Bugs på kjøkkenet hvordan bli kvitt

Hvordan bli kvitt bugs i rumpa. Effektive og sikre metoder for å bekjempe insekter

Hvis du finner feil på kjøkkenet, kan du anta at maten din som mat og korn er i fare.

Helt for å fjerne insekter ved vanlig siktning, vil det ikke være mulig, ettersom egg av insekter er så små som enkelt siver inn i hullene i sikten.

I dag vil du lære å bli kvitt feil i mel og krysse raskt og uten bruk av skadelige kjemikalier.

Hvordan bli kvitt insekter på kjøkkenet: typer insekter

Typer av kjøkken skadedyr

I huset er det ofte brødbrennere, melksvamp, røde mukoydahs og matmøller.

Brødkvern er små flygende biller av lysebrun farge. Med en hastighet når de 3 mm. Disse skadedyrene er tiltrukket av tørket bakervarer, samt kaffe, te, tørkede medisinplanter. De kommer inn i leiligheten i pakker med mat og fôr kjøpt for kjæledyr.

Også ofte i kjøkkenskapet kan du se en melkefeil. Insektets lengde er ca. 4 mm. Disse rødbrune skadedyrene bringes inn i leiligheten i sekker med mel eller i pakker med stivelse. Insekter er lett å trenge inn i bokser som inneholder bulkprodukter. De avgjør ikke bare hvetemel, men også i rug og rismel, i havregryn og semolina. Av og til kan de ses i bokhvete, tørket frukt og ris. Melbugger fortplantes raskt. De legger egg i korn, mel, i sprekker av bord og skap. Hatching, skadedyr kryper rundt huset på jakt etter egnet mat.

Rød soppbille er 2,5 mm lang. Huset kommer fra dårlig kvalitetsmat til kjæledyr. Insektet foretrekker å spise frokostblandinger, mais eller bortskjemt mel, hvis fuktighet overstiger 15%. Hvis skadedyret ikke finner en egnet mat for seg selv, dør han bare.

En matmal er et annet skadedyr mel og frokostblandinger på kjøkkenet. Det voksne insektet ser ut som en grå sommerfugl på opptil 10 mm i lengden. Det vises i produkter som følge av feil håndtering og lagring. Også går inn i kjøkkenet gjennom åpne vinduer eller ventilasjon. Det kan ofte ses i pakker med pasta, i te, kakao, i en pakke med tørket frukt. På infiserte produkter finner du en tynn bane av små gule ormer.

1

Mange mennesker leter etter et svar på spørsmålet om hvordan å kvitte seg med feil på kjøkkenet. Faktum er at i produktene som er skadet av insekter, setter alle slags sopp og bakterier seg, noe som kan forårsake allergi og til og med forgiftning.

Hvordan bli kvitt feil på kjøkkenet: metoder for å kjempe

Hvis det er feil på kjøkkenet ditt, bør de umiddelbart vises.

1. Hvis graden av skade på mat er ubetydelig, trenger du ikke å skynde å kaste dem bort. I dette tilfellet skal grynene avluftes med en sigte og oppvarmes i en ovn ved 110 ° C.

2. Også skadedyr kan ødelegges dersom kryssene av insekter blir plassert på fryseren for en dag.

3. Hvis du finner bugs og larver i bønner eller erter, kan du bli kvitt dem som følger. Hell bønnene med saltvann og la det gå et par minutter. Når larver og insekter selv flyter til overflaten, må vannet dreneres, og de rene bønner tørkes.

4. Produkter som er alvorlig skadet av skadedyr, bør kastes, siden du spiser dem, kan du forårsake uopprettelig skade på helsen din.

5. For å glemme feil i et bord eller kjøkkenskap, må du først og fremst fjerne larver og egg fra insekter. Alle skap skal frigjøres fra mat og tørkes med en eddikoppløsning. En liter vann er nok til å ta en spiseskje med væske. Spalter av bokser skal fylles med kokende vann. Gruene, der mel og korn er lagret, skal vaskes grundig med såpe og deretter helles varmt vann. Hvis vevposer ble brukt til å lagre produktene, ville en saltoppløsning være egnet for behandlingen. Å skylle det er ikke nødvendig, da vil ikke bugs legge igjen egg i dem.

Hvordan bli kvitt insekter i mel og frokostblandinger: folkemidlene

Også, for å bekjempe skadelige insekter på kjøkkenet, kan du bruke folkemessige rettsmidler:

1. Et pyretrumpulver er lagret fra melbugs. Dette legemidlet kan kjøpes på apoteket. Håndter hyllene i skap en gang per uke til fullstendig forsvinning av skadedyr.

2. Kjøkkeninsekter tåler ikke skarpe lukt. Du vil bli hjulpet av citrusskall, hvitløk, laurbærblad og muskatmos. Legg ut disse produktene i hjørner av skapene etter rengjøring.

3. Bli kvitt matmal vil hjelpe duftende lavendel. Du kan bruke som en liten haug med disse duftende blomstene, innpakket i gasbind, og essensiell lavendelolje, brukt på bomullspinner.

4. På steder hvor store korn og mel, sette bomull pads med aromatiske oljer av noen av disse urter: rosmarin, geranium, nellik, basilikum eller gran.

5. Twigs of malurt, plassert i kjøkkenskap, skremme av insekter.

6. Insekter vil glemme produktene dine hvis friske valnøttblader med en bestemt lukt er plassert i skapets hjørner.

Hvordan bli kvitt bugs i croupen ved hjelp av borax

Bura er et multifunksjonelt verktøy som er mye brukt i hverdagen. Med hjelpen kan du ikke bare rense toalettet, men også effektivt bekjempe mugg-, mus- og kjøkkenbugs.

1. Du kan bli kvitt insekter i huset ved å lage baller i henhold til en spesiell oppskrift. I henhold til den påviste metoden trenger du følgende ingredienser:

Hirse skal grindes på kaffekvern. Bland alle ingrediensene i like store mengder og kast ballene ut av dem. Skuffene skal rengjøres og desinfiseres på forhånd. Ved hjørnene fortynner vi kokte baller. Fra tid til annen oppdaterer vi dem.

2. Også fra insektene hjelper en annen blanding. For å forberede det vil du trenge:

Komponenter bør finhakket, stablet på stykker papir og legges på kjøkkenet hvor de irriterende insektsvækkene avgjort. Erfaring viser at etter en stund vil skadedyrene forsvinne.

Disse metodene avviker ikke bare i effektivitet, men også i sikkerhet. Så, forbindelsene med brune er ufarlige for kjæledyr og mennesker.

Hvordan bli kvitt bugs i croupen: forebygging

1. Hold kjøkkenbordene og skapene helt rene.

2. Bruk hermetiske beholdere til å lagre gryn og mel.

3. Ikke kjøp produkter "i reserve".

4. Kontroller fra tid til annen matreserver for insekter.

5. Lommebokser kan også brukes til å lagre produkter. De må kokes i en halv time i en sterk saltløsning før bruk. Glatt dem når de tørker. I slike poser vil insekter ikke lenger bli håndtert.

6. Siden de fleste skadedyr blir hentet til huset fra butikken, er det anbefalt å plassere det i fryseren i 24 timer etter å ha kjøpt korn eller varme i ovnen. Under påvirkning av temperaturer vil larvene dø og ikke kunne fylle kjøkkenet.

7. For å unngå utseendet på nøtter og tørkede frukter, må du lagre dem i kjøleskapet.

8. Kontroller at kjøkkenområdet regelmessig er ventilert. Mange insekter tåler ikke frisk luft.

9. Hvis du finner insekter eller larver i kjøpte gryter, er det best å kaste bort et slikt kjøp umiddelbart. Av denne grunn, ikke kjøp potensielt farlige produkter til en lavere pris.

10. Ventilasjonshull i leiligheten skal fylles på forhånd med fint nett.

11. I en beholder med frokostblandinger er det ønskelig å sette en hvitløksklær. Smaken av produktene vil ikke påvirke dette på noen måte.

12. Pass på at overflaten av vasken og bordene på kjøkkenet alltid er tørr, siden insekter trenger konstante kilder til vann.

13. Ikke la skitne retter stå i vasken i lang tid.

14. Hold gjenværende mat i kjøleskapet.

15. Rengjør kjøkkenet regelmessig.

Insekter på kjøkkenet er ikke en dom. Nå vet du hvordan du kan bli kvitt skadelige skadedyr som rammer matlagene. Dra nytte av enkle råd, du vil alltid glemme slike ulykker som kjøkkenbugs.

© 2012-2018 "Kvinne mening". Ved kopiering av materialer - kreves en lenke til kilden!

Hovedansvarlig for portalen: Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Redaksjonen: +7 (965) 405 64 18

Hvordan bli kvitt melbugs på kjøkkenet: effektive måter og anbefalinger

Hvordan bli kvitt melbugs på kjøkkenet? Et slikt spørsmål oppstår i hodet til hver elskerinne når det er mange små insekter som har okkupert matlagre i et skap. Et ganske ubehagelig syn truer ikke bare et bortskjemt humør, men også en delvis eller fullstendig adskillelse fra de skadede frokostblandingene. Du kan selvfølgelig prøve å spare minst noe ved å sikte gjennom en sigte, men ... "Sorter bort9raquo; Bare voksne, men eggene som er lagt av dem, skumle og ligner på korn av mel, vil enkelt passere gjennom hullene i siktens rist. Derfor er det bedre å se etter en annen løsning på et komplekst og ubehagelig spørsmål: "Hvordan bli kvitt bugs i croup en gang for alle?"

Hvem bor på kjøkkenhyller?

Hvis det var feil i kjøkkenet - hvordan bli kvitt dem raskt og effektivt? Vær oppmerksom på at søkere til innholdet i kjøkkenskap florerer: korn boremaskiner, mel biller, rød mukoedy, mat møll. Hver av disse artene, en gang under gunstige forhold, i stor grad ødelegger produktene og aktivt formeres. Hvordan bli kvitt bugs i kjøkkenskapet?

Brødkvern er små bugs (opptil 3,7 mm i lengden), preget av utrolig vitalitet og fruktbarhet. De har en svartbrun farge på stammen og et lite hode helt dekket med et skall. Voksne spiser ikke: Skaden på kjøkkenreserver er forårsaket av larver. Trenger inn i næringssubstrat, de legge det i en rekke passasjer. Det er også forpupper seg, etter gnager på steder vugge makt. Forekomster bor i mel, av sine partikler limt baller og de vente ut konverteringsperioden hos voksne. I løpet av året, vokser ca 3-4 generasjoner apotek bille, finne ut hvilke aksjer kjøkkenet, vinduer, vegger, gulvplass er bare mulig med store klynger av galakser. Når små mengder av insekter er i spiselige substrat diskret og ytre ikke er vist. Apotek bille ikke krympe te, kaffe, urter, bok bindinger, grovfôr, knust korn blanding; la dem mye trekk og lå avfall.

penetrasjon banen bugs på kjøkkenet

Hvordan apotek bille kommer inn på kjøkkenet? Oftest er det brakt av eierne i en kjøpt produktpakker. Mest sannsynlig, at korn i hyllene først ble smittet av manglende overholdelse av produsenten av sanitære standarder for behandling og lagring av produkter. Dermed har gjort en lang vei fra lageret til butikken fanget i en pakke med gryn bugs falle til sluttbruker. Hvordan bli kvitt melbiller på kjøkkenet?

Auburn mukoed - for kjøkkenet lager skade

Ikke mot lager av forsyninger kjøkkenskap rød mukoed - et lite insekt (1,5-2,5 mm lang) rusten-gul farge, preget av stive vinger, dekket med silkeaktig hår lille kropp og stor avstand mellom trådformete antenner. Som apotek bille foretrekker "rabotat9raquo; i en industriell skala og bor i møller, korn og fôrvekster, bakerier, pasta fabrikker. Det strømmer på korn, mel og rotting korn, forutsatt at sistnevnte ikke er luftfuktigheten under 15%. I løpet av året under gunstige forhold, muligheten til å utvikle fjerde generasjon. Forventet levealder for voksne - 6 måneder. Samle grupper mukoed øker fuktighets matvarer forurense deres ekskrementer og skall av larver. Hvordan bli kvitt melbiller på kjøkkenet?

Mel bille: habitat funksjoner

Den vanligste innbygger av kjøkkenområdet er mukoed Surinam (unntatt mel bille) - rødlig rød bille, karakterisert ved små (3-4 mm) i størrelse, korte antenner, sterk armering, som beskytter baksiden og hodet og den lille underutviklede vingene. Ved gunstig temperatur på + 23-25 ​​° C den kvinnelige billen er i stand til å gi 4 generasjoner per år, med en tidsforsinkelse på 300-350 egg. I mest profilerte personer dette tallet kan komme opp i 1000. egg mel bille (korotkoovalnye, hvit) i rumpen ganske vanskelig å oppdage, siden de er dekket med en klebrig væske, raskt absorberende partikler av mel og støv. Mens hunnen er så fruktbart som produserer mur der det er mulig: i produktene, vev, i sprekkene av skap. Klekket larver umiddelbart gjennomgå på leting etter mat, lett gnage gjennom poser og bosette seg i lagrene av korn og mel - den mest foretrukne produktet. Flere lykkelig omstendighet at denne type insekt uavhengig regulere sine tall. Med en betydelig økning i sine voksne og larver lever på egg og puppe.

Ansamlinger mukoeda kan betydelig ødelegge matforsyning. For eksempel blir et måltid på en masse infeksjon gjørmete fargen blir klumpet, dårlig luktende og ubehagelig smak og generelt uegnet for forbruk. Produkter skadet av biller, er farlig for menneskers helse og kan forårsake allergiske reaksjoner, dysbiosis, og selv forgiftning. Hvordan bli kvitt bugs på kjøkkenet?

Hvordan bli kvitt maten av møll?

Ubehagelig overraskelse på kjøkkenet er å oppdage mat møll. Insekt sprer er ikke så aktiv som sin "kollegi9raquo, men legging av egg produsert i de mest uventede, ofte vanskelig tilgjengelige steder. Bestemme tilstedeværelsen av skadedyr bevingede mulig ved forsiktig eksamenslokalet. Vegger og tak kan du se de grå-brun kokonger; i forurenset mel og korn enkelt vise rosa larver. Slike produkter er ikke egnet for konsum, så du må del med dem. Du bør også si farvel til maten spises ved hjelp av en av metodene nedenfor.

Mel biller på kjøkkenet: hvordan å bekjempe

Når oppdaget i korn og mel midd skadedyr bør umiddelbart ta skritt for å ødelegge dem, ikke gir tid for reproduksjon og utvikling av nyklekkede fugler. Hvordan bli kvitt bugs i korn og mel på kjøkkenet?

En av effektive måter å ødelegge skadedyr er forurenset mat fryse i fryseren. Ikke mye skadet korn kan bli brent i en ovn ved en temperatur på 100-110 ° C i 10-15 minutter, etter granskes dem. Som forebygging er anbefalt å varme opp ovnen noen kjøpt korn, som de kan allerede være infisert med pest. Lett å fjerne bugs fra bønner og erter som krever helle salt vann i noen minutter. Når insektene dukker opp, bør vannet tømmes og rene tørre belgfrukter på en tørr klut. I alvorlige tilfeller gi bedre kast. Hvordan bli kvitt bugs i kjøkkenskapet på andre måter?

I størrelsesorden i kjøkkenskap

Operasjonen for å bli kvitt feilene vil bli vurdert helt komplett når man skal rydde opp i kjøkkenskap. For dette formål bør alle hyllene helt frigjøre innholdet, for å fjerne rester vekker korn, gapet fylles med kokende vann, på overflaten tørkes med eddikløsning (per liter vann - ss eddik). Deretter skap anbefales å gå en dag for tørking. I mellomtiden må du sette i orden kapasitet for korn: vaske dem med en løsning basert på såpe, hvoretter prosessen med kokende vann. Tøyposer, som ble lagret korn, bør behandles med saltlake og uten skylling, tørr.

Hvordan bli kvitt melbiller på kjøkkenet? For å unngå re-infeksjon feil hylle skap anbefalte å strø pulveret pyrethrumekstrakt - en naturlig organisk insektmiddel er trygt for mennesker og dyr, men det er en dødelig gift mot insekter. Produsert fra dolmatskoy kamille, slik betyr blokkerer bevegelsen av nerveimpulser, av hvilken grunn insekter hurtig lammet og dø. Behandling problem overflater kan også gjennomføres ved hjelp av en sprøyte der pour oppløst i vann pyrethrum. Fordelen med naturlig rettsmidler er at det vsepronikaemost: pulver enkelt å levere til avsidesliggende steder. Den eneste ulempen er manglende evne til å drepe insekt egg. Derfor utfører gjentatte behandlinger anbefales, med sikte på å bli kvitt den nyklekkede generasjon.

Hvordan bli kvitt mel bille på kjøkkenet tradisjonelle metoder?

Gjennomsnittlig hvitløk og laurbærblad er gode repeller kjøkken bugs. Nok bare å plassere på hyllene i skap eller i beholdere med korn og mel. Insekter også ikke kan tolerere aroma av muskat, så det anbefales å helle krydder på plaster og festet til innsiden av veggene i kabinettet.

Med korn bugs ganske vanskelig å kjempe, så de invadere kjøkkenet er bedre å forebygge. For å hindre slike skadedyr som apotek bille, red mukoed, mel bille, anbefales det å opprettholde konstant renhet på kjøkkenet, romluft regelmessig og sørge for at luftfuktigheten var moderat. Etter all fuktigheten - et ideelt miljø for avl biller.

Krupa - et produkt som hver kvinne er alltid prøver å kjøpe en aksje. Det forbrukes langsomt, sjelden kontrollert for integritet og renslighet. Og på denne tiden, kan det formere seg og utvikle seg skadelige insekter. Derfor er det ikke tilrådelig å kjøpe mel og korn i store mengder. Umiddelbart etter å kjøpe produktene skal kontrolleres med hensyn til nærvær av feil i løpet av dager i en fryser for å kjøle og deretter helle i hermetisk forseglede beholdere. bør ikke lagres i pakker av korn, fordi feilene kan lett tygge.

Tørket frukt og nøtter, er det ønskelig å holde i kjøleskapet. Med jevne mellomrom, bør korn og mel bli undersøkt for tilstedeværelse av insekter, for å helle ut på en tørr overflate i den hensikt å ventilasjon. Retter, i hvilken korn er lagret ved vasking skolding med kokende vann og tørk.

Bugs på kjøkkenet: hvordan bli kvitt uønskede gjester

For å hindre at billene 'vert' på kjøkkenet, for å bli kvitt dem umiddelbart Denne ubehagelige fenomenet som bugs på kjøkkenet, det skjer uansett hvor ofte du har utført generell rengjøring. De vises ut av ingensteds. Faktisk, i kjøkkenskapet skadelige insekter kan enkelt migrere direkte fra butikken - i en pakke med en frisk korn eller mel.

Ofte feil er funnet i poser med mel og kornprodukter. Ofte tar de opp residens i bønner. Settling i ett frø, kort tid biller protochat alle korn.

Airtight emballasje produkter - garanterer ikke at innholdet ikke parasitter. I ditt hjem, vil de være i stand til å få direkte fra fabrikker og kornsiloer.

Flygende fugler kan bevege seg i en nabo kjøpte i bulk fra korn, pasta, tørket frukt.

Parasitter i form av insekter kan komme til kjøkkenet på noen måte

I tørr rumpe avgjort apotek bille, en liten bille og rødt mukoed:

 • rød mukoedy - en liten, omtrent 2 mm i lengde, insekter Coleoptera rødbrune med lange antenner. De er tiltrukket av produkter med fuktighetsinnhold mer enn 15-17%. Hans vitale funksjoner de forurense korn og andre matvarer. Et karakteristisk trekk ved arbeidet er mukoeda flukt dem å sile melet;
 • små biller - små brune biller ca 3 mm med en kort bart. Kommer inn på kjøkkenet med mel eller stivelse, hvor bort på sporene og beholdere med andre produkter. Etter det, bli kvitt dem vil ikke bli lett. Bortskjemt beetle matforsyninger bli klumpete utseende. Deres bruk kan føre til dårlig fordøyelse og forgiftning;

Mat ødelagt av små biller, er i form av klumper Red mukoedy svært liten, kan skade ikke bare produkter, men også kjøkkenutstyr

Apotek bille er spesielt maktsyk og kan også ende opp i tobakk

 • apotek bille - den mest glupske og altetende blant andre arter av biller. Representere insekt til 4 mm, har sitt legeme en sylindrisk form brune nyanser er dekket med hår. De hjemsøke rumpe, bønner, mel, te, kaffe, kjeks, nøtter, dyrefor, og selv tobakk.

Hvordan vise bugs har slått seg ned på kjøkkenet?

Så snart du oppdager at kjøkkenet hadde små bugs, bør iverksettes tiltak umiddelbart i mat. Parasitter ikke bare ødelegge aksjene dine, men også begynner å formere seg. Hvis du ikke får dem med en gang, bli kvitt dem så vil det være mye vanskeligere.

Hvis du ikke viser umiddelbart ved påvisning av parasitter, de til slutt okkupere kjøkkenet og kvitte seg med dem vil være svært vanskelig

Hvis billene oppvokst i små tall, og har blitt funnet på en gang, kan du prøve å lagre korn. Dette vil kreve:

 • Sile det gjennom en sikt;
 • Varm ovn ved en temperatur på 100 + ... + 120 ° C;
 • Før matlaging suge i saltet vann, og skyll grundig.

Dessverre er denne metoden ikke gjeldende bønner. Hvis pakken noen korn boret parasitt larver er sannsynlig å leve lenger og til andre.

Graden av angrep av insekter code produkter er høy, slik frokostblanding er bedre å kaste bort, så de ikke blir en kilde til spredning til annen mat og ikke skadelig for helsen til familien din.

Hvordan bli kvitt mukoedov og biller?

Selv når en bortskjemt produkt er kastet, er det sannsynlig at parasitten kan legge egg på kjøkkenet. For å bli kvitt dem, trenger du:

Følg den trinnvise instruksjoner som vil bidra til å bringe disse små baktalere:

 1. Skyll kjøkken skap med varmt vann og eddik flere ganger.
 2. Korn, som ikke vises insekter, fjerne "karantene" i kjøleskapet eller på balkongen.
 3. Hvis du etter en uke produktet forblir ren, legg dem i glasskrukker med lokk.
 4. Skap lå hyller laurbær og skrelte hvitløksfedd, dørene til limet tape muskat.

Glassbeholdere, som inneholder korn, for profylakse bør rengjøres en gang i måneden. Dette tiltaket vil bidra til å beskytte mot fremveksten av larver på veggene i kokekar.

Bli kvitt bugs i rumpen (video)

Å kvitte seg med vinkelsliperen, er det nødvendig å blokkere tilgang til både produkter og sine bortgjemte paradiser. For å gjøre dette:

 1. Forsegle gulvet sprekker, vinduskarmer, trevarer og møbler.
 2. For lagring av korn, bønner og andre bulkprodukter, bruker hermetisk lukkede beholdere.
 3. Sweet, tørket frukt lagre dem i kjøleskapet.
 4. Hjelp bli kvitt den jeksel drill, det må brytes ned på hyller og i skuffer.

For å bekjempe billen jeksel bør være nøye reparert sprekker i gulvet Nedbrytning på hyller og i skuffer drill vil hjelpe å bli kvitt billen jeksel

For å hindre utseendet av parasitter på kjøkkenet, bør bulkprodukter lagres i lufttette beholdere

Til ubudne gjester ikke lenger avlet, frokostblandinger etter kjøpet sted for to dager i fryseren, så pepret dem i en glassbeholder med lokk. Ved rengjøring påvises gapet ble umiddelbart tatt opp med kokende vann. Vask kjøkken møbler du trenger såpe og natron. Etter det, skap, bord, hyller, tørk eddik løsning.

Bli kvitt skadeinsekter (video)

Skriv ut parasitten er vanskelig, men mulig. Jevnlig gjennomføre forebyggende tiltak, og selv da de sannsynligvis ikke vil rote nesen inn stedsnærværende rumpe.

1

Leave a Reply

− 3 = 6