Lifecycle Lycopsida

Avdeling lycopsids. Syklusen av utviklingen for eksempel myk kråkefot

På eksempel myk kråkefot - myk kråkefot ser vi på morfologi og livssyklus mose.

ytre struktur sporofyttskuddet Lycopodium. Flerårig urt med krypende stengler, dichotomous forgrening i den apikale del. Fra krypende skudd løftet grønn assimilering, hvorav noen er i midten av sommeren skaper frukt spikelets. Spiralformet anordnet på stammen små syl-formede blader. Fra kryp stammen vike tynne tallmessig små tilfeldige røtter.

Anatomisk stammen anordnet meget primitive: en enkeltlags utenfor epidermis, da den primære cortex med endoderm, da - pericycle og i sentrum av den konsentriske vaskulære bunten, hvor det båndlignende partier beliggende Margen, barken og dens omgivelser. Kambiumet i bjelken ikke er til stede, hvoretter stammen er ute av stand til sekundær vekst. Har en lignende struktur og adventivskudd røtter Lycopodium.

Sporiferous spikelet er en modifisert fly, utføre en funksjon av sporuleringen. Bladene hadde mistet funksjonen av fotosyntesen og er bare ansvarlig for dannelsen av sporer, derfor de kalles sporophylls (sporolistiki). Sporophylls Lycopodium omfatter på oversiden i den nedre del av en nyreformet sporehus. Sporehus er dannet fra ett eller flere i stand til deling av epidermale celler. Etter delingen av celler (mitose) vises oval klump (tuberkel bule) bestående av pedagogiske vevceller. Etter en viss tid, differensieringen av celler: perifere - spesialister i flercellede fremtidig sporehus vegg, og innvendig - blir til sporogene vev. Cellene i vevet er større i størrelse, med en tykk og store kjerneinnhold. I fremtiden, deles de av meiose og haploide sporer dannet - cellene i aseksuell reproduksjon. Som sporer modne sporangia vegg avslørte en tverrgående sprekk, og sporer helles på bakken. Strømmer av vann konflikter føres inn i sprekker eller fordypninger i jorda og spire der.

Etter spiring shell sporer - exine knust, og innholdet av sporer mitose oppdelt flere ganger, og resultatet er en gruppe av parenchymale vev celler - dette er det første trinnet å danne en gametofytt (prothallia). Dannet snart han rhizoids, gjennom hvilke trenger inn i cellene i jord sopp hyfer. Dannelse av gametofytt er svært treg, og bare for 12-15 års levetid vises kjønnsorganer, og han lever opp til 20 år. Gjæret gametofytt (zarostok) små størrelser (2-5 mm i diameter), napiform danner fargeløse vegetative organer ikke og kan ikke spise på egen hånd. Utenfor zarostok kledd epidermis, etterfulgt av 3 - 5 lag av celler inneholdende sopp hyfeskikt ytterligere vertikalt langstrakte celler, og, til slutt, parenchyma, hvorav en del inneholder stivelsesceller. Hvis cellene dannes prothallia savner sopp, til gametofytt dø i de tidlige stadier av utviklingen.

På den øvre flate gametofytt dannet antheridia og archegonia. Antheridia helt nedsenket i prothallia vev. De utvikler mange biflagellate sperm. Archegonium magen nedsenket i zarostok, men de stiger over halsen på overflaten. I magen archegonium utvikle egg. Moden archegonium åpnet på toppen og innsiden av sædcellene å trenge inn og hvorav den ene går over i egg. Denne fremgangsmåten er mulig, som i moser, bare hvis den drypp-vann i væskeform. Den resulterende zygote er delt av mitose i fremtiden, antallet cellene øker, kommer gradvis differensiering av de vegetative organer av den nye unge sporofyttskuddet. Det bør igjen bemerkes at fra spirende sporer sporofyttskuddet før barnet blir holdt 15 - 18 år. På grunn av den langsomme utviklingen av gametofytt som klubbens moser er veldig små, og fordi de er underlagt beskyttelse.

studopedia.org - Studopediya.Org - 2014-2018 år. (0,004 sek).

Kjennetegn på klubb moser

snill mose (Lycopodium) Den har ca 200 arter, fordelt på alle kontinenter, ca 10 hører hjemme i Russland. Den vanligste myk kråkefot, som vokser i barskog.

Lycopodium krypende skudd, dekket med spiral arrangert små blader som har en blodåre. Nedover fra stammen i jord adventitious røtter strekker seg oppover for - stigende grener (Figur 86.).

1

Intern (anatomisk) struktur

Den anatomiske strukturen av stammen Lycopodium mer primitive. Utenfor han bærer epidermis, å være kraftigere inne bark, som består av celler og primære mekaniske vev. Den sentrale delen av stammen tar en konsentrisk vaskulær bunt. Kambiumet i bjelken er ikke, slik at stammen er i stand til sekundær fortykning.

På sensommeren lateral skyter Lycopodium spore vanligvis dannet to spikelets. Hver pigg akse og består av små blader, kalt sporophylls. På oversiden av hvert utvikle sporophylls sporehus, karakterisert ved at de samme små sporer dannet etter meiose sporogene vev. Etter et utslett sporer spirer etter 3-8 år bifile prothallia - Gametofytt. Zarostok meget liten (2-3 cm i diameter), blottet for klorofyll og utvikles i jorden først etter inntreden i symbiose med en sopp. Gjennom 6-15 år dannet det antheridia og archegonium. Befruktning finner sted i nærvær av vann. Zygote uten hvileperiode er produsert og vokser fosteret utvikler seg til en voksen plante - sporofyttskuddet. Materiale fra Nettstedet http://doklad-referat.ru

Således, i den syklus av alternerende mose gametofytt og sporofyttskuddet fase. Det dominerer i levealder og kompleksiteten av sporofyttskuddet struktur.

Moss-sporer anvendt i den metallurgiske industri for støping av deler, samt deres anvendelse i medisin som babypudder.

Ett trinn

Vennligst fyll ut sikkerhetskontrollen for å få tilgang znanija.com

Hvorfor må jeg gjøre for å fullføre en CAPTCHA?

Fullfører CAPTCHA beviser at du er et menneske og gir deg midlertidig tilgang til nettområdet.

Hva kan jeg gjøre for å hindre dette i fremtiden?

Hvis du er på en personlig forbindelse, som hjemme, kan du kjøre en anti-virus scan på enheten din for å sørge for at det ikke er infisert med malware.

Hvis du er på et kontor eller delt nettverk, kan du be nettverksadministratoren om å kjøre en scan over nettverket på jakt etter feilkonfigurert eller infiserte enheter.

Cloudflare Ray ID: 3e0f6661449c64f3 • Din IP: 5.189.134.229 • Ytelse & sikkerhet ved Cloudflare

1

Leave a Reply

46 + = 51