuttede brettstørrelser knock forskalingslemmer 1,10 m i høyde og satt dem mot sidene av grøften. For fiksering av forskalingsdeler hver meter montere sine vertikale støtter og skråstag prop.
 2. Koke forsterkende gitter står i inngrep med en størrelse på 15 x 15 cm stålstenger.
 3. Senk armeringsnett ved bunnen av gropen og feste det i en høyde av 5 cm over sanden.
 4. Det andre gitter satt 20 cm under jordoverflaten.
 5. For innfesting av armeringsnett på det ønskede nivå ved hjelp av stålstenger, er drevet ned i bunnen av grøften i to parallelle rekker på trinnene av 50 cm.
 6. I sentrum staget tverrsnittet i oppreist stilling, sett stålrøret.

Fremstilling av oppløsningen og støping av fundament

Blanderen av sement, vann, sand, grus og mykner fremstille standard tung betong og fylle det i forskalingen.

Betong forsegle vibrator (eller en spade), flate overflaten av løsningen, og et tykt dekke den med plastfolie for å hindre for tidlig fordampning. Varmen kan vannes betong kaldt vann.

Når betongen skal få den endelige hardhet, fjerne forskalingen, men det murverk av gjerdet inntil start - for å fullt ut "modne" og herde løsning kreves en måned.

Konstruksjon av stein bæresøyler

De støttepilarer er parallellepipeder seksjon 300 til 300 eller 400 400 mm og en høyde av 2,3-2,5 m. Fordel slik stein stativ ved den glidende forskaling. For å sikre støtte spenn utstyrt med stål boliglån.

Før du begynner å legge ut pilarene for et steingjerde med hendene, å utstyre dem med stål boliglån. For dette kuttede biter av armeringsjern 60-70 cm lange og sveise dem til metallstendere. Strekker stenger orientere parallelt med basisen og legge dem over hverandre i intervaller på 30 til 50 cm.

Faser av byggingen av steinsøyler:

 1. I samsvar med de valgte dimensjoner av forskalingsplater Construct for etter - lav (30-40 cm) firkantet kasse uten bunn og lokk.
 2. Sett forskalingen på fundamentet slik at den vertikale stålbase støtte ble ligger i sentrum av boksen.
 3. Fremstill en løsning av ganske tykk sådd i tre deler sand og en del sement. For en fast forbindelse av steinblokker tilsett blandingen ¼ del PVA-lim. Hvis du ønsker å komme i ende sømmer i kontrastfarge, skriver i en løsning av tørr pigment.
 4. Så tett som mulig, flate flater utover, lå inne forskaling opprinnelige antall steiner. Hulrommene mellom hammer løsning.
 5. Ved å fylle sten første kanal, det andre settet på toppen av det er det samme, og fortsette leggingen.
 6. Etter en dag, fjerne den nederste rad av plater, setter det på det andre nivået, og er også fylt med sten og sement.
 7. Gå frem i denne rekkefølge, og deretter - etter hvert beveger seg esken opp, utgangspolen til den ønskede høyde.
 8. Påvises etter fjernelse av forskalingen spalten mellom steinene forsegle forsiktig løsningen.

Den viktigste fasen - bygging av stein spenn. Sekvensen her er som følger:

 1. Sortere steinene i form og størrelse. Om nødvendig, frastøte svært fremtredende ansikt på den glatte brosteinen lage snitt er de største steinene delt i flere deler.
 2. Mellom tilstøtende søyler, nær bunnen, trekker de to rekker av ledningen, noe som vil begrense de ytre og indre vegger av flyet.
 3. Påfør løsningen i første etasje og på en gang (til sement ikke har tid til å hente) Gjør dette flynummer.
 4. Først legge ut en mile - steinrekker langs den ytre kanten og den indre veggen, og deretter fylle ut gapet mellom dem. Brostein forsøke å stable opp den flate delen, fyller hullene derimellom løsning.
 5. Tjuefire timer etter den første lag stivner steinene, løft opp garnet og legge neste rad, ikke glem fra tid til annen for å lage dressinger.
 6. Når gjerdet når nivået til den første prioritet, sveiset til en tynn armeringsnett og fortsette leggingen.
 7. Ved å gjøre det, viser gjerdet til ønsket høyde. Under drift tømmeret veggtykkelse overvåke U-formet mønster, mens deres vertikale stilling - trekke ledningen lodd.
 8. Til malerisk faktura uregelmessig murverk var bedre merkbar etter 4 timer etter bygging av hver etasje, brodert med fugene mellom stenene eller trang skraper formet stålbrett.

Klar gjerde stålbørste for børsten sementvellingen sprøytetørket, deretter vaskes det med 30 prosent oppløsning av saltsyre kisloty.Verhushki bærestolpen dekkpyntevanntette hetter.

dekorere gjerde lanterner, krøllete tre spiler eller smidde elementer, hvis ønskelig.

Funksjoner av bygging av et gjerde laget av kunstig stein

Kunstig stein koster flere ganger mindre enn et positivt heltall. Produsere den fra betongen, som med hjelp av fargestoffer og spesielle moldov gi farge, form og tekstur av ville arter. Kunstig stein er svært holdbar, men det er ikke nødvendig å bruke den i områder med grunt grunnvann bord, så vel som i nærheten av travle motorveier.

gjerde konstruksjon teknologi av kunstig stein skiller seg ikke fra rekkefølgen på bygging av natursteinsmurer. Den eneste forskjellen mellom dem er muligheten for å bruke ferdige støttepilarer og lette enveiskobling, som er mer minner om den klassiske "murstein" metode.

Video: Bygge et steingjerde med hendene

Nå som du vet hvordan å lage et gjerde laget av stein med hendene, og var i stand til å sikre at byggingen av steinmuren - en prosess lang, plagsom og kjedelig. Men resultatet av denne konstruksjonen lønner seg vakkert alle brukt penger, tid og energi. Dersom personlige erfaring er ikke nok - overlate jobben til fagfolk.

Besser - en kunstig stein i form av blokker med forskjellige farger. Populære navn kommer fra produsenten - USA. videre

Gjør betongsøyler kan være hjemme for gjerdet med hendene, men snart skal det bemerkes at fabrikken. videre

I spesielle konstruksjonen er veldig populært montering av dører og porter av bølgepapp med sine egne hender - en foto plott. videre

Når du velger et gjerde for verftet, hagen eller frukthage tomter, søker hver eier å velge den mest pålitelige, lett-å-teknisk. videre

Sikkert de som har vært i Europa, trakk oppmerksomhet til hva de opprinnelige pene gjerder omringet huset, og det er privat. videre

Problemet med installasjon av en ny vakt står overfor hver sommer bosatt eller eier av et privat hus. Alle ønsker den skal være. videre

Karl Rabitsa patenterte oppfinnelse tjener som en pålitelig materiale for dette for gjerder lenger første århundre. Hønsehuset gjerdet. videre

enda flere ideer:

mars fortelle deg om sesongmessige arbeidsplasser denne måneden, for å holde hagen i perfekt stand

Gjerder av stein med hendene: valg av materiale, manuelle

Gjerder av stein, som brukes av mennesker i uminnelige tider. Foreløpig naturlig, naturlige materialer, inkludert stein, på toppen av popularitet. Et stort utvalg av naturstein fører ofte til forvirring lekmann. Derfor viktig å velge og gjøre det riktige valget av en bestemt type stein egnet for oppføring av gjerdet, unnfanget design.

Valget av materialer (diagram for sammenligning)

- en fraksjon av 105 til 300 mm - 2500 rubler / m3;

- brostein for gabioner -70 til 130 mm - 300 rubler / m3.

Ikke mindre populært byggemateriale for steinmurer er en kunstig stein. Den kostnaden er mye mindre enn prisen av naturlige, naturstein.

Et gjerde laget av kalkstein

Før byggingen av en steinmur med hendene må være for å bestemme den nøyaktige plasseringen av det, tegner et diagram av konstruksjonen, fundamentplan, og også å gjøre grove beregninger av det nødvendige volum av bygningsmaterialer.

Hvis land og hjem eierskap er i umiddelbar nærhet til sine naboer, er det nødvendig å søke skriftlig samtykke for bygging av sine bygninger. For å unngå konflikter og grensetvister, bør forberede og utstede dokumenter for bygging av teknisk inventar byrå. Disse aktivitetene vil ta byggingen av gjerdet uten komplikasjoner og problemer.

Forberedende stadier av byggingen av et gjerde laget av naturstein kan også vurderes:

 • land clearing rester av alle slag og layout (justering);
 • Utformingen arbeid av fundamenter på linje med ordningene og tegninger. merking søknad (gjerde linje, plassere porten, porter) i første utføres ved anvendelse av tråder festet til innsatsen;
 • kjøp av byggematerialer - stein, sand, sement, forsterkning;
 • kjøpe et nødvendig verktøy - sveiseapparat, spader, koke tank mørtel eller betong liten blander.

Det neste trinnet for bygging av en mur arrangement av fundamentet.

Et gjerde laget av sandstein

Grave grøfter for Fundamentet gjøres i henhold til den genererte kode. Gitt at steinen er ganske tung og solid byggemateriale, bør grunnlaget lett tåle belastningen riktig, sikre pålitelighet og holdbarhet av strukturer.

Gjerder er bygget av steinmaterialet utelukkende på beltet grunnlag basert på vekt / vekt av blokker eller klosser. På scenen for grunnlaget for alt du trenger for å overholde følgende krav og forskrifter:

 • ferdiglaget fundament bredde må være større enn tykkelsen av gjerdet ved 15,0 cm dyp grøft graves til 80,0 cm Dersom gjerdet er reist til en høyde på 2 meter, blir grøften dybde økes til 10,0 cm pr meter gjerde .;
 • første utføres sand airbag ikke mindre enn 50,0 mm som helles vann og komprimeres;
 • så produserer en legging vekt / vekt-enheter, ved hjelp av en oppløsning av tilsetningsstoffet og en koplingsforsterker fra 30,0 til 40,0 mm i diameter;
 • så montert i et spor-forsterket skjelett omkring hvilken avsetning av forskalingskantbrett, rager over bakken omkring 20,0-30,0 cm, og hele strukturen er fylt med en løsning;
 • demontering av forskaling fremstilles i noen få uker (3-4 uker) etter at den endelige herding av sementen;
 • åpninger av dører og porter nødvendig å påse at støttepilarer, slik de lastbærende deler grave i og helles armert betong løsning.

Et gjerde laget av kalkstein

Siden det er nødvendig å bygge samtidig alle søylene for å akselerere byggearbeidet. I bygningsstein flytende omhegning utbredte formen (forskalingen). For dette er det nødvendig å fremstille det nødvendige antall skruer leddforskalingsplater og omtrent 150 mm høyde. Interne parametere som svarer til dimensjonene av fundamentet. For en kolonne krever 2 deler av sammenleggbare forskalingsformene.

Etter fabrikasjon av rammer, bør opptre i henhold til følgende algoritme:

 • og montert forskalingen legges innledende lag av stein. De er plassert slik at de er mest mulig tett å passe sammen med den sammenfoldbare form og til hverandre;
 • produsere flere tette løsning fylle alle sprekker og hulrom;
 • så festet følgende forskalings skruene og fylt med stein, og denne løsning er lignende.

Etter en dag eller to av grasrotas demonterbare formene kan fjernes og begynne byggingen av de etterfølgende lag. Void oppdaget etter demontering av forskalingen, må du fylle ut en løsning umiddelbart. På steder hvor det etterslepet skal monteres for å frigjøre metall hjørner, som er sveiset til rørene.

Formede søyler og strukturer må beskyttes mot atmosfærisk nedbør. Uklanderlig utførelsesform er en anordning av plast eller metall caps.

Et gjerde laget av granitt

Walling gjerder begynner med programmet på basisetiketten. Spenn steingjerder har oppfylt innlegg på 100,0 mm, dvs. forskyvning av veggene inne ved 50,0 mm på utsiden og innsiden. Langs kantene på veggen ved hjelp av nivået frembringe en symmetrisk montering av steiner. Den optimale størrelsen på steinvegger for legging - opp til 25,0 cm.

Ved å strekkes mellom gjengeavsnittene er orientert i den etterfølgende murveggen. For å lette drift og strukturelle styrke steiner anbefalt å ligge flatt side oppover, omhyggelig fylle sprekker og hulrom mellom sement-sand mørtel.

Radene av murvegger anbefales sterkt å utføre en ligering. For den øverste raden av passasjen av steingjerde er valgt samme størrelse. Slike utvalg kan den øvre delen av gjerdet bygge glatt.

Et gjerde laget av brostein

overflate og grouting behandling er den endelige fremgangsmåte for bygging av gjerder, naturlig og kunstig stein.

Sømmer mur brodere tre måter: dypt og grunt konveks. En første utførelsesform utvider volumet av murverk.

 • Skraper - en strimmel av metall (4 mm x 150 mm x 2,5 mm), hvis ende er plassert et fremspring ( "tann") som måler 10,0 mm ved 20,0 m;
 • flate maskin og børster med metallbust;
 • tøystykker og skumgummi.

Trinnvis begå dypt fuging ser slik ut:

 • trimming steiner og sømmer med en stålbørste;
 • skaper skraper ren, rektangulære utsparinger til 20,0 mm;
 • rensing av sømmer og steiner skum.

Hvis du ignorerer fuging, er den visuelle appell av steingjerde mye verre.

Hjem dekorasjon naturstein - tekstur og farge. Derfor laget av naturlige steingjerder, selvstendig og krever ikke bruk av dekorative deler for å forbedre utseendet. Imidlertid, om ønsket, den øverste av bærebjelkene kan være utstyrt med vanntette ytre design - kapper med topper.

Ofte monumentale steingjerder dekorere openwork smiing, diverse lamper, og "live" dekorative elementer - slyngplanter -lianami (drue, rose).

Stoffer døv gjerdet kan bli gjenopplivet ved hjelp av glassmosaikk paneler laget av plastflasker og brukte CD-er. Ved hjelp av disse eller andre dekorative detaljer avhenge av preferansene og ønskene til eierne av land som er bygget steingjerder.

Gjerder av stein har mange positive kvaliteter, men til tross for dette, er det flere ulemper:

 • oppføring av et gjerde laget av stein - ganske lang, strevsom konstruksjon prosedyre;
 • for bygging av slike anlegg er nødvendig fundament;
 • de høye kostnadene ved noen naturlige steinmaterialer.

Bygge steingjerder betydelig mer kostbart enn barrieren av tre eller metall. Bygging av stiftelsen, vil kostnaden av naturlige materialer, transportkostnader, betaling av mulig ekstra arbeidskraft krever betydelige investeringsmidler. Redusere de økonomiske kostnadene kan være på grunn av anleggsarbeid på egen hånd.

Foreløpig å motta mesterklasser (video tutorials) på bygging av stein strukturer, inkludert gjerder, er ikke vanskelig, er det nok til å gå til "YouTube" og bruke søkemotoren til å velge riktig klippet. Eksempel gjerde av kalkstein med dype suturer:

Nedenfor er en serie med bilder, som du kan se de ulike versjonene av gjerdet laget av stein:

"Mosaic" steingjerde.

Mur av steinsprut kan ikke være en hvilken som helst mekanisk, kjemisk og værbestandighet.

En interessant utførelsesform av steingjerde i rutenettet.

Gjerde laget av stein, dekorert smiing.

Gjerder av sandstein generelt vanlig og nyte den samme suksessen.

Ikke mindre populære blant huseiere kombineres gjerder.

Videoen nedenfor viser hvordan du korrekt lagt pukk. Forklarer funksjonene i vinkelen bokmerke.

Hvordan lage et steingjerde med hendene

Før du gjør en steinmur, lese dette materialet nøye. Vi tilbyr alle alternativene gjerder og gi informasjon om stiftelsen, mur gjerder og installasjon av design. Begynn å lage steingjerde med hendene bør være å installere riktig type fundament. Steinsprutbeskyttelsens har en stor fysisk masse, så for å bestemme dens posisjon tilstrekkelig massivt basen er nødvendig.

Steingjerder, kanskje den eldste blant dem som brukte en person for å beskytte sine hjem. De kommer i flere varianter.

"Vill" gjerde murverk - den er konstruert av stein i alle størrelser og konfigurasjoner av uregelmessig kantete form. For å oppnå en mer eller mindre rette vertikale flater på forsiden og baksiden av kabinettet, er det arbeidet som utføres fra de indre og ytre vegger av linjer, fyller den sentrale del og unødvendige stykker kuttet stein.

Hvis utgangsmaterialet er stort nok utvalg av stein mur gjort pustoshovku forlate sømmer dybde på 2-5 cm. Dette gir rekkverket en spesiell sjarm og naturlig utseende.

Hvis klumper for små, kan de plasseres under panel linjer, fullstendig fylling sømmer og behandling av spesialverktøy - bark. For "wild" mur passer veldig godt disse typer steiner: sandstein, dolomitt, skifer, og noen typer flasker.

Tesovo murverk stein vegg laget av stein vinkel tidligere hugget til en mer eller mindre rektangulær form. Jo bedre behandling, jo jevnere ledd og mur selv. Men stadig mer brukt røff behandling, noe som gir gjerdet en naturlig look. Den flate fremre flate og vinkelrett til steinene, jo mer slik clutch foring ligner en vanlig flis.

Steingjerder skaffe sin egen individuelle stil og eksteriør design på grunn av det store utvalget av typer mur materialer. Noen av de mest populære er presentert nedenfor.

En flat horisontal murverk. Form av lagdelte bergarter eller steiner, brostein pastiller som er lagt i rekker i en horisontal stilling.

Flat vertikal mur. Laget av de samme typer stein som en flat, horisontal murverk, men i en vertikal stilling. Denne metoden brukes svært sjelden, for det meste i kombinasjon gjerder for å fylle tomrom. Legging begynne først etter innstilt eller foret med støtteben.

Butovannaya mur. Er laget omtrent på samme måte som butovannye gjerde. Utgangsmaterialet er avrundet steiner som under støpingen er satt opp mot sideveggene av forskalingen.

vendt mur. Denne type mur er vanligvis referert til som etterbehandling. I dette tilfellet er de flate steinene fast tykkelse tilnærmet lik en på forhånd fremstilt fundamentareal, vegg eller annet underlag. Til forsiden av murverket viste seg mer eller mindre flat, først stille de tykkeste plater, og deretter justere dem resten av murverk, for ikke å glemme å justere den horisontale eller vertikale.

Uavhengig av type av murverk, gjerder konstruksjon omfatter et fundament steingjerde og støttepilarer. Det er deres styrke og kvalitet bestemme varighets og estetikk til strukturen som helhet.

Stone gjerder er tunge og utilstrekkelig porøse steiner seg selv nedbrytes vesentlig adhesjon til løsningen. Det er derfor sammenhengen mellom elementene er mye svakere enn mellom mursteinene. På svake, sandet og våtmarksområder, såvel som på steder med hyppige manifestasjoner av slike beskyttelser er ikke nødvendig å konstruere seismisk aktivitet.

Klar zalvka forskaling og forsterket fundament i bildet.

Fundamentet må være solid og stabil til ujevn innsynkning og forskyvning på de horisontale og vertikale akser. For å gjøre dette, gjør følgende. Først grave en grøft bredde på omtrent 50 cm dybde av jordfrysing (typisk 60-80 cm). Og hvis gjerdet systemet inkluderer en port og en port, og grøften utføres under dem, også. Deretter utarbeide en plass for å helle "briller", eller, som de kalles, "sko". For dette arrangement av avstivere plassere grave tverrgående spor med samme form som den på grøften. Sporene utføres loddrett på aksen av gjerde utslipp av 60 cm, slik at skjæringspunktet av aksen av grøften og sporene var i midtseksjonen av stativene. På dette sted står utdypet av 40 cm. Som et resultat, ved installasjonsstedet må være utformet med et tverr forsenket "hale".

Murverk stolper for gjerder blir utført samtidig med fylling av fundamentet. Typisk omfatter denne driftsinnstilling, forskalinger, armering og betongstøping. Avstanden mellom "kopper" gitt i størrelsesorden av 2-5 m. Avhengig av bek "briller" kan fylles for hver tannstang, eller ved en.

Ved ferdigstillelse av gravearbeider for å begynne forsterkning. Optimal - firkantet ramme med sider på 30-40 cm, hjørnene som passerer gjennom armaturen bølgete delen ikke mindre enn 12 mm, den tråd gjennom belte 40-60 cm fra ankeret konstruere skjelett hvilken bane den sentrale del og grøfte sporene og montert vertikalt. på stedet av plasseringen av stativene. Krysningspunktene nødvendigvis binder seg med hverandre.

Det neste trinnet er satt forskaling høyde på 10-30 cm og mer. I dette tilfellet, kan du prøve å montere det slik at en gang og hell fundament, og "briller", og etterlater spørsmål om beslag Rack. For sideforskalings problemer som ikke er angitt, er fyllingen utføres bare av nivået på bakken. Tilsvarende helt over grøften som strekker seg under porten og port.

Neste gå direkte til legging av betongmørtel. Hans nøye vibreres, komprimeres og stampes ved alle tilgjengelige midler for å hindre forekomst av hulrom i fundamentkonstruksjonen og "glass".

Etter 5-6 timer, er forskalingen demonteres og venstre for å fylle i 2-3 uker. Dersom været blir for varmt (30 ° C og over) eller regn, er det ønskelig å spre seg over tykk presenning og lateralt lene seg mot forskalingshuden.

I byggingen av steinmurer, noen begår en tabbe og ikke fullt bruke funksjoner søyler-stolpene, vurderer dem bare dekorative elementer. Mens det er polene bidra til bevaring av strukturell integritet: de sikkert å holde stein spenn og beskytte dem mot sprekker, forvrengninger og ødeleggelse.

Når enheten av steingjerder, bør spesiell oppmerksomhet rettes mot kvalitet bonding kanten fløyet kolonne. Det er flere alternativer.

Med ligering. Denne installasjonen av gjerder med sine egne hender er vanligvis brukt til mur steiner gjennomført fra kantete form. De første og andre steiner lagt ende mot ende på begge sider av frigjøringsventiler for stativer. Deretter ligering er utført for å danne første og andre rekker av reoler og kabinetter første raden. Rack velge ut de beste steinene er mer eller mindre vanlig form omtrent samme størrelse. Gjennomsnittlig kvalitet stener av forskjellige størrelser anvendes for å danne hylsterets vegger, og små biter, flis og stykker - for å fylle hulrommene i stativet og veggen.

Bygge steingjerder

Bygging av steingjerder med utgivelsen av boliglån er anbefalt for alle typer mur, med unntak av vendt.

Pre-ramme til en forsterket strevernes armaturer sveiset stykker slik at de er parallelle med grunnlinjen og strekker seg utover risten. Trinn valgt basert på størrelsen av steiner, hvis deres høyde 10-15 cm - 30 cm, hvis det er mer enn 15-20 cm - ikke mindre enn 50 cm.

Vykladyvanii rader når gjerdet høyde vil nå sveiset boliglån siste lagt ut en rekke vannrett, ved hjelp av egnede steiner i ulike størrelser. Deretter montering rutenett eller annet armirovochnuyu stykke sveiset til boliglån og fortsette leggingen.

Vurdere spørsmålet om hvordan man skal bygge et steingjerde med støping av betong. Denne fremgangsmåten er ønskelig å anvende ved murverk, hvor steinene avrundet form benyttes. Legging råvarer fra hele gjerdet. Først legger ut tre eller fire rekker med stener, utsette kanten strekker seg opp mot ankeret bar. Deretter, i kurvene steder montert C-formet forskaling hvor betongen støpes. Etter 2-3 timer, forskalingen fjernet, løsningen er igjen den dagen han endelig grep, og fortsette å bygge gjerdet som vanlig.

For å få en kvalitet mur, følgende retningslinjer.

Hvordan lage en steinmur og vill stein mur på video

Du kan bygge en vakker, holdbar og billig gjerde laget av stein. Skyll grundig i rennende vann steiner og kontaktstedene med en oppløsning av på forhånd behandle den klebende latex-baserte, albumin eller ethvert annet brukes til liming av keramiske fliser.

Før du gjør en steinmur, lage snitt på steinene med en glatt overflate før fluff dem med lim og installere. Du kan til og hogge av et stykke av stedet for kontakt med løsningen.

For pålitelig forbindelse stener fremstille en løsning av en del sement, tre deler sand hirse og 1/4 del av en hvilken som helst vann-dispersjonen et klebe PVA.

Å foredle utseendet på mur leddene i henhold zatoniruyte farge steiner. For å gjøre dette, legg fargestoff løsning eller ta opp leddene etter at de er helt tørre.

Ytterligere detaljer er vist grov stein mur til video:

1

Leave a Reply

− 1 = 8