Wooden stakittgjerde

Hvordan lage en tre stakittgjerde med hendene? bilde

Wood har lenge vært en av de mest populære materialer i byggebransjen. Fra det reist tømmerhus lage møbler og rammer for vinduer. Denne listen er langt kan ikke kalles komplett. Materialet er miljømessig forsvarlig, den kan brukes til å skape en atmosfære av komfort innendørs.

Hvorfor velge et gjerde

Tre kan ligge i bakgrunn av stakittgjerde som står som en av de mest vanlige typer gjerder som er spesielt sant i løpet av hytte konstruksjon. Med et slikt gjerde kan bli utpekt grenseområdet uten å skjule territorium. Å bygge en tre stakittgjerde med hendene, kan du gi den noen form og høyde. Avstanden mellom elementene kan også justeres individuelt, på grunn av denne konstruksjonen tar den opprinnelige og attraktivt utseende som utfyller forstads område utvendig.

Populariteten til slike beskyttelser skyldes noen parametere, blant dem:

Produserer tre stakittgjerde med hendene, kan du skrive inn design i alle landskapet. Det er perfekt kombineres med andre materialer og organiske utseende, selv med produkter laget av murstein, stein, metall og betong. Installere et gjerde er ganske enkelt, slikt arbeid under påvirkning av noen eier av huset og hyttefolk. Søke hjelp av fagfolk ikke har.

Omsorg for et slikt gjerde er ganske enkel. Overflaten kan males, og om nødvendig - å erstatte noen av elementene som ble skadet i løpet av sesongen. Produserer tre stakittgjerde med hendene, kan du lage en ganske høy struktur som vil sikre beskyttelse av eiendeler. Som en av de viktigste fordelene er muligheten for plukket planter på basen.

For å bygge et gjerde, bør forberede noen materialer, inkludert:

Søylene kan være laget av tykke plater eller metallrør. Med hensyn til gjerdet, så den har form av individuelle strimler med en bredde som er tilstrekkelig liten. Shtaketiny kan produsere av høvlede eller kantplater. Tverrstaven for et gjerde plasseres horisontalt, deres lengde bør være mellom 2 og 2,5 m.

1

Grunnlaget prozhiliny vil danne stengene, hvis tverrsnitt er 40 mm. Hvis du bestemmer deg for å utføre en tre stakittgjerde med hendene, kan materialet kjøpes ferdig eller gjort uavhengig av hverandre. Den første tilnærmingen tillater oss å spare tid. Gjerdet kan installeres på kjøpsdagen. Men ulempen med dårlig kvalitet tjene som rå tre, som dannet grunnlaget for gjerdet.

Hvis du har tid, gjøre gjerdet kan være deg selv, å tilbringe et par dager. Resultatet er at du kan garanteres. For å begynne å bestemme lengden av gjerdet, er avstanden mellom støttene, er høyden av konstruksjonen og størrelsen av gjerdet. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe tømmer, bør preferanse gis til godt tørkede produkter. Når materialet er fremstilt uavhengig av hverandre, master vanligvis zapilivajut og behandlet med sandpapir apex. De bærende stolper av tre behandlet med varm bunn med banen. Dette vil hindre råte og betydelig forlenge levetiden til tre.

Stakittgjerder tre med sine hender, et bilde som du kan se i artikkelen, er gjort på grunnlag av støtte pilarer. Men først, territoriet i retning av gjerdet skal være unntatt fra grener av trær, busker og ugress, som er i stand til å påvirke konstruksjonen. På stedet og strammet lissene er merket steder for montering av søyler. Avstanden mellom dem bør være 3 m eller mindre. Hvis du gjør også lange spenn, kan korset medlem synke under vekten av shtaketina.

Støttene er vanligvis installert i bakken, men hvis du ønsker å gjøre design mer robust, bør du bruke løsningen støpeteknologi av sement og sand. Produksjon av tre stakittgjerde med hendene omfatter installasjon av støttene på grusunderlag, noe som ville utelukke klemme søyler på bakke frysing. Kolonnene skal festes vertikalt og dekket jordlag og betong.

Av gjerder kjører linje stengene bør plasseres så rett som mulig. Mellom dem er ofte installert prozhiliny. Installasjon av gjerdet vanligvis utført ved en av to metoder, det første tverrbærer anordnet mellom støttene og gjerdet installasjonen. Den andre teknikken innebærer sammenstillingen strekker seg hver for seg etter at de er festet til bæreenheten. Typisk shtaketinami stigningen mellom lik bredden av plater. Sprosser er festet på trestolper med skruer, spiker eller skruer. Prozhiliny festet til metall etterbrakett for montering av bjelken.

Anbefalinger for montering av søyler

Før arbeidet begynner, må du lese instruksjonene. Wooden stakittgjerde med hendene kommer først etter installasjon av pilarene. På stedet av pinnene som er drevet ned i bakken i punktet merkingen skal grave en grop. Sin dybde bør være 50 cm eller mer. Når du installerer polene bør ikke stole på det gode øyet, er det bedre å bruke et blylodd eller nivå. Bunnen av gropen som skal betongstøpes. For å legge inn er ikke så anbefales det å foreta en midlertidig seler som vil holde produktet før blandingen stivner.

Hvis du reiser spørsmålet om hvordan å lage en tre stakittgjerde med hendene, er det viktig å bli bedre kjent med tegninger av forsamlingen teknologi. Tar fatt på denne prosessen nødvendig først etter at polene vil sikkert holde betongen mix. For å gjøre dette, etter å helle behovet for å vente i ca 2 dager. Videre arbeid vil minne designeren samlingen.

Monterer er installert på innleggene. Prozhiliny festet til festeanordninger med skruer. På dette stadiet, bør det bemerkes de stedene der gjerdet skal plasseres på prozhiliny. Brukes til å gjøre dette, en markør eller blyant. Dette vil tillate å kontrollere at avstanden mellom elementene i gjerdet. For å skru stenger er bedre å bruke en skrutrekker.

Før arbeidet starter, eksperter anbefaler å bli kjent med ideene. Wooden stakittgjerde med hendene kan se veldig original. På mange måter er dens utseende bestemmes av en dekorativ trim. I tillegg er anvendelsen av et beskyttende lag som gjør det mulig å forlenge levetiden til strukturen. Når det gjelder svezhestrogannyh boards, deretter bruke en filmdannende middel er ikke nødvendig, fordi de går dårlig, og holder lenge. Det er nødvendig å rense overflaten av veden middels kornet sandpapir. Lakk vil beskytte materialet mot fuktighet. Du kan bruke den slags gjennomsiktig eller beis.

Installasjon av en tre stakittgjerde med hendene kan innebære bruk av stolper laget av ulike materialer, inkludert:

I ethvert tilfelle, mellom elementene må være oppfylt for den samme avstand, vil seksjonen være klar til å bli plassert mellom støttene. For ytterligere stivhet kolonner kan supplere baser i form av anslag som vil etterlate side. Etter støping, og hell den resulterende spor kan fylles med jord.

Ganske ofte i det siste brukt for å lage gjerde metall gjerde. Den har en polymer belegg, så det trenger ikke maleri. Men hvis du ønsker å gjøre utvendig mer naturlig, er det bedre å bruke tre, er det i sluttfasen er dekket med beis og spesiell antiseptisk. Så det vil være i stand til å bevare den naturlige fargen på materialet og unngår eksponering for negative faktorer.

Nødvendig verktøy og materialer:

• roulette, bygg nivå, sterk hyssing;

• metalltuber eller trestokker for fremstilling av bærere;

• tverrgående bjelkene (prozhiliny) av metall eller varig tømmer barved 50x100 mm (per 30 m gjerder trenger 10 poler og 20 prozhiliny tre-meter);

• baufil med mellom tenner;

• meisel med et bredt blad;

• monteringsbrakett og bolter for å feste tverrstenger til hengeren;

• skruer eller galvanisert spiker;

• sandpapir for sliping av tre;

• linolje, maling og pensel til å male.

For å få en ren gjerde, må grunnen være nøye justert. Før planering land som byggingen av gjerdet er planlagt, ryddet, og trær og busker opprykket. Røttene av mange anlegg (poppel, pil, rose, etc.) er tilstrekkelig seig må derfor fjerne selv små borekaks. Ellers, etter et par år, kan de resterende røttene gi rikelig vekst og skade gjerdet.

1. På omkretsen på stedet av de fremtidige søyler, porter og porter tette små teltplugg, mellom hvilke det strekker seg hyssing. Å gjerde var helt flat før du begynner installeringen av støttepilarene bør være flere ganger for å fatte sin plassering ved hjelp av et vater.

På gjerde strukket bichevka

Anordningen av metallstolper

Hyss strukket mellom støtter

1. Ved fremstilling av tre søyler spor (to per pol) 30 cm dyp. Deres plassering vymeryat bygning nivå.

Feste til den tre-støtte ved hjelp av stifter prozhiliny

Bordene fikseres med et lite gap

gjerde maleri og dekorere

Til treet ikke absorberer for mye maling, før male det er dekket med lakk og la tørke. For å male ved hjelp av en frysebestandige maling, beis eller dekorative belegg.

Typer gjerder picket

Alternativer for dekorere gjerder picket

Installasjonsmetoder av tre stakittgjerde med hendene

Tregjerde i en rustikk stil

Bare 50 år siden av en tre stakittgjerder kan sees rundt de fleste forstads hjem. Men det var samme type vertikal struktur. Nå pålitelig og solid gjerde picket kan bygge ulike konfigurasjoner og selv i kombinasjon med annet materiale. Oppføre gjerder er ganske lett med riktig beregning og utarbeidelse av materialet. Det vil fungere som en pålitelig beskyttelse av området, og pynte den med sitt utseende.

Alle ønsker å gjøre sine hjem vakkert, og gjerdet - dette er element av forstadsområde, som trekker oppmerksomheten i første omgang. Derfor er det viktig å gi dette elementet maksimalt estetikk. En av de materialer som faller inn i kategorien av estetiske og smidig for unike bygninger kan betraktes som en timber. Hvis du har kompetanse til å arbeide med tre og et ønske om å bygge sitt eget gjerde rundt området, er spørsmålet hvordan å lage gjerdet picket, vil bli løst av seg selv.

Stakittgjerder installert egne hender, med anvendt fantasi og litt dyktighet, vil det se bra ut på alle typer terreng, og i bakgrunnen av enhver bygning.

Pålitelighet av tre gjerde avhenger av tresortene for dets produksjon, så vel som fra en shtaketiny størrelser. Hvis du gjør det riktige valget, vil gjerdet vare i mange år.

Opprettholde forsvarlig omsorg for dem er ikke vanskelig. Alt du trenger å gjøre master - på en riktig måte å sette på overflaten av beskyttende stoffer. Det er også viktig at gjerdet picket nesten tilslører stasjonen og har utmerket luftgjennomstrømning kapasitet. I nærheten av det kan plantes noen planter som trenger sollys.

Typer av vertikal stabling plukket

Tradisjonelt, ved fremstilling av tre gjerdet shtaketiny monteres vertikalt. Men også mulig horisontal montering alternativet. En slik konstruksjon består av flere plater eller zherdin. I en annen måte, er denne type gjerde som heter "ranch". Det er godt egnet for å skape en rustikk stil.

Kan og ikke vippe lamellene på den ene siden, og deretter få enda mer uvanlig gjerdet. Og med tanke på at helningsvinkelen kan være ulike måter å lage uvanlige design er utallige.

Attraktivt utseende, og har et gjerde "Sjakkbrett". Det ser vakkert, ikke bare utenfor, men inne. av tre deler plassering trekk er at shtaketiny installert på begge sider, men er forskjøvet i forhold til hverandre. Gapet på den ene side, blir det andre stativet stengt, og vice versa.

Kjøreanordning for selv klassisk gjerde ereksjon

Wooden stakittgjerde er så enkelt å installere at installasjonen ikke engang trenger en masse verktøy.

For produksjon av gjerdet, i tillegg til tre, trenger du:

 • festemidler - skruer eller spiker;
 • hånd baufil eller stikksag;
 • skrutrekker;
 • beskyttende middel for påføring på overflaten. Disse verktøyene inkluderer den vannavvisende og antiseptisk impregnering, samt lakk, trebeis og maling;
 • Måke for graving groper under støttepilarer;
 • en hammer hvis negler ble valgt som festeelementene;
 • byggmester nivå, at alle elementer av gjerdet være installert greit.

Du kan kjøpe tre og produsere fra det shtaketiny selvstendig, og kan kjøpes ferdige gjerdet. I sistnevnte tilfelle vil måtte betale mer, men arbeidet vil være mindre.

Vær oppmerksom! Før du gjør et gjerde picket, er det viktig å utføre en korrekt beregning av materiale fra tømmer. Basert på de ytre områder, og shtakentin bredder og åpninger mellom dem, beregner den nødvendige mengden av tre elementer. For eksempel, dersom bredden av en shtaketiny 4 cm og 6 cm spaltebredden, og hvor kabinettet er planlagt til 30 m lang, deretter for å beregne mengden av 30 m for å være delt på 10 cm, dvs. med den totale bredde av en åpning og en shtakentiny.

Hvor lenge vil shtaketin, det avhenger av valgt design. For eksempel, hvis gjerdet skal settes opp med hull, vil det ta mindre materiale for ham enn for blinde struktur av samme lengde.

Det er viktig å huske på å beregne alle i samme måleenhet. Ganske enkelt uttrykte meter i centimeter, og deretter 3000 må divideres med 10. Etter beregning viser det seg at for eksempel et gjerde vil trenge 300 stykker shtaketin. I tillegg til materialet for fremstilling av gjerdet, og vil trenge styrene for bena. Disse stengene bør være lang nok og holdbar. Det må bli husket at de er minst en halv meter vil synke.

Legging gjerdet i forskjøvet

Prosessen med montering av den første raden av gjerdet i forskjøvet

Installere et gjerde picket kan jobbe i følgende rekkefølge:

 1. Merking. Det er nødvendig å bestemme på hvilken plass vil bli plassert støttepilarer. I dette tilfellet kan det hjelpe, strukket på solid tau omkretsen. Den optimale avstand mellom støttene - 2-3 meter. Gitt dette, er det nødvendig på bakken for å lage et merke på de stedene hvor det vil være å grave ut av gropen.
 2. Grave groper. Deres diameter må være større enn diameteren på bæresøylen. pit dybde på beregningen avhenger av hvor mye av fremtiden vil være høyden på gjerdet. Oftest er det mer enn 1 meter.
 3. Installere polene i forberedt hulrom. Hvis de er tre, kan du bare gjøre ved å dekke overflaten av verneutstyr. i dette tilfelle muligheten for å sette inn en tre stakitt og ved hjelp av metallstengene blir nødt til å løfte å utdype betongblandingen.
 4. Etter at bæreren vil bli installert, kan man begynne å feste dem til prozhiliny eller væskeplugg - den tykkere platen, som skal være parallell med den første overflate som er vinkelrett i forhold til støttebjelkene. Minst to prozhiliny nødvendig. Deres antall avhenger av den totale høyden på struktur.
 5. Beregningen av avstanden mellom dem kan variere, og også. Det avhenger også av høyden av de monterte vakter, og fremgangsmåten for å feste dem shtaketin. Det viktigste er ikke å nærme seg den nedre jorden kom ned til mindre enn 25 cm, og toppen bør ikke bli for høy, blir kantene spikret shtaketin raget over henne med minst 25 cm.
 6. Når installasjonen prozhiliny er fullført, er du klar til å montere gjerdet selv. Når du installerer den aller første shtaketiny bedre å bruke byggmester nivå, gjorde hele gjerdet ikke få kurven. Hvis ikke nivået, kan du i stedet bruke et blylodd som er lett å lage din egen, ved hjelp av en tung belastning og tråd. For å feste alle andre shtaketin vil være nok bare å bestemme bredden av gapet. Det er mulig å gjøre den lik bredden shtaketin og måle den ønskede avstand uten problemer ved å anvende en av skinnene. Men du kan gjøre de nødvendige jernbane bredde spesielt for å deretter bruke det bare for å gjøre hullene.
 7. Når hele lengden av gjerdet vil bli spikret jernbane, kan vi være fornøyd med det arbeidet som allerede gjøres, som i hovedsak klassisk fekting er klar.

For å gjøre en "Sjakkbrett", må du gå til den andre siden for å installere en annen serie shtaketin. For å unngå skjevheter og unøyaktigheter må være riktig innstilt første jernbane. Det bør være plassert rett overfor mellomrommet mellom to tilstøtende shtaketinami på den annen side. Etter installasjonen av skinnen vil bare nødt til å slå alle de andre, måle ut lengden av hullene ved hjelp av en mal.

Mal den ferdige struktur

Male stakittgjerde med hendene er ikke vanskelig, men fortsatt til detaljene bør behandles med forsiktighet. Fra kvaliteten på dette arbeidet avhenger holdbarheten av ikke bare malingen laget, men også hele strukturen. For kvalitativ belegg tømmeret må renses for forurensninger, og deretter primet med en substans med evne til å trenge dypt inn i konstruksjonen.

Du kan bruke flere lag. Før du påfører neste må vente til det forrige laget har tørket. Mange produsenter kan forsikre at før malingen, er det ikke nødvendig å prime overflaten. Men likevel, er det best å ikke ta hensyn til denne uttalelsen, og for å holde primer. Dette har en positiv effekt på holdbarheten av tre og lagring av grunning.

Paint er også bedre i flere lag. Etter påføring av det første lag som etter tørking gir bedre slipe med sandpapir. For maleriet er bedre å bruke en pensel, rulle og ikke, som det vil gi tilgang til vanskelig tilgjengelige steder. Men hvis du ønsker å fremskynde prosessen, kan du ta and roll, men bare når det er nødvendig å huske på at da har fortsatt å pusse å male mange steder.

 • Alle regler skape et gjerde laget av planker med sine egne hender
 • Fremgangsmåter for bygging av en bambus gjerde på hytta
 • Nyansene av utvalg og oppføring av gjerder av tømmer

For denne artikkelen har ingen kommentarer ennå. Bli den første til å kommentere.

Kopiering av materiale er kun tillatt ved kildehenvisning.

1

Leave a Reply

65 + = 69