Lifecycle Lycopodium

Ett trinn

Vennligst fyll ut sikkerhetskontrollen for å få tilgang znanija.com

Hvorfor må jeg gjøre for å fullføre en CAPTCHA?

Fullfører CAPTCHA beviser at du er et menneske og gir deg midlertidig tilgang til nettområdet.

Hva kan jeg gjøre for å hindre dette i fremtiden?

Hvis du er på en personlig forbindelse, som hjemme, kan du kjøre en anti-virus scan på enheten din for å sørge for at det ikke er infisert med malware.

Hvis du er på et kontor eller delt nettverk, kan du be nettverksadministratoren om å kjøre en scan over nettverket på jakt etter feilkonfigurert eller infiserte enheter.

Cloudflare Ray ID: 3e09e266b15396b2 • Din IP: 5.189.134.229 • Ytelse & sikkerhet ved Cloudflare

Avdeling lycopsids. Strukturen og livssyklusen til eksempel myk kråkefot

Blant de høyere sporeplanter - er den eldste gruppen. Moderne representanter -Deres ca 1000 arter av flerårige urteaktige planter, ofte eviggrønne. Skuddene er dekket med spiral arrangert blader liten - mikrofillami. Karakteristisk for Lycopsida også gaffelformet forgrening skudd. Jordiske deler av disse anleggene er vanligvis presenteres rhizome med adventitious røtter og modifiserte blader. I noen arter av underjordiske deler av skudd danner en slags enhet med skrueformet anordnede røtter og kalt Rhizophora (fra gresk rhiza -. Root og phoros - bærer) eller kornenostsem.

Sporebærende blader (sporophylls) Lycopsida i form, størrelse og farge kan være lik den vegetative blader (trofofilly) eller til en viss grad forskjellig fra dem. Alternerende med sterile blader sporophylls form over stammen frukt sone eller samles ved endene av grenene kompakt formasjon - strobila. Noen fossiler Lycopsida sporophylls sitter på en stilk blandet med vegetative bladene danner ikke noen sporedannende soner eller strobili.

Lycopsids kan være likevekt og heterosporous. Sporer utvikle seg til sporangia samlet spikelets. Sporene etter modning faller til bakken og spirer i gametofytt (zarostok).

Moss gametofytt - en flerårig plante i form av ikke-klorofyll nodul med rhizoids. Zarostok biseksuell, dypt i sin klut og dannet archegonium antheridia. Befruktning finner sted i nærvær av vann. Etter befruktning av ovule utvikling av embryo vokser inn i en flerårig eviggrønn - sporofyttskuddet således de utvikler i underjordiske eller semi-jordiske betingelser og mate hovedsakelig eller utelukkende ved dannelse av forening med jordsopper. Prothallia heterosporous Lycopsida (dette inkluderer alle medlemmer av klassen polushnikovyh) utvikler seg vanligvis i løpet av få uker. De har som regel ingen klorofyll og leve av de næringsstoffene som finnes i tvisten. De er derfor meget liten, selv i den modne formen bare litt stikke ut skall konflikter.

Utviklingen syklus domineres av mose sporofyttskuddet. Meiose forekommer i sporangia i dannelsen av sporer. Det befruktede egg fra Lycopsida straks, uten å falle inn i en hviletilstand, å utvikle seg til en ny generasjon av aseksuelle plant - sporofyttskuddet

I vårt land, vokser 14 arter av mose. Den mest utbredte typen av myk kråkefot er en eviggrønn flerårig urt med krypende stengler. Den vokser i tørre, lyse områder av gran og furuskog.

1

På en stilk dannet mange stigende grener opp til 20 cm. Shoots tett dekket subulate blader. Strobila med sporangia sitte på den grønne stilken blant 1-3. Nyreformede sporangia inneholde et stort antall små sporer gule.

Distribuert myk kråkefot i barskog på dårlig jord.

generasjonsskifte i livssyklusen til Lycopodium. 1 - voksen plante med sporebærende spikelets; 2 - sporophylls; 3 - sporehus; 4 - konflikter; 5 - gametofytt; 6 - antheridium; 7 - sæd; 8 - archegonium; 9 - egg; 10 - zygoten; 11 - embryo.

Det er kjent at noen arter av Lycopodium inneholde en sterk lammende gift, men disse plantene brukt i folkemedisinen, veterinærmedisin, samt en kilde til grønne, blå og gule farger. Deres bruk i behandling tabagism, alkoholisme, øyesykdommer. Det er bare nødvendig å huske at uforsiktig bruk av disse plantene i henhold til selvmedisinering kan også føre til døden utfallet for personen. Det spores av noen arter av mose er rike på fete oljer, og som tidligere ble brukt i pyroteknikk (fremstilling av sprengstoffer og for lyseffekter). Nå anvendes i det formede støpe (i kontakt med det flytende metall som dekker sporene formflaten, og fakkelgassen som dannes bidrar til å skaffe en glatt overflate av komponenten). Sporer og anvendes i medisinen som et pulver (Lycopodium) for støvtørking.

Tiden på planeten vår er det representanter for de to klasser av avdelingen Lycopsida - kråkefotfamilien og polushnikovyh eller Shilnikova.

Alle typer mose er beskyttet som en gammel, truede planter.

Syklusen av utvikling av planter Lycopsida eksempel myk kråkefot;

sporofyttskuddet Myk kråkefot - en flerårig eviggrønn plante som råder i utviklingen syklus. I komposisjonen har kryp dichotomously forgrenet stilk, dekket med spiralformet anordnet med små blader er lanse-lineære (mikrofillami) Og fiksert i jorden forgrenede dichotomous røtter. Stem skyter forenden nyrer eller Sporiferous spikelets (strobila). Sporiferous spikelets på lange ben består av aksen, som spiralformig anordnede fruktbare blader (sporophylls) Ved et sporangia med den øvre (dorsal) side. Etter at reduksjons (meiotisk) som deler diploide maternelle haploide celler dannet tvister. Sporene er dekket med dobbeltkledd (endo- og exospores) og inneholder opp til 50% olje. Etter modning og spre sporer spirer under gunstige forhold. Gametofytt utvikling (prothallia) Fra sporer skjer langsomt over 12-20 år. den danner rhizoids, som er festet i jorden og absorberer vann, og også inngår symbiose med sopp mycelium, som kua ligger i dens deler. Zarostok vokser i jord uten tilgang på lys, så det gjør ikke kloroplaster, men hvis det kommer til overflaten, de er dannet. gametofytt biseksuell og ligner en løk, senere vokser opp til 2-3 cm i diameter, og har en skål form. antheridia og archegonium plassert side ved side på den øvre side og neddykket i parenchymalvevet. Antheridia oval archegonium - kolboobraznye. Den ventrale del inneholder archegonia egg og mage rørformede celler i livmorhalsen - cervikale rørformede celler. å flytte sperm med antheridium archegonia til eggene trenger vann. Archegonium varmer halsen, bevegelige sædceller i bukhulen archegonium hvor smeltet sammen med ovum å danne zygote - den første diploid celle sporofyttskuddet. embryo - ung sporofyttskuddet utvikler gametofytt sakte i prosessen og få de nødvendige næringsstoffene. Når fosteret røttene vokser i jord det løsner fra gametofytt og vokser til en voksen plante. Med den gradvise modning archegonia på gametofytt i dem kan danne og utvikle flere ulike alders Sporofytt samtidig.

Fig. Skjema 36. Lycopodium livssyklus clavate

Fig. 37. Lifecycle myk kråkefot

bregner - Institutt for høyere spore planter, som forener ca 11 000 arter. Ferns planter er kjennetegnet ved strukturen av kroppen kornepobegovym Sporofytt og Gametofytt thalloid strukturen av kroppen. Reprodusere aseksuelt - sporer og vegetativt - stammer (jordstengler).

1

Leave a Reply

15 − 13 =