Feil i rumpe bilde

Anbefalinger om hvordan bli kvitt bugs i mel og korn

Svarte biller og andre insekter i mel og korn - et vanlig problem. Vises de raskt zapolonyayut alt, og noen dager forsinkelse kan føre til at produksjonen av skadedyr har lang. De ikke bare ødelegge produktene, men også kan forårsake forgiftninger og allergiske reaksjoner. Skadedyr kan bringes ut av butikken med produkter av dårlig kvalitet, som de blir satt inn i bakken av feil oppbevaring av mat. På metoder for å bekjempe bugs snakke videre.

I dag er det følgende typer hushold skadedyr:

Den finnes i bakerier, hvor glemt de grunnleggende metoder for hygiene og desinfeksjon, og tilpasse perfekt i nesten alle miljøer, faller med produktene i huset. Størrelsen på insekt 3 millimeter i lengde, flyr han perfekt, slik at han kunne raskt flytte fra sted til sted, og på grunn av dette, det er vanskeligere å fjerne. Vanligvis spiser han brød, men kan spise og ris, bokhvete, te, dyrefôr og til og med en gammel bok.

Han foretrekker mel, korn og korn. Han er veldig grådig, til tross for sin lille størrelse - 2 mm i lengde. Larva mukoeda enda mindre, så det er vanskelig å legge merke til med en gang: de sorte prikkene som finnes i mel - et tegn på å finne det mukoeda larver. Bug svært produktive avkom bringer til 7 ganger per år i store mengder. Derfor, bare et par måneder, kan melet bli en yngleplass for disse insektene. Den ideelle miljøet for mukoeda - høy luftfuktighet og varme.

Denne lille insekt lengde på 4 mm, en rødbrun fargetone. Han multipliserer raskt, og legger seg ikke bare i mel og korn, men også i møbler, kjøkkenutstyr. Skriv ut billen er svært vanskelig, fordi det er upretensiøs til levekår og varig.

1

Hun ser ut som en enkel muldvarp. Lengden på hennes kalv er mindre enn en centimeter. Den er karakterisert ved høy fruktbarhet (over fem hundre egg to uker av hvilke er vist larver). Moth spiser kornlagrene i høy hastighet. Dens evne til å skjule, å fly og å maskere som mørke objekter, gjør det praktisk talt usårbar.

De kan vises i nesten alle produkter: korn, mel, brød, tørket frukt, frukt og grønnsaker. De ser ut som små bugs på ca 5 millimeter lang snabel. Biller kan fly, endre sted for distribusjon, avhengig av endringer i miljøforhold, samt lett å klatre over vegger. Avkom pest bringer opp til 6 ganger i året. Settle overalt: avsidesliggende delene av kjøkkenskapet, beholdere med korn, sengetøy, baseboards, sprekker.

Hva gjør du hvis du er i mel og korn fortsatt avlet feil?

Den viktigste måten å bekjempe billen er utnyttelsen av de berørte butikkene. Of course, veldig lei meg bortskjemt mel eller korn, men hvis det avlet insekter, noe som betyr et par dager pass og de raspolzutsya rundt huset. Derfor haster det, knytte en stram knute i posen og legg den i en annen bag å bære den i søpla.

Etter gjenvinning bør vaskes kjøkken hyller og beholdere for oppbevaring av korn (hvis noen) med blekemiddel, soda eller eddik. Etter behandling er nødvendig for å skylle vannoverflaten.

Alle typer insekter blir drept ved en temperatur over 50 grader. Dette kan enten være kokende vann eller damp. Denne metoden er godt å eliminere feil hekker i sprekker og baseboards, som ikke kan nås, og sanitærforhold kjemikalier.

Når larver og voksne vil bli ødelagt, må du skylle korn (bønner, bønner, nøtter) og vente på at vannet skal skadedyr dukket opp. Deretter drenere vannet og skyll igjen med produktet for å sikre at det ikke forblir larver. Mel og fine korn etter varmebehandlingen blir bedre sile gjennom en sikt på 2-3.

På det åpne kjøkkenet flater bedre å bruke spesielle kjemikalier som selges i overflod på jernvareforretninger. Bare ikke kjøpe for å bekjempe bille enkle midler av kakerlakker og maur. I dette tilfellet, behovet spesialiserte verktøy, for eksempel "Antizhuk" eller "Malathion".

"Antizhuk" hjelper i kampen med noen feil, enten korn eller treverk, spoiling vinduer og møbler. Stoffet er ganske effektiv, men før du bruker lese nøye instruksjoner, fordi det er giftig.

Du kan bruke "Rogneda" for avl av insekter - et sterkt antiseptisk som kan ødelegge så snutebiller, mukoedov og maur og kakerlakker.

Et annet kraftig verktøy er "Brann Lovin'. Stoffet er raskt dreper bille, men det er nødvendig å strø utenfor rekkevidde for dyrene, siden det er den sterkeste giften.

God hjelp for kontroll av parasitter eddik: det er nødvendig å skylle med en løsning av eddik og tørk med kjøkkenutstyr hyller. Sharp, stikkende lukt av eddik ikke bare avskrekke skadedyr, men å ødelegge det.

Bland like andeler av borsyre, mel og pulverisert sukker som tjener som et utmerket agn. Dryss blandingen habitat for bugs.

Insekter lukte redd Leafs, hvitløk, paprika og svovel. Det er nok til å sette i et skap kvist av laurbærblad eller utvidet kamp enkel og pålitelig beskyttelse mot skadedyr vil bli opprettet.

Insektkontroll er effektive og naturlige antiseptika som kamille og calendula. Med en kraftig antiseptisk, antimikrobiell effekt, tørkede urter er i stand til å skremme bort skadedyr, fordi de inneholder et stort antall av essensielle oljer.

Enkle sikkerhetsregler vil bidra til å unngå en slik ubehagelig problem som kjøkken skadedyr.

 1. Til mel og korn er ikke avlet feil, må de oppbevares ved gjennomsnittlig fuktighet i et godt ventilert område;
 2. Du må sørge for at kjøkkenskap ikke var våte eller unseasoned mat (tørket frukt, grønnsaker, korn våt). Hvis de er, da de nødvendigvis bosette mukoed;
 3. Det er obligatorisk å gjennomføre regelmessig kontroll av produkter og hyller. Pass på at korn ikke ligge i lang tid, er langtidslagring den viktigste årsaken til insekter.
 4. Hold ut av kjøkkenskapet nellik, laurbærblad, og kampene for å frastøte skadedyr.
 5. Korn og kornprodukter som er lagret i et plast- eller glassbeholder med et forseglet lokk.
 6. Ved deteksjon av de første tegn på bedervelse kast dem enten skylles eller sile gjennom en sil.
 7. Gjennomføre generell rengjøring minst en gang per måned, ved hjelp av desinfeksjonsmidler.

Legg til en kommentar avbryte svar

For hver familie, planlegger å ha en baby, viktig.

Trichomoniasis (trichomoniasis) - en sykdom i urogenitalkanalen.

Pyelonefritt - en smittsom inflammatorisk sykdom i nyrene.

Synovitt - en deformasjon av skjøten synovialmembranen.

Yoga - det er en fantastisk åndelig, psykisk og.

Hva om i rumpe eller mel biller avlet og hvordan bli kvitt dem

Hvorfor fikk feil i rumpe for å bli kvitt skadedyr og noen frokostblandinger er mest utsatt for deres innflytelse? Det første du må forstå at feil søke bare der det er en konstant tilgang til mat. Insekter tiltrekkes å tape, ikke bare i åpne beholdere og poser, men også i form av smuldret på hyller og i skap.

Korn, pasta - en favoritt behandler ikke bare feil, men maten møll. Insekter er også aktivt spise frokostblandinger, kjeks, tørket frukt, brød, kan du finne dem i krydder og mat konsentrater.

Hva bugs er funnet på kjøkkenet og hvordan komme dit?

Ikke bare for å oppdage at avlet feil i mel og korn, skade produkter med lynets hastighet. For å finne et effektivt middel for skadedyrbekjempelse, må du tydelig vet hva de henviser til. Identifisere flere grunnleggende typer biller som skader bulkprodukter:

Apotek bille - bugs miniatyr lys brun i stand til å fly, ofte bosette seg i korn, med stor glede regale bakervarer, gamle urter og te og kaffe. I leiligheten blir de infisert med store produkter samt fôrvarer.

Melbiller mel bosette oftere enn i noen andre produkter, ikke sjelden kan de bli funnet i pakker med stivelse. Insekter bare skriv i boksen på kjøkkenet med løs, inkludert emballasje med rug, rismel, grøt og semulegryn. Sjelden, men du kan se skadedyr i tørket frukt, i ris eller bokhvete.

Særlig insekter - evnen til å spre seg. Eggleggingen kvinner bugs kamuflasje i sprekkene av møbler på kjøkkenet, frokostblandinger, mel, på hyller av skap. Den nye generasjonen av skadedyr raskt spre seg gjennom huset på leting etter mat kilder.

Red vanlig mukoed en lengde på ikke mer enn 2,5 mm. Rommet kommer vanligvis sammen med lav kvalitet dyrefor. Favoritt Mat pest - korn, korn, mel av utløpt og fuktighet ikke mer 15%. Til red mukoed stoppet spoiling mat og frukt på kjøkkenet, nok til å blokkere tilgangen til strømforsyninger.

Mat mol settes i bokhvete, Hercules, semule, ris, mel, voksne individer visuelt ligner på en sølv sommerfugl når en lengde på 10 cm. Dets forekomst i kjøkkenet er forbundet med brudd produktlagring, foruten insekt penetrerer inn i bygningen gjennom ventilene og åpne vinduer.

Bortsett fra det faktum at insekter oppdage sin tilstedeværelse i semulegryn, hirse og annet korn, i noen tilfeller, er gjenstand for forurensning som te og kakao, tørket frukt, pasta.

Identifisere skadedyr i produkter er enkelt - de etterlater en tynn web, vevd av fine gule ormer.

forebyggende tiltak: hvordan å hindre smitte?

Til insekter i korn ikke komplisere livet, som krever en rekke operasjoner for å ødelegge dem, kan du holde deg til enkle anbefalinger for å hindre deres forekomst. Disse inkluderer:

 • Oppvarming kjøpt korn i ovnen ved lav temperatur for en time.
 • Frysing av bulk i en fryser for én dag (brukt ventilert tørr pakke).
 • Tørket frukt behandles med kokende vann, etterfulgt av vasking og oppbevaring bare i kjøleskapet.
 • Grundig undersøkelse av kjøpte produkter (inkludert vakuumpakker) med avhending av korn og mel med tegn på infeksjon.

Hold fast stoff i perforerte polyetylener eller glass lukkede beholdere. Som et alternativ er bokser av metall, økologiske poser laget av naturtøy egnet.

En av årsakene til at insekter er plantet i mel og frokostblandinger er manglende oppfyllelse av produktets holdbarhet. For å unngå å skape skadelige forhold, er det verdt å kjøpe korn og andre bulkprodukter, samt tørket frukt, kaffe og te med en minimumsreservasjon.

Det antas at ris, semolina, mel og bokhvete kan lagres i mer enn seks måneder, havregryn og hirse lagres ikke mer enn 4 måneder på grunn av det høye fettinnholdet.

Rekordholderen for holdbarheten er polert ris. Mange varianter etter flere års lagring blir enda bedre, og får tilveiebrakt smakegenskaper.

Hvis du fortsatt ikke kan unngå forurensing av mat på kjøkkenet, kan du bli kvitt bugs i korn, mel og krydder på flere måter.

Gjenvinning er en enkel og pålitelig metode

Når det ikke er vilje eller mulighet til å takle den voksende befolkningen av skadelige insekter i de løsene på kjøkkenet, er det verdt å gå videre til den radikale metoden for å avhende skadet korn.

Pakker, poser, beholdere med insekter er forsiktig pakket i forseglet cellofan og tatt ut av huset.

Stedene der de forurensede produktene (hyller, kantstener, mezzanin) ble lagret, omhyggelig behandlet med brus, eddik eller kloroppløsning, etterfulgt av vasking med rent vann.

Bekjempelse på en termisk måte - hvilken effekt gir den?

Hvis det er feil i krysset, kan du prøve å få dem ut ved å heve temperaturen til +50 grader Celsius. Dette refererer til behandling av beholdere med skadedyr som kokker vann eller damp. En metode for å fjerne skadedyr på vanskelige steder er spesielt effektiv.

For å frigjøre korn og andre løs fra insekter, kan de tørkes i ovnen ved en temperatur på opptil 70 grader i en halv time, eller for å oppnå resultatet ved å plassere forurensede produkter i fryseren. De fleste feilene dør ved en temperatur på -15 grader Celsius.

Etter ødeleggelsen av larver og bugs fra kjøkkenskapet, hyller, er det viktig å ikke glemme å behandle overflatene, samt alle tilgjengelige korn, nøtter, bønner. Som et resultat av slik behandling vil det være mulig å kvitte seg med de gjenværende insekter, som bare flyter til overflaten. Imidlertid, vurderer at produkter som er smittet med insekter er uegnet til konsum, er det lettere å kvitte seg med dem ved å oppdatere bestandene med fersk frokostblanding og mel.

Kjemikalier i kampen mot skadedyr

Hvis det er bugs i croupen, hva skal man gjøre når de tidligere metodene ikke gir riktig effekt? I slike tilfeller er det fornuftig å bruke kjemiske preparater. De nåværende stoffene er "Carbophos" og "Antizhuk." Den andre har en universell effekt, bidrar til å takle ikke bare med kjøkkenbugs, men også med tre, skadelige møbler, vinduer, laminat og parkett. Bruk stoffet med stor forsiktighet, følge instruksjonene.

Et annet verktøy mot skadedyrene til Rogneda er et kraftig antiseptisk middel, som gjør at vi kan avhende en rekke innenlandske insekter, inkludert mucoids, weevils, kakerlakker og maur.

Også du kan ta ut bugs på kjøkkenet ved hjelp av "Lovin Fire Protection", som gjør det mulig å oppnå en rask effekt. Produktet har et høyt toksisitetsnivå, det brukes i fravær av dyr og barn hjemme.

Arbeide folkemetoder: hvilke som skal velges?

For de som tror at kjemiske preparater er for farlige, er bortskaffelse og ødeleggelse av insekter ved å senke eller øke temperaturene ikke så effektive, det er verdt å prøve å løse problemet ved hjelp av folkemidlene. Oppskrifter av noen av dem er under:

 • Bord eddik. En vannløsning basert på eddik behandler alle overflater som er forurenset med insekter, med tilhørende bruk av korn og mel skadet av skadedyr.
 • Bay leaf, pepper, hvitløk, svovel. Alle disse er produkter, lukten av som er redd, ikke bare for bug-insekter (bildet nedenfor tillater ikke å forveksle med identifisering av skadedyr), men andre typer insekter.
 • Antiseptika av naturlig opprinnelse - kamille eller calendula er også i stand til å skremme skadedyr.

Et interessant alternativ som tillater om ikke for alltid, så lenge for å glemme hva feilene i croupen (bildet vil bidra til å bestemme hverandres form) - en felle basert på borsyre.

Agnet fungerer på et enkelt prinsipp: agn tiltrekker seg et insekt. Sultne insekter forsøker forgiftet delikatesse, smittes med giftstoffer og forgifter resten av kolonimedlemmene.

For å forberede agn i tanken, bland borsyre med sukkerpulver, mango, honning, sirup. Fornøyelse vil tiltrekke seg skadedyr bare i frisk form. Det anbefales å bruke feller i fravær av barn og kjæledyr hjemme, og plassere dem i habitat med insekter.

Kopiering av byggematerialer er bare tillatt hvis det er en aktiv link til nettstedet.

Hvordan fjerne bugs fra frokostblandinger? Bugs i rumpen: hvordan bli kvitt

Kashi er en utmerket kilde til komplekse karbohydrater, som metter kroppen med den nødvendige energien. I tider med matmangel, når "få 9raquo; frokostblandinger var ganske vanskelig, mange husmødre foretrakk å kjøpe dem på en gang flere kilo for å gi et fullt måltid til husholdningen. Det er klart at de måtte lagre slike lagre i flere måneder, og etter en stund dukket opp ubehagelige insekter i produktene. Det er nødvendig å løse problemet med å fjerne bugs fra frokostblandinger, slik at de ikke sprer seg lenger. Selvfølgelig er det mye lettere å forestille seg deres utseende enn å bekjempe invasjonen senere.

Vi vil prøve å vurdere i artikkelen de viktigste punktene, der du lærer å lagre korn og bekjempe ubudne gjester9raquo;.

Hva slags bugs er introdusert i produkter?

På kjøkkenet, oftere enn andre, er det surinamske moskus og weevils (ris og kornblanding). Insekter skader ikke mennesker, men de skader korn og melprodukter. Weevils - mørke biller med langstrakt proboscis. I tørre og varme forhold gir de avkom 5-6 ganger i året. Oftest spiser bokhvete, ris, gammelt mel og pasta, så vel som belgfrukter.

Hvis feilene i croupen er mørkbrune eller svarte, og du fant dem i perlebyg, mango eller havreflak, så har du mest sannsynlig surinamske swatters. Dette insektet lever i kornlagringsområder (i varehus, i butikker), samt i leiligheter og butikker. Avhengig av leveforholdene kan det gi avkom 2-6 ganger i året.

Har lignende bugs dukket opp i croupene (bildet)? Gjør omgående for å hindre dem i å multiplisere ytterligere.

Hvordan trener insekter inn i korn?

Kilden til penetrasjon av bugs er oftest de tørre bulkprodukter som du kjøper i en butikk eller på markedet. Risikoen for infeksjon er høyere hvis groats er solgt i vekt eller produsenten er ikke for opptatt av å opprettholde kvalitet. Som regel gjennomgår et godt kvalitetsprodukt nødvendig behandling under emballasje. Hvis du foretrekker produkter av kjente produsenter, må det ikke oppstå problemer som hvordan du får bugs ut av frokostblandinger.

Insekter kan også bringes i en pose med tørket frukt. Spesielt er risikoen høy når man kjøper delikatesser i spontane markeder fra besøkende fra Usbekistan eller Kirgisistan. En lignende situasjon oppstår med krydder, hvis du kjøper dem etter vekt eller etter lagring av pakken, oppbevar dem for lenge (mer enn 6 måneder).

Forebyggende behandling av bulkmatvarer

Det er klart at bugs i croup og mel gjengir seg under gunstige forhold. Men, som enhver levende organisme, er både insekter seg og deres larver følsomme for temperaturendringer. For eksempel når det stiger til +50 ° C eller når det faller til -16 ° C, kommer det en nummenhet som går til døden. Dette er de viktigste forebyggende metodene.

 1. Straks etter kjøpet skal du spre spaken på en bakervare og plassere den i forvarmet ovn i 20-30 minutter.
 2. Plasser posen med gryn i fryseren i 24 timer, og lagre den i en tørr, ventilert pakke.
 3. Enhver tørket frukt som er kjøpt for fremtidig bruk, skal skylles med kokende vann, skylles grundig og oppbevares bare i kjøleskapet i fremtiden. Så du forhindrer forurensing av mat og insektreproduksjon.
 4. Hvis du oppdager insekter i krydder, kast dem umiddelbart.

Før du kjøper, nøye inspisere produktene, frokostblandinger (jevnt pakket). Hvis du merker tegn til infeksjon - nekter å kjøpe dem!

Det beste alternativet er å kjøpe forskjellige groats 1 kg hver. Hvis du raskt må lage bokhvete eller risgrøt, så er det alltid en liten lager på hånden. Imidlertid inneholder i bulkprodukter en viss mengde fett, som ødelegger før andre stoffer. Basert på dette faktum, er det viktig å tydelig observere overholdelse av tidsfrister, og bugs i croupen vil ikke vises.

 • 6 måneder butikk mango, ris, bokhvete og mel - motstandsdyktig mot lagring av fett her litt.
 • 4 måneder - optimal tid i pantry for lagring av havregryn, hirse og ei. Den inneholder mer fett.

Det antas at utmerket oppbevaring tåler polert ris. For eksempel, en elsket av mange basmati gjennom årene bare forbedrer kvaliteten.

For lagring av gryn velger du perforert polyetylen, glassperler eller metallbokser, lommebokser.

Perforert polyetylen - et utmerket alternativ for lagring av korn i tilfelle emballasjen er laget i samsvar med kravene. Hovedbetingelsen er at emballasjen skal "puste ut", da er problemet med hvordan man får bugs ut av korn ikke oppstått. " Men det er vanskelig å bestemme kvaliteten på polyetylen, så umiddelbart etter kjøp er det bedre å erstatte emballasjen med en mer pålitelig.

Glass eller metallbokser er ideelle når de lukkes tett. Skadedyr kan trenge gjennom et dårlig lukket lokket. Linensposer kokes i en saltløsning (ca. 5 ss per 1 liter vann).

På kjøkkenet og i pantryen, hvor det alltid er rent, er risikoen for avl av insekter minimal. Tørk alltid overflaten med en fuktig klut eller svamp. Rettene, der kornene er lagret, skylles med kokende vann og tørkes tørt.

Men hvordan å være, hvis du allerede har en feil i rumpen? Først og fremst nøye undersøke de resterende beholderne med mat, ikke glem å inspisere krydder og tørket frukt. Som regel lever et insekt ikke alene. Hvis i andre krukker legges merke til svarte bugs i krysset, krydder, tørket frukt, mel, så fra forsyninger skal umiddelbart kastes. Kast det bort, ikke nøl med.

Netto korn kan tørkes i ovnen. Eller - for å hindre - en dag for å sette i fryseren. Alle hyller i pantry og i kjøkkenskap er vasket med varmt vann og såpe. Fremstill svak eddik-løsning (1 ss per gallon vann) og gnidd gjentatte ganger. Godt ventilert og tørt skap.

Hvis du lurer på hvordan du skal få bugs ut av frokostblandinger, glemme å bruke kjemikalier. Lagre bare en fullstendig inspeksjon av kjøkkenet, tanker og generell rengjøring. En populær måte for skadedyrbekjempelse er ansett tørr blanding av et hvilket som helst kuttes opp til korn, mel borsyre og pulverisert sukker. Bland de ovennevnte komponentene i like store deler. Tilgjengelighet korn pulver og tiltrekke seg insekter og borsyre vil eliminere de lange bugs.

Plutselig var det feil i rumpen? Hvordan bli kvitt skadedyr? Like effektive er den følgende oppskrift. Bland sukker, tørrgjær og boraks i like proporsjoner og fint pund og lagt ut i hyllene på kjøkkenet eller pantry. Bugs forsvinner etter en stund.

Kan jeg spise påvirket korn, mel?

Noen husmødre feilaktig tror at vaskevann vil eliminere parasittene. Faktisk bugs i rumpen å aktivt utvikle og reprodusere, forlater sine avfallsstoffer. Hvis noen insekter, kan du prøve å vaske den løse produktet, tørk den og bruke den for mat. Spise en kornblanding eller ikke en privatsak.

Når et produkt er sterkt forurenset, er smaken kvalitet tapt. Bugs spise opp verdifull basis av korn, og restene blir bitter. Tilstedeværelsen av tomme kokonger, avføring og kitin skinn tyder på at insekter avlet for lang tid og gryn spise grundig. Fordelene med slike korn vil ikke bli. I tillegg kan du tjene alvorlig forgiftning.

Befengt mel kan forsøke å sile. Men her oppstår et annet problem. Når feilene spise opp verdifull protein, mister mel sin evne til å elte. Som et resultat, ikke være i stand til å bruke det til andre formål.

Siden oldtiden, våre bestemødre og mødre prøvde å holde kvaliteten på kjøpte produkter. Tidligere korn lagre poser, og dermed behovet for å ta vare på dem var mye mer forsiktig. Vi tilbyr deg noen tips, effektiviteten av disse er tid-testet.

 • Beholderen med gryn satt til en Zubcu rå hvitløk. Bare klippe det ikke er nødvendig - kan råtne og ødelegge produktet. Hvitløk er også lagt ut på hyllene i kjøkkenskap eller pantry.
 • En pod av chilipepper vil holde halen av muggen lukt og vil beskytte mot skadedyr.
 • Pakk i gasbind par teskjeer salt og lagt på bunnen av tanken med korn, mel eller stivelse. Top, tilsett laurbærblad. Du kan også bruke en tørr sitronskall eller vanlig kastanje, som også takler mat og hushold spist.
 • Det viser seg, mat skadedyr kan ikke stå metallgjenstander. Du kan sette i krukker jern skje eller begrense et stykke vanlig mat folie.

Hold orden på dagligvare forsyninger, tid inspisere dem uten anger Forurenset produkter. Ikke for å kjøpe en masse korn, mel, fylle opp igjen etter behov. Holde rent og ikke la noen sjanse til skadedyr!

1

Leave a Reply

− 8 = 1