Sykdommer av agurker

Agurksykdommer og deres behandling

Å vokse en god avling agurker, må du vite ikke bare bestemt landbruket teknologi av anlegget, men også sykdommer som kan forårsake uopprettelig skade på anlegget og ødelegge hele avlingen.

Sykdommer som påvirker agurk lianen på ulike stadier av sin vegetasjon kan deles inn i tre grupper.

 1. Svampesykdommer.
 2. Bakterielle sykdommer.
 3. Virussykdommer.

Den vanligste soppsykdommen hos agurker er pulveraktig mugg. Årsaken til utseendet på bladene er plutselige temperaturendringer, overflødig nitrogen i jorda eller mangel på kalium. Sykeplanter er dekket med hvitt pulver, legger seg bak i vekst og gradvis tørker opp.

Downy mugg eller peronosporiosis oppstår som et resultat av høy luftfuktighet, med vanning med kaldt vann, en skarp temperaturfall. Først vises brune flekker på bladene, som tørker ut etter noen dager. På baksiden av bladene er det svampesporer. De bæres av vind og skadedyr til nærliggende områder. Sykdommen oppstår fra sopp infisert med mycelium av planteavfall eller frø. Provke sykdommen høy luftfuktighet og vanning med kaldt vann, samt skarpe endringer i dag og natt temperaturer. Det manifesterer seg i frukten.

Til farlige svampe sykdommer av agurker bør også krediteres med hvit rot, oliven spotting, rot rot.

Bakterielle sykdommer av agurker

Hovedtegnene for bakteriell vilje (det forårsakende middel er Erwinia tracheiphila) er:

 • skarpe visninger av anlegget;
 • utseende av en hvit, klebrig masse (lik spytt) som frigjøres fra stammen;
 • bladflett og vanning.

Viruset forblir på restene av stammen til neste år. Hvis tegn på bakteriell vilje oppdages, må alle tørre stammer bli brent. Planting av melonavlinger i dette området er kontraindisert 5-6 år. Frø høstet fra slike planter er også bærere av sykdommen.

Kausjonsmiddelet for vått rot er bakterien Pseudomonas burgeri Pot. Kilden til infeksjon er ubehandlet infisert frø. Ofte går sykdommen sakte og begynner å utvikle seg bare med en nedgang i lufttemperaturen. Eierne klager på et dårlig utvalg eller friskt høstet frø, fordi avlingenes mangel i denne sykdommen kan være 40%.

De første tegnene på vått rot:

1
 • langsom vekst av skudd;
 • Forsinkelse og tørking av de nedre bladene;
 • stor mengde tomrom;
 • stygg form av frukten;
 • Vannet skall av frukt og olje flekker på bladene;
 • raskt tap av turgor under lunsj;
 • mykning av stilker og vaskulær stimulering;
 • brun masse inne i agurkens kjøtt.

Agurksykdommer sprer seg veldig raskt ved høy luftfuktighet. Drivhusene har det meste av dette viruset.

Vinkel blad spot er årsaken til død av agurker i løpet av kort tid, og regnes som den mest farlig sykdom som raskt overføres fra ett anlegg til et annet. Infeksjonen sprer seg gjennom vind, dråper vann, skadedyr og infiserte frø. Sykdommen er preget av utseende av brune flekker på bladene og fruktene, som tørker vevet i flere dager. Mest raskt, multipliserer bakterien i varmt, fuktig vær.

Når vaskulær bakteriose er påvirket, mister fruktene sin smak og kommersielle egenskaper. For mat er de uegnet, fordi de blir tre. Infeksjonen sprer seg gjennom forurenset frø og planteavfall.

For virussykdommer i agurker er preget av en endring i bladets farge. Den har flekker som ligner på en mosaikk, og selve arket er vridd og rynket. Alle virussykdommer overføres av frø eller bæres av skadedyr. Før planting anbefales frøet å varme opp ved en temperatur på +70 grader i tre dager.

Gurkemosaikk vises etter 25-30 dager etter planting på unge blader. På arket er det en ujevn guling, den deformeres. Hvis du ikke begynner å bekjempe sykdommen, så om noen dager, vil fruktene også bli smittet. Apiary av agurkmosaikk er bladlus.

Hvit mosaikk på agurker manifesteres i form av hvite og gule stjernesteder. Ofte er hele bladet hvitt, og fruktene er farget hvite. Infiser anlegget med et hvitt mosaikkvirus bare ved kontaktmetode og frø.

Grønn mosaikk kan forveksles med en vanlig type soppvirus, men det påvirker bare de unge bladene. De ser ut som vesikulær vekst, mosaikk gulning, rynker. Planter vokser dårlig, eggstokken tørker og smuldrer.

Hvordan håndtere svampesykdommer i agurker?

Den mest vellykkede kampen mot sykdommen er fraværet av sykdom. For å oppnå dette resultatet vil forebyggende tiltak hjelpe. Hva skal jeg gjøre?

 • Å observere en veksling.
 • Hold regelmessig vanning med varmt vann.
 • Løsne jorda.

I kampen mot soppsykdommer var sprøyting av agurker med infusjon av mullein, myggguller godt etablert.

Når du smitter med mugg, er slike stoffer som "Topaz", "Quidris" utmerket. "Oksihom".

Hvis du merker de første tegn på sykdommen dunete mugg, bør du stoppe gjødsling gjødsel og sprøyte plantene med en løsning av kaliumpermanganat, anstrøk av melk whey. I den akutte fase for å hjelpe slike stoffer som "HOM", "Kuprosat", "Ridomil gull", "Polikarbatsin". Disse stoffene har en utmerket effekt i kampen mot rot og hvit rot, oljespotting.

Metoder for bekjempelse av bakteriose i agurksykdom

Bakteriesykdommer er de vanligste, og hver lastebil har behov for å vite de viktigste reglene for plantevern mot virus fra denne gruppen. Forebyggende arbeid gjør det mulig å beskytte unge planter i begynnelsen av vegetasjonen.

 • Forbehandling av jord fra syke bakterier.
 • Desinfeksjon av frø før planting (suge i 12 timer i en mørk løsning av kaliumpermanganat).
 • Regelmessig luke av ugress og fjerning av rusk fra sengen.
 • Bekjempe skadedyr som er bærere av infeksjon.
 • Riktig vanning av planter med varmt, konstant vann: hell vann inn i furgen, og ikke under roten av planten.
 • Sprøyte agurker fra skadedyr.
 • Overholdelse av veksling: returner agurker til stedet bare fire år etter melon og kalebasser.
 • I drivhuset er utseendet av bakterielle sykdommer direkte relatert til dannelsen av kondensat. For å unngå en stor mengde dråpefuktighet, i løpet av temperatursvingningen, er det nødvendig å bruke romvarmen om natten.

Og hvis du ikke kan beskytte plantene mot infeksjon? Enn å behandle agurker fra sykdommer for å redde en avling? Hjelp medesoderzhashchie narkotika: "Kuproksat", Bordeaux blanding. Behandlingen skal gjøres to ganger, med et intervall på 10-12 dager.

Bekjempe typer virusmosaikk

Den beste måten å håndtere virusmosaikk er forebygging.

 • Soak frøene før planting i desinfeksjonsmidler eller varme opp ved en temperatur på +70 grader.
 • Ødelegg alle plantesteder på sengen, etter høsting.
 • Bekjempe bladlus og andre skade skadedyr.
 • Desinfiser forbruksvarer.
 • Vann med varmt vann i furene.
 • Fest plantene til støtten.
 • Overvåk jordens kvalitet.
 • Skrapende syke planter.

Disse reglene vil bidra til å unngå infeksjon med en viral mosaikk, men hvis planten er syk, må du ikke umiddelbart ta seg av kjemiske stoffer. Tinkturer fra skalaer av løk, løvetann, tobakk, hvitløk vil bidra til å takle problemet.

For å vite nøyaktig hvilken type virus du har å gjøre med, trenger du hjelp fra en agronom. Du kan bruke Internett eller bøker om vegetabilsk vekst, som viser sykdommen av agurker i bilder og beskriver egenskapene til hver type infeksjon og måter å håndtere dem.

Hvis du har et spørsmål, kan du spørre det i kommentarene til artikkelen under!

Våre eksperter vil svare på spørsmålet ditt i nær fremtid (1-2 dager), abonner på kommentaren i tide for å motta et varsel om svaret!

Jeg likte artikkelen. Men det er ingen tid for gartneren å studere skiltene når fienden allerede er på terskelen. Og bildet i virkeligheten er sjelden klassisk. Vanligvis kan skiltene bare bestemmes av agronomen.

Avslutt en, riktig omsorg. En sunn plante selv sliter med sykdom. Lander bare i den varme jorden. Vanning til fruiting er moderat. Plante plantene med fly aske, kritt, lime støv fra tid til annen. Vann bare om morgenen og alltid med varmt vann. Om kvelden etter solnedgang er behandlingen med biologisk aktive preparater omtrent like som EM-1 Baikal. Slike behandlinger ødelegger små sporer av soppsykdommer, skaper beskyttelse mot insekter og sykdommer. Fra virusssykdommer er det ingen beskyttelse. Mens de samme bladlusene ikke overførte viruset til en sunn plante, må pasienten raskt ødelegges i et hvilket som helst stadium av utviklingen. Og prøv å fjerne vegetasjonen og røttene, uten å berøre de nærliggende buskene. Et tegn på at viruset vil bli falming, rynkete bladene, en brun ring på stilken kuttet agurk smakløs og stygg. Det våte rotet kan unngås hvis drivhuset ikke har en nattkondensasjon. Det er spesielt viktig for forebygging for ikke å tykke plantene.

fortell meg hva slags søppel på bladene. og hvordan bli kvitt den.

Klikk på FOTO:

Det beste trygge middel for å bekjempe agurksykdommer under fruiting er jodløsning. Behandlingen bør utføres etter hver tåke og regn. Til 10 liter vann tilsetter 0,5 liter melk og 15-30 dråper jod. Du kan legge til 1 ss. l med flytende såpe eller sjampo for bedre vedheft. Agurker slutter å være syke og bære frukt godt. Løsningen kan brukes til andre grønnsaker.

som det kalles og som skjegg.

Klikk på FOTO:

Er det hva det er? Det er normale planter, så plutselig i noen timer dette. Jeg sprinklet jod med melk og vann, og fytosporin og kaliumpermanganat. Det er ikke det. Bladlus ser ikke. Det er bare at du fortsatt sprøyter inntaket, bare i tilfelle?

Klikk på FOTO:

Dømmer etter utseendet av planten, det lider av en overabundance av narkotika. Samtidig eller en kort behandling med flere preparater kan provosere utseendet av brannskader på bladene. Således, mørke flekker på bladplaten er over dose av kaliumpermanganat i løsnings og hvitaktige flekker - resultat av virkningen av jod. Undersøk også jorda i potten for vannlogging. For våt skal landet få lov til å tørke ut, og hvis skadedyr er funnet - endre næringsstoffet. Når det gjelder bladlus, lever den på baksiden av bladet, som behandles når et skadedyr er funnet.

Plutselig visnet stammer ogurtsov.Na typen som zamerzli.No inne i drivhuset + 12, i gata + 8.Teplitsa otaplivaetsya.Vykopali rot for en natt, ingen råte, er det gematomy.Zavyali ikke alle stammer og 5-6 med enkeltsenger .

Sykdoms av agurker i åpent terreng, og slåss med dem, bilder

Å vokse en god avling agurker, må du vite ikke bare bestemt landbruket teknologi av anlegget, men også sykdommer som kan forårsake uopprettelig skade på anlegget og ødelegge hele avlingen.

Vanlig agurk sykdommer

Hvilke sykdommer er de vanligste? Kampen mot agurk sykdommer foreslår å begynne å finne grunner til å fikse det, og deretter fortsette å sikre at de behandlede planter. For å hindre ødeleggelse av skog og bevaring av fremtidige avlinger bør lære å påvise tilstedeværelse av de første tegn på nederlag, lære å takle infeksjonen vern utbrudd. Det er også mulig å sette slike varianter av agurk kultur viktigste fordel er deres motstand mot smittsomme prosesser. Ofte er det sykdommer som:

Med utviklingen av de første tegnene på disse sykdommene anbefales til rettidig behandling av agurk bush for å hindre skade på avlingen i fremtiden. For behandling av kjemiske soppmiddel som brukes, som folk rettsmidler er vanlig.

Patogen mugg sopp Erysiphe cichoracearum og sphaerotheca fuliginea, såkalt obligantny parasitten. Patogen innføres i plantecellene av epidermis, danner karakteristiske hvite flekker - mycelium.

Inkubasjonstiden er 3-5 dager. Distribuert i ost varmere klima, truet alle regioner hvor avlingen er vokst. Flash ondsinnet dugg på agurker observert vanligvis etter 3-4 dager etter regnet. For vekst kondidy optimale temperaturen er 16-22 ° C og høy luftfuktighet. Aktiv sporedannelse skjer ved lav relativ fuktighet, en overflod av lys.

Metoder for å bekjempe meldugg på agurk

Husker folk rettsmidler for beskyttelse av agurk meldugg:

 • Myse (invers) i et forhold på 1:10, til behandling på arket danner en beskyttende film, er det store spredningen av soppen.
 • Den såpeoppløsningen fungerer på samme måte - beskytter overflaten av platen ved innføring av organismen.
 • Kolbe tre korovyaka har også noen fungicid aktivitet. Bruke en 1 kg gjødsel: 10 l vann.
 • Nesle, blir tobakk brukes for å hindre - en infusjon eller avkok benyttes for sprøyting før overvinnelsen av busken.
 • Så snart du merker de første tegn til mugg, umiddelbart dryss plantene med soppdrepende, for eksempel topsinom. Eller behandle dem med en løsning, for fremstilling av "TOPAS" preparat som blanding 2 ml. preparat fra 10 liter varmt vann. Sprøyting utføres i vindstille tørt vær både for forebygging av sykdommen, og ved det første tegn på den kommer.
 • Gode ​​resultater i kampen mot mugg gir prosessanlegg preparat "HOM" (oppløsning av kobber-oksyklorid). For å fremstille oppløsningen ta 40 g av pulveret og oppløse den i 10 liter vann sprøytes plantene expending liter av den resulterende løsningen til 10 kvadratmeter.

Siste artikler om hagen og hagen

En av de farligste sykdommene av agurk, angripe og frøplanter og modne planter. Også det påvirker vannmelon, melon og gresskar. Og med lik suksess påvirker plantene i drivhus og utendørs. Svake planter dør raskt. Langs kantene av bladene som er dannet lys-grå flekker, gradvis sprer seg over hele området av arket. De vises mørke flekker - en sopp kroppen med sporer. På stammen, skudd og halsen av roten dannes små hvitaktig-brune flekker. gummi (eksudater) utgitt av bakterier i den sekundære lesjonen. Fruktene er svarte og mumifiserte eller dekket av et tett nettverk av svarte prikker.

Mest aktivt manifestert i fruiting perioden. Sykdommen er smittsom av natur. Soppen kan forbli en lang tid i en tilstand av suspendert animasjon i jordsmonnet og stengler. Overføres fra de organiske rester og luften er noen ganger funnet i de infiserte frø. Berørte frukt er ikke egnet for menneskelig konsum. Planter infisert askohitozom i den siste fasen med problemer kurert og dør vanligvis helt

Metoder for å håndtere askohitozom agurk

 1. Å unngå temperatursvingninger og vann med kaldt vann.
 2. Ved hjelp av frø pålitelige produsenter som behandles deretter.
 3. Årlig damping og utgassing av jord desinfeksjon drivhus 2-5% formalinløsning (strømningshastighet på 1 liter per 1 meter).
 4. Sprøyting 1% Bordeaux væske, kobbersulfat (5 g per 10 liter vann) ved tilsetning av urea (10 g i 10 liter vann).
 5. For å eliminere sykdommen på stammen er belagt med kobber-kalkholdig pulver (en blanding av kobbersulfat og kritt 1: 1).

Artikler om rommet og pryd

Dunete mugg - peronosporosis

Perenosporoz bedre kjent som dunete mugg - en vanlig sopp sykdom som slangeagurker, som oftest påvirker kulturen og det er farlig for avlingen. Hvis du ikke gjør noe, kan plantene dø helt. Når manifestasjon av sykdommen vises på bladene av agurk grønne fet flekker som gradvis forstå hele stort område, som fører til vevsskade planter. Bladene blir brune etter brenne, de tørker opp i løpet av 2-3 dager. De optimale betingelser for utvikling av patogene organismer kraftig temperaturhopp dag og natt temperaturer, så vel som regn og vanning kaldt vann.

Mens dunmeldugg ikke treffer frukt, tørkede blader, som er kilde for strøm, provosere tørke vippene helt. Dette fører til underutvikling av fostre, og redusere produktiviteten til døden. Frukt, hvis moden, smaken og utseende av de fattige. Tidlig modning agurker lenger beskyttet fra skade av sykdommen, som innhøstingen skjer før natten temperaturreduksjon.

Metoder for å bekjempe bladskimmel av agurk

Sporene er i stand til å beholde sin evne til å leve farlig i jorden i lang tid, så håndtere dem er svært vanskelig. Hvis manifestert peronosporosis eller bladskimmel av agurk, deretter styre tiltak som bør omfatte bruken av visse preparater som inneholder kobber (Bordeaux blanding, Ridomil gull, oksihom). Disse midler er effektive som et profylaktisk middel.

Hvis truffet av agurk bladskimmel, blir behandlingen utført preparat "Rizoplan". Dens grunnvoller ble lagt av de levende cellene i visse bakterier. De er helt ufarlig for mennesker, men skadelig for tvisten dunete mugg. Stoffet også akkumuleres ikke i jordsmonnet, og straks spaltes.

I tillegg til tradisjonelle preparater kan påføres fra dunete mugg på agurk og folkemedisin - myse. Hun sprayet blader.

Agurk anthracnose er en av de farligste sykdommer vegetabilske avlinger, som fikk en total fordeling på territoriet til mange land. Representerer en soppsykdom, Copper (også kjent som anthracnose) infiserer anlegget helt. På stilkene det viser brune flekker, som "spiser bort" den levende stoff av grønnsaker, bare føre til dens avslutte. Etterlater berørte gulaktige flekker, som hurtig øker i størrelse; Som et resultat av stoffet tørker og faller, danner en spaltelignende åpning blader. Et ytterligere formål med agurk anthracnose velger direkte frukt; til dem sykdommen vises i små, hurtigvoksende pads rosa farge, som raskt går over i en sømløs, kontinuerlig sår. Mycel sopp trenger dypt nok Zelentsy: 3-5 mm. Agurker mister sin salgbarhet og bli uegnet for konsum.

Agurk Anthracnose - en sykdom som er mest får sin aktivitet ved høy fuktighet; regn og dugg og null temperatur fra 4 til 30 grader - flere komfornosti betingelser for dens spredning. Inkubasjonstiden varer fra 4 til 7 dager. Ved en temperatur på + 20-25 grader sopp modningstid er redusert og er tre dager.

Metoder for å håndtere agurk anthracnose

Frøene før såing etse anbefales fungicid TMTD, basert på 1 kg - 4 gram av stoffet. Denne operasjonen kan utføres i 2-3 uker før planting. Handling behandlings strekker seg over hele vegetasjonsperioden og er for å bremse og stoppe prosessen med celledeling og kjerner patogene sopper, som befinner seg i anlegget og jord. Før sådde frøene er også anbefalt å suge i løsningen biostimulator "Immunotsitofit". Dets virkning har en preventiv måte, former av planter motstandsdyktige mot forskjellige sykdommer (inkludert sopp), stimulerer den raske vekst av kulturen og å føre det en rekke biologiske prosesser.

bacteriosis av agurker

Bacteriosis av agurker er en svært vanlig sykdom. Den har en svært negativ innvirkning på veksten av agurk. Berørte primært cotyledons, vises de lille størrelsen på sår. Flekker på bladene, som har en vinkelform, brun. Sykdommen utvikler seg meget hurtig ved skarpe temperaturen faller. Hovedkildene til viruset: frøene og forskjellige planterester.

Metoder for å håndtere bakteriosis agurk

Berørte blader og frukt av anlegget er nødvendig å rive av og ødelegge. Stort lesjon ble behandlet med en løsning av Bordeaux blanding konsentrasjon på 1%.

Grå mugg - en bakteriesykdom av agurk. Sykdommen er utbredt. Det påvirker alle organer av planter. Ved forgrenings stammen ved roten krage, på de ødelagte delene av planten skygger slimete flekker, dekket med grå patina sporulering.

På grunn av den konstante smitte med sporer av naboplanter, er det en reell fare for et betydelig tap av utbytte.

Metoder for å håndtere grå råte av agurk

 • overholdelse av avling rotasjon og agronomisk praksis;
 • rettidig desinfeksjon av veksthus;
 • behandling av planter som et forebyggende tiltak;
 • utseendet av sykdommen stopp vanning;
 • konstant beskjæring berørte deler;
 • blemmer støvet sammensetning: en kopp av kritt, 1 teskje av kobbersulfat, en kopp av tre aske.
 • og samtidig forbedre plantesykdommer bør behandles med fungicider tillatt. For å gjøre dette, kan du bruke "Hom", "Barrier", "Rovral" eller "Bayleton".

Les også våre artikler

Det middel som forårsaker hvit råte av agurker er en sopp som angriper røttene til den nedre del av stengler, petioles og frukt. På de berørte deler av anlegget, en hvit flocculent plakett, som senere vises svarte prikker.

Mange stoffer, som utvikler sopp, blir myk og osliznyayutsya, plante visner, deretter dør. Zelentsy infisert meget raskt i kontakt med pasienten stammedelen. Med sterk utvikling av sykdommen avling av agurker (Zelentsov) er drastisk redusert.

Bidra til utviklingen av sykdommen reduseres temperatur under høy fuktighet, kondensert landinger, utidige trimming syke og dø blader.

Metoder for å håndtere den hvite råte av agurk

1) linjesprang avlinger i drivhus og på rygger;

2) å tørke med et stykke bomull eller gas med de nye stammen delene første tegn på sykdom fulgt ved bestøvning med pulverisert trekull, eller kritt; å kutte det syke vev med fangst av lyden;

3) kveld og vanner med varmt vann;

4) Anvendelse av spraybandasjer (1 g sinksulfat, 2 g kobbersulfat og 10 g urinstoff i 10 liter vann);

5) rensing av alle planterester med topp 2 til 3 cm lag av jord;

6) å redusere fuktigheten i et drivhus periodisk ventilasjon for å stanse sykdommen; 7) dyrking varianter som er resistente overfor sykdommen (Urozhainy 86) og en gjennomsnittlig motstand

Lunar Calendar planting frøplanter for 2018

Hva slags blomster å plante stiklinger i februar?

Løk som vokser i vinduskarmen

Frøplanter i snegler og bleier Julia Minyaeva

Julia Minyaeva - er ikke bare en sjarmerende kvinne, en ekte guru på planting og ...

Grunnleggende sykdom av agurker og fremgangsmåter for deres behandling og forebyggelse

Leder frekvens lesjoner av agurk blader - pulveraktig mugg. Den manifesterer seg som et hvitaktig pulveraktig belegg på hele området av blader og stengler. I tilfelle av å ignorere sykdommen sprer seg til hele anlegget, som fører til gulning av agurk skudd, og deretter fullføre sine otsyhaniyu. Sykdommen er forårsaket av sopp mikroflora. Ofte fører det til døden av anlegget.

"Urozhainy" bestillings mugg oppstår i overskyet, kul perioder ved temperatur ikke over 18 til 19 ° C. Det er godt overleve vinteren, så det kan lagres på unharvested planter fra hagen til den nye sesongen for å gå til de nærliggende busker.

Mest utsatt for meldugg angreps busker med et overskudd av nitrogen, spesielt hvis de er vannet regelmessig. Således er anordne "tørr" jord, like før gjødsle agurk stor dose gjødsel inneholdende nitrogen, utsetter man den busker risiko for utvikling av mugg.

Forebygging av sykdom er et spill i forkant av kurven. Prøv ikke å plante agurker to år på rad på samme sted, flytter dem over hagen slik at den tidligere landingsstedet de kom tilbake ikke mindre enn 3-4 år. På slutten av fruiting perioden, fjerne plantene fra sengene. veksthus behandling seksjoner i det åpne bakken bør skje umiddelbart etter høsting av agurker til sengene. Lufttemperatur (spesielt i veksthus) må ikke synke lavere enn pluss 24-26 ° C, for ikke å skape et gunstig miljø for vekst av sopp. Bruk for vanning av varmt vann, slik at ingen skarpe temperaturfall fra jorda. Regelmessig behandling med soppdrepende landinger vil ikke forlate pulveraktig mugg ingen sjanse.

Når de første symptomene på sykdommen skal behandles plantesoppdrepende midler, for eksempel "Topsin-M" og "Topaz". Oppløs i 10 liter varmt vann, 2-3 ml av det valgte medikament, starte sprøyting busker. Prosedyren er best utført i et vindstille, tørre dager.

For å overvinne dominans av mugg, vel anvendt kobber-oksyklorid. I 10 l varmt vann for å få 40 g kobber-klorid, og deretter videre til sprøyting.

Under blomstring eller fruiting bruk av kjemikalier er uønsket, slik at du kan bruke:

 • tinktur mullein (1 kg for for 3 dager dyppet i 3 liter vann, og deretter ytterligere fortynnet med 3 liter vann før bruk);
 • myse (1L surnet melk blandes med 1 liter vann, filtrert);
 • soda-såpeoppløsning (50 g soda blandes med 50 g av verten. såper, fortynnet 10 l vann).

Husk at før sprøyting å slette de infiserte områder av anlegget.

Sykdommen manifesterer seg som en klar, svakt gule eller hvite flekker over hele bladoverflaten. Etter en viss tid, blir de rammede områder i ferd med å overta en brunaktig farge, og deretter visne. Den største risikoen for dunete mugg - det kan vises på ethvert stadium av kulturen i livet.

Bladskimmel - sopp sykdom utvikler seg under høye fuktighetsforhold. Det er markedsført som overdreven jordfuktighet og overdreven fortykning av landinger.

Som forebygging av dunete mugg bør regelmessig tynn tykkelse agurk skudd, slips og klemme dem. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å plante agurker to år på rad på samme sted. Med slutten av sesongen bør fjernes helt fra landplanter. Glem å skylle med kaldt vann. Overdreven vanning, i prinsippet, er ikke gyldig. Også regelmessig utføre sprøyting av fungicider eller kjernemelk.

Ved påvisning av sykdommen bør stoppe vanning, for å unngå bruk av gjødsel, holder topping. Som et første hjelpemiddel behandler planting løsning polikarbitsina, Bordeaux oppløsning eller kobber-oksyklorid. Du kan bruke narkotika "Horde", "Ridomil". På tidspunktet for behandling som kreves stabil temperatur i drivhuset, ca. 25 ° C. Når voksende agurk i det åpne bakken de skjuler under filmen.

Sykdommer i agurk vanligvis vises først på bladene og stilkene av planter, er brun flekk intet unntak. Sykdommen er karakterisert ved utseendet av grønn med brune skjær sår på plantestammene. Etter en tid flekkene forstørre, mørkere selve arket.

Problemet er at den brune flekken påvirker hele anlegget. Sykdommen er i rask utvikling og distribueres under kjølig vær, når øker luftfuktigheten, for eksempel i løpet av kraftig regnvær. Ofte fører det skarpe temperaturgradienter, f.eks, ved nattefrost uventede. Det bidrar til spredning av regn, vind, forurenset jord. Vintre brune flekker på planteavfall og i jord. Sporer av soppen kald-motstandsdyktig.

For forebygging av Cladosporium Repot hvert år agurker på et nytt sted, må du huske å bruke før planting jord dekontaminering. Ventilere drivhus, samt opprettholde den i en stabil temperatur, det åpne partiet Dekk senger filmen når kommer frysing. Ved slutten av fruktsettingen, etter høsting, være sikker for å fjerne den over bakken og underjordiske deler av planter.

Finne brune flekker på sine anlegg, slutter vanning er ikke mindre enn 5 dager. Prøv å stabilisere lufttemperaturen ved 20-24 ° C, for å skape ugunstige forhold for livet av soppsporer. Planter bør behandles med fungicider, Bordeaux flytende kobber fosforoksyklorid eller preparat "oksihom". Sørg for å fjerne senger med busker som aktivt berørt av sykdommen, slik at de ikke spre det til naboene.

Soppinfeksjoner - en ekte svøpe agurker. En av dem, en hvit råte, har en tendens til å manifestere seg i alle planteområder. Symptomer på det: det er hvitaktige flekker, en stund senere mørkne til sort, busk dekket med tykk hvitaktig blomst, blir det slimete, myke, deretter råtner.

Roten av problemet i aktiviteten av sopp sklerotier, som er flott å gå gjennom vinteren og utvikler seg svært raskt, og hva er mer smertefullt, gjelder i våt jord, med høy luftfuktighet.

Som tilfellet var med tidligere sykdommer, hindre invasjonen av hvite-råte kan være regelmessig tynning tetthet av planting, omplanting agurker hvert år til en ny plassering. Det er viktig å ikke pereuvlazhnyat bakken hver dag for å ventilere drivhuset, tynning blader, og skaper frisk luft i sengene. Etter høsting, være sikker for å fjerne planten fra jorden, behandler den med antiseptiske midler og fungicider.

Behandle sykdommen behovet for å fjerne infiserte deler behandlingsseksjonene aske eller kalk. I tilfelle av store lesjoner har helt fjerne bush fra hagen som uten det du ikke vil være i stand til å kurere landing. Prosess busker noen fungicid, deretter utfører medisinsk bandasje med mineralgjødsel (i 10 liter vann, fortynnet 10 g urea 1 g zink, og 1 g kobbersulfat).

Grå mugg er karakterisert ved brune flekker, pulverisert grå patina. Det påvirker hele anlegget, så vi må handle besluttsomt og uten forsinkelse. Som med alle soppsykdommer, grå mugg aktivt forplanter seg i den for våt jord, samt å redusere lufttemperaturen.

For all sopp skadedyr forebygging er det samme: ikke tykkere senger, rent ut av bakken plantene på slutten av sesongen, for å endre fordelingen av agurker hvert år. Og, selvfølgelig, er kampen mot dem komplett uten regelmessig behandling plantefungicidene eller kjernemelk.

Sopp sykdom av agurker og deres behandling er stort sett identiske. Berørte busker bør behandles med en fungicid aktive stoffer mot botrytis, egnet "Rovral" og "Bayleton". Redusere eller helt stoppe vanning anlegget på tidspunktet for behandlingen med soppdrepende midler. alle infiserte busker må fjernes.

Rotråte er synlig for det blotte øye på zhuhlosti blader. Anlegget tørker opp, for å inspisere om røttene, de er røde og crumble. I motsetning til tidligere sykdommer, rotråte aktivt utviklet ved høye temperaturer, utilstrekkelig fukting bakken eller annet overdreven vanning vann med en lav temperatur.

Kampen mot rotråte holdes under slagordet "Ned med jevning landinger." Hindre pernisiøs sykdomsaktivitet kan være: Prøv å ikke vanne buskene med veldig kaldt vann, spesielt i varme perioder, samt prosessanlegg med soppmidler hver 2-3 uker.

I tilfelle av rotråte er nødvendig å stimulere til utvikling av rotsystemet av agurker. Legg på en seng av fersk fruktbar jord, avskåret den nederste bladene, og stilkene prikopalis i frisk jord. Jorden rundt plantene vannes med varmt vann i løpet av de neste 10 dagene. Bruk gjær løsning. Tørket busker må fjernes fra jord behandlet med antiseptiske midler (f.eks, jod), og fungicider.

Brown mosaikk på agurker, på grunn som planten begynner å visne og frukt dekket med våte sår - et tegn på nederlag Copper kultur. Copper utvikler seg ofte og utvikler seg i infiserte frø som ikke er kalsinert og behandlet før planting. Også overvintrer soppen stille i de øvre lag av jordsmonnet. Copper aktiveres når lufttemperaturen synker eller rikelig skylling med kaldt vann.

Forebyggende skadedyrbekjempelse utføres på flere nivåer. Første agurker Repot hvert år eller annet Ta vare på jorda oppdatering. Avling fullstendig, fjerne planten fra jorden. Ikke bruk frøene tatt fra infiserte planter, sørg for å behandle dem før planting. Skadedyr er din uoppmerksomhet til å takle dem, bør du alltid være på vakt.

For behandling tar 1% løsning av Bordeaux, som busker spray hver uke. Du bør også slette de infiserte bush segmenter, seksjoner nære med kobber sulfat eller kalk. Kobbersulfat kan behandles med bakken etter høsting, for å drepe soppen.

Video "metoder for å bekjempe sykdommer agurker"

Denne videoen forteller noen enkle og effektive teknikker som vil hjelpe deg effektivt håndtere ulike sykdommer i agurk i hagen din plott.

Kommentarer og spørsmål

Wow, det er en god ting kom opp på en gang å skrive. Og deretter tatt for beskrivelse mote på ett sted, i en annen behandling, i den tredje forebygging. Godt gjort!

Jeg tror at når infeksjonen er bedre å fjerne hele busken enn enkeltsider. Ja, jeg beklager, men det er bedre å ofre ett eller to busker enn hele sengen.

1

Leave a Reply

29 + = 38