Toalettet var tett

Toalettet var tett: Hvordan rengjør du det selv?

Kullet på toalettet er vanlig, men dette er ikke mindre et irriterende problem. Som alle problemer oppstår det når de er helt uforberedte og kan ikke vente på hjelp fra hvor som helst. På en dyp kveld eller i løpet av en ferieferie som ikke gir sjansen til å hjelpe boligkontoret, må du selv løse problemet selv å rengjøre toalettet selv, hvis det hamret. Vi vil vurdere metodene som er tilgjengelige hjemme, prinsippene for deres drift og metoder for søknad.

Bilde fra nettstedet http://goodhome.by/

Tett toalett - hva skal du gjøre hjemme

Vann sluttet å flette fra toalettet til kloakken, men ikke en katastrofe, og det gir en forsinkelse å bekjempe ordensforstyrrelser, lammende innenlands rutine i boliger og leiligheter med ett bad. Den eneste sanne måten, som kan kalles den mest effektive i denne situasjonen, eksisterer ikke.

Effektiviteten av hver metode for uavhengig rengjøring av toalettet bestemmes både av typen tilstopping, og av dens plassering og av intensitetsgraden. Først av alt må du være rolig og følge en klar algoritme, og resultatet vil være uhindret strøm av vann fra leiligheten din. Følg følgende fremgangsmåte:

 • Diagnose av typen tilstopping
 • Bestemmelse av tettstedets plassering;
 • Valget av kampmetoden, som følger av typen og plasseringen og dens anvendelse;
 • Forebyggende tiltak for å hindre at situasjonen gjenoppstår.

Hva å gjøre for å diagnostisere tilstopping på toalettet

Det er ikke lett å gjenkjenne det som forårsaket plommetablering. En nøyaktig forståelse av naturen av hindringen bidrar imidlertid til umiddelbart å velge en effektiv måte å eliminere den og ikke kaste bort tid på ineffektive aktiviteter. Ulike typer hindringer i rørene kan oppstå skarpt eller danne seg gradvis, akkumulere og øke med tiden.

Bilde fra nettstedet http://prokommunikacii.ru/

Skarpt oppstod blokkeringer på toalettet blir vanligvis fjernet ved hjelp av mekaniske metoder ved hjelp av spesialverktøy eller improviserte verktøy, som vil bli diskutert nedenfor. Plutselig kan barrierene som er oppstått representeres av gjenstander hvis størrelse ikke tillater dem å enkelt passere bøyene til avløpskanalen. Det kan bevisst eller ufrivillig vaskes bort tekstilprodukter (filler, sokker, etc.), matvarer, hygieneprodukter eller faste gjenstander. Å ha romert i minnet er det mulig å etablere, hva som egentlig fungerte som den primære kilde til et problem og å ta en avgjørelse, hvilken metode som skal brukes til eliminering.

Selv om stort avfall kan vaskes av en gang uten å bryte utstrømningen av vann, kan de sette seg fast i avløpskanalen, og akkumulerende overlapper forårsaker en gradvis dannet tette. Og så er problemet hva å gjøre hvis toalettet er tilstoppet, kan stå opp ved det mest uventede øyeblikket.

1

Årsaken til langvarig tilstopping er akkumulerende overlegg på rørets indre vegger eller fast i objektets hulrom. Strukturen av innskuddene kan være organisk (hår, fett) eller uorganisk (mineralsalter inneholdt i vann) natur. Det er en kronisk hindring ved en plutselig opphør av utstrømning eller ved sin gradvise vanskelighet, forverret med tidens gang. I dette tilfellet kan toalettet rengjøres hjemme med mekaniske eller kjemiske midler, men den kombinerte effekten vil være mest effektiv.

Bestem lokasjonen før du rengjør toalettet fra tilstopping

Synspunktet om at hindringsplassen ikke har betydning for å eliminere det, er grunnleggende feil. Blokkering, som ligger i et rør med stor diameter eller i betydelig avstand fra toalettet, vil mest sannsynlig ikke være egnet til uavhengig eliminering og krever involvering av spesialister fra boligkontoret.

I utgangspunktet er det nødvendig å avgjøre om utstrømningsbruddet bare påvirker toalettskålen. Prøv å tømme vannet på badet, servant og kjøkkenvask - det er mulig å bruke rørene ved utgangen fra leiligheten, og deretter forsøke å løse problemet fra nærmeste tilgangspunkt. Hvis eksisterende vanskeligheter dekker alle dreneringspunkter, kan blokkering være utenfor leiligheten din, og selvkampforsøk vil ikke akkurat lykkes. Finn ut fra naboer som bor over deg, om de har lignende problemer. Lokalisering av blokkeringspunktet kan være en konsekvent undersøkelse av innbyggerne i stigerøret fra toppen ned, og dermed velge den nærmeste tilgangen til hindringen i rørets hulrom.

Hvis det er pålitelig fastslått at problemet bare påvirker leiligheten din eller hvor toalettsetet er isolert, er sannsynligheten for vellykket selvelimineringsarbeid høy nok, og det er verdt å gå direkte til kampen.

Hva å gjøre med et søppel på toalettet - hjemme metoder

Metoder for å eliminere hindringer i rør, tilgjengelig hjemme, i henhold til prinsippet om bruk kan klassifiseres i mekanisk og kjemisk. Hver av dem har sitt eget bruksområde, men krever oftest en kombinert bruk, rettet ikke bare til den umiddelbare utvinningen av utløpet, men også den komplette rengjøring av rørets indre overflate.

Hvis det er pålitelig kjent at årsaken til blokkering er oppføring av store gjenstander i dreneringskanalen, vil valget av metode være mekanisk fjerning av barrieren, siden kjemikaliene ikke effektivt kan løse slike hindringer. Utilsiktet eller forsettlig vasket bort eple, fille eller klump av papir passer perfekt til denne metoden for eliminering og krever ikke ytterligere bruk av andre midler.

Kjemisk eksponering er den foretrukne metoden for å kontrollere gradvis utvikling av tøfler, og baserer sin mekanisme på aktive kjemiske reaksjoner som løser opp stoffer som har forårsaket vanskeligheter. Det skal bemerkes at innskuddene som er dannet på de faste gjenstandene i plommen krever en kombinert anvendelse av begge metoder. Objektet som fungerte som grunnlag for blokkering elimineres mekanisk, og innsnevringen av lumen dannet rundt den elimineres ved kjemisk virkning.

Slik rengjør du toalettet hjemme hvis det er tilstoppet. Mekaniske metoder

Mekaniske innflytelsesmetoder brukes ganske mye, takket være en ekstremt attraktiv kombinasjon av effektivitet og rimelig pris. I denne gruppen av kamp mot treskoene, bør følgende varianter skille seg ut:

 • Direkte rengjøring for hånd;
 • Bruk av improviserte midler;
 • Bruken av et stempel
 • Bruk av en VVS-kabel.

Manuell rengjøring er tillatt i tilfeller der barrieren ikke ligger lenger enn sifongen. Som regel er disse skarpt forårsaket blokkeringer forårsaket av forsøk på å vaske avfall eller søppel inn i avløpsvannet. Bevæpnet med høye husholdningshansker, et bekken eller en bøtte for folding av de ekstraherte gjenstandene, kan du komme deg ned til virksomheten. Vann fra toalettet skal skannes opp til lavest mulig nivå, og hånden skal undersøke dreneringskanalen. Myke gjenstander, som filler eller vaskekluter, kan lett fjernes med fingrene, og vanskeligere skal klemmes av en buet ledning.

"Flasken" og den såkalte "dukken" er håndplukkede verktøy som er egnet til å løse hjemme spørsmålet om "hvordan å vaske toalettet, hvis det er tilstoppet?" Prinsippet for deres operasjon er basert på opprettelsen av et hydrotraject som skyver et hinder inn i et rør av større diameter. En flaske som er dimensjonert for å passe toalettet, skal kuttes nederst. Etter å ha strammet korken, ble flasken sakte nedsenket i vann til følelsen av luftmotstand. Deretter, med en skarp bevegelse, blir flasken presset inn i toalettskålen, og blir også trukket tilbake skarpt. Manipulering gjentas flere ganger til resultatet oppnås.

Produktet av folks kunnskapsrike "dukke" er en slyng sår rundt en pinne eller en mopp i form av et tips. Størrelsen på "dukken" bør være korrelert med diameteren til utløpet, og den videre operasjonsalgoritmen tilsvarer den som er beskrevet for plastflasken. Det oppnådde hydrauliske støt har nok kraft til å forflytte hindringen og gradvis skyve den inn i det vanlige avløpssystemet.

Bilde fra nettstedet http://dretun.ru/

Når de bestemmer hvordan å rense et toalett stempel, hvis det er tett, er det nødvendig å huske på at diameteren av gummidelen av verktøyet må være større enn utløpet, som effektivt vil skape et vakuum og etterfølgende vannslag, punching blokkering. For å øke effektiviteten av manipulasjon kan utføres stempel som lukker dreneringshull og et overløp badekar, servant og kjøkkenbenken.

Bilde fra nettstedet http://bathidea.ru/

Hvis utstrømningen av vann er vanskelig i hele leiligheten, er det verdt å slå stemplet av alle dreneringspunkter, lukke lokket med et lokk og fest det med en tung gjenstand.

Hvis det finnes en rørledningskabel i arsenalet av tilgjengelige verktøy, kan problemet med blokkering betraktes som løst. Å vite hvordan du rengjør toalettskålen med et tau, for å utføre dette arbeidet, vil ikke være vanskelig. Den fleksible metallavløpskabelen har en spiss spiralspiss som kan trenge inn i selv harde kalkholdige avsetninger, og et komfortabelt håndtak som gir rotasjonen til det gradvis avanserte verktøyet. Det er mer praktisk å utføre disse manipulasjonene sammen, slik at en person utfører å skyve bevegelser, og den andre - roterende. Når blokkeringen av prøven og vannet begynte å strømme, er det nødvendig å foreta noen trekk og tilbake, knusende dannet på de indre vegger av avsetningen.

Bilde fra nettstedet http://vvannoi.ru/

Fullstendig rensing av rørets overflate er ikke oppgave av rørledningen, så etter eliminering av tette er det verdt å konsolidere den oppnådde effekten ved bruk av kjemisk aktive forbindelser.

Slik rengjør du søppel på toalettet med kjemikalier

De kjemiske stoffene som er beregnet for å bekjempe tilstopping er tilgjengelig både i industriell produksjon og i hjemmeproduksjon. Uansett hvilket av midlene som skal brukes, må det tas tiltak for å beskytte hendene mot aggressive påvirkninger som kan forårsake alvorlige forbrenninger.

Den enkleste måten å oppløse tette er å bruke kokende vann, under påvirkning av hvilke fettstoffer som finnes i organiske stoffer, gå fra fast til flytende, pluggen mykner og beveger seg langs kloakken. Denne metoden er ikke egnet for uorganiske tette blokkeringer, og har svært begrenset effektivitet.

Den kjemiske reaksjonen av alkali og syre brukes mye i eliminering av blokkeringer. Håndverkene som brukes til å opprette en slik reaksjon, er bakervarer og eddik på hyllene til de fleste kjøkken. Før arbeidet pågår, skyller vannet fra toalettet opp til et minimumsnivå på en hensiktsmessig måte for å skape en tilstrekkelig konsentrasjon av løsningen i kloakkglasset. En bunke med natron blir helles på toalettet, hvorpå det er nødvendig å tåle en pause på 15 minutter, noe som er nødvendig for oppløsning av alkali på overflaten av blokkeringen. Deretter helles 200 ml 9% eddik i toalettet, og karbondioksid frigjort fra nøytraliseringsreaksjonen ødelegger søppelet på mindre deler som kan passere gjennom rørets lumen. Hvis en duplisert gjentakelse av manipulering ikke ga et resultat, er det verdt å benytte andre metoder.

Anbefalinger for bruk av aktive syrer, for eksempel saltsyre, for å bekjempe fouling, bør behandles med forsiktighet. Til tross for den utprøvde og raske effekten, ødelegger slike syrer irreversibelt forbindelsene i moderne rør og egner seg som et middel for å fjerne blokkering i toalettet, bare med en helt støpejerns kloakk.

Foto fra nettstedet http://meclean.ru/

Den kjemiske industrien tilbyr ferdige formuleringer, som er svake syreoppløsninger, for å fjerne barrierer i dreneringssystemer. Mange produsenter og former for utgivelse (granulater, pulver, væsker og geler) gir deg mulighet til å velge det optimale verktøyet, hvor applikasjonen gir et godt resultat med en klar overholdelse av produsentens anbefalinger.

Bilde fra nettstedet http://my-fort.ru/

Hva skal jeg gjøre for å forhindre at toalettet blir tilstoppet? Regelmessige gjennomførte forebyggende tiltak kan spare deg for stressene som er forbundet med forekomsten av blokkeringer. For å gjøre dette er det nok å sørge for at fremmede gjenstander ikke kommer inn i avløpssystemet. Ikke vask toalett, søppel, bevarer og hygieneprodukter, selv om det for øyeblikket er den mest praktiske måten å avhende dem på. De påfølgende tiltakene for å eliminere tette vil ta mye mer tid og krefter. Minst en gang i tre måneder Forebygging av blokkeringer av kjemiske midler, og deretter stempelet og en rørlegger er slange vil forbli for deg unyttig verktøy samle støv på ryggen hyllene i pantry.

Til tross for det faktum at nå er det nettopp kjent hvordan du skal vaske toalettet i hjemmet hvis det er tilstoppet, ta vare på nerver og ikke skylle fremmede gjenstander i kloakken!

Jeg har aldri brukt et plunger, og jeg tror det er vanligvis en dårlig ide, og det hjelper ikke! Det aller første alternativet til å helle en type kjemi, "mole", hvis det hjalp, er det bra, hvis ikke, er det ingenting bedre enn et kabel.

Vantuz hjelper også med å tette opp toalettet, de trenger fortsatt å kunne bruke. Men kloakkledningen er den mest radikale løsningen på problemet, vi er alltid godt med på å vaske toalettet.

Godt råd til deg. Heller ikke bruke en krone og vil være væpnet for fremtiden)))

Plutselig et søppel på toalettet: hva skal jeg gjøre hjemme?

Nesten alle møtte et slikt problem: toalettet var tett, hva skal jeg gjøre hjemme? Noen vil bestemme seg for å ringe rørleggerarbeid på annonsen eller fra boligadministrasjonen. Men en slik beslutning er langt fra alltid hensiktsmessig. Spesialister kan bare anropes etter noen dager. Og venter på så lang tid med ganske forståelige grunner, kan du bare ikke, spesielt i en leilighetskompleks. Det er nødvendig å ta en beslutning og utføre nødarbeid hjemme hos egne styrker. For å kunne løse problemet problematisk, er det nødvendig å kjenne årsakene og arten av opprinnelsen til dette ubehagelige fenomenet. Det er å vite fra hvilket toalettet var hamret, du kan raskt finne måter og midler for å rense den.

Som regel kommer kullet på toalettet fra skylden til eierne selv. I seg selv kan ikke VVS-armaturet hamres. Det eneste unntaket er når enheten er i drift i flere tiår, og det drenerte vannet er rik på kalsium. Dette fører til dannelsen av et tykt kalkholdig innskudd på de indre veggene til sanitetsutstyret. Over tid smelter passasjeåpningen så mye at den vaskbare væsken vil passere gjennom den med store vanskeligheter. Men det skjer så sjelden, fordi rørleggerarbeidet ikke brukes så lenge.

I utgangspunktet er årsakene til at toalettet er tilstoppet som følger:

 1. 1 Feil montering. Ettersom produktet er koblet til kloakk via korrugert rør for å oppnå fullstendig vanntetthet skjøter benyttes klebemidler. En feil er den store mengden av dette stoffet. Frosset i kanalen de dekker det ganske mye. På denne skjermen er tråder, hår og andre gjenstander forsinket, og smaleren gradvis redusert. Før eller senere tetter de avløp. Korrugering kan være skjev ved installasjon unøyaktig og tilstopping toalettet oppstår fra det faktum at bøyer tilstoppede avfallet slippes ut i kloakken.
 2. 2 Formasjon av fettstoffer. Drenering av mat forblir på toalettet er ganske vanlig. Som regel er det fett og bakt fett i en varm tilstand. Komme i kaldt vann, kjøler de seg raskt og holder seg til veggene på toalettskålens indre kanaler. Disse forekomster påvirkes ikke av trykk av vann eller vakuum. Men det nye fettavfallet vil fortsette prosessen med å begrense dreneringskanaler.
 3. 3 Krenkelse av teknologi for gjenvinning av husholdningsavfall. Den vanligste årsaken til at vannet ikke går tom etter spyling er hygieniske pads. Ikke ønsker å bli sett av andre, la mange damer gi disse personene hygiene på toalettet. Sorbenten, som er inneholdt i dem, svulmer umiddelbart. Som et resultat blir pakningen fast og blokkerer helt vannstrømmen. En annen feil er å skylle fyllingen av kattens krukke. Presset sagglass øker betydelig i volum ved kontakt med vann.
 4. 4 Reparasjon i leiligheten. Etter bruk av sementmørtel og kitt forblir skitten emballasje. Som regel vaskes det og væsken smelter sammen i toalettet. Tunge partikler ned til bunnen av kanalene og fryser. Meget sterke avsetninger dannes. De vil bidra til å sørge for at toalettet blir tett tilstoppet.

Hvis toalettet er tilstoppet umiddelbart etter installasjonen, og hvis installasjonsteknikken blir observert, kan dette være en strukturell feil i produktet. I etterkant av kompaktitet, glemmer produsentene dette konseptet, som båndbredden til kanalene i sanitetsapparatet.

Hvis toalettet plutselig er tilstoppet, er det nødvendig å fastslå årsaken til dette. Fra riktig diagnose avhenger valgmetoden og middel til å eliminere problemet. Først og fremst er det nødvendig å forstå om toalettbollen eller tilstoppet ble dannet i kloakkrørene. For å gjøre dette, åpne kranene på badet og på kjøkkenet og sjekk hvordan vasken fungerer. Hvis alt er i orden, dannes tetten på toalettet.

Deretter må du prøve å finne stedet der barrieren ble dannet. Først må du skrape opp væsken som fylte bollen til randen. For dette kan du bruke skuffer og en halv liters krukke. Deretter må du legge en gummihanske på hånden og skyve den så dypt inn i avløpshullet, du kan bruke en tett cellofanpose. Hvis et fremmed objekt sitter fast, kan det føltes ved berøring. I dette tilfellet kan du prøve å trekke det ut med hendene dine. Hvis tettingen dannes i dypet på dypet, må du bruke et av de tilgjengelige verktøyene for rensing av rørleggerarbeid.

Bruke en standard luftventil

Vantuz er den enkleste, men ganske effektive enheten for drenering av plommen i VVS-inventar. Det er en gummi halvkule festet til håndtaket. Rengjøringsprinsippet er å skape høyt trykk eller vakuum i blokkeringer. Før du starter arbeidet, er det nødvendig å ta tiltak for å styrke denne enheten. For å hindre at gummidekselet hopper av håndtaket (som skjer ganske ofte), må det skrues til treet med 2-3 små skruer.

Teknikken for å bruke stemplet er ganske enkelt. Først må du prøve å bruke vakuum. Enheten skyves så langt som mulig inn i avløpshullet. Trykk blir laget, hvorpå stemplet trekker seg skarpt til seg selv. Handlingen skal gjentas flere ganger. Hvis dette ikke hjelper, blir trykket påført. Hetten er ført til kanten av dreneringen og er justert langs skiven av væsken. Deretter presses produktet hardt ned. Operasjonen gjentas til ønsket resultat oppnås.

Hvis stemplet ikke er tilgjengelig, er dette ikke et problem. Det er ikke nødvendig å løpe etter ham til maskinvarebutikken. Bytt denne enheten med en plastflaske med en kapasitet på 1500 ml. Diameteren tilsvarer avstandsstørrelsen på de fleste toalettskåler. På flasken er det nødvendig å kutte ned bunnen og skru pluggen med en stopper. Operasjonsmetoden ligner handlingen med et stempel.

Langt ikke alltid er det mulig å løse et problem med hamret toalett med hjelp vantuza. Vanntrykk og vakuum er kraftløse mot en tampet og komprimert hindring i vasken. Slike tøfler kan bare ødelegges ved mekanisk handling. For å gjøre dette er det best å bruke en spesiell VVS-kabel. For arbeid hjemme, er det ganske nok å ha produkter opptil 5 m lange.

VVS-kabelen er en ståltau, vridd av en sterk ståltråd. Noen modeller er laget av rustfritt stål. I den ene enden er det trykket et håndtak, tilpasset for rotasjon. Den andre enden er utstyrt med en gjenget spiss. Spissen er festet med utskiftbare dyser i form av topp, krok og skrue. Med deres hjelp utføres punching, svekkelse av tette eller fange av sine separate fragmenter.

Før rengjøring påbegynnes, anbefales det å lage en avfallsbeholder og filler for å tørke av smuss som uunngåelig oppstår under slikt arbeid. Enden av kabelen med dysen er satt inn i avløpet og dyttet dypt inn i den. Så snart det er motstand, er det nødvendig å starte rotasjonen av håndtaket med urviseren. Avhengig av typen utenlandsk gjenstand som blokkerte dreneringen, er den ødelagt eller trukket ut. Rengjøringsprosedyren gjentas til vannet begynner å strømme fritt fra toalettet.

Hvis blokkeringer dannes regelmessig og har en tett struktur, er det lurt å kjøpe en spenning rørlegger slange. Spennmekanismen omdanner den fleksible slangen i likhet med spydet, som er lett trenger inn i de faste barrierer. Etter slutten av rørlegger slange må renses for smuss, tørket og smurt med smøre olje eller fett for å hindre korrosjon. Oppbevar produktet skal pakkes på et tørt sted i en tett fet klut.

Bruk av kjemikalier

Ikke hver leilighet rørlegger er slange oppbevares på et trygt sted. Det er så merkelig ting som de har det kun av profesjonelle rørleggere. Selv på Biltema ikke alltid klarer å finne dette produktet, siden det ikke er en spesiell etterspørsel. Det gjenstår å bruke resultatene av den kjemiske industrien. Heldigvis er de presentert i et ganske bredt spekter i nesten hver butikk husholdningskjemikalier. Midler for å fjerne blokkeringer fremstilles i form av geler, løsninger og pulvere.

Før du kjøper et produkt for rengjøring av toalettskålen, må du vite hva den består av et system av avløp. Visse begrensninger gjelder for metall. Han kan ganske mye lider av virkningene av alkali eller syre. Med hensyn til det keramiske og plast er praktisk talt ingen begrensninger. For å forstå omfanget av de ulike stoffene, er det tilrådelig å lese instruksjonene på emballasjen. Dette vil bidra til å gjøre det riktige valget. Saken er at noen midler for allergi kan forekomme hos mennesker.

Virkningen av kjemikalier basert på oppløste organiske bestanddeler obstruksjon og brudd av styrken og strukturen av mekaniske gjenstander har falt ned i sluket.

Dette kan ta fra 30 minutter til 2-3 timer. Preparater fremstilles ved å strømme i en mengde som er bestemt ved instruksjonen. Pre fra bollen trenger balle væske, betyr at konsentrasjonen var i den ønskede tilstand. Hvis det er nødvendig, blir prosedyren gjentatt inntil soaking inntil vannet begynner å strømme fritt gjennom avløpet.

Hvis det ikke er spesialitet butikken, kan du bruke mat kjemi, som er i hvert hus. Vi snakker om brus og eddik. Først, i vasken er fylt med en pakke med soda. Deretter helles i et glass med eddik. Som et resultat av blanding av disse stoffer frembringer en konsentrert alkali, som korroderer praktisk talt alt. Etter 20-30 minutter, hell på toalettet bør 1-1,5 liter varmt vann. Dette vil forsterke effekten av alkali og oppløse de gjenværende fett. Etter noen minutter kan du prøve å vaske av toalettet. Hvis et positivt resultat ikke er oppnådd, er det nødvendig å bytte til andre metoder.

Det har seg slik at plutselig tette toalettet og under armene er ikke i det hele tatt noen måte å løse problemet. Kom til unnsetning vanlig vann, varmet opp til koke tilstand. Ved hjelp av høye temperaturer kan ødelegge nesten alle organiske blokkeringer. Imidlertid må koke vannet brukes svært nøye. Fra et skarpt temperaturfall kan sprekke leirmateriale av toalettskålen. Derfor er det nødvendig å forvarme varmt vann og en hårtørker. Etter det kan du trygt sette i avløpet flere liter kokende vann. Hvis det er et soda, deretter tilsetning til vann bare øke renseeffekten. Når vannet er avkjølt litt, må du stikke hånden i vasken og prøve å ødelegge hindringen dannet. Umiddelbart etter dette er det nødvendig å spyle reservoaret.

Noe mer komplisert å løse problemet med bankende toalett, hvis blokkeringen dannet i bølge.

For å gjøre dette:

 • stenge av vannet i tanken;
 • Koble fra den fleksible slangen;
 • skru løs og fjerne festeboltene;
 • flytte toalettet til siden av tee kloakk;
 • fjerne korrugeringen fra toalettet og trekke den ut av plastrør.

Dersom bølge er strukket nok, behovet for å demontere toalettet forsvinner. Nok til å knuse den korrugerte rør og koble den fra kloakk.

Etter demonteringen rense blokkering i kjelleren. For å gjøre dette, kan du bruke en hvilken som helst improvisert materiale. Den enkleste måten å rengjøre toalettet og rør er å bruke en fleksibel slange for en dusj. Det er lett å fjerne, det har tilstrekkelig fleksibilitet og hardhet til å trenge inn i de mest utilgjengelige steder kloakk.

Sliter med å tette toalettet riktig

Det er vanskelig å forestille seg et komfortabelt hus uten en skikkelig arbeider rørleggerarbeid. En av de mest ubehagelige situasjoner knyttet til våtromsinnredning er tilstoppet kloakk. Hva om tette toalett? Du kan sikkert ringe master, men det er noen ganger nødvendig å rense eventuelle tilstoppede raskt og selvstendig. Dette kan gjøres på flere måter, som er beskrevet nedenfor.

Hva hvis den er tett toalett

Denne metoden hjelper i tilfelle blokkering forårsaket av en hit i toalettet av en stor mengde av organisk materiale. Desinfeksjonsmidler for å fjerne blokkeringer vanligvis inneholde et alkali, under virkning av hvilken det organiske avfallet oppløses for å danne en løs pellet. Dette arbeidet må utføres nøye, unngå etsende på hud og øyne. Flytende midler helles i skålen, tørr - og helle ut hvis toalettet ikke er nødvendig for vann, toppet med sin i den mengde som er angitt på pakningen. Etter litt tid, blir blokkeringen oppløst og vannet går. Alkaliet er ikke farlig for støpejern og plastrør, stålrør dersom - det må brukes med forsiktighet. Det er også betyr på basis syre, kan de bare brukes for plastrør. Engangs rengjøring spesielle midler ikke alltid hjelper, etter en stund kan gjentas eller kombineres kjemisk metode mekanisk.

Den kjemiske fremgangsmåte for rengjøring av toalettskålen

Mekanisk metode - rørlegger slange

Denne metoden er mer effektiv når det er nødvendig for å komme seg ut av toalettet ved et uhell eller med vilje kastet på ham sanitære servietter, filler, tau. For dem kan engasjere organisk avfall, noe som resulterer i en blokkering, som ikke kan fjernes bare ved hjelp av kjemiske midler.

For å løse ut tilstopping rørlegging brukes med spiraltråd på enden. tau tykkelse bør være minst 5 mm, og lengde - slik at den nok til kloakk stigerør. Kabelen forsiktig injisert inn i dreneringshullet og begynne å presse innover under dreining av håndtaket i den andre enden derav. Mer praktisk å utføre dette arbeidet sammen. Når tauet berører hindringen, er det nødvendig å rulle tiden og dra forsiktig. Det er sannsynlig at en fille eller klut til å klamre seg til spiralen på slutten av et tau, og du kan trekke dem ut.

Rengjøring av toalettskålen ved hjelp av en kabel

Hvis dette ikke hjelper, må du fortsette å presse tauet på, prøver å skyve korken til standrøret. Kloakk Stigerøret har en stor diameter, er det en rett linje, slik at blokkeringen vil passere gjennom den uten problemer. Hvis du har skjedd å presse hetten, vaske toalettet og pipe med rikelig med vann for å unngå tilstopping stigerøret. Etter rengjøring av tau som mulig for å forebygge helle i toalett anlegg for kjemisk rensing - mens tilstopping avsetningen av organisk materiale i rørene er mye raskere, og plakk i sin tur forsinker rusk og toalettpapir for å danne en ny plugg.

Hjelper i alvorlige tilfeller, når blokkeringen er umulig å oppløse kjemikalier, ikke kabelen ikke passere gjennom den, og vannet går ikke ut i det hele tatt, eller veldig sakte. Dette tyder på at det rør pakket med en tett klump av kork papir, tungtløselige matrester, katt fyllstoff, sand eller andre små partikler. Metoden er ganske rotete, så sørg for bestemmelsen gummihansker.

Det er nødvendig å ta unødvendig gammel håndkle, vri den og brett i to. Håndkle torsjon, danner en tett tykk flette. Sine ender for å binde et tau. Slepet armene føres inn i dreneringshullet og fortsette å presse det inn i røret. Fylling kanalrør fungerer som en tilstrammende stempel, som i dette tilfellet er ineffektiv fordi den ikke overlapper hele røret og skaper trykk. Utføre sele stempelbevegelse, prøver å presse gjennom korken. Oftest, kan dette gjøres ganske raskt, etter som vannet går inn i røret kraftig. Toalettskålen vaske-rør og vasket med vann.

Manuell rengjøring av toalettskålen

Den kan brukes dersom blokkeringen er ganske dypt og vannet selv sakte, men blader. Denne metoden gjør det mot organisk begroing og fine partikler fra å komme inn i fyllmaterialet eller type kattesand. Toalettet administreres slange hvis andre ende er koplet til kranen, etter som inkluderer vann, bedre varm. Ved å justere trykket, tilstopping oppnå fortynning til sin fullstendig oppløsning. Denne metoden kan ikke brukes, hvis toalettet er helt fylt med vann - du risikerer sprutet.

Hydraulisk metode for rensing

Når en nødsamtale kreves VVS

Selv fyller opp stigerøret er ikke farlig, om ikke å vaske av vann. Hvis du ikke ønsker å rote med det selv, kan du vente på ankomsten av rørleggere. Men det finnes situasjoner der en utsettelse kan true deg svømme leilighet med innenlandske kloakk. Hvis toalettet stående vann, og nivået stiger av seg selv - blokkeringen skjedde i stigerøret under gulvet. Når drenering av vann i kloakken på de øverste etasjene av nivået i standrøret vil øke så lenge prinsippet om kommunisere fartøy, ikke nivået ikke nå toalettet. Etter det renner ut av stigerøret kan ikke bare fylle på toalettet, men også overkjørt. For å løse problemet på hånden teknikker mislykkes - må ringe en rørlegger som gjennom revisjons luker ved hjelp av en lang kabel stigerør vil rense og fjerne blokkeringen.

For å unngå tilstopping, er det nødvendig å huske at toalettet - det er ikke en kloakk. Kaste i det foruten naturlig avfall toalettpapir kan bare - det er laget spesielt for dette formålet, bløt i vann, det brytes ned til fibrene og fremmer avsetning derpå av organisk materiale, hvoretter alt sammen sikkert strømme inn i stigerøret. Andre typer papir, inkludert papirhåndklær, oppfører seg når den slippes i toalettskålen gjort annerledes, og kan føre til tilstopping. Dessuten kan du ikke kaste i toalettet hygiene, fylle skuffen, matrester og annet avfall. Dette vil forlenge levetiden på VVS og komfort vil ikke bli overskygget av tette.

1

Leave a Reply

+ 45 = 54