Sofabord med egne hender

Sofabord av egne hender

Et komfortabelt og ofte diskret interiørelement bidrar til å skape en atmosfære av komfort. Når det er et ønske om å gi en individualitet, er det på tide å legemliggjøre de dristige ideene, det enkleste trinnet er å lage et salongbord på egen hånd. Hvem sa at et funksjonelt interiørobjekt ikke kan forvandle seg til sin "zest"?

Hvordan lage et bord selv

Skapelsesprosessen er gøy, og når den er der fortsatt, og de praktiske fordelene, er det på tide å forvandle seg til en designer til å lage et salongbord med hendene. Mangel på erfaring kan være en barriere, fordi valg av tilgjengelige materialer (sponplater, glass, tre, dekk, gamle dører, paller) er stort, og ferdige tegninger og et minimum sett av verktøy hjelper å bli en mester. Velg forbruksvarer for å gjøre billet samles design - dette er hvordan det slår ut et salongbord med hendene.

Ordninger med trinnvise instruksjoner om hvordan du lager et bord med egne hender, kan lett bli funnet på Internett. Skisser med størrelser vil være spesielt nyttige for de som skal lage et salongbord av tre eller glass. Basert på en nøyaktig tegning, kan du i stor grad forenkle den påfølgende monteringsprosessen. Hvis du vil lage deg et opprinnelig bord med uvanlige materialer, vil sjansen for å finne en tegning være minimal. Ofte er slike produkter kun ledsaget av en detaljert beskrivelse, som fungerer som et godt alternativ til skisser med størrelser.

Tenker på å lage et salongbord med egne hender, du må begynne med det grunnleggende. En enkel variant av konstruksjonen av dette interiøret er en bordplate (horisontal overflate) og en base eller støtteben (vertikal stopp). Komplekse variasjoner antyder tilstedeværelsen av flere elementer, for eksempel hengslede hyller eller bokser, men selv slike design gjør sjelden uten en benkeplate.

Til fremtidige salongbord, laget av egne hender, vellykket blandet inn i interiøret, må du velge riktig materiale for benkeplater. Nybegynnere er bedre å stoppe valget av sponplater, kryssfiner, bruk briller med enkle former. Hvis han ikke forlater ønsket om å skape et eksklusivt møbel, er det fornuftig å mestre teknikken til decoupage, craquelure, kunstmaleri. Den dekorative overflaten på bordplaten vil se interessant ut, og salongbordet blir «høydepunktet» av stuen eller et annet rom i huset.

Hvordan lage et bord med egne hender, forbinder fantasi, dyktighet og praktisk? De første trinnene for å lage et originalt møbel er best å starte med implementering av ferdige tegninger med detaljerte instruksjoner. Å velge som grunnlag for dette alternativet, forhindrer ingenting i fremtiden å gi til de håndlagde tingene av den ønskede individualiteten. I motsetning til hverandres kaffebord er det ikke bare dekor og materialer. Utseendet til dette møbelet er også i stand til å påvirke deres mangfold, blant annet kan kaffebordene variere:

 • form (kvadratisk, rektangulær, rund, oval);
 • materiale (tre, glass, metall, plast, kombinert);
 • konstruksjon (enkel, folding, transformator, folding);
 • stil (klassisk, land, retro, høyteknologisk, kolonial, minimalisme).
 • tilstedeværelse eller fravær av dekorative elementer.

Å lage et salongbord antyder at det passer godt inn i interiøret, selv om det er et lite rom. Til dette formål er det blant de mange varianter modellene av en sammenleggbar struktur. Lag et slikt salongbord til stuen, kaffe - for soverommet, balkongen eller villaen hjelper metallprofiler og hjørner. For å gjøre utformingen av dette interiørelementet enkelt, er det bedre å velge aluminium, som er lettere å behandle enn jern.

Fordelen med alle sammenleggbare møbler er sparing av nyttig plass. Om nødvendig kan kaffebordet dekomponeres, og så er strukturen lett montert for å skjule den for lagring. Å lage et sammenleggbart salongbord med egne hender vil bli oppnådd, selv om det ikke er noen snekkeropplevelse, med følgende materialer på hånden:

1
 • benkeplate (tre, tømmer, sponplater, kryssfiner);
 • U-formet profil - 2 stykker;
 • hjørne (aluminium);
 • Drill;
 • festedeler (skruer, bolter, muttere).

Funksjonaliteten til enkelte individuelle interiørelementer kan nå fullkommenhet. Sofabord-transformatoren ble utførelsen av ideen, noe som innebærer en kombinasjon av bekvemmelighet, originalitet og plassbesparelse. Transformerende modeller ser imponerende ut, ikke bare på bildet: den øverste delen, som fungerer som en bordplate, kan forlenges eller skjules om nødvendig med en mekanisk håndtak eller elektrisk stasjon.

Lag en tabell-transformator egne hender vil være litt mer komplisert enn en enkel eller en sammenleggbar struktur. Det viktigste strukturelement - mekanismen med betjeningsmekanismen, er det ønskelig å arbeide jevnt og uten sikting. Hvis du tar arkene for produksjon av sponplater eller tre, bør glidesystemet være skjult, og kaffebord konvertible glass dette elementet vil bli paradert, spiller rollen som dekorasjon. Ferdig tegning vil raskt innse ideer, og blir nødt til å mestre tredimensjonal modellering program (Google Sketch Up, PRO 100) for enkeltprosjekter.

Visuelt lagre plass uten å rote rommet, hjelper en gjennomsiktig og nesten vektløs design av glassbordet. Med styrke er dette materialet ikke dårligere enn tre eller plast, fordi bordplaten er laget av herdet glass. Å lage et glassbord koster litt mer, mens du kutter et ark med en tykkelse på minst 12 mm, er bedre å bestille på verkstedet, hvor de også kan male kantene. For å gjøre dette hjemme med egne hender kan du bruke en fil, filhjul, sandpapir, men denne prosessen krever forsiktighet.

For å bearbeide en glasskant eller kutte hjemme vil det være vanskeligere, etter alt er det nødvendig å bruke en glassskårer, men for å lime to lag eller mer vil det vise seg uavhengig ved hjelp av silikon for akvarier. Det samme materialet brukes ofte av hjemmemestere til å lim inn dekor eller tilbehør, for eksempel metallhjul eller fest dem til et salongbord med glass takket være sugekoppene.

Et århundre siden - et uunnværlig element i hver stue, for å motta gjester for en kopp te. For en moderne hjemmemester å lage et rundt bord med brett med egne hender av kompakt størrelse, vil det ikke være særlig plagsomt hvis du har på hånden et praktisk materiale og et sett med verktøy:

Hvordan lage et bord med tre med egne hender? Bare de som kan jobbe med snekkerens verktøy, kan velge ombordbord. Den runde bordplaten kan klippes ut fra et enkelt stykke kryssfiner eller fra et stykke bord. Ønsket om å skape et eksklusivt møbel er formet i form av et interiør som vil skape en sone med psykologisk komfort. Samle detaljer og fikse design, det ferdige runde salongbordet kan lakkes, bevare strukturen på treet, eller bruke maling for å understreke individualiteten.

Sofabord av egne hender: ideer og realisering

I e-tidsalderen med elektroniske medier har noen få problemer med å lese utskriftsmedier. Til tross for dette opptar kaffebord fortsatt et æressted i hvert hjem.

I tillegg til direkte destinasjon kan de brukes til andre nyttige ting: serverer lett frokost eller middag, mindre reparasjoner og hjemme kreativitet.

Enkelhet av design, variasjon i form og design, minimum av verktøy - alle disse fordelene med kaffebord tiltrekker seg oppmerksomheten til hjemmemastere. I denne artikkelen vil vi lage en detaljert gjennomgang av populære hjemmelagde produkter og gi praktiske råd om hvordan de skal gjøres.

Designalternativer for kaffebord

Den enkleste måten å gjøre det på er å lage et salongbord med egne hender, ved hjelp av brett laget av kantplater, finert sponplater eller MDF.

For å skjule samlingspunktene til plater, benyttes den klassiske metoden - montering på runde trekanter (dowels). Alt som kreves av hjemmemesteren i dette tilfellet er å nøyaktig merke plasseringen av tappene i enden av sideveggene og å bore monteringshullene for dem i nedre og øvre lokket.

Det enkleste salongbordet laget av MDF

For å øke strukturenes stivhet mellom sideveggene, er det nødvendig å installere et vertikalt tverrsnitt. En liten nisje for lagring av magasiner og andre små gjenstander vil ikke være overflødig her. Den kan være laget av en tallerken som har blitt igjen etter å kutte dekslene og sideveggene.

Mobilitet er et nyttig alternativ for et bord. Det er realisert ved å installere møblerhjul på bunnen. Kompakte transporthjul kan skjules, men du kan kjøpe større og bevisst markere dem. Så vi får et originalt bord på hjul fra polerte barer, som støtter en massiv treplattform.

For de som ikke spiller en stor rolle i mobilitet, og ønsker å se et rustikt bord i huset, kan du foreslå en variant av kraftige brett. Et slikt bord vil uten tvil bli en av de viktigste dekorasjonene i stuen til et hvilket som helst landsted.

Rimelig latskap, kombinert med en tørst etter kreativitet, fører ofte til interessante funn. En av dem er et bord fra et gammelt dekk.

Det er veldig enkelt:

 • To sirkler med en diameter på 3-4 cm mindre enn den ytre dimensjonen av dekket er kuttet i sponplaten.
 • Til den første sirkelen er fire metallben skrudd.
 • Bunnen og lokket er festet med skruer til sidene av hjulet.
 • Sideväggen og lokket er dekorert med et jutertau.

Hjemmelaget design fra gamle dekk ser bra ut

Så det viser seg et uvanlig kaffebord, som om nødvendig kan brukes som bankett.

Ideen om å bruke "tilfeldige" elementer for å lage hjemmemøbler var ekstremt produktiv. Hun ga livet til mange hjemmelagde saker laget av bokser og paller. En liten fantasi og minimumskostnader kreves for å montere et salongbord fra et tre på grunnlag av fire standardbokser.

Monteringsalgoritmen ser slik ut: boksene er plassert på kanten og plasserer dem i en sirkel en etter en. Ved å koble sammen strukturen med selvdrejende skruer, er det laget en hylle i midten. Her kan du sette en blomstervase eller dekorere den fra elvstein eller skjell. Fullfører arbeidet med trebehandling med sandpapir, flekk og lakk.

Et salongbord montert fra fire bokser

Naturlig tre trenger ikke en raffinert dekorasjon. Bruk den til innredning, komplement situasjonen med et enkelt bord. For å montere det vil du trenge flere planlagte brusker og lameller på gjerdet.

Basisrammen ser solid og robust ut når du bruker en kontrastfargekombinasjon med benken. For å gjøre dette må stolpene dekkes med mørk flekk, og la lokket stå i den naturlige fargen til furuskogene.

Tre i møbler er ikke dårlig kombinert med metall. Du kan sørge for dette ved å lage et salongbord i loft stil på metallben. Dekselet er montert fra tre stykker av en haug med brett "førti" og innrammet av en cornice strip.

Trebord på metallben i glatt forsterkningsbjelke

For fremstilling av benene som kreves for sveiseapparat, et stykke av stålplate 1,5-2,0 mm tykk og noen utklipp jevn armeringsjern 10 til 14 mm i diameter.

Ved å bøye de fire stavmønster, er de sveisede kvadratiske stykker av plater (eller tykke snekker hjørner som i bildet), og i sin tur er festet til bordplaten oppsamlet fra terrassebord. For den endelige avgrensning nødvendig å slipe, tonet og lakkering av dekkplate og male bena.

I stedet for stangen for fremstilling av baser anvendes en profil rør med rektangulært tverrsnitt. Sveiset fra hennes to rektangler, rengjøring sveiser og belagt med sølv maling, får vi en pålitelig støtte for benkeplater, samlet inn fra tykke eikeplanker.

For å øke stabiliteten er metallveggene under lokket forbundet med en del av profilrøret.

Svært imponerende utseende kaffebord med en bordplate laget av tre. Det er ikke vanskelig å finne dette grunnelementet. På hvilken som helst sagbruk vil du bli tilbudt et "halvfabrikat" av riktig størrelse. For å få det til stand kan du hjelpe elektrobørster og belteslipere.

Bordbenene kan være laget av tykke barer eller bruke for dem en forsterkende bar. Kontrasten mellom den massive benkeplaten og lysmetallbasen gir et design et preg av eksklusivt design.

En annen interessant variant av kombinere materialer er tre og glass. Bordplaten kan være oval eller rund, støttet av en kryssformet base av to bjelkerammer.

"Vektfritt" glass er perfekt kombinert med en massiv tre ramme av basen

Bevegelig salongbord, laget av en trepall og dekket av firkantet glass, ser stilig og moderne ut.

Glass gir et rikt utseende til hele strukturen og lukker gapene mellom palleplatene, gjennom hvilke små gjenstander kan falle til gulvet.

De som fokuserer på funksjonalitet, sikkert som kaffebordstransformatoren. Ved enkel manipulering endrer han ikke bare sin høyde, men også utseendet.

I samlet tilstand er det et vanlig stativ for magasiner og aviser. Ved å heve to sidevegger med ben, øker vi bordets høyde og strekker overflaten av bordplaten til "lunsjformatet".

Grunnlaget for et annet transformasjonssystem er to metallrammer. Hver av dem er hengslet til bordplaten. I montert stilling ligger de horisontalt, og når løftene på lokkene slås på hengslene og står oppreist.

Høyden på strukturen i utfoldet form er 73 cm. Dette er nok til å bruke transformatoren som datortabell.

Dekselet på den består av to plater, som kan forskyves horisontalt. I dette tilfellet roterer en plate på hengselet rundt sin akse. Om nødvendig kan en slik transformator bli omgjort til et spisebord for 4 personer om noen sekunder.

Transformatorbordet "tre i ett"

Noen skaper foldende adaptive systemer, og noen lykkes med å eksperimentere med konvensjonelle kryssfinerskrap. Resultatet av søket etter nye former var et uvanlig kaffebord.

Vi kan bare beundre den nøyaktige nøyaktigheten av beregningen og dens talentfulle utførelse i et synlig bilde.

Teoretisk ser alt ut enkelt: basen limes konsekvent fra tre dusin kryssfinerrammer. Hver av dem har en viss hellingsvinkel av bena.

I praksis, for å beregne alle elementene i en kryssfinerstativ, trenger du et tredimensjonalt simuleringsprogram.

Kryssfiner "kake" samlet sammen tiltrekker utseendet med en uvanlig futuristisk form. Glassdekselet krone dette mønsteret av nyskapende snekkerteknologi.

"Vi ville ha noe enklere, men også vakkert," vil husmesteren si. Vær så snill, det er ikke mindre elegant, men rimeligere i produksjonen av et bord. Den består av tre pakker med tynnplankede brett.

Tallrike spor i setet kan dekkes med et glasslokk.

Om tilkoblingen av glass med tre, må jeg si noen ord. Den beste løsningen er å bruke en transparent "optisk" lim. Bor hjemme tykt glass, ikke forårsaker ham uopprettelig skade er ganske vanskelig. Derfor, la opp ideen om mekanisk fiksering og gi muligheten for at moderne kjemi viser sine beste egenskaper.

Tilhengere av gjengede ledd, vi anbefaler bruk av plexiglass for bordplater. Det er lett boret med en vanlig bor og ser bra ut.

Når vi snakket om materialet til benkeplaten, glemte vi helt av tré euro-foringen. Dette er et utmerket verktøymateriale, like egnet for å lage lokket, sidene og bena.

Bordplaten fra euroforingen er vakker og pålitelig

Skjemaet av benkeplaten fra foringen kan være noe. Lokket, som er montert av treveger, blir kuttet av et elektrisk stikksag av den angitte konturen.

For å lage et salongbord fra foringen trenger vi flere verktøy:

Dimensjoner på ferdigproduktet og utformingen av dockingsenhetene bør gjennomgås på forhånd og legge dem i tegningstegningen.

Bordet er innredet i to etapper. Før monteringens begynnelse sementer overflaten på lokket, bunnene og bena med sandpapir. Etter ferdigstillelse av arbeidet er treet dekket med en toning flekk og en fargeløs lakk.

Enda enklere er et salongbord av sponplater. Dette materialet utfører to funksjoner samtidig: det danner en solid overflate og bærer en last. Vi anbefaler å bruke finert bord, siden "naken" DSP maling og lakk ikke kan skjule teksturen av flis.

Etter at du har fullført forsamlingen, må du lukke alle kanter (benkeplater, bunn og ben) med plastmøbeltape, varme opp det med en hårføner før du limer.

 • Vi lager en vakker benk for vår egen dacha
 • Vi lager et vakkert og komfortabelt bord til din egen dacha
 • Hvordan lage en sofa selv: opsjoner, instruksjoner og monteringsdiagrammer
 • Hengekøyer for dachas: hva de er? Hvordan lage hengekøya deg selv?

Liker du artikkelen? Legg til en side i:

Lasting.

 • Copyright © 2014-2017 | Bygg og reparasjon

  Vi lager og dekorerer et salongbord: løsninger, materialer, tegninger, eksempler

  Sofabordet finnes i utallige varianter. Gjør det enkelt; Om nødvendig er tegninger ikke kompliserte i det hele tatt. Sannt, i bordtransformatorene er det en sammenleggingsmekanisme, men du kan gjøre det selv hvis du vil, uten å være en dyktig håndverker; Vi vil berøre dette punktet.

  Men på den annen side, salongbord i interiøret - er som en bedrift dress for menn eller sminke for damene. Ett og samme materiale, en lignende rase, kan det samme skjønnhets gi inntrykk av en respektabel mannen eier eller uordentlig Bon Vivant, slank trygg løvinne lekent flørter Ingenue eller overdressed.

  Derfor vil vi ikke egentlig bo på oppskriftene trinn for trinn hvordan å lage et salongbord seg selv (selv om dette vil bli gitt på grunn oppmerksomhet), men vil først og fremst fokusere på det estetiske og kreative siden av ting. Deretter - på pålitelighet og holdbarhet kombinert med cheapness. Dette er også et viktig poeng: Et salongbord tilhører de mest intensive bruksmøblene.

  Er det noen definisjon av hva vi bestemte oss for å gjennomføre? Vilkår, krav, regler? Vilkår for ergonomi? Bare en: høyde - fra 40 til 50 cm. Og alt, skape, som Gud legger det på sjel, men for å være vakkert og behagelig.

  Vis Tabellen gir primært innredning, så det er hensiktsmessig å starte fra slutten: med en dekorasjon og etterbehandling. Bestemme dette spørsmålet er ikke vanskelig å plukke opp utformingen av ferdige, eller å utvikle sine egne: last om emnet er liten, og plutselig lyte kom ut, er det lett å endre eller re-do. Kostnaden for arbeidskraft og penger er ingenting.

  Typer av etterbehandling av kaffebord

  Dekorer bordet på forskjellige måter, se fig. Posisjoner blir sortert som lest, venstre til høyre og topp til bunn. I samme rekkefølge er de ordnet etter graden av arbeidets kompleksitet.

  Med de fleste konvensjonelle tapet kan være raskt og billig å foredle den eldste battered bordet, hvis bare var sterk. Stripping, puttying, priming, maling har ingen spesielle egenskaper. Et stykke av tapet på dannelsen plater passer også en hvilken som helst: sin montering, lim belagt med flere lag av klar, fargeløs eller farget lakk NC eller akryl.

  Hvert lag, unntatt overflaten, tørkes ved sliping, men huden for dette er nødvendig fløyel, som ikke alltid er tilgjengelig på salg. Derfor gjør vi dette: Ta to stykker nazhdachki nummer 240-280, og tre mot hverandre, inntil det begynner å se gjennom basis. Dette og polsk.

  Merk: Det er ønskelig å samle slipeslipepulveret. Det er veldig nyttig for ulike jobber, spesielt på glass.

  Hvis tapetet er preget, begynner slipingen med et lag over hvilke uregelmessigheter av lettelsen ikke stikker ut. Som regel er dette 2. - 4. lag. Over det skal være minst 3-4 lag lakk.

  Lakk er påført med en konvolutt fra midten til kantene. De første lagene er rikelige, slik at de er klumpete på enden; Samtidig legges benkeplaten på støtter, gulvet er dekket med en film. Lagene ble anvendt under slipingen krymper litt for å slått SBEG lakk (dens tykkelse kan være opp til 4 mm) mot kantene av bordplaten. Droppende dråper nederst etter fullstendig herding av hele belegget er avskåret og kanten på den nedre platen er dekket av skinn.

  Elegantbordet vil legge til tapet negler eller metallpinnene, hamret på rad på kanten. Den viktigste betingelsen for å se - plaketter skal plasseres i jevne rader og med et ensartet trinn. Her enkleste Redningsanordningen: område med en del av metall på den ene side nasverlennymi masket tykkelse litt mer knapper stang (vanligvis - 1,2 mm). Den brukes som mal, beveger seg rundt omkretsen. De ytterste hullene må være avstand fra kanten av trinnstørrelsen på tettningen minus halvdiameteren på lokket.

  På ferie på sjøen, kan du ta en haug med tomme skjell og sjø småstein. Bord med en løs under glass ser romantisk. Men populære design med ramme av bambuchin, som vist i fig., Er ikke veldig praktisk. bambus stammer er smalere mot toppen, og for å velge de fire stykker av samme uniform tykkelse ikke så lett, og i hulen mellom glasset og bambuchinami snart kommer til å støvet som er vanskelig å rengjøre. Glass på limet er dårlige hviler på den glatte halvsirkulære deler. Til slutt, i nærheten av bambus saltvann bare ikke vokser, og ser en tabell er ikke helt naturlig.

  For produksjon av et rammeverk for Maritime bord vil være best å sette den vanligste sokkel. Konfigurasjonen av en tverrsnittsstørrelse, farge, struktur - i et stort område, er prisen billig. Glass akvarium silikon til den øvre hylle sokkelen klebet fast. Silikon lim for liming akvarier selges i dyrebutikker, evig, har utrolig belastning. Tilgjengelig gjennomsiktig (ikke synlig liming), hvit og sort, noe som gir ytterligere muligheter for design. Det kammer som er fylt med tenner praktisk talt lufttett, noe støv inne ingenting.

  For plater 400h750 mm kreves glasstykkelse på 6 mm; for 600h900 mm - 8 mm; for de fleste - på 10 mm. Glass trenger et speil, uten striper og waviness. Hvis du ikke være lat og velg innsiden av sokkelen kvartal dybde i tykkelsen på glasset, er det limt flush og bordet vil helt trygt og sikkert.

  Merk: i begynnelsen av 80-tallet noe fransk firma gjort et plask i markedet var den eksklusive møbler, salgbare bord-akvarier. Gjennom den gjennomsiktige bordplaten var synlig under vann. Produsenter hevdet at ressursen er et lukket økosystem i en tykk hul tabletop - 40 år, men kom fullstendig forlegenhet. Fisken begynner å formere seg, fløy biologiske balansen til helvete, og bordet-tank omgjort til en begravelse slags ekkel. Kjent forfatter av artikkelen om dette emnet bemerket: "De ville først ta fisken, som på fransk ..."

  Mirror bord vil passe inn i ethvert interiør. Speil, som reflekterer omgivelsene automatisk inkludere den i design stil.

  Basis - vanlig skuff tilstrekkelig styrke med avrundede hjørner, nøye malt. La hull i treverket kan ikke være slem: tre - et naturlig edle materialet. La de smale strimler - så bevisst for å undertrykke det faktum at i sin natur skal dominere, og dette er dårlig smak. Bare tre kan være og bør overlates under speil, slik at de vil holde lim - monterings nitro, bygging eller akvarium silikon. Box-basen pre-primet med en primer på behovet niroosnove uten vann!

  Forfatterne anbefaler å male design basis for Sølvkre (aluminiumspulver), som er ganske berettiget: sølv farge harmoni med speil i alle miljøer. Men hvis tabellen er laget under en viss interiørmaling farge kan være forskjellig. For eksempel, i stuen Art Deco - gull (bronse maling eller bladgull), svart eller hvit - i en klassisk Art Nouveau; i tech - også i sort eller blå, lilla; i stuen Fusion - lyse rødt i minimalistisk - noen i den generelle tonen; for eksempel grønn.

  Decoupage - liming på grunnlag av det ferdige mønster av fragmenter, noe som en modifisert dekaler. Decoupage teknikken i seg selv er enkel, og alt man trenger selges i sett, men fremstillingen basisbase (øverste lag) og feste mønster trenger noe arbeid.

  Dekupirovannaya møbler inntil nylig ble ansett som et tegn prostetskogo (hvis ikke - dårlig) smak, men decoupage teknikken bedre, er utvalget av ferdige tegninger stadig, og nå selv ekspertene er ofte forvirret av decoupagelakk håndmalte kunst.

  Benkeplate, første skjul, flatet, lukke opp gapende sprekker som i restaurering av møbler. Deretter grunnes med kritt, blandet opp med en gjennomsiktig lakk møbler NC til tykk rømme. Grunning, kan vannet ikke brukes! Etter dekupirovaniya plast belagt gjennomsiktig akryllakk i to lag eller møbler nitrovarnish 3-4 lag. Hver påfølgende sjikt påføres etter tørking av den foregående fremgangsmåten ovenfor.

  mosaikk

  Sofabord dekorert med mosaikk, så lenge de gjør det. Men få vet at de var laget for benkeplater av marmor eller alabast - å gjøre trebaserte solid klassisk mosaikk er umulig: det er svært forskjellig temperatur og mekanisk styrke og fiber lag organiske materialer med monolittisk mineral.

  Merk: ikke forvirre Alabastro - gjennomsiktig rosa halvedelsten - med stukkatur.

  I dag kan sterk og vakker mosaikk av treet ringes fra plast. Fragmenter kan skjæres ut av PVC-plastbokser for electrocommunications. De er produsert for det meste hvit, sjelden - svart eller mørk grå. Men malingen - ikke et problem. PVC fyllstoff tett spiser seg inn i malingen for grafitti. Ett eneste betingelsen - du trenger å male den allerede kuttet stykker, eller hvite strenger vil være synlig på kantene av deres allerede montert sammensetning. Limte plast glasurer på tre monterings lim; basis primet og pre-justert som et speil.

  Det er allerede et behov kunstnerisk smak og levert hånd maleren. Stencil er uønsket å bruke - ikke taket, og selv veggene, den minste flekker rett foran øynene dine. Foundation primet som et speil, for alle typer maling, unntatt Khokhloma, hvor primer leire er inkludert i prosessen.

  Det anbefales å bruke den tradisjonelle russiske malerkunsten på tre, unntatt Khokhloma (som er veldig vanskelig) - Polkhovsky og Gorodetskys. De er designet for tre servise og kjøkkenutstyr; Tabellen ikke spise deigen, og det er ikke å gjøre det vil være i årene som kommer.

  Video: dressing table glassmaling

  Til slutt, Krakow utstyr. Prinsipp: ennå ikke fullt ut herdet maling (finger trykkes men uten tack) er belagt med en spesiell lakk Krakow. Tørker, trekker den maling som sprekker mesh, og det endelige belegget ser skikkelig gammel. Dette er spesielt verdifullt i en landlig stil eller tradisjonell - barokk, Empire, etc.

  Kracke på bordet nødvendigvis trenger å være lakkert, eller i sprekker snart fylt opp skitt og type vil bli borte. Dette eliminerer behovet for kostbare krakelyurnogo lakk. I stedet kan det brukes:

  • PVA-lim fortynnet to eller tre ganger - for vann-baserte malinger (gouache) og nitro. Påfør litt, et svært tynt lag, etter å bestemme doseringen av prototypen er de samme fargene! Konturene av gouache gå litt uskarpt, luft. Lyse farger er høyst uønsket.
  • Eggehviter - for oljer.
  • Eddik - for alkyd og akryl emaljer.
  • Gelatin - for alle typer maling, men malingen har ikke mer enn fem år, selv under lakken.

  Video: full restaurering av det gamle bordet

  Runde kaffebord som er mest populære: det lille bordet litt overfylt, og vinkler i veien. Vi gir et eksempel på tre design. Til venstre i fig. - et rundt bord med en hengslet topp. Vis arkaisk, gå til noen gammeldags (eller bare gamle) stue.

  Runde kaffebord

  Disse tabellene i gamle dager ble kalt en bedrift, de bryr seg for gjester igjen sine visittkort. Da han gikk ut, en besøkende så bak benken (som i hemmelighet gitt til disposisjon for de tjenere), var det et klart tegn på at hans opptreden i dette huset er ikke ønskelig å fortsette. Men grunnen til samtalen til en duell slik passasje ikke gi. I dag kan arbeidsbord finnes ikke så støtende bruk: akvarium silikon til benkeplaten fast limt akryl speil.

  Helt på toppen - et trebord, en bokhylle, en diameter på 700 mm, også. Byggingen av en elementær enkle, men hvis tabellen er noe tyngre hansker eller skjerf, med øverste hylle er bedre å sikkerhets under kanten av støttene av polert metall rør. Alternativ - radielle skillevegger av laminat, tre, sponplater. Rekvisitter fra en bar ødelegge visningen.

  Nederst til høyre - den samme 700-mm runde bord, noe som krever et minimum av arbeid og kostnader. Hvorfor? Det kan ses fra fig. Bordplaten er naglet til benene på pinner rester gjennom, så primet og helt ferdig. Tripod å samle forhånd ingen lim og negler; tre ring på det - dekorative. Toppen er skåret i et plan langs en linje hjemmelaget pseudo-overflatedimensjon fra skrap materialer. Se avsnittet på stumpen av tabellene.

  Ideen: en uvanlig runde bord laget av plastrør (det)

  Folding salongbord er heller ikke nytt. De har lenge vært gjort etter modell av middagsbordet: med en uttrekkbar toppen og en plugg bord. Tumba er vanligvis tildelt rollen i vinkjelleren. Partiet holdt det sammen i en flaske og et glass vin briller, inkludert Lenin og Karl Marx. Avhengig ta besøkende til "dekk" ble forårsaket av den ene eller den andre. Teknologikyndige er ikke utsatt for hykleri, falskhet foraktet slags hjertelig.

  I dag sofabord kvitt endelig av hykleri eiere. Den mest populære design - og et salongbord på samme tid, og bespisning. I liten odnushke - en gudegave. Hvordan virker dette table-transformator, fig. ovenfor.

  Dens høydepunkt er, selvfølgelig, transformasjonen mekanisme. Kjøpt ganske dyrt, men du kan gjøre det selv. Det må først lære et program som gjør det mulig å produsere tredimensjonal modellering. Den enkleste måten å Google Sketch Up. Det er ikke like funksjonelt som PRO 100, men det er mye enklere å bruke, men på transformatoren for bordet vil det være nok.

  Prinsippet virkningsmekanisme - arm system med to blinde flekker i den ytterste stilling og med et punkt i ustabil likevekt mellom dem. Dette gir enkel konvertering uten støy og bomull. Ved å følge trinnene dannelse av en mekanisme, se fig .:

  Stadier av utviklingen av det transformerende mekanisme

  1. Tegning det skjematiske diagram (1 pos.), I det minste for hånd eller i Coreldraw;
  2. Vi utvikler trehmerke layout og interaksjonssjekk deler to nøkkel;
  3. Vi gjør en del i form av trestykker (tast 3), sjekker vi alle går tilpasse dimensjoner;
  4. Å gjøre detaljering har en metall nøkkel 4;
  5. Å sette seksjon endelig sjekk i naturen, posisjon 5;
  6. På mekanismen for å gjøre et stativ, brettet og samle bord, punkt 6.

  For en slik mekanisme trenger omtrent 4 proftruby 20x20 m, 1,2 m det er 50h25, 20h4 strippemåler 6 M8h120 bolter 2 og M8h60 M8h50 8 M4h20, M8 muttere 26 og skiver 30, 30h8, 12 skjærings screed 6 cm stykket 45h25 område og gassløft 4 120-140N. Tre deler - i henhold til den valgte tabellen design. På bordet er bedre å la MDF, det er lettere og sterkere enn sponplater. Kostnad - ca 1000 rubler, noe som er mer enn halvparten av merkevarer modeller ..

  Video: Et eksempel på det ferdige table-transformator

  Merk: på figuren - tegning trans mekanisme uten gassløft, på fjærer. Denne kostnaden er enda billigere, men med fjærer har pokoldovat, plukke opp sin styrke.

  Transformenny mekanisme fjærer

  Det faktum at et salongbord er bedre å ha den opprinnelige utseende, altfor vanlig sted. For å omskrive et kjent ordtak om indianerne, kan vi si: en god salongbord - den originale salongbord. For å starte demonter tre strukturer (se. Fig.) For å øke kompleksiteten i produksjon.

  Originale sofabord

  Salongbord fra gamle aviser og blader (venstre.) - er ikke bare originalen i utseende, men også subtilt på en plan. At det er bevis selv om ikke tradisjonelle, men utviklingen av smak. Sant nok, bør rommet under den gis tilsvarende. I alle interiørdesign av konvensjonell visdom, men gamle, selv i dag, ville han ikke se.

  Teknologien for produksjon er ganske enkel:

  • Slå av junk medier i trange rør og fikse med noen økonomiske båndene.
  • Nedsenket i 2-7 minutter i en bøtte eller trau med vandig polymeremulsjon; det ikke stinker, og billig.
  • Henges på wire kroker på klessnor til å tørke; trenger ikke tørkes i støvete omgivelser, å ha spredd i bunnen av filmen ved å føre overflødig.
  • Lim en haug med PVA-kabinett; tørke dem i oppreist stilling, etter å ha bundet til en tråd ikke spredt.
  • Merke opp pseudo-plane flate måler (cm. Nedenfor) og kuttet i en størrelse på en fin-baufil blad "clean cut".
  • Silikonpasta akvariet benkeplaten glass på minst 12 mm tykk.

  Denne tabellen, gjennomsnittet i fig. ovenfor, er det vanskeligere å jobbe, men treblokk trenger ikke så mye som det kan virke. I hjertet av det - på samme trekasse, limt til en plate på 20 mm kryssfiner på hjul. Forsyne den med alle sider i blokken av trelim. Høyden på hver Poleshko - høyden av esken pluss tykkelsen kruglyaschey fra den samme blokk av tre foring av det øvre laget (20-50 mm).

  Utformingen av fly på treblokken gjør hjemmelaget overflate måler, som allerede har blitt nevnt, og vil bli diskutert mer detaljert nedenfor. Når du sager sagflis omhyggelig samlet i en egnet panne som ikke helt får skitt fra gulvet. Kruglyashi limt til formasjonen; sagmugg deretter knadd flytende negler inntil tykk og plaste oppnådde sammensetningen triturert gummispatel mellom dips kruglyashami. Det igjen oshkurit hvordan å støvsuge, lakkert toppen - og du er ferdig.

  Denne tabellen har to nyanser. For det første, sagflis fra, så å si, regelmessig skjæring, absolutt ikke nok. Så vi må sette noen av materialet er sagflis. For det andre, over hele plasti ønskelig å sette på silikon akvarium glasstykkelse på minst 6 mm. Det ikke bare beskytter treet mot smuss, men også hindre det fra ultrafiolett stråling, noe som fører til mørkfarging av tre. En slags glass falshstoleshnitsa ikke ødelegge.

  En tabell til høyre på figuren. i begynnelsen av avsnittet er fortsatt tilgjengelig for uavhengig produksjon, men allerede krever alvorlige ferdigheter, ventilerte industrilokaler og i fremstillingen av de strengeste sikkerhetstiltak. Designen er basert på evnen til tre for å myke opp tørr varme (må ikke forveksles med rasparivaniem!) Og deretter lagre for å gi den form. Forskjellige typer av trevirke, og det samme - avhengig av hvorvidt det er en matrise eller finer, forskjellig utbytte forming, er på basis av selvlaget teknologi.

  Først av alt du trenger å gjøre sats, på negler, dum form av interne plass på tabellen. Material - solid hardtre eik, alm, bøk, valnøtt. Kostnad tosk dyrt, men det er gjenbrukbare opp til 15 produkter. Bolvan umiddelbart klebende egenskaper PTFE (Teflon) film på yttersiden overlappende flate. Utenfor - som ikke vil danne sittende veneers. Fest film med små negler med kryssfiner pads under panseret. Vi trenger å konsolidere bra, veldig glatte Teflon og helt limt.

  Fabrikk variasjon buet bord

  Deretter må en finér lind, bjørk, eller (bedre) enn bambus. strimler lengde - lengden av hele bordflaten; strimlene i lag må være solid og orientert i tilgrensende lag er innbyrdes loddrette. Den beste, men tidkrevende og komplisert metode for legging - diagonal.

  Opprinnelsen av dåren lag stabel på en tørr, oppvarming finér hårtørker konstruksjon; de første endene av strimlene faste pigger. Vi må arbeide i en gassmaske, ingen blad! Stroyfen utvikle temperatur til 400 grader, og på slike tider da temperaturen begynner å dekomponere Teflon, fordele dødelig toksiske hydrogenfluorid. Faktisk, for å myke opp finer ganske 300 grader, og bambus og 160. På dette punktet, og bør settes hår, men - better safe than sorry. Med flyktige fluorider var ikke en spøk.

  Ved å kjøle lure det første armeringslaget ble fjernet, og dens pigger begynne å stable det andre laget; ender sine striper som en midlertidig fix negler. Den andre og etterfølgende sjikt av de varme områdene på 20-30 cm, er påført, bue form, holder avkjøles, heis, smurte PVA venter innstilling, varme og formes videre.

  Siden dannelse av etterfølgende lag inntil ønsket tykkelse; minimum - 6 lag og 12 mm. Fikse pigger i hvert lag trenger ikke å huske å fjerne før du installerer den neste. Til slutt, det ferdige bord forsiktig trukket av fra mine (dyrt PTFE vil kaste), impregnert med opptil 2-3 ganger strømmen gjennom vandige polymer-emulsjon, tørkes og dekorere produsere en hvilken som helst av fremgangsmåtene beskrevet ovenfor. Selvfølgelig, å holde stilen.

  Internett er en ganske lang tur fra stuebordet vin bokser, se. Fig. Byggingen av en elementær enkel og svært funksjonell. Umiddelbart klart at hvis innholdet i beholderen og forfatterne bruker, i moderat mengde og kvalitet.

  Salongbord vin bokser

  Av estetiske her kan bare anbefale å drive spiker dobojnika dypere brønner og kitt samme Sagmugg implisert flytende negler som beskrevet ovenfor. Dette vil ikke bare skjule festene. Nå kan du lukke den sentrale depresjon i noen lag med laken. I tillegg til å faktisk fullføre en planke, vil det gi en utrolig tilpasningsevne til stilen på bordet:

  1. Glass - enhver moderne stil.
  2. Wood - country.
  3. Børstet metall - Deco og hi-tech.
  4. Hvit, svart eller farget plast - moderne minimalisme.

  Understreke tilknytning til den ene eller annen retning kan, etter å ha satt opp på midten av den respektive type lyskilde.

  En enkel salongbord

  En veldig enkel og billig salongbord med en avdeling for bøker kan være laget av laminert sponplater, se. Fig. Uten formede metallstendere kan gjøre, og erstatte dem med lengder av tømmer, som vist i røde stiplede linjer. På en eller to på en nisje i sentrum eller på kantene - avhengig av forventet belastning og design. Men i stuen en tabell egnet egentlig ikke; et soverom eller barnehage.

  Når du sager styrene ville være billigere å bestille møbler selskap der og zakromkuyut. Samle ikke nødvendigvis eksentriske kontakter, er det mulig å shkantah eller skruer gjennom. I sistnevnte tilfelle - gips hull og tettsluttende selvklebende under treet. Etter lakkering skille fra ekte tre kan bare riper.

  Video: En enkel tabell med originale funksjoner

  Er det mulig å foreta en full glass salongbord? Det er det samme som på bildet? Eller enklere, men helt ut av glass?

  Glass salongbord

  Ja, du kan, bare koster det dyrt: glasset må speile tykkelse 12-14 mm. Cutting må bestilles på industrimaskiner med polering kantene; Hjem steklorezom nøyaktig størrelsen på vinkelrette kanter ikke vyrezhesh. Mestre den enkelte i skjulet, også, ikke skjære, og glass fast på dette nivået er ikke tilgjengelig i alle større byer.

  Liming er en vanskelighet er ikke: akvarium silikon, og det er det. Den defekte ledd kan skille sikkerhetsbarberbladet; flekker med en gang, før tørkingen, fjernes med en klut fuktet med eddik. Metall tilbehør (hjul, for eksempel) til glasset akvariet silikon fester seg også tett.

  Bindeflatene skal være grundig avfettet med isopropylalkohol (damp er giftig!), Eller et preparat for rensing fotooptiki, og tørk deretter den skinnende mikrofiberklut for rengjøring av glass. Så se til lyset nesten på en glidende hvis flekker, tørke zazhirilas, må endre en ny. Vasking er ikke gjenstand.

  Video: Mobile bord av glass og kryssfiner

  Veldig original og populært møbel - en tabell over tettbygd stubbe, se fig .. Men obpilit pnische en slags flat i begge ender? Det er der det er på tide å snakke om pseudo-planer. Egentlig strekmål - et spesielt verktøy for å markere det du ønsker koryavin; Den er mye brukt med liten hjemmelaget skipsbygging og modellering. Men vi vil gjøre enklere.

  Vi trenger to stoler; lavere, fortrinnsvis ved ikke løsner av hjulene. Fortsatt trenger en flat glatt gulv. Hvis alt dette er tilgjengelig - en andre krakk satt opp på de første ben. Sammen blir de holdt sammen av klemmer. Om fremtiden, har du kanskje allerede har gjettet det: et stykke jernbane eller tube, blyant, penn eller markør tape.

  Innlegg med "risovalom" primatyvaem nedover beina til toppen av avføring, og flytte enheten markere plan. For stump - først på baken; ikke glem å hamstre på beskjæring røtter!. Før merking under røttene, pre-cut utkast, setter en kile til baken ikke oppstår, som det skal (i øye på estetikk, ikke plombert).

  Da så av fra baken av markup (bedre - motor-sag), og snu for å markere opp ryggen planet. Hvis mønet er på gulvet, i midten av røttene fjerne hakket dreies, slik at tabellen er stabil. Det gjenstår å lage en benkeplate, legge det - og helt unik eksklusive klar!

  Alternativ: salongbord kuttet fra et tre

  Denne artikkelen om kaffe tabeller bare fortelle en liten del av det de fortjener. Og derfor - tanker, ideer, oppfinnelser, suksess!

  Video: hjemmelaget salongbord i "murskje" program

  Hvor mange bord jeg er gjenskapt for ditt liv ... som bare visste ...! Først ble det gjort på grunn av mangel på nødvendige møbler i butikken, og deretter på grunn av kunst, og nylig ble en "bringer tankene" bord fra IKEA - swipe eller decoupage kort, lim, akrylmaling og et mesterverk viser seg at allerede nøyaktig den andre finnes ikke! Nå tabellene gjøre sine venner, de likte ideen min!

  Så mange alternativer =)) Men, etter min mening, ville en tabell fra resirkulert papir være bra, bortsett fra at i landet, samt fra loggene. Et glassbord ser bra ut, men svært upraktisk. Svigersønn av mine barn har klart å bryte den opp, vel, som ikke skader noen. Og flekker på overflaten av de faste, alle utskrifter for hånd, og støv umiddelbart merkbar. Vi må alltid gni (((

  1
 • Leave a Reply

  33 − = 32