Gjerde fra skive

Et gjerde laget av plater med hendene

Den mest rimelig alternativ og praktisk tregjerde - et gjerde av skive. Det er lett å lage dine egne hender, og materialet er lett tilgjengelig for alle sagbruk eller gave for lite penger. Fence fått pålitelig og holdbar, og hvis du prøver - det er også en vakker og uvanlig. Hva er bak materialet, og hvordan du kan bygge fra det en vakker design?

Faktisk, slabben - er avfallstrevirke produksjon. Han er en saget bord med en hånd, beholder sitt andre siden sitt opprinnelige utseende og tekstur av rå logger. Tidligere ble det brukt bare som brensel og for etterbehandling eller roughing midlertidige objekter. Men over tid har gartnere lært å bygge fra materialet sterk og original gjerde. Kostnaden for det avhenger av treslag, type behandling og størrelse.

Fordelene ved dette materialet inntak hytte

 1. Tilgjengelighet og lav pris
 2. Lett å installere
 3. Holdbarhet og pålitelighet
 4. estetisk utseende
 5. Motstand mot klimapåvirkning
 6. Originalitet og originalitet
 7. naturlighet
 8. allsidighet

Mangler i plater også tilgjengelig. For det første, den komplekse selv feed behandling - slipt og må behandles hver dør. Det tar mye tid. For det andre, noen lav brannmotstand av tre materiale.

Valg av kanter styrer og råd for valg

Croaker kan være av to typer - tre og business. Den første type er ikke egnet for prøveinnretninger, fordi overflaten er ujevn og ofte det splitter ustabile trær. Forretnings gorbylom sheathe låver, som brukes til bygging av forskaling og uthus, gjerder og vegger. Han på sin side delt inn i tykt og tynt. croaker dannet i bunter verdt mer stablet i en haug, da det er mindre avfall. Den beste slags materiale anses å være kalibrert, eller blokk-huset. Det er ti ganger dyrere enn vanlig skive virksomhet. Men det er nødt til å håndtere og rengjøres.

Neokorenny croaker forfører sin etterskudd, men over tid barken vil skrelle av, og det kan være fikk barkbillen. Avbarket og oshlifovanny materialet ser edel og dyrt, og hvis han blir også behandlet med beskyttende impregnering, lang levetid (20-25 år) som følger gjerdet. ved sliping tjenester leveres mot et pristillegg sagbruk, men det er mulig å fjerne platene fra barken av sine egne - med en øks og en jeksel.

Av arter ingen signifikant forskjell, men bør unngås poppel (rotting) og bjørk (for hardt og renning). Det er verdt å huske at etter levering av materialet på plass, må det sorteres og behandles i løpet av kort tid, ellers barkbillen vil føre til at tre svært raskt i forfall. Deretter terninger anbefales å tørke.

 • Vertikal, eller palisade. Det er de enkleste versjonene når fylt terninger vertikalt på pre-forberedt skjelett.
 • Horisontal, uten bruk av tverrbjelker. Fylte skive horisontalt fra kolonne til kolonne butt, med spalter eller overlapping.
 • Reversibel gjerde, karakterisert avskåret brett montert på to sider. Det er det dyreste alternativet, som materialet skal være dobbelt så mye.

Materialer for enheten

 1. skive
 2. Staver (metall, tre)
 3. festene
 4. Bar - stolper eller bjelker eller plater av lange plater
 5. Sand, schebonka
 6. Spesiell sammensetning for behandling av tre
 7. Resin eller trener
 8. maling
 9. sement

Verktøy for bygging gjerder

 1. Hyssing og målebånd
 2. øks snekker
 3. sander
 4. sag
 5. Spade eller drill
 6. hammer
 7. pensel

Det er viktig at på tidspunktet for byggingen av gjerdet har vært tørt og ikke kanter styret kunne tørke opp etter behandling. prøvetakingsanordningen fra den skive kan deles inn i tre stadier.

 • Beregning av området prøvetaking og mengden av materiale.
 • Klargjøring og merking.
 • Klar tømmer.
 • Montering av støttesøylene og rammeanordningen (om nødvendig).
 • Patch skive på rammen.

Beregning av området prøvetaking og mengden av materialet

For å beregne antall kolonner og byggevarer du kan bruke gratis online kalkulator, eller lage sine egne beregninger. Begynne med beregning av omkretsen av måleområdet, noe som er nødvendig for å beskytte. Deretter bestemme avstanden mellom bæresøylene og beregnet antall nødvendige byggematerialer, så vel som deres kostnader.

For eksempel, hvis landområdet 12 ar da omkretsen er 140 meter. Hvis avstanden mellom stolpene er 2 meter, og porten bredden er 1 meter, så vil alt du trenger 70 poler. Når lengden av platen 2 m, bredde 10 cm og tykkelse 2,5 cm område på hele kabinett, som er 278 sq. m trenge 1390 deler eller 6,95 kubikkmeter plater. Materiale hentet fra reservatet, så du trenger ikke kjøpe mer. Når gjerdet høyde på 2 m og bredde på 2 m mellom seksjonene trenger stålrør 76 x 4 mm.

Videre fremover søyler instillasjon dybde for å bestemme deres lengde. For å gjerde står, og var ikke utsatt for kraften av vinden, bør dybden være minst 60 cm. Grunnlaget av gjerdet på skive er ikke nødvendig, men det må skal betongstøpes metallbærere. Trestolper nødvendigvis behandles med støpeasfalt eller carbonize.

1

I myke bakken polene drevet inn i pre proburonnye pit. Polakker satt strengt på det nivået.

Walkthrough for bygging av gjerdet skive med sine egne hender

Trinn 1. Fremstilling av materiale. Barke plater som trengs, og det kan utføre en spade, eller en snekker øks. Neste gorbyliny bør merkes, saget og pusset. Etter en grundig slipe tømmer er dekket av en beskyttende struktur i to lag. Du kan bruke en sprayflaske eller en bred pensel.

Trinn 2. Mens terningen croaker tørr, begynne arbeidet med utformingen av brønner og installasjon av støttepilarer. Avstanden mellom dem bør være ikke mer enn 2,5 m. Gorbyl kan festes både på treverk og metallstolper. Metallbærere hakkes i jorden til en dybde på minst 50 cm, og innstøpt. Trestolper nødvendigvis behandlet bitumen mastik. Vi bør ikke glemme om drenering av grus. Fylling blir utført i lag fulgt rammer. Alle disse stolper er innrettet på det nivå.

Trinn 3. Monterings skive. Allerede før oppdateringen er å finne ut hva som vil være utseendet på gjerdet. Dersom skive er montert vertikalt, på tverrstengene er nødvendig. Ettersom festeanordningene 150 er brukt spiker eller skruer, prelubricated tørrende olje eller maskinolje. For horisontal montering stroppene ikke er nødvendig, så skive er festet direkte til bæresøylene eller stolper langs. Det er bedre å montere platene overlapper for å unngå mellomrom senere. Croaker - heterogent materiale, men det gir det en viss originalitet.

På toppen av dysene kan spikres planke-visir - beskyttelse mot fuktighet.

Trinn 4. Dressing gjerdet.

Det er flere måter å slå en vanlig gjerde inn i designen.

 1. Figur saging av kanter av platene.
 2. Fargestoffer og missfarging beis, lakk-belegg.
 3. Delvis steking, hvoretter platene er dekket med lakk eller ferniss.
 4. Børstet - vytsarapyvanie børstefibre, og påfølgende toning. Før børsting croaker kan brenne - og vil fullføre og beskyttelse.
 • plater overlapper hverandre når gorbylin fiskebein pakning bør ikke være mindre enn 1,5 til 2 cm, spesielt den dårlige tørkede materiale.
 • Den optimale bredde av platene til gjerdet -. 20 cm bredere dør under drift kan sprekke.

Video on "Hvordan bygge et gjerde av skive"

Fence kanter brettet - er en slags kunstobjekt. Hvis du nærmer deg oppgaven med flid og fantasi, vil det ta lang tid å tekkes sin eksklusive utseende. I gjennomsnitt vil gjerdet skive vare fra 10 til 20 år.

Et gjerde laget av plater med hendene i foto

Lag dine egne hender drømmen for enhver eier av et privat hjem. Men hva skal gjøre hvis budsjettet er begrenset? Så kommer han til unnsetning croaker. Hva er dette? Hvordan bygge et gjerde?

Slab som materiale for gjerdet

Materialet er ofte brukt til oppvarming private hus, men ingenting hindrer å skape ut av det en vakker gjerde.

Croaker - populært, finne det ikke være lett (det er på noen sagbruk).

Fordelene er som følger:

 • massive gjerder - høy pålitelighet;
 • med riktig prosessering, gjerder har lang levetid (minst 15 år);
 • enkel installasjon. Lag et gjerde av skive med hendene under kraften av hver eier av et privat hus;
 • vakker utsikt. Nok til å drømme litt - få en ekte designløsning;
 • økologi. Gjerder er ikke giftige, har en positiv effekt på andre av sine borgere;
 • gjerdet er ikke interessert i vandalene - det kan ikke passere på metall eller annet å selge.
 • behovet for store mengder materiale (skive er aldri den samme formen, slik at du kan trenge for hans valg);
 • materiale etter installasjonen flere ganger behandlet med beskyttelsesmidler, eller levetiden vil være kortvarig (3-5 år);
 • prekondisjonering strimler av plater laget utelukkende for hånd, en arbeidskrevende prosess.

Før vi forstår hvordan å gjøre gjerdet skive med hendene, må du forberede en liste over verktøy:

 • materiale i den nødvendige mengde (avhengig av området);
 • bærende søyler. Mange eksperter på området anbefaler bruk av bare tre støtter, som et homogent materiale er best å passe inn med hverandre. Men du kan bruke hvis du vil, selvfølgelig: kanal, betongsøyler, selv foret med stein;
 • trestokker;
 • sander;
 • en skuffe, en øks;
 • forbruksvarer: skruer, spiker.

Fence plater installert i flere etapper, nemlig:

 1. Klar det nødvendige materiale.
 2. Markerer territoriet der gjerdet skal installeres.
 3. Montering av støttepilarer.
 4. Installasjon av bjelkene og plater.

Klargjør nødvendig materiell

Først skal skive fremstilles. Det er som følger:

 1. Fjernet fra alle bark strimler.
 2. De behandlede strimler ble tørket i solen (avhengig av temperaturen, kan det ta opp til 3 dager).
 3. Deretter sliping (gi vakre utseende).
 4. Det fremstilte materialet blir behandlet ved en antiseptisk forskjellige skadedyr.
 5. Endelig er det materiale som er nødvendig for å dekke valg av ferniss, lakk. Dette vil fungere som en pålitelig beskyttelse mot termiske effekter.

Merking territorium for fremtidig installasjon

Merkingen utføres ved en vanlig ledning pinne. Takket være dem, bør det bemerkes fremtid plass til støtte pilarer.

På grunn av det faktum at gjerdet er av et materiale ganske massiv, må forholde seg til avstanden mellom stolpene er ca 2 meter. Tillot mindre avstand, men i alle fall ikke mer, fordi det kan rett og slett "fylle opp".

På steder hvor bæresøylene er montert, er det anbefalt å gjøre hullet for monteringsdybde på omtrent 70 centimeter.

Avhengig av hva slags bæresøyler velges, bestemmes av den type installasjon:

 • av tre støtter. Før du installerer, er det nødvendig å forhåndsbehandle blandinger beskyttelse, som er kjøpt i DIY butikker (prisen på 200 rubler). En del av bæreren er nedsenket i bakken, innpakket i takmaterialet. Deretter blir bærerne satt i en loddrett stilling, og deretter komprimeres knust teglsten, bygg rusk;
 • Hvis vi snakker om konkrete pirene, bare installere i en vertikal posisjon, og deretter komprimert rusk, steinsprut, knust murstein. Støtten må festes fast i bakken. Hell løsningen (sement + grus);
 • ved hjelp av et metall U-profiler eller rør må være pre-grop dekket med sammensetningen av sand, grus. Komponentene blandes, kompakteres i et hull, blir satt peile, er fylt med sementmørtel i mengdeforholdene 1: 3 (sement / sand);
 • dannelsen av stenstøttene, fundamentet innledningsvis gjort. For det ser gropen dybde på 50 cm, og deretter fylles med sementmørtel blandet med grus. Felt av fugemasse stivner, blir murverket.

Dersom gjerdet vil omfatte et vertikalt arrangement brett - bjelkene er montert i en horisontal stilling. Før installasjon av bjelkene må forbehandles med en oppløsning for beskyttelse mot skadedyr, temperatureffekter, og deretter festet med skruer til de bærende søyler.

Dersom gjerdet vil ha en horisontal monterings planker form, croaker dozhzhen festet via pre-pakkete det bar.

Til tross for at gjerdet skive viser til budsjett gjerder sinn, som ofte brukes eiere av private hus, hindrer noe for å gjøre det litt elegant. Det er nok til å legge til noen få dekorative elementer.

En av de enkleste måtene å forbedre sine synspunkter - banalt maling.

Ikke nødvendigvis for å bruke når du maler solide farger - drømme opp litt for å få den vakre mønster.

Dekket croaker linolje lakk. Paint vil ikke bare forbedre sitt utseende, men vil gi ogradku motstand mot skadelige insekter

Hvis det er ferdighetene til carving, kan du lage noen interessante figurer eller banale å gjøre plater av samme størrelse, og dermed vil det være en annen type.

Du kan tvert imot, for å understreke sine ulike former. Med denne enkle å håndtere glasur maling.

Mange eiere av private hus plassert over gjerder saltak, som takler funksjonen til dekorasjon, beskytter strukturen fra vinterens snø, regn - sommer.

Gjerde fra plate til tak

Du kan ikke bare pynte gjerdet selv, men også støtte pilarer. Nok til å male og utseende vil være annerledes.

Hvis du brukte metall støtter, og er dekorert med stein -Materiale vant dyrt, så understreker personlig stil til fulle.

Hvor mye er et gjerde på skive, prisen for arbeidet hvis ansette folk til å bygge et gjerde

Hvis en eller annen grunn er det ingen mulighet for selvbygde gjerdet skive, hans ordre.

Prisene for arbeidet i stor grad avhenge av hva som vil være høyden. I gjennomsnitt, prisene er som følger:

 • høyde på 1,5 meter - 1000 rubler per kvadratmeter gjerder;
 • høyde på 1,8 meter - 1,1 tusen rubler per kvadratmeter gjerder;
 • høyde på 2 meter - 1300 rubler per kvadratmeter gjerder.

Denne prisen inkluderer:

Det bør bli forstått at prisene for "naken" gjerde. Hvis du ønsker å male, lakkering, eller legge dekorative elementer, starter prisen av 2 - 2500 rubler per kvadratmeter.

Basert på disse prisene, er det lett å beregne hvor mye gjerdet for spesifikke territorium.

Alle som ønsker å bygge et gjerde av plate kan se på første alle alternativene som er populære blant eierne av private hus.

Bygget med sine egne hender gjerder kan sees på bildet.

I nærvær av tråden av arbeidet ferdighetene til treet er mulig å få en slik vakker gjerde. Alt du trenger - legg små biter av smidd metall og kutte ut noen form av skive.

Alternativet er perfekt for de hvis land er booming. Ved hjelp av dette alternativet gjerder, kan du oppnå effekten av en festning.

Til tross for hans personlige stil, er gjerdet perfekt for ethvert interiør, uansett om murstein bygget hus eller tre. Men det er bedre å bruke i tilfelle at territoriet har vakre grønne.

Alternativ refererer til den klassiske stilen, men for å oppnå denne typen ekstremt vanskelig. Det er nødvendig å nøye håndtere materialet, installere det, og deretter åpne lakk eller maling.

Variant av tre "gjerdet" kan trygt si at hvis du har fantasi, kan du få et gjerde plater av noe design.

Smi i forbindelse med treskurd - ingenting mer er nødvendig for et slikt gjerde med effekten av en gammel herregård. Du kan sheathe gjerde andre dekorative elementer, hvis ønskelig.

Se etter høykvalitets video på internett, der eksperter deler hemmeligheter på byggingen av gjerdet skive vanskelig. Men det mislyktes.

Denne videoen ikke avsløre hemmelighetene til oppføring av gjerdet, men det tillater oss å forstå essensen av hvordan dette gjøres.

Et gjerde laget av plater med hendene

Gjerde fra skive.

I dag fortsatt fasjonable å ha et hus på landet, hvor du kan finne ensomhet i de varme sommermånedene, hvor du kan flykte fra støy og forurenset luft av store byer. Og en av de viktigste kravene for forstadsområder er en pålitelig gjerde. Hvis du ønsker å få en miljøvennlig, attraktiv og solid gjerde, bør du vurdere muligheten av gjerdet plater.

Noen slikt forslag kan virke absurd, fordi moderne trender diktere mote for den vakre og staselige hekker som er i stand til å fremheve den unike stilen til en herregård. Men til tross for det faktum at plata er faktisk produksjonen av avfall, er dette materialet attraktive tre, og det er mulig å skape et veldig originalt, og viktigst, sikker inngjerdet.

Vi bruker for produksjon av plater gjerde

Skive, som chips og flis, er et avvik i noen sagbruk. Derfor er den viktigste fordelen prisen. Og i dette tilfellet lenger gjelder konseptet er ikke "billig" og "gratis". Og hvis sagbruket er ikke bruk av dette materialet, er det fortsatt betyr ikke at det er håpløst.

Plater i bunter.

Kanskje er den eneste ulempe ved slike konstruksjoner er det nødvendig å behandle hver del av gjerdet. Og så, er mangelen på dette er ikke avgjørende.

Installasjonsveiledning gir for slikt arbeid:

 1. Forberedelsesfasen.
 • Croaker. På dette stadiet, må du først klargjøre materialet, slik at arbeidet bør begynne med barke plater.

Tips! Hvis du ønsker å gjerde konstruksjon fra kanter rådene var holdbar, sørg for å fjerne jordskorpen. Ellers vil gjerdet bli truffet av barkbillen, som vil føre til rask ødeleggelse av det.

For å fjerne den skorpe, bruker en tømmermanns øks, adze og en flat, skarpkantet spade.

Snekker adze - det viktigste verktøyet for å fjerne bark.

Tips! For å lette arbeidet som skal spikres til den horisontale endeflaten av skjære spaden håndtere ca 150 mm i lengde.

Fjerne bark kan være ganske tidkrevende prosess, men det bør ikke rush, ta dette steget på alvor.

 • Søyler. For et slikt gjerde, kan du bruke både metall og tre støtter. For disse formål, selv i furu som et egnet materiale.
  1. Som et metall stolpe beste valget vil være et rør med en diameter på 76 mm, en veggtykkelse som er 3,5 mm. For å montere den horisontale bærebjelker til slike bærere må sveises fast til platen. På samme skive, som er skåret som forsøkene kan brukes sammen.
  2. Det beste materialet for trestolper er lerk eller eik. Således sylinderen diameter er 200 mm og lengden av støtten 2,300 mm (500 mm er gravd ned i bakken).

Den del av en trestolpe, som vil bli plassert i grunnen som skal dekkes Kuzbass lakk eller varm tjære (som avbildet nedenfor). Resin bør være i flere lag.

Polene belagt harpiks.

 • Merking territoriet. Denne fasen er meget viktig, fordi det gjør det mulig å bestemme mengden av materiale, og at den bestemmer den fremtidige styrken av gjerdet. Jo mindre avstanden mellom støttene, så følgelig er mer holdbar konstruksjon.

Standarden i dette tilfellet anses å være 2-2,5 meter. For å spare materiale, til noen handyman øke avstanden mellom støttene på opptil 3 meter, noe som er svært uheldig, siden vesentlig innvirkning på styrke og holdbarhet av hekken.

I dette tilfellet fortsetter fra de midtre lengdestrimler så sjelden går mellom søylene slike gjerder stiger 2 meter.

 1. Innstilling kolonner. Et slikt gjerde boards krever ikke legge et kontinuerlig fotfeste, men nødvendigvis betongsøyler, siden strukturen er massiv nok.
 • Så, grave groper for markup.

Tips! For raskt å kunne grave groper for pilarer bruk is skruer. Han vil gjøre det mye raskere enn en hage drill.

 • Sett i en grop støtte og gi det en strengt vertikal posisjon. For å gjøre dette, bruker et nivå.
 • Fest overskudds trestolpen ved hjelp av avstandsstykker.
 • Fyll hullet med betong.
 • Gjør trinnene over med alle søylene.
 1. Monteringsplater.

Du kan montere et gjerde på to måter:

 • Dies er installert horisontalt. I dette tilfellet gjør vi uten bruk av pasninger, spikre platene direkte til innleggene. Selvfølgelig er den mest praktiske ville være å montere en vakt på et tre-støtte.
 • Bakkene monteres vertikalt. I dette tilfellet, kan du unngå hull eller overlappende sett. Gjør rumpe er uønsket, siden et slikt alternativ ikke ser veldig utsikt over ujevnheter materiale.

For et slikt gjerde er nødvendig for installasjon av dragere, som er fylt og stempler.

Når installert vertikalt, terningen du kan gjøre den øvre kanten ender flatt eller formet. må bekjempe en rett linje ved hjelp av en ledning for en jevn kant.

Curly gjerder fra croaker har utmerket utseende.

 1. Male et gjerde laget av tre. Dette trinnet er svært viktig, fordi hvis treet ikke blir behandlet, så din gjerdet vil ikke være i stand til å skryte av en spesiell holdbarhet. Hvis du ønsker å bevare den naturlige fargen i treverket - materialet kan behandles med spesielle beskyttende strukturer som vil øke levetiden til et slikt gjerde.

Maling for gjerdet kan være forberedt med sine egne hender, som vil tillate deg å spare betydelig.

Ingredienser "svenske" maling.

Alt du trenger du kan kjøpe på maskinvare supermarked. Unntak er rødt jernoksyd og sulfat, som selges på stroyrynka.

Oppskriften for fremstilling er meget enkel:

 • Fortynn melet i en liter vann og fremstille en pasta med lav varme.
 • Uten å fjerne lim fra varmen, tilsett salt og jernsulfat. Inntil grundig blandet til krystaller oppløses.
 • Hell minium og bland.
 • Legg tørking olje og rør til da, til du får helt homogen masse.
 • Den ferdige maling er nødvendig for å fortynne 0,5 l vann, for å oppnå en maling tykkelse.
 • Malingen er klar. Nå kan du male gjerdet vårt.

Etter å male gjerdet på skive er som følger.

 1. Legging av fiskebein planker, tillate en overlapping på minst 1,5 -. 2 cm Dersom platene er godt tørket, er det mulig å redusere overlappingen, men likevel bedre å være trygg. For eksempel, planker, kan bredde 18-20 cm tørke opp til 1,5 cm, men denne forholdsregel er sterkt påkrevet.
 2. Den optimale bredden av styrene til gjerdet -. Mindre 20-25 cm vil virke for tett, dessuten vil det være uøkonomisk. Hvis du tar en stor - 30-50 cm, ville et slikt gjerde ser ikke veldig attraktivt. Slike tavler kan også sprekke midten.
 3. Ved å gjøre malingen, kan du erstatte linolje solsikkeolje.
 4. En flott måte å konvertere et gjerde - sett over den lille dekorative saltak.
 5. Til tross for det faktum at dette ser meget massivt gjerde, dybden av gropene under bjelkene i 50 cm er tilstrekkelig for å sikre den pålitelighet og stabilitet av konstruksjonen. Men hvis du vil kan du spille det trygt og grave støtte fra 70 cm. I dette tilfellet vil gjerdet ikke være redd for noen stormer.

Som du kan se, til tross for at mange er skeptiske til plater og ikke anser det som en høyverdig materiale for gjerder, men fra det er mulig å skape et varig, vakkert og billig gjerde. Et slikt gjerde - en flott mulighet for en tre landsted.

Til tross for sin enkelhet og en viss "nasjon" slike gjerder noen ganger skjerme elite hytter, så hvis du vet hvordan du skal håndtere enkle verktøy, gjerne få til å fungere. Sjekk ut videoen i denne artikkelen for å få mer informasjon om bygging av gjerder.

1

Leave a Reply

− 3 = 2