Stein gjerdet

Stein gjerde med egne hender: materialvalg, instruksjon

Gjerder laget av stein, brukt av menneske siden uendelig tid. For tiden er naturlige, naturlige materialer, inkludert stein, på topp i popularitet. Det store utvalget av naturstein fører ofte til innbyggerne til forvirring. Derfor er det viktig å velge og gjøre det riktige valget av en bestemt type stein, egnet for å bygge et gjerde, utformet design.

Utvalg av materialer (komparativt tabellen)

- brøkdel av 105-300 mm - 2500 rubler / m3;

- Kobblestone for gabions -70-130 mm - 300 rubler / m3.

Et like viktig byggemateriale for stein gjerder er en kunstig stein. Dens kostnad er mye mindre enn kostnaden for naturlig, naturstein.

Hekke fra shell rock

Før du bygger et stein gjerde med egne hender, trenger du bestemme den nøyaktige plasseringen, tegne en konstruksjonsplan, en grunnlagsplan, samt lag estimater for det nødvendige volumet av byggematerialer.

Hvis tomten og hjemmet er i nærheten av naboer, bør du sikre deres skriftlige samtykke til oppføring av bygningen. For å unngå uenigheter og tvister om grensen til tomtene, er det nødvendig å forberede og arrangere en pakke med dokumenter for bygging i Bureau of Technical Inventory. Disse aktivitetene vil tillate deg å bygge et gjerde uten komplikasjoner og problemer.

Til de forberedende faser av å bygge et gjerd av naturstein, kan du også inkludere:

1
 • rydde landet fra alle slags rusk og dets oppsett (utjevning);
 • markering for grunnlaget for grunnlaget i samsvar med ordningen og tegningene. Markeringen (gjerdslinjer, portsteder, pauser) i terrenget utføres ved hjelp av ledninger festet til innsatser;
 • kjøp av byggematerialer - stein, sand, sement, armering;
 • kjøp av nødvendig verktøy - sveisemaskin, spade, tank for fremstilling av sementmørtel eller en liten betongblander.

Det neste trinnet i byggingen av et stein gjerde er arrangementet av stiftelsen.

Gjerde fra sandstein

Gravingen av grøften under fundamentet er laget i samsvar med de produserte markeringene. Gitt at steinen er et ganske tungt og sterkt byggemateriale, bør fundamentet enkelt motstå riktig belastning, slik at konstruksjonen er pålitelig og stabil.

Gjerder laget av steinmateriale blir bygget utelukkende på et båndfundament basert på armert betongblokk eller murstein. På grunnlag av grunnlaget for stiftelsen er det nødvendig å overholde følgende krav og regler:

 • ferdiglaget fundament bredde må være større enn tykkelsen av gjerdet ved 15,0 cm dyp grøft graves til 80,0 cm Dersom gjerdet er reist til en høyde på 2 meter, blir grøften dybde økes til 10,0 cm pr meter gjerde .;
 • Først og fremst påføres en sandpute som ikke er mindre enn 50,0 mm tykk, som blir spilt og trampet;
 • da blir murverk av armert betongblokk laget ved bruk av en mørtel og ytterligere forbindelsesforsterkning fra 30,0 til 40,0 mm i diameter;
 • så montert i et spor-forsterket skjelett omkring hvilken avsetning av forskalingskantbrett, rager over bakken omkring 20,0-30,0 cm, og hele strukturen er fylt med en løsning;
 • demontering av formen utføres om noen uker (3-4 uker), etter den endelige herdingen av fugemassen;
 • åpninger av portene og portene krever montering av støttestøtter, slik at støttedelene blir gravd inn og fylt med armert betong.

Kalkstein gjerde

For å få fart på byggearbeidet, må alle polene bygges samtidig. I byggingen av steinhyller er flytende former (forme) mye brukt. For å gjøre dette må du gjøre den nødvendige mengden av snittforskjellene fra selvskærende skruer og brett med en høyde på ca 150 mm. De interne parametrene tilsvarer størrelsen på fundamentet. For en kolonne er det nødvendig med 2 stykker sammenleggbar forskaling.

Etter fremstillingen av skjelettene, bør du fortsette i henhold til følgende algoritme:

 • Montert forskaling og lagt ut det opprinnelige lag av stein. De legges slik at de er så nært som mulig til brettformen og til hverandre;
 • Ytterligere tykk fylling fylle alle sprekker og hulrom;
 • så er den neste forskyvningen festet med selvdrejende skruer, og fyllingen med stein og mørtel er lik.

I løpet av en dag eller to kan de nedre delene av demonterbare former fjernes og konstruksjonen av etterfølgende lag startet. Tømmene som oppdages etter demontering av formen må fylles umiddelbart med løsningen. På steder for å fikse laget, bør du slippe metallhjørnene, som er sveiset til rørene.

Formede og konstruerte søyler skal beskyttes mot virkninger av atmosfærisk nedbør. Perfekt alternativ er montering av plast- eller metallkapsler.

Gjerde i granitt

Byggingen av gjerdervegger begynner med bruk av merker på fundamentet. Spenner av stein gjerder er allerede laget med poler per 100,0 mm, det vil si at veggen beveges innover med 50,0 mm fra ytre og indre sider. På kantene av veggen ved hjelp av et nivå produserer en symmetrisk installasjon av steiner. Den optimale størrelsen på stein for å legge veggen er opp til 25,0 cm.

På spenningen mellom seksjonene er garnene orientert under den etterfølgende legging av veggen. For enkelhets skyld i arbeid og styrke i byggingen av steiner, anbefales det å legge den flate siden oppover og forsiktig fylle sprekker og hulrom mellom dem med en sement-sandmørtel.

Rader av murverk er sterkt anbefalt å utføre med bandaging. For den øvre raden av gjerdet er stenen valgt samme størrelse. Dette valget gjør at den øvre delen av gjerdet kan være nivå.

Brostein gjerdet

Overflatebehandling og skjøte er de endelige prosessene for bygging av gjerder av naturlig og kunstig stein.

Sømmer av stein murverk kan broderes på tre måter: dyp, konveks og grunne. Det første alternativet øker visuelt mengden murverk visuelt.

 • rengjøring - en stripe av metall (4 mm x 150 mm x 2,5 mm), på enden av dette er det et fremspring ("tann") som måler 10,0 mm ved 20,0 m;
 • flate kammer og børster med metalltap;
 • biter av filler og skumgummi.

Trinn for trinn ser den dype bastingen ut slik:

 • rensing av steiner og sømmer med metallbørste;
 • Opprettelse av pene, rektangulære trykk på 20,0 mm av en rengjøringsmiddel;
 • vask av sømmer og steiner med skumgummi.

Hvis du ignorerer sømingen, vil den eksterne appellingen av steinherdet forverres betydelig.

Hoveddekorasjonen av naturstein er tekstur og farge. Derfor er de gjerdede gjerder laget av naturstein selvforsynende og krever ikke bruk av dekorative detaljer for å forbedre utseendet. Om ønskelig kan toppen av stolpene være utstyrt med smarte vanntette konstruksjoner - hetter med topper.

Ofte, monumental stein gjerder pryder openwork smiing, ulike lanterner og "levende" dekorative elementer - klatring planter-lianas (druer, roser).

Klær av blinde gjerder kan gjenopplives ved hjelp av glassmosaikk, et panel laget av plastflasker og brukte CDer. Bruken av visse dekorative detaljer avhenger av preferanser og ønsker til eiere av tomter på hvilke stengjerder er reist.

Gjerder laget av stein har mange positive fordeler, men til tross for dette er det flere mangler:

 • opprette et stein gjerde - en ganske lang, omhyggelig byggeprosedyre;
 • for bygging av slike anlegg krever et fundament;
 • høy pris på noen naturstein materialer.

Bygging av stein gjerder mye dyrere enn et sperre av tre eller metall. Ordningen av stiftelsen, kostnaden for naturmateriale, kostnadene ved transporten, betaling av en eventuell ekstra arbeidsstyrke vil kreve betydelig investering av midler. Redusere økonomiske kostnader kan være gjennom gjennomføring av byggearbeid på egen hånd.

Foreløpig å motta mesterklasser (video tutorials) på bygging av stein strukturer, inkludert gjerder, er ikke vanskelig, er det nok til å gå til "YouTube" og bruke søkemotoren til å velge riktig klippet. Eksempel på gjerd fra skallgjerr med dype sømmer:

Nedenfor finner du en serie med fotografier der du kan se den forskjellige utførelsen av et steinhekke:

"Mosaic" stein gjerde.

Et stengjerde laget av buta gir ikke noe mekanisk, kjemisk og atmosfærisk påvirkning.

En interessant versjon av gjerdet laget av stein i rutenettet.

Gjerde av villstein, dekorert med smiing.

Sandstein gjerder er vanligvis vanlige og nyter uendret suksess.

Like populært blant villaeiere er kombinert gjerdet.

Videoen nedenfor viser hvordan du legger ruinsteinen riktig. Forklarer funksjonene i hjørneboken.

Stein gjerde med egne hender

Hittil bruker designere en rekke materialer og deres kombinasjoner, samt teknologi for å bygge et gjerde. En av de sterkeste er steinen. Det vil tjene på lang sikt og vil på en pålitelig måte beskytte eiendom mot uautoriserte inntrengninger. I de fleste tilfeller er profesjonelle byggere engasjert i ereksjon. Men hvis det er tid, kan du bygge et stein gjerde med egne hender. For å gjøre dette må du ta hensyn til råd fra spesialister, og følg trinnvise instruksjonene som er gitt i denne artikkelen.

Funksjoner av stein og hovedtyper

Stenen til gjerdet har vært brukt i lang tid. Selv i oldtiden brukte folk det til å beskytte sine hjem. I moderne konstruksjon og landskapsdesign er naturlige materialer veldig populære. Et bredt utvalg av naturlig og kunstig stein kan føre til forvirring. Det er viktig å velge riktig type stein, som vil understreke ønsket stil og retning.

Varianter av naturstein er mange. Blant dem er det flere mest populære:

 1. Brostein (steinstein). Et ganske vanlig og rimelig alternativ. Til tross for sin enkelhet er det en av de mest varige steinene. I utgangspunktet har brosten en grå farge som ikke alle liker. Men du kan kjøpe en rødbrun brostein.
 2. Grus. Ikke mindre populært materiale. Takket være de forskjellige fraksjonene kan skape en barriere av en hvilken som helst form. Mange kombinerer store og små grus. Det siste alternativet er egnet for fylling av jern ramme. Ofte er det kombinert med en murstein å lage en sterk gjerde.
 3. Dolomitt stein. Den har en flat form, forskjellig størrelse og tykkelse. Det er innhentet i fjellet steinbrudd. På grunn av den høye kvaliteten på et gjerde laget av naturstein vil ikke bare være attraktivt, men også holdbar.
 4. Kalkstein. Denne steinen er delt inn i flere typer, nemlig - coquina, marmor-lignende, av forskjellige typer. På grunn av sin myke kalkstein er det veldig lett å behandle. Derfor er dette alternativet er valgt, til mange nykommere som bestemte seg for å eksperimentere med sitt gjerde. Den eneste ulempen er at absorpsjon av fuktighet. For å hindre ødeleggelse av kalkstein forbehandlet hydrophobizator.
 5. Sandstein. For mange år, sandstein brukt til bygging av gjerder på seksjonene. Blant de fordeler som kan vi skjelne høy styrke, frostbestandighet og fuktighetsresistens.
 6. Booth. Ekstraherer det fra sandstein, kalkstein og dolomitt. Denne steinen har en uregelmessig form. Lengden av ribben kan være 15 til 50 cm. Den kan brukes ikke bare for å bygge, men også for vendt mot gjerdet.

Ikke mindre populært de siste årene er en variant av et gjerde laget av kunstig stein. Kostnadene vil være flere ganger mindre enn naturstein. I de fleste tilfeller, for dens produksjon ved hjelp av betong, i hvilket er lagt til pigmentene. De resulterende produkter er vanskelige å skille fra naturlig stein.

Før du foretar et valg, er det nødvendig å undersøke tilstanden i grunnvannet, i nabolaget, samt ta hensyn til den atmosfæriske innflytelse.

Fordeler og ulemper ved gjerdet laget av stein

Før byggingen av ekspertene anbefaler å bli kjent med alle de positive sider av gjerdet laget av naturstein. De viktigste fordelene:

 • livet er ikke mindre enn et halvt århundre, og til rett kvalitet og legge enda større;
 • fordi steinen er et naturlig materiale, slik at - det er helt ufarlig og sikker;
 • et stort utvalg av priser som varierer med typen av stein og dens fraksjoner;
 • økt brannsikkerhet;
 • enkel installasjon (med alt arbeidet du kan håndtere alene);
 • harmonisk estetiske egenskaper av steinen vil passe inn i ethvert landskap;
 • muligheten for å kombinere forskjellige materialer.

montering ordningen

Til tross for tilstedeværelsen av en stor liste over positive, gjerder, laget av stein, har flere ulemper:

 • høy pris (priser for noen av materialet er svært høy);
 • for å sikre styrken av sammenstillingen er ønsket fundament.

Hvis du gjør arbeidet med byggingen av et gjerde laget av stein med hendene, kan du redusere kostnadene.

Det finnes en rekke gjerder laget av stein, følgende er en kombinasjon av stein og andre materialer:

 1. Tre og stein - er en unik kombinasjon takk til hvor du kan få en harmonisk del av gjerder. En kompleks prosess som krever spesiell oppmerksomhet, samt spesielle ferdigheter og foreløpig utvikling.
 2. Stein på risten. Blant de nyeste design know-how oppnådd stor popularitet gabioner (fra fransk betyr "steiner i nett"). Grunnlaget for gjerdet blir en tykk nett av metalltråd, som er fylt med grus grunne og midlere fraksjon. I tillegg kan du bruke rester av bygningsmaterialer (murstein, grus, stein). Formen på gjerdet kan være noen - det hele avhenger av den planlagte design. Resultatet er en høy styrke gjerdet.
 3. Stein og murstein. Den vanligste kombinasjonen av materialer. På grunnlag av de fylte klossene spredt flere rader og kolonner til basen. I de resulterende tomrom mellom søylene lagt stein. Denne kombinasjonen gjør det mulig å lage presentabel gjerdet. Høy styrke, utholdenhet, for plutselige endringer i temperatur stabilitet og utfelling gjør det populært.

Hvis du bestemmer deg for å lage et gjerde gabioner, kan du, i tillegg til å bruke levende planter hyssing. Denne løsningen ser veldig original.

Stadier av byggverk

Hvis du ikke vet hvordan å lage et gjerde laget av stein med hendene, kan du bli kjent med følgende teknologier:

 1. Fyll stripe fundament. Det bør bemerkes at det kan utføres på to grunnleggende måter: betong, pukk og mørtel. Jada, teknologien med Booth, vil det være enklere, men dette grunnlaget er ikke veldig pålitelig. Derfor er det bedre å bruke betong, som på grunn av aldring vil være sterk i et par måneder. Det neste trinn er bare nødvendig etter fullstendig tørking av basen.
 2. Impregnering. Spesiell oppmerksomhet rettes mot underlaget vanntetting, som blir utført i 2 faser. Først må du utføre før støping, ved hjelp av taktekking materiale. De teppe de to veggene og bunnen. Det andre trinnet utføres etter fullstendig tørking av fundamentet. Det samme taktekking materiale er lagt over det klargjorte området. På grunn av vanntetting av grunnvannet ikke kommer inn i strukturen og begynner å ødelegge det.
 3. Mur stein. Den grunnleggende prosess er leggingen av steinen. Hoved og ganske tidkrevende prosess - er valg steiner etter størrelse og form. Om nødvendig, kutt steiner, men det vil kreve mye tid og krefter. Teknologien er helt avhengig av hvilken type stein. For eksempel, for sandstein og behandlet tørrfor teknologien kan brukes murstein. Når du velger en stein steinbrudd bør vurdere å installere forskaling teknologi. Det første trinnet er å bringe pilarene som bør være bredere enn spennet.
 4. Behandling av ledd. Når gjerdet er helt reist, kan du gå videre til tetting av alle ledd. Hvis du hopper over dette viktige punktet, vil anken av gjerdet tapt. For svært dype fuger, er det nødvendig å bruke en ekstra løsning. Med et stort forurensede steiner må rengjøres med en børste overflødig metall. Med noen typer steiner fjernes ennå uherdet løsning.

Dekorative etterbehandling gjerde knust granitt

Noen ganger blir det nødvendig å endre utseendet eller utformingen av gjerdet. Endring av landskap, tilstedeværelsen av feil eller et stort antall ujevnheter. I dette tilfellet, perfekt knust granitt, som kan oppdatere gjerdet.

Til å utføre arbeidet nødvendig å sette fasaden primer. Etter fullstendig tørking bruker den et spesielt lim eller sementblanding, til hvilken det er tilsatt en mykner. På den preparerte overflaten tett sikret knust granitt. Ikke glem om utfyllingen, og på slutten gni overflaten.

For dekorative overflater, kan steingjerde bruke ulike kombinasjoner av flate materialer og konstruksjons gips.

Konstruksjon gjerde av noe slag av stein - det er en tidkrevende prosess. Men resultatet vil glede alle. Investert arbeid, tid og kostnader vil bli tilbakebetalt mottatt fantastiske og originale utsikt, og et høyt gjerde. Det vil tjene eierne i mange år uten å miste sin appell.

Lær av den medfølgende videoen om funksjonene i fremstillingen av et gjerde laget av stein:

Nedenfor er en serie med bilder, som du kan se de ulike versjonene av gjerdet laget av stein:

Openwork gjerde laget av stein

En interessant variant

Med stenpulver belagt

kombinert gjerde

av brostein

Laget av stein

Med trim knust granitt

Laget av kunstig stein

Gjerder laget av stein - arter, bygg med sine egne hender

Å reflektere over byggingen av gjerdet, den første tingen å gjøre - er å bestemme seg for materialet. Og hvis de viktigste kriteriene er stabilitet, holdbarhet og styrke, steinen - det beste alternativet.

Gjerder av stein har vært kjent siden antikken.

Disse var reelle mektige murer som tåler ikke bare angrep av været, men også forsinke fienden.

Det er fullt mulig å bygge med sine egne hender. I tillegg får du ikke bare en beskyttelse mot uønsket inntrenging, men også en fin element i landskapet design.

Fordeler og varianter av steingjerder

Hvorfor bør du velge denne formen for fekting?

På grunn av dens fordeler er som følger:

 • levetid er praktisk talt ubegrenset, og vil avhenge mer på kvaliteten av løsningen, som brukes for sin konstruksjon enn stein;
 • stein - et naturlig materiale, og derfor er det miljøvennlig og sikker for andre og naturen;
 • en lang rekke priser, avhengig av varianter av stein;
 • Den har en økt brannbeskyttelse;
 • installere det under tvang selv alene;
 • sitt utseende er egnet for nesten enhver stil og vil passe harmonisk inn i landskapet.

Gjerder av stein kan klassifiseres.

Det er slags naturlig stein som brukes til bygging av gjerdet seksjonen:

 • Er det rimeligste en naturstein som brolegge eller stein stein. Selv om han og billig, er dens styrke svært høy. Selvfølgelig kan du spare betydelig ved å samle sin egen i feltene. Men det vil være en dyster grå farge, men det er ingen regnskap for smak. Men det er bedre å velge Brostein av rød-brun farge. Den har en avrundet form som vil gi gjerdet en viss ruhet. Hvis du vil ha en glatt overflate, må steinen knuses med en slegge for å komme på cleavage plan overflate. Med tanke på sikkerhetstiltakene. Kostnaden for slike materialer per 1 kg er omtrent 4 RUB.
 • De fleste materialer blir sjelden brukt småstein og grus av forskjellige fraksjoner. Vanligvis også kjøpt rødbrun farge. De brukes sjeldnere på grunn av det faktum at dette fint materiale. Oftere enn ikke å gi en slik styrke gjerdet hjørner og basen er laget av murstein. I det hele gjerdet av murstein og stein ser det interessant. Prisen er 10-15 rubler. per 1 kg.
 • dolomitt stein - flat, har en annen størrelse, form og tykkelse er minelagt i steinbrudd hvor blåse bergarter.
 • Kalkstein har flere varianter. Dette coquina, marmor-lignende, av forskjellige typer. Pris for 1 kvadratkilometer. m kledning er ca 250 rubler. I tillegg er det en myk bergart som er meget enkel å betjene, men det er en ulempe - absorberer fuktighet og brytes ned i en kald og fuktig klima, så det er nødvendig å forbehandle stein hydrophobizator.
 • Sandstein er brukt i lang tid, og det er også ganske populær. Det er sterk, veldig tolerante for frost, fuktighet motstandsdyktig. Det kan ha en polert overflate (vanligvis ikke brukt i landet konstruksjon), Tessa. Dessuten kan det være knust materiale.
 • Knust stein har en uregelmessig form, kantlengde på fra 15 til 50 cm. Den oppnådde det fra dolomitt, sandstein og kalkstein. Brukes både for bygging og for fôr.

Du kan også velge om det vil være en vill stein eller behandlet.

I de senere årene, begynte populariteten å få en kunstig stein. Det er billigere naturlig, og i sin essens - er vanlig betong, noe som gir et naturlig materiale. Levetid på rundt 50 år, er holdbarheten litt redusert med gjerdet ordningen i en lav spot eller i nærheten av veien.

Hvis du ikke er en ekspert, som skiller dette fra naturstein er nesten umulig. På råvaremarkedet, kan du finne en kunstig stein av hvilken som helst farge og tekstur (glatt, split, grov, steinsprut, etc.).

Utbredt bruk har fått en såkalt fransk stein. Den er produsert ved hjelp av en spesiell maskin, prinsippet som du kan se i videoen.

Dermed kan du spare betydelig på byggemateriale. Den mest populære formen for dette slagg blokk var på Krim og gjort konkurransen Coquina.

Hvordan lage et steingjerde med hendene?

Hvis du bestemmer deg for å bygge et gjerde laget av naturlige materialer, bør du vite at dette er en langsom prosess som er tidkrevende og vanskelig.

Konstruksjon teknologi er som følger:

 • gjennomføre fremtidige utformingen av gjerdet;
 • Vi legger grunnlaget;
 • oppreist gjerder blad.

Det ville synes at alt er enkelt, men la oss se på trinnene over i mer detalj.

Den første fasen Det er ikke avhengig av materialet som brukes og like utføres for alle typer gjerder delen. Først gjør vi en foreløpig tegning gjerde definere en lengde, telle antall nødvendige materialer avhengig av anslått høyde. Også parallell for å bestemme nivået av høyden del på alle sider.

Bygge et gjerde laget av stein innretningen inntar en tilstrekkelig solid fundament, et belte, en skrott av legging av armeringsjernene, med impregnering. Så, etter noen dager gjør forskaling for bygging av støtte pilarer. Det er bedre å være laget av planker, er størrelsen det samme som for kolonnen. Deretter stiller forskalingen på fundamentet, er festet til flåten fundamentet og utføre murverk.

Hvis du gjør det brostein, prøver å plukke opp steinene med samme diameter (helst 20-30 cm). Løsningen for festeelementer måte: blande sement og sand (siktet, medium, leire uten urenheter) i et forhold på 1: 3. Du kan legge til en farge brun skjønnhet (4 ss per 10 bøtter). Blandingen skal ikke være væskestrøm. Mens du arbeider, kan du justere formen på steinen med en hammer.

Sett på fundamentet løsning, og deretter sette det stener flate side ut, tett fester dem til hverandre. All tomrommet bør være nøye repareres løsning, unngå kontakt med fremsiden av steinen, så klart en frossen blanding er ganske vanskelig, og dette gjøres ved hjelp av en stålbørste. Det viktigste gjelder ikke i dette tilfellet vann, da det er en risiko for gjennomtrengning med sementen inn i steinen, noe som vil føre til tap av sin naturlige farge (det vil bli grå).

Etter å ha fullført legging første rad, den andre starter først etter dag, siden løsningen må stivne. Og inntil du komplett utvalg av fullt, arbeidet kan ikke stoppes. Men hvis du fortsatt suspendert, behovet for å stadig vanne mur, slik at det ikke er frosset.

Ferdig konstruksjon stoff gjerde stener og etter rengjøring kan gjøres fuging, noe som vil gi den kassevolum og attraktivitet. Dette gjøres ved hjelp av en smal spatel til en dybde på omtrent 1 til 1,5 cm.

Over porten til skjønnhet kan gjøres bue. Å arbeide 100 m inntaket spesialist bør være ca 40 dager, litt raskere - av dolomitt, sandstein, kalkstein, som de er mer lett behandles. Hvis du velger å gjøre med hendene, er det bedre å ringe flere assistenter.

Kommentarer (0)

Nytt på nettstedet

Frøplanter utvikle og utvide vegetativ masse i et begrenset volum av substrat. Og dette volumet.

Vinter - en ildprøve for kjæledyr. Spesielt vanskelig er det overført verpehøner. Short.

Nyttårs forfengelighet med gaver og tegning festlig menyen gjelder hjem interiør.

Komfortabel herregård, bygget vekk fra gass nett er umulig uten komfyren. I kulden.

Belysning av området forstadsområde er å anse som et separat trinn arrangement plansoner.

Ordinær setning av hundens liv i disse dager er bare aktuelt for hjemløse hunder. .

Anskaffe land og lage en plan for fremtiden huset, sørg for å tenke på plassering.

De siste 10 årene på grønnsaksdyrking og hage seminarer og fora er en aktiv diskusjon.

Det er vanskelig i dag å finne noen som ikke har hørt noe om platene.

Ser vi på de poser med sement og en haug med sand, føles ikke alle utviklere.

1

Leave a Reply

− 4 = 3