Gjerdet armert betong

Dekorative armerte betong gjerder

Dekorative betong gjerder, i tillegg til å ha høy styrke og holdbarhet i drift, har et unikt attraktivt utseende. Dette gjør gjerder ikke bare nødvendig for gjerding av private hus, hytter og dachas, men også parker, torg, industriinstitusjoner.

Flere varianter av armert betong gjerder av forskjellige farger og former

Hva er et dekorativt gjerde av armert betong

Forsterket betong er et materiale, ferdiggjort fra en førsteklasses betongmørtel, forsterket innvendig med metallstruktur. Et slikt utvalg av materialer er mest fordelaktig, siden det tillater kombinering av styrke med langvarig bruk.

Kjøp dekorative armert betong gjerder i dag er ikke et problem. Markedet er bredt representert av et bredt utvalg av modeller med optimale parametere. Prisen for slike gjerder vil være litt høyere enn på metallprofilen, men som de sier er kvaliteten verdt. Faktisk, dette gjerdet vil ikke bare dekorere nettstedet til noen eier, fremhever sin status, men også en lønnsom investering. Når du har investert penger, kan du glemme gjerdsproblemet for alltid.

Et representativt gjerde laget av betong zadekorirovanny naturstein

Fordeler og ulemper ved dekorative gjerder av armert betong

Som alle andre typer gjerd har denne typen gjerde egenskaper, som i mange henseender påvirker den positive og negative ytelsen.

Den positive siden av dekorative gjerder av armert betong inneholder følgende egenskaper:

  • Høy styrke. Avledet materiale - armert betong - gjør det mulig å motstå belastninger, ikke deformere under mekanisk påvirkning;

1

Sterk betonggitter i dekorativt gjerde

Original malt dekorative gjerde

En så imponerende liste over plusser indikerer at dekorative armerte betong gjerder er et utmerket alternativ for å arrangere gjerder som vil tjene i flere tiår.

Kanskje den eneste ulempen ved slike design er at deres installasjon og transport krever bruk av spesialutstyr, samt ferdigheter i arbeidet. Denne faktoren oppstår på grunn av at den store vekten av konstruksjonen gjør det umulig å installere gjerdet manuelt.

Mulighet for dekorasjon av armert betong gjerdet

Hvordan installere en dekorativ armert betong gjerde selv

Før du fortsetter installasjonen, er det nødvendig å ta vare på utstyr som en kran, som er i stand til å løfte og transportere tunge deler i en høyde på omtrent to meter.

Du kan ansette den i byggeorganisasjoner som tilbyr denne typen tjenester.

I dette tilfellet vil prisen for installasjon av gjerdet være lav, hvis sammenlignet med rekkefølgen på en full installasjon av spesialister. Faktisk er installasjonsprosessen ikke så komplisert.

Ordning for installasjon av dekorative betong gjerde

  1. Identifiser stedet der det dekorative armerte betong gjerdet vil være, skissere linjen på bakken eller trekke merketråden.
  2. Grav ut små nedbør i bakken (ca 60-70 cm dyp). Dette vil bli såkalte briller, de vil bli installert støttestenger som holder strukturen av gjerdet. Briller er plassert på avstand fra hverandre, som er lik lengden på platen selv, idet det tas hensyn til 5 cm i tillegg.
  3. I et glass legger du et gjerdssted og konkretiserer. Etter at løsningen har størknet, kan du gå videre til installasjonen av gjerdeplater.

Montering av gjerderstolper fra plater

Installasjon av dette gjerdet tar omtrent tre til fire timer, men hvis du fullfører hele prosessen alene, vil det ta mer tid, og også påvirke kvaliteten. Det ideelle antall personer for en rask installasjon er tre personer.

Tips og triks for installasjon

Hvis søylene under tørking av betong i brillene er litt sagged, er det fare for å få et ujevnt gjerde. I et slikt tilfelle anbefales det å vente til mørtelet har fullstendig størknet og nivellering polene ved hjelp av en sledhammer før du starter installeringen av platene.

Gapet mellom platen og kolonnen kan kompenseres ved en spesiell type installasjon, der installasjonen av gjerdet utføres i trinn. I en slik kjedebasert versjon av installasjonen er det mer sjanse for å få et jevnt gjerde. Fra kanten hvor søylen ikke er, legges platen på støtter av murstein eller annet materiale med samme høyde. Installasjonen av armert betong gjerdet krever ikke noen overnaturlige ferdigheter, og du kan kjøpe den både klar og under bestillingen. Det er nok å ha de mest primitive byggevner, og også å forberede på forhånd alt nødvendig utstyr og utstyr.

Jeg må reparere det dekorative gjerdet av betong, presentert på nettstedet. De to pilene som portene holdes på, blir presset ut av bakken. 6 år har gått siden byggingen.

Utvelgelse og installasjon av armert betong gjerder

Dekorative betong gjerder er pålitelige og praktiske, dessuten er de ofte eksklusive. Denne typen gjerder er etterspurt både for gjenstander av individuell konstruksjon (hus, hytter) og for offentlige steder (barnehager, skoler, banker, etc.). Før du bestemmer deg for et betong gjerd, bør du gjøre deg kjent med fordeler og ulemper.

Forsterket betong gjerder. Fordeler og ulemper

Forsterket betong gjerder er overlegen i sine kvaliteter til noen andre typer gjerder. Hvis man skal sammenligne med tre, er betong gjerdet mer pålitelig: det er brann og frostsikker, noe som betyr at det vil vare lenger: minst 50 år. Gjerder fra rutenettet "Rabinets" mister i lydisolasjon, en følelse av sikkerhet.

Enkle konstruksjoner letter installasjonen av armert betong gjerding. Hvis du har lyst og ferdigheter, kan du gjøre det selv, og spare på å tiltrekke seg spesialister. Den overflod av designløsninger, teksturer og farger gir plass til kreativitet. Det anbefales å helle konkrete gjerder, male eller trimme fliser.

Det er også slike negative punkter i gjerdet. Dette, selvfølgelig, høy kostnad, betydelig vekt på konstruksjoner (heise mekanismer kan være nødvendig), grunnlag for noen typer gjerder.

Betong gjerder varierer hverandre, både i konstruksjon og i form av ereksjon. De kan bestå av glatte plater eller komplekse dekorative elementer. Produsenter tilbyr en rekke designalternativer som er forskjellige i farge, form og stil. Støping av betong kan etterligne ulike bergarter av stein, tre, vellykket kombinert med andre materialer, for eksempel smidd metallelementer, murstein.

VIKTIG. En høy solid vegg forsinker veksten av planter, og er et hinder for sollys. Ved et slikt gjerde er det vanlig å ha høye trær, skygge-elskende klatring planter (for eksempel, eføy), her vil det være passende og et grillområde. For lette kjærlighetsplantninger er mer egnede lave åpnings gjerder.

Forsterket betong gjerder er monolittisk, uavhengig, typeinnstilling, blokk - og dette er ikke hele listen over klassifikasjoner. Den typen gjerder avhenger av formålet, produksjonsmetoden, metoden for installasjon. La oss se nærmere på noen av dem.

Dette er den mest slitesterke og holdbare typen gjerdet som store områder av industrielle fasiliteter og varehus vil bli renovert.

Det første alternativet - ereksjon av prinsippet om beltefundamentet: formen er etablert, armeringen legges og betongen helles. Blant fordelene ved en monolit - høy konstruksjonshastighet, valg av høyde på gjerdet, kan du uten spesialutstyr. Ulempene er stor fysisk arbeidskraft.

En annen type monolitiske gjerder - fra konkrete deler. Monolitiske plater er montert i sporene på stolpene ved hjelp av en kran. Fordeler - høy styrke og dekorativitet.

Monolitiske gjerder kan bygges ved hjelp av fundamentet og uten det. Et av alternativene - installasjon av støtter i "brillene", gravd i bakken.

Denne armerte betongstrukturen har en utvidet base, noe som gir stabilitet. Selvforsynte seksjoner er rett og slett nok til å komme på plass. Høyden på gjerdet kan være opptil 3 meter, og vekten på en del er 2,5 tonn. Uten spesialbyggingsutstyr kan i dette tilfellet ikke gjøres.

Hver del av dette gjerdet rekrutteres fra platene, som kan variere i design. En del av en tomåne struktur består oftest av fire plater. De lavere rekkene blir som regel døve og øvre - med et gjennomsiktig ornament. Grunnlaget for et gjerde er ikke nødvendig, platene er installert i støttestrukturene.

Betong gjerdseksjonen er enkel i installasjon - dette er en av hovedfordelene, og arbeidet vil takle 2-3 personer. Vekten på platen er fra 25 til 70 kilo, de er lettere å transportere, og de er billigere enn massive monolitiske seksjoner. Plater har som regel en dekorativ finish på en eller begge sider.

VIKTIG. Når du velger prefabrikerte betong-europlater, vær oppmerksom på kvaliteten og merket av betong (minst 400), kontroller forsterkningen (det skal være flere lag med metallstenger på tvers av hverandre), sjetonger og sprekker indikerer dårlig kvalitet på materialer eller feil transport. Sammenlign tilbudene fra flere produsenter.

Gjerdet er bygget fra små blokker, som murstein. Betongblokker for gjerd - monolitisk eller mer kostnadseffektiv hult - er forbundet med sementmørtel. Masonry vil kreve en viss ferdighet - det er nødvendig å ta ut en feilfri flat vegg, som deretter plasteres og ferdig med forskjellige materialer.

VIKTIG. For gjerdet av betongblokker er det nødvendig å bygge et fundament, det gir deg mulighet til å kompensere for terrenget i terrenget. Denne varen er en av de viktigste utgiftene.

Sett med dekorative betong gjerder er den mest populære blant betong gjerder. En av grunnene er enkelheten ved ereksjon.

Hva er enklere - å bygge et gjerde alene eller å tiltrekke seg arbeidere?

Utarbeidelse av strukturelle elementer

Først må du beregne hvor mange materialer du trenger. På grensene til området blir pinnene hamret, et tau er trukket, og omkretsen måles - dette vil være lengden på det fremtidige gjerdet.

VIKTIG. Nøye vurdere byggeplass gjerde. Hvor det er umulig å plassere de strukturelle elementer - maskiner, skyver den linje i den ønskede retning.

Nå kan vi beregne det nødvendige antall betongelementer og støttepilarer. Tverrsnittet av bærerne - 15x15 cm standard bredde av de stablede brett - 2 m., Vil det være bredden av seksjonen. Høyden evroplity - 0,5 meter, som er - i en seksjon av to meter gjerde platen 4 vil bli plassert. Og en støtte seksjon for jevnt distribuere dem rundt omkretsen, beregner vi den nødvendige mengden av materialer og later deres fremtidige verdi.

En måte å redusere kostnadene - for å gjøre design selv.

Betong mønstrede paneler kan bli kastet ved hjelp av ferdige former for betong gjerder. Slike former for innsamling av betong som produseres mange bedrifter, en rekke av konstruksjonsløsninger som er tilgjengelige. Former før den ble helt fett med spillolje eller andre bearbeidede rektifiseringsanordningene.

En løsning for fremstilling av plater vil bestå av sement, elv renset sand, grus, pukk, vann. Hvis løsningen før fylling i form for å legge til en granitt chips, vil platen slå til effekten av solen skinner krystaller.

VIKTIG. Kvaliteten på komponentene i betongmassen påvirker livet av fremtiden produktet. For eksempel, kan uforberedt sand føre til en endring i plateform under påvirkning av miljøet i løpet av et par år.

Hvis ved injeksjon i blokken nødvendigvis Grout metallramme. Et rutenett med et trinn på 10 til 10 cm er laget av metalltråder, staver eller rester ved hjelp av sveising.

Best kvalitet når det legges en plater kan oppnås ved hjelp av en vibrerende bord. Det gjør det mulig homogene blokker ved å fjerne betongblanding luftbobler. Modning av betongplaten varer opp til 30 dager er ikke anbefalt å installere panel før den utløper. Etterbehandling kan utføres bare etter 6 måneder.

Bærende søyler er støpt ved hjelp av forskaling. De må være anordnet spor for montering euro.

Installere betong gjerde sats

Installere betong gjerde bør starte med merking. På stasjonen planlagte plassering støttepilarer. Deretter grave hull, er det best å bruke spesialutstyr, som for eksempel anker lastebil. Reliance er plassert i hullet og komprimeres grus og sand. Brønnene ble deretter støpes nødvendig for styrke. Vertikale støttestrukturer sjekket av en lodd. Det er viktig å gjøre før stivner. Når støtte frosset, kan du montere den dekorative plate.

Etterbehandling og dekorasjon av betong gjerder

For å tjene gjerdet i lang tid, er det anbefalt å gjennomføre endt arbeid. Den rimeligste måten - male. Det vil beskytte det porøse materiale fra nedbør, vil gi en ubestemmelig betongen har iøynefallende farge. Hvilket som helst egnet maling for fasader, fortrinnsvis vannbasert (latex, silikon, akryl). Når du velger farger for å bedre fokus på naturlige nyanser - blå, grå, grønn, beige. På denne bakgrunn en fordel å se blomstrende og grønne planter.

Gjerdet av betong - er pålitelighet, noe som krever en viss pris. Self-produksjon av deler av betongen gjerdet og installasjonen vil kreve mye tid og krefter, men det vil lønne seg all tillit i sammensetningen av materialer og stolthet for arbeidet som er gjort.

Lagre lenke for ikke å miste, trenger du:

Bygge et gjerde w / w seksjoner uavhengig av hverandre

Ledd armert betong gjerder - er et effektivt middel for beskyttelse og lydisolering av et land hytte og området generelt, noe som vil spare deg fra inntrengere og skjule fra nysgjerrige blikk. Denne utformingen er robust og slitesterkt, og attraktivt utseende som gjør det mulig å supplere de arkitektoniske ideer av designer, når alle bygningene på territoriet til en enkelt-brikke ensemble utseende. Installere betong gjerder kan gjøres i private boliger anlegg for industriell bruk gjenstander og andre områder som tilgang må være begrenset.

Fordeler ved bruk av w / w seksjoner som en web gjerde

Den største fordelen med sette gjerder fra betong er deres høye kvalitet og hurtig installasjon. Deler av betong fremstilt i overensstemmelse med GOST bare materialer av høy kvalitet: sement klasse PC I-500, stålarmerings BP-1, elv sand, grus fraksjonene 5-10 mm, og andre spesifikke additiver som øker kvaliteten av betongen. På grunn av dette armert betong gjerder er ikke dårligere holdbarhet og styrke, selv murstein gjerde. Det er viktig at slike armerte betongkonstruksjoner er iboende ikke bare pålitelighet, men også en rekke ulike former, og kan monteres på alle typer jord og fjell.

Beskrivelse av de stadier av bygging av del av dekorative w / w gjerder

Mount Technology sectional w / w gjerdet er ganske enkelt, selv om det ikke er nødvendig å gjøre en liten innsats, fordi panelene og søyler veie opptil 80 kg hver. Hovedproblemet - er å opprettholde nivået på flyet og gjerdet, og for dette må vi omorganisere kolonnene noen ganger mer enn én gang. Installere betong gjerde kan utføres team på to eller tre personer. 1 dag profesjonelle utbyggere kan bygge opp til 40 meter med gjerde.

Før man fortsetter med installasjon av betong barrierer, må klargjøre området (for å fjerne avfall, matjord) og utføre en flerhet av målinger. Som med andre typer konstruksjoner, som markerer terrenget blir utført ved hjelp av en tapp og et sterkt tau med hvilken omriss elementene i et gjerde langs hele linjen installasjonen. Avhengig av størrelsen av de ervervede avsnittene beskriver plassering støttepilarer, dører og porter. Ved å montere gjerdet er strammet kabel (tau, wire) til en høyde på 0,5 m over bakkenivå.

Grunnarbeider og montering av bærebjelkene

Avhengig av typen av feste av støttepilarene ført videre jordvoller. Dette kan være en konvensjonell stabel fundament eller bruk av briller w / w fabrikkproduksjon.

To typer feste støttepilarer;

1- støping hæler under bakkenivå; 2- bruk kopp

  • støping av søylene med to spor. Etter hver 2-3 m, avhengig av seksjon størrelsen, grave brønner til en dybde på minst 50 cm. Graver må grave nedenfor kolonnen nedsenkningsdybden, slik det vil bli ytterligere knust stein helle airbag. I gropen senkes kolonne og sette det på et nivå ved hjelp av vann og feste den nivellering stor steinsprut, biter av murstein eller b / y betong. Støttepilaren spor plassert et stativ av tre, og den neste kolonnen er plassert i en slik avstand. Hele tiden se - enten på ett nivå oppviste tilstøtende søyler. I tilfelle av uregelmessigheter skal være: eller undergrave pothole, eller helle den ned i bakken, etter fjerning av stangen. På toppen av søylene strikke tau og satt inn i den andre skinnespor, som også bør opprettholde avstanden mellom tilstøtende søyler. Tilbakeføring gjerder laget installasjon av to pilarer. Problemet med ujevnt terreng kan løses ved søyler med forskjellige lengder.
  • bruk av "cup" under gjerdet. På den preparerte overflaten (jevnet sjikt av sand) etablere forsterket "kopper", som har form av en avkortet pyramide med en toppåpning i form av en firkant. I slike hull er innsatt stolper. Dette gjerdet er dårligere i estetiske, men det er sterkt og holdbart.

Kolonnen settes inn i det første sporet w / w platen, slik at den brede linje ned - dette vil eliminere akkumulering av vann. På toppflaten av den første raden av betongplater påførte oppløsning (fortrinnsvis en løsning som brukes for keramiske fliser). Deretter satt på toppen av den neste serien av plater.

Montering av den første rekken av plater

På den siste etappen av installasjons visuelle surfing og eliminere tøylesløs søyler, hvis noen. Monter de resterende radene på samme måte.

Teknologi for oppføring av gjerder w / w seksjoner

I det forberedende arbeidet alltid er mer arbeid og utfordringer enn bare byggingen av gjerdet, trekke trådene for en markering selvfølgelig handlingen vanlig, men lasere bedre erverve og trekk tråden utelukkende for det praktiske - det ville se markeringen hele tiden, er det anbefalt å kjøre føringsstavene er veldig bra og ikke fjerne dem helt til slutten av konstruksjonen, som det ville beholde makten - det er nødvendig å bruke et system med blokkene for å jobbe med det sakte, men helse og styrke opprettholdes.

Faktisk, og stolpene og panelene av gjerdet er veldig tung, og hvis du ikke ønsker flere ganger for å omorganisere kolonner, må du nøye gjennomføre markeringen. Jeg vil si utarbeidelse og gjennomføring av markeringen er mye vanskeligere å installere gjerdet selv. Derfor forstår jeg ikke uttrykket om visuell inspeksjon og eliminering av "binge" søyler. Jeg lurer på hva som menes, og hvordan du gjør det i sluttfasen. Jeg tror i sluttfasen for sent å rette opp feil installering søyler. De har allerede løst, kan vi si godt. eller de er ment å knuse.

1

Leave a Reply

2 + 6 =