Tett kloakk i et privat hus som gjør

Hva om tilstoppede toalett: mekaniske og kjemiske metoder. Tips "opplevd" hvis tilstoppede avløpsrør - hva de skal gjøre

Noen ganger i alle hjem kan skje ubehagelig situasjon - ikke lenger forlate vannet i toalettskålen. Problemet kan være komplisert, hvis det skjedde i en boligblokk, og leiligheten ligger i første eller andre etasje.

Hva hvis den er tett toalett eller en kloakk pipe, fordi kloakken begynte å oversvømme leiligheten, og eierne synes svært vanskelig posisjon.

Hva om tilstoppede toalett: de viktigste manifestasjoner av problemet

Denne ubehagelige situasjonen kan oppstå hvis:

 • toalettet vond lukt oppsto - et første tegn problem åpenhet sprue som utjevner trykket i avløpsrøret;
 • Hvis i en toalettskål etter drenering det tunge vann begynte å vise seg - dette betyr at den hydrauliske ventil er tett, er det en høy sannsynlighet for å falle til en eller flere fremmede objekter;
 • Vann fra reservoaret begynte å flette inn i et hull for sakte - under nedstigningen av koppen er fylt helt og ikke gå gjennom rørene sakte. Dette kan tyde på at permeabiliteten av ødelagte kloakkrør, og de hadde salt og fekal plugg.

Hvis du har dannet et slikt rør i toalettet, må du gjøre følgende:

1) åpne overhøyde avløpsrøret;

2) gjøre demontering av bunndekselet revisjon stigerøret;

3) for å låse røret i en spesiell versjon av en propp som er innsatt gjennom den forlates åpning av lokket;

4) Prøvene fanovy stigerøret via skorstein børste eller sanitær tau;

5) fjerne det gjenværende skitne revisjonen;

1

6) for å gjenopprette systemet for lekkasjer trenger for å få korken og skrukork tilsyn;

7) satt tilbake stigerør takhøyde.

Hvis det mangler fanovy stigerør, vil systemet må sette en tilbakeslagsventil som vil spille av kork fra luften under nedstigningen vann. Dersom det ikke er noen ventil, og deretter vil vannet gå gjennom rørene mye lengre tid, noe som vil akselerere forekomsten av avleiringer, som vil være hver dag for å redusere gjennomstrømningen diameter av armering.

Hva du skal gjøre hjemme, hvis tette toalett?

Hvis den er tett hydrauliske ventil, kan dette problemet løses ved hjelp av mekanisk eller kjemisk rensing. Men, før du tar opp eliminering av trafikkorker, må du først studere S-formede gateområdet. For å gjøre dette, sette på en gummihanske hånd og dyppe den i bollen. Dersom massen har et stort fremmedlegeme - den må fjernes, før mekanisk rengjøring skal utføres, ellers kan det falle dypere, og strømningen vil bli fullstendig blokkert.

Selvrensende prosessen er som følger:

1) Først må du lukke alle dreneringshull på badet og på kjøkkenet;

2) deretter slå 5 liter varmt vann og gummihansker;

3) Deretter må du ta på stempelet håndtaket og sette den ned i hullet suger til å renne;

4) og deretter å helle vann i skålen for å fullstendig dekke "prisosku9raquo ;;

5) til slutt er nødvendig for å gjøre flere frem- og tilbakegående bevegelser på en høy frekvens.

I tillegg, før man går videre med stempelet, er det ønskelig å fylle i 5 liter varmt vann. Dette bør være tilfelle hvis toalettet var "vannløselig" rusk - dette vil bidra til å gjøre korken mykere.

Generelt er prosessen enkelt å gjøre. Men ikke glem å fylle ut for forebygging av toalettet minst én gang hver månedene, en av de mest effektive rengjøringsmidler ( "Krot9raquo," Flup9raquo, etc.).

Hva om tilstoppede avløpsrør?

Hvis du har et hus kloakk tett med fettavleiringer, den enkleste og mest effektive måten - hell kokende vann ned i avløpet. Dette vil tillate å smelte fettet og rense røret. Hvis tilstoppet hevert, må den demonteres og rengjøres grundig av fett opphopning på veggene.

Hvis problemet er mer alvorlig enn du opprinnelig hadde tenkt, så rengjøre tette rør kan være av kjemiske midler. For å løse dette problemet helt alkali, som er tilgjengelig i hver butikk sanitær, er det vanligvis selges i form av pulver eller gel.

I andre tilfeller også ofte brukt syre, men å jobbe med det veldig forsiktig, fordi du kan få brent hvis den treffer på åpen hud. For å kunne løse problemet, kan du bruke en av disse kjemikaliene, strengt å følge instruksjonene.

Viktig! Ikke i noe tilfelle ikke blande alkaliske og syre, kan det føre til uønskede konsekvenser.

Hvis en kjemisk eksponering ikke fungerte ordentlig - så overgangen til mekaniske metoder. For eksempel kan du bruke stempelet eller rørlegger er slange, er hver av disse alternativene perfekt for beboere i private hjem.

Før du starter mekanisk rengjøring, ikke glem å helle et spesialverktøy inn i røret for å øke effektiviteten. Hvis du bruker en rørlegger er slange, å jobbe med ham må være veldig forsiktig når du bruker plast rørsystemet.

Prosessen med å jobbe med en rørlegger slange ser slik ut:

1) for å starte slappe av kabelen, og skriv det inn i hullet for drenering. Hvis det er behov - åpne døren, kan det forstyrre driften. Deretter fordype kabelen inn i hullet så lenge han ikke kommer til stedet for hindringer. For ikke å forvirre krysset røret er tett, trekk forsiktig i selve kabelen, og deretter igjen prøver å skyve den frem. Hvis kabelen ikke består avstivet og da - så du har nådd blokkeringen;

2) Videre, ved hjelp av en kabel starte translasjonsbevegelser ødelegge akkumulert i avløpsrøret kullet. For lett bruk anbefales det fra tid til annen for å helle kokende vann inn i hullet for å drenere;

3) når du føler deg som begynte å ta og føle fri passasje, kan tauet bli trukket ut og å fylle hullet en mengde varmt vann eller rengjøringsmiddel.

Hvis du har skjedd i en slik situasjon - ikke kast bort tid, før du begynner å løse problemet, jo raskere bli kvitt det.

© 2012-2018 "kvinner mening." Når du kopierer materialer - en referanse til kilden er obligatorisk!

Sjefredaktør i portalen Ekaterina Lova

E-post: [email protected]

Kontakt oss på: +7 (965) 405 64 18

Metoder for kloakkanlegg rensing og fjerning av blokkeringer

Inngåelse av en ny forstads boliger, eierne er ofte overveldet av glede og positive følelser "hit fontenen." Og hva en skuffelse rammer vertene, som etter en tid oppdager at vannet er "verdt" i kjøkkenvasker og bad, dårlig lukt sprer bolig. Bare én konklusjon - Tett kloakk i et privat hjem.

Rengjøring av rørledninger i landet har et stort mangfold av fremgangsmåter og evnen til å arbeide med eksterne rør. Et utvalg av 3 måter å løse problemet:

Hver av disse alternativene har sine fordeler og ulemper. Derfor, først av alt, må du forstå hva slags hindringer foran deg, for å ta hensyn til nøyaktig hvilke materialer ble brukt i installasjonssystemet. Og bare da å bestemme hvordan du fjerner blokkeringen og rengjør kloakkrør.

Mekanisk måten å eliminere blokkeringer

I alle avløpsnett slutt dannet avsetninger av forskjellig avfall: fett og forkalkede raid av hår plugger eller stoff utklipp, husholdningsavfall og annet. Gradvis fyller opp på veggen, i sluttresultatet, en trafikkork, som tett dekker den del av røret og tvinger beboere å tenke på hva som skal gjøres hvis det tilstoppede avløp. Vi begynner med den enkleste metoden - den mekaniske. Det inkluderer alternativer:

1. Koke vann. Ofte er dette nok til å slå fett pluggen. Fyll den nøye, i små porsjoner. Når avløpet fjernet igjen promoem rør store mengder kokende vann (ikke mindre enn 5,7 l.).

2. stempelet. For å eliminere behovet for å blokkeringer få litt vann inn i vasken eller badet, godt festet til vasken bollen stempelet og sterke og hyppige spruter for å fjerne pluggen. Noen eksperter anbefaler før påføring av ytterligere smøre kanten gummi vaselin. Således nødvendigvis trenger å plugge igjen hullet for å drenere overskuddsvann.

Ved å kjøpe et stempel, ta hensyn til sine styrkeelementer. Kort plasthåndtak med en spak behagelig, men svært kortvarig. Derimot vil håndtaket av tre eller hard plast vare i minst 7-10 år. Den gummikoppen skal være tett, fast og tung.

3. Kabel VVS - sjefen assistent noen VVS. Er en metallstang eller et rør, på den ene side hvor håndtaket for rotasjon på den andre - en spiss i form av en spiral, eller skurebørster med metalliske "nåler". Arbeidsdelen senkes ned i avløpet og roterende bevegelser pauser tilstopping kloakk. Imidlertid være forsiktig når man arbeider med plast og plastrørene, eller på steder med folder, innsetninger og avvik kan skade kloakksystemet.

4. Fjerne kloakk delen. Sjeldne, men kan skje er at blokkeringen av rørsystemet i et privat hus trosser penetrasjon tau. Kalk eller mineralavsetning forseglet rør og skaper i det vesentlige sementen hardhet. I dette tilfellet, en metallstang eller en gummihammer "probet" rør over hele lengden frem til "entry" inn i behandlingsanlegget (avløpssluket, betongringer, septisk, integrert SPS) plass detektert hindring. Del blir kuttet med spesielle saks eller sveising, preging mos og utvinne skrubbet systemintegritet.

Den kjemiske rensemetode sanitær

Kjemiske produkter er ganske populær blant folk på grunn av deres effektivitet og brukervennlighet. Bare bør følge de instrukser og være forsiktig i å håndtere dem, ellers kan du få brannskader. Blant de aktive reagenser:

1. Kaustisk soda eller lut, mer vanlig kjent som en "mol" og dets analoger. Det løser nesten alle typer fett, proteiner, salter av fettsyrer. Den kan ikke brukes for plastrør, som kjemisk er etsende på dem, spesielt i leddene.

2. saltsyre. I denne gruppen er Tiret, Mr. Muskel, Duck. Fjern håret klumper, kalk, fett, matrester. Tilveiebringe en rask eliminering av blokkeringer i rørene av stål, polypropylen og metall og plast. Farlig for kobber og gummi-rør, er ikke alltid effektive for toaletter.

Bland aldri alkalisk og saltsyre renere. Det kan skje meget aktiv reaksjon til sprøyteskumdannelse, som et resultat av dette røret vil lide og eventuelt forbipasserende.

3. Tradisjonelle metoder, oftest i kurset er en kombinasjon av "eddik + natron." Massen helles 200-300 g natriumbikarbonat i noen få minutter, helles 100-200 g eddiksyre. Det er ønskelig å umiddelbart lukke hullet stopper til reaksjon fant sted inne i røret, i stedet for utenfor. Fjerner mindre blokkeringer av forkalket plakk og fett, matavfall, papir.

Av og til noen håndverkere brukt batterisyre, men en slik metode er fylt med fortynning og påfølgende ødeleggelse av rørene.

Rengjøring av kloakk i private landsted og bruk av kjemikalier må gjennomføres tar hensyn til type renseanlegg. Hvis det er bare en grop eller betong ringer, noe forferdelig er det ikke. Imidlertid, for komplekse septiktanker, kloakk autonome stasjoner, hvor bakteriene som benyttes for dekomponering av avfall, er en slik prosess uakseptabelt kategorisk.

En automatisert fremgangsmåte for rensing av kloakk

Produsenter av frittstående installasjoner for å posisjonere sine produkter som selvrensende. Men for å "input" i SPS i rørene kan dannes mos er ikke mottagelig for mekanisk slitasje og kjemiske rensemidler er kontraindisert. Derfor, i kurset er "tungt artilleri" - rengjøring av kloakk av automatiske pumper, kompressorer og høytrykksvaskere. Sin essens er at rør "blåst" stråle av vann eller luft.

1. Hydrodynamisk rensemetode består i det faktum at røret er innført en såkalt renseslangen (holdbart plastslangen flettet eller PVC-skall) med dyser ved hjelp av høytrykks bensin pumpe under trykk opp til 200 atmosfærer tilføres vannstrålen, noe som svekker og gjør tilstopping i en septiktank eller grop. Vanligvis blir slike enheter utstyrt med spesielle lag for kloakkanlegg rensing.

2. Elektromekanisk metode er lignende til å samarbeide med den rørlegger slange, er bare pluggen renset spesialiserte elektroverktøy med en dyse-rengjøringsbørste. Den brukes oftest for å fjerne blokkeringer av filler, servietter og annet husholdningsavfall.

3. pneumodynamic system forutsetter tilstedeværelsen av en høytrykksapparat (Karcher støvsugere med en slange for rengjøring av rør) eller en kompressor med mulighet for å koble det fleksible røret. kloakkbehandlingskrets i likhet med den hydrodynamiske metoden, men i stedet for vann i løpet er komprimert luft. Metoden er bra fordi det er ganske gjennomførbart i hjemmet. Og risikoen for skade på røret er minimal.

Ikke glem at, til tross for forsikringer fra produsenten selv septiktank kan renne over sediment, slam, matvareindustrien. Derfor jevnlig slik åtseletere gjestene ledelsen med en pumpestasjon og pumpes kloakk tommere innholdet RA. Selskaper engasjert i driften av avløpssystemet og løsningen av sine problemer, tilby flere tjenester: Videodiagnostikk, leie av utstyr, reparasjonssystemer og andre tjenester.

Tjenesteleverandører gjennomsnittspriser i Moskva og omegn ikke går utover parametrene:

Forebygging av blokkeringer i et privat hus

Konfrontert med problemet en gang kloakk lunger, mange tenker på forebygging. I mellomtiden, for å hindre "sykdom" rør lett. I installasjonsfasen:

 • Installasjon av ulike filtre og finmasket nett.
 • Installasjon av fettutskiller.
 • Innfelt i leddene, padding, svinger hjelpe grener: "revisjon luker" med tetninger og "hullrensing" korket.

Under konstant bruk av systemet:

 • Hyppig vanning drenere en stor mengde kokende vann;
 • Profylaktisk behandling av avløp som er overmettet saltoppløsning;
 • Minst en ganger i året åtseletere ringe å pumpe sedimenter og skylle med rent vann for å hindre sedimentering.

Kloakkanlegg, samt enhver annen del av et hus på landet, som trenger konstant pleie, rensing og reparasjon. Eventuelle kostnader for riktig utført øvelsen vil betale seg til slutt system pålitelighet og lang levetid.

Komplekset av arbeider på installasjon av nedløp er inkludert, bestående av takrenner og nedløpsrør. Kompetent installasjon av takrenner - garanti for sikkerhet.

Bygging av vannforsyning systemet i landet - ikke en lett oppgave. I nærvær av brønnen vil kreve utstyr for å pumpe vann inn i huset. .

En av de mest pålitelige metoder for vannforsyning i sektoren av enkelte byggetiltak - eier også. Vannet pumpes ut, oftere -.

Hva om tette avløp: 4 måter å løse problemet

Innbyggere i private hus og byens leiligheter har gjentatte ganger møtt zabivsheysya sanitær. Årsaken til dette kan være en bagatell, men ulempene dette problemet gir mye. Derfor er spørsmålet om hvordan å rengjøre - hvis tilstoppede avløp, fortsatt er relevant den dag i dag.

Zabivshayasya kloakk

Før du begynner å ta tak i problemet, må du finne ut hvorfor det har oppstått, vil avhenge av dette løpet av handlingen.

Oftest tilstoppet kloakk linje av følgende grunner:

 • hvis metallrør, de bare kunne rust eller avsetninger på veggene for års drift av rørledningen innsnevret diameter og bare har ikke kapasitet;

Avsetninger på rørveggene til tider redusert båndbredde

 • kloakken kunne få fremmedlegemer både organisk og uorganisk natur;
 • ved legging av rørledningen kan tas opp feil, slik som for mange vindinger i en stor vinkel eller utilstrekkelig forspenning rør;

Ingen grunn til å forhaste for hjem og tenke hva du skal gjøre hvis den er tett avløpsrør, i de fleste tilfeller problemet kan løses uavhengig av hverandre. Selv om, hvis feil ble gjort i utformingen av kloakkrør eller bare overlevd henne, er volumet av arbeidet betydelig.

Det er mange måter å løse problemet med kloakk zabivsheysya.

Oftest dette problemet bekjempe disse måtene:

 • ved anvendelse av forskjellige væsker. Derfor er det nødvendig å prøve å bløtgjøre eller delvis oppløses i røret, noe som resulterer i et rør;
 • hvis det er tillit til at den blokkeringen skjedde i fellen, kan det ganske enkelt demonteres og renses manuelt;

Hvis blokkeringen er på et tilgjengelig sted, er det best å få ut problemområdet

mekaniske rensemetoder innbefatter den velkjente og stempelet rørlegger slange;

 • i tilfelle av feil i konstruksjonen eller misbruker teknologi for å legge rør i en grøft må rengjøres regelmessig eller kloakk eller avdekke problemområder og eliminere defekter;
 • du skal ikke se bort i hvordan å kjempe med tett kloakk bruke improviserte midler. I en nødssituasjon kan det bli en reell frelse, og prisen på å løse problemet vil være minimal.

Anvendelsen av væsker - Metode 1

Umiddelbart må jeg si at denne tilnærmingen er effektiv bare hvis pluggen er dannet i røret er ikke veldig kraftig. Velg type væske avhenger av hva som forårsaket tilstopping av kloakk.

Så, hvis årsaken var stivnet fett (et veldig vanlig problem på kjøkkenet), er det mulig å løse problemet selv med konvensjonell kokende vann. Alt instruksjon er redusert til et helle rør til 1-2 liter varmt vann, idet røret bare smeltet.

For samme formål kan det anvendes kjøpes alkalisk væske. De er også effektiv mot fett og raskt fjerne det fastkjørte papiret.

Bildet - en væske for rengjøring av rør

Hvis røret er tett inkludert kommunalt avfall, kan du prøve syre. Hun delvis oppløse faste stoffer, og pluggen raskt løst.

Ikke bruk sammen med alkali og syre under nøytraliseringsreaksjonen effektivitet blir null væsker.

Den mekaniske metode for rensing av kloakk - Metode 2

Hva gjør du hvis kloakk tett og kjøpt væske var maktesløse? I dette tilfellet må du armen stempelet og forsøke å løse problemet ved hjelp av fysisk makt.

Du må jobbe med stempelet på følgende måte:

 • fylle sanitærvann enheten;
 • å feste gummikoppen åpning og prøver å presse vannet inn i røret, er det sannsynlig at røret kollaps.

I ordningen - prinsippet om kloakkanlegg rensing stempelet

For større effektivitet, kan du kombinere bruken av stempelet og væsker.

Noen ganger alene, disse metodene ikke fungerer, men sammen gir et godt resultat.

Rørlegger er slange - en mer alvorlig instrument for rengjøring og mekanisk handling vil gi direkte til mos. Dette verktøyet ser ut som en tynn fleksibel kabel som skal pent inkorporert inn i rørledningen til inntil man føle en viss motstand.

Prinsippet om arbeidet med rørlegger er slange

Enden av kabelen kan strekke seg inn i skjøten i rørledningen for å unngå å skade rørene trenger en liten "passere tilbake" igjen og prøve å bevege kabelen fremover.

Hvis motstanden er igjen, da, mest sannsynlig, løp kabelen inn i en trafikkork.

Frem- og tilbakegående bevegelse av pluggen må ødelegges. Når motstanden begynner å avta, må den suksess sikres ved hjelp av kokende vann eller væsker kjøpt.

Fordelene ved denne rensemetode er det faktum at kabelen er fleksibel, og således uten problemer gjør det setter seg fast. Selv på fjern blokkert alt arbeidet kan utføres for hånd.

Tradisjonelle metoder for å bekjempe tilstopping kloakk - Metode 3

det er flere svært effektive fra en rekke ikke-tradisjonelle måter å håndtere tett:

 • med en konvensjonell pumpe;
 • med en slange;
 • skaper trykk i kloakken.

Med en konvensjonell pumpe i ledningen blir tvunget luft. Etter prinsippet for operasjonen er nesten fullstendig analog med stempelet med den forskjell at den mulige trykk er begrenset av pumpekapasiteten og rørets styrke.

Anordningen, i henhold til prinsippet for handling som minner om pumpen skaper et trykkfall i rørledningen

For ivrige er ikke nødvendig, etter etableringen av overtrykk hvis pluggen ikke kollapset med en gang, må du dramatisk åpent rør til trykk flatet ut. Deretter gjentar prosessen, på grunn av slike gynge slutt fjernet pipen.

Slangen skal brukes i stedet for rørlegger slange. Fordelen med slangen i dette tilfelle ligger i det faktum at gjennom det kan man bruke en stråle av vann under trykk. Med denne plugg i røret ganske enkelt fortynnes, og problemet vil forsvinne.

Et tynt rør kan brukes i stedet for en kabel

Trykket i kloakken kan forbedres ytterligere på en original måte, vil den måtte involvere flere personer. Alle sanitærinstallasjoner, er satt inn i pluggen, og vannet blir oppringt. Deretter blir røret åpnet og synkront kloakk blir skylt. Det er rimelig å si at effektiviteten av denne metoden er lav.

Det er først av alt, spørsmålet om pris. Hvis familien budsjettet uten problemer overleve uforutsette utgifter, selvfølgelig utfordringen med eksperter - det beste alternativet. I dette tilfellet, trenger ikke å bruke penger på spesielle væsker og utstyr.

Bedrifter ofte brukt metode for hydrodynamisk rengjøring av rørene

Om hvor du skal ringe hvis tilstoppede avløp, så kan du bruke enten til den lokale legevakten, eller en privat organisasjon som assenizatorskaya aktiviteter. Private kontorer, selv foretrekke, fordi de jobber døgnet rundt.

På spørsmål om hva du skal gjøre hvis den er tett kloakk i et privat hjem - alle velger sitt eget svar. Noen, ikke kaste bort et nytt anrop til den aktuelle tjenesten, andre ikke engang vurdere dette alternativet og gjøre alt selv. I alle fall vil de råd som gis i denne artikkelen gi en høy grad av sannsynlighet for å løse problemet uten hjelp av fagfolk.

Videoen i denne artikkelen viser teknikkene som brukes for kloakkanlegg rensing.

Har du flere spørsmål? Spør dem i vår gruppe VKontakte

Hva er badet i huset ditt?

1

Leave a Reply

30 − 25 =