Fluid varmesystemer nonfreezing

"Nezamerzayku" for varme: anmeldelser, pris. "Nezamerzayku" for varmesystemer

Det hender at bruk av vann som kjølevæske er ikke mulig. I slike situasjoner til unnsetning kommer "nezamerzayku" til oppvarming. Denne væsken har noen krav til driftsbetingelsene. Den har gode egenskaper med vann, som også må tas i betraktning ved konstruksjon av varmesystemet.

Ikke en hemmelighet at en av de viktigste komponentene i et privat hjem er et varmesystem. Det er kun ved hjelp av det du kan overføre sterke frost, som i vårt land er ikke perfekt, og faktisk, om vinteren er det ikke sjelden. Men til tross for vilje til forbrukere for frost, må du gi noen overraskelser på forhånd. Og kanskje den farligste av dem kan fryses varmesystem - ikke for ingenting at denne tilstanden er ansett som en nødsituasjon.

For varmesystemet nødssituasjon lover ikke godt. Det er viktig å merke seg at dette kan skje ikke bare i den sentrale fyrhuset, men også i den enkelte kjele. Av denne grunn, når du designer et system, er det nødvendig å vurdere vilkårene for ekstra sikkerhet.

Ifølge eksperter, det vanligste problemet i et privat hjem er en svikt i kjelen, og som regel, det skjer alltid uventet. For å hindre slike overraskelser, samt for å eliminere feil i oppvarmingssystemet og dets etterfølgende avkjøling, eksperter anbefaler å bruke kjølevæske.

"Nezamerzayku" til oppvarming - den samme frostvæske eller frostvæske. Den viktigste egenskapen til det varmebæreren - ikke slå temperaturen senkes ned i isen. Det er således en fortykning av den avkjølte blandingen. Enhver frostvæske for otoplnyh systemer produsert på samme prinsipp. I sin struktur inneholder følgende:

 • stoffer (additiver), som er ansvarlige for egenskapene til sammensetningen;
 • stoffer (inhibitorer) for å hindre korrosjon;
 • den viktigste aktive bestanddel;
 • alkohol (glykol) basis.

Dermed "nezamerzayku" for varme og alkoholen er en substans. Av seg selv, er det glykol ikke skadelig, men noen tilsetningsstoffer kan skade helsen. Som det kan virke som en aktiv komponent i frostvæske:

 • Glyserin.
 • Propylenglykol.
 • Etylenglykol.

Varmeoverføringsvæske basert på glykol er strengt forbudt å bruke i hjemmene til folk med varig opphold. Begrensninger på grunn av det faktum at denne "nezamerzayku" meget giftig for oppvarming og kontakt med huden kan forårsake brannskader. En gass eller væske fra å komme inn i kroppen kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert død.

Alle kjente lav grad av frostvæske - frostvæske maskin, som noen ganger også helles inn i varmesystemet - produsert etylenbasert. Men hvis det er den minste mulighet for menneskelig kontakt med etylenglykol, er fra bruken bør unngås av flere grunner:

1
 1. De kombikjeler forekommer i blanding med varmtvannstilførselskrets.
 2. Kan lekke.
 3. Kanskje fordampning av ekspansjonstanken åpen.

Ikke bruk etylenglykolantifrost-fluider for systemer hvor varmeapparatet er brukt som en dobbel-kjele.

Varmeoverføringsfluid basert på propylenglykol, fullstendig ikke-toksisk. Selvfølgelig betyr ikke dette at det kan drikkes, men hvis du tilfeldigvis treffer i minimale doser på huden, eller inne i, vil ikke ha helseproblemer.

Glycerin "nezamerzayku" for oppvarming (lavere pris) strømmet fra midten av det tjuende århundre og har blitt brukt med hell hittil. Glycerin - et universelt botemiddel, og i motsetning til de to foregående, det gjør ikke tørre dekk, men heller gjenoppretter den. Med andre ord, de glyseriske fluid virker på gummien som en gjenopprettende smøremiddel, noe som resulterer ikke å bekymre seg om tilstanden til tette gummier.

Blant russiske forbrukere, de mest populære "nezamerzayku" for å varme opp huset merkevarer som for eksempel:

 • "Hot-65Eko Blood".
 • "Stugna-N9raquo;
 • "Varm House".

Ved valg av frostvæske viktig å huske på at dens innhold av propylenglykol indikerer at den flytende krystalliseringen foregår ved en temperatur på -60 ° C.

Nezamerzayku for oppvarming: pris og tekniske indikatorer

Selvfølgelig kan den flytende - "nezamerzayku" for varme har forskjellige egenskaper, egenskaper og karakterer på anvendelse, er imidlertid den viktigste betingelse mangel på tilbøyelighet til frysing. Antifrysesammensetning som definert temperaturforhold ved hvilke krystallisering forekommer. Selvfølgelig bør velge en lavere temperatur, noe som er typisk for din klimasone.

varmesystem Typen bestemmer hvor "nezamerzayku" ville være det mest hensiktsmessige i hjemmet varmesystemet. Som nevnt ovenfor, er alle antifreezes opprettet ved hjelp av ulike stoffer. Preparatet kan inneholde etylenglykol er en giftig substans, slik at den kan bare benyttes i oppvarmingssystemer av lukket type. Frostvæske basert på propylenglykol, ifølge eksperter, er det mindre giftig.

Frostvæske hjelp forlenge levetiden av hele varmeanlegget, inkludert radiatorer. Og viktigst av alt, at en slik kjøle hindrer gassdannelse.

Frostvæske - en blanding av propylenglykol med tilsetning av forskjellige hemmende bestanddeler. Gjennomsnittlig tjenestetid frostvæske er 4-5 år.

Kvalitet "nezamerzayku" for varmesystemer bør gi jevn drift av systemet, selv i krisesituasjoner. Derfor, for å spare på kjøp av frostvæske helt upassende. Du kan spare kanskje at på fortynning med destillert vann, men bare i så fall, hvis du ikke paniruete å drive varmesystemet under ekstreme forhold, for eksempel i de nordlige delene av landet.

Frostvæske for varmesystemer - gjøre det riktige valget

Vann eller frostvæske - hva du skal velge

Felles oppvarming strømnettet vanligvis kjølevann er vanlig vann, og at det er oftest brukt for organisering av grunneiere av bolig romoppvarming. Men de siste årene, mange forbrukere bytte til alternative bærere av termisk energi, til tross for høye priser. Det antas at frostvæske for varmesystemer er svært kostbart. For å finne ut det var sant eller ikke, må du vurdere fordeler og ulemper ved å bruke vann som kjølemiddel og en spesiell væske (les også: "Velg væsken for varmesystemer hjemme").

Fordeler og ulemper med vann som kjølevæske

Som for de positive sidene, vann, først av alt, det er den billigste og mest rimelig form for varmebærere. De fleste varmeenheter, så vel som elementene og beslag er beregnet på sirkulasjon av kjølemidlet.

I tilfelle av en lekkasje i varme sundet strukturen vann vil ikke skade folks helse, fordi det er miljøvennlig til miljøet.

 • ved opptreden av plutselige frost, når oppvarmingssystemet ikke allerede er i gang, er sannsynligheten for brudd av rør og radiatorer, og av og til oppvarmingsenheten. Fjerningen av en slik ulykke vil koste en betydelig sum;
 • vannforbruket over tid fører til dannelsen av belegg på den indre overflate av rørledningen, og dette uten unntak fører til termisk energi kjørt på ca. 25-30% og øke økonomiske kostnader for oppvarming av boliger, ettersom en hvilken som helst drivstoff koster mye;
 • hvis metallrøret, før eller senere, vil kjølevannet føre til korrosjonsprosesser.

Fordeler og ulemper med frostvæske for oppvarming

Frostvæske for oppvarming av huset, som er produsert ved hjelp av forskjellige selskaper kan omfatte forskjellige komponenter. I kommersielt tilgjengelige varmeoverføringsvæsker med hensyn til driften av oppvarmingssystemer basert på propylenglykol, glyserin, en saltlake Bishofit og saltvann.

Fordeler frysende væsker:

 • Frostvæske bør ikke tappes etter fyringssesongen fra varmetilførselen strukturen - funksjonaliteten til utstyr, rør og radiatorer vil forbli full selv med en betydelig reduksjon i lufttemperaturen i gaten;
 • i "nezamerzaek" alltid byr på spesielle tilsetningsstoffer, gjennom hvilken fluidet ikke skum, ikke danner målestokk og korrosjon på den indre overflate av elementene, vil det ikke føre til svelling eller oppløsning av de materialer fra hvilke tetninger er produsert.

Ulemper frysende væsker

frysevæske for oppvarmingssystemer basert på propylen:

 • i tilfelle av en lekkasje avgir skadelige for helse fordampning;
 • Den har en høy aggressivitet til rørledninger, ventiler, fittings og andre deler av varme struktur;
 • Den har en stor grad av viskositet enn vann ved ca. 20%. Som et resultat, ved pumpene er øket hydraulisk belastning. Basert på ovenstående, kjøp av sirkulasjonspumpen for å være foretrukket mer kraftige virkemidler.

For å redusere belastningen og derved øke varmen frostvæske, ble vann tilsatt dertil, men bare destillert. Det faktum at i vanlig vann fra springen har en høy prosentandel av kalsiumsalter provoserer utseendet av avsetninger på de indre vegger av varmeelementkonstruksjon.

Valget av frostvæske for varmesystemer

I det hjemlige marked frysevæske til varmesystemet er representert i et bredt og variert område. Men det finnes innenlandske produkter som er i høy etterspørsel, for eksempel "Varm House".

Frostvæske fra russiske produsenter i over fem år, er i stand til å unngå å miste sin ytelse, så det er ikke nødvendig å kjøpe dyrere importerte analoger. På grunn av økt etterspørsel etter oppvarming frostvæske innenlandske selskaper fra ett år å utvide utvalget av ikke-frysende væsker, basert på produksjon som er miljøvennlige råvarer - mat propylenglykol. Hva er den pakken av frostvæske til varmesystemet, sett i bildet.

Når du ikke kan bruke frostvæske

Informasjon om hvilke egenskaper har frostvæske for varmesystemer kan finnes på produsentens.

 • kan ikke bli anvendt som et antifrysemiddel kjølemiddel i varmeaggregater av to kretser, siden det er mulig at når væsken i oppvarmingskretsen faller i varmtvannsforsyningskretsen. Som tidligere nevnt, "nezamerzayki" fysisk-kjemiske parametre er giftige forbindelser;
 • Bruk aldri frostvæske og i åpne systemer som kjølefordamper, som har en negativ innvirkning på familie og helse (les: "Hvordan velge varmemediet for varmesystemet av et landsted - beskrive frostvæske");
 • Det er uakseptabelt å bruke frostvæske i varme når rørledningen design er laget med galvanisert - frostvæske mister sin opprinnelige kvalitet, fordi endringen av dens kjemiske sammensetning;
 • frostvæske for oppvarming av huset har en lavere varmekapasitet enn en okse, og derfor krever mer kraft radiatorer, som de er kjent, er dyrere;
 • Fordi viskositeten av frostvæske ovenfor nødvendige sirkulasjonspumper, og kraftig.

Utskifting av frostvæske produserer omtrent en gang hvert 5-6 år. Den helles i en spesialbeholder og returneres til returselskapene.

Kan jeg lage en ikke-frysing væske for oppvarming egne hender: en oversikt over typer frostvæske, deres sammensetning og funksjonene i programmet

Under drift av oppvarmingssystemet kan fryse kjølevæske. Dette fører til etableringen av krisesituasjoner. De kan bare unngås ved å erstatte vannet i ledningene til den spesielle sammensetning, er frysepunkt som vesentlig under 0 ° C. Er det mulig å lage en lignende frostvæske væske for å varme opp huset med sine egne hender?

Vi gjør deg selv frostvæske

Det bør bemerkes umiddelbart at rent vann er den beste typen kjølevæske. Den har tilstrekkelig varmekapasitet, den har en optimal tetthet verdi tilgjengelig. Derfor, dersom sannsynligheten for eksponering til temperaturer under frysepunktet for oppvarming er minimal - er det best å bruke destillert vann.

Men hvis du ikke kan overholde denne tilstanden krever spesiell frostvæske for fyrkjeler. Det er en løsning i vann som opptar 70% av totalen. Resten er tilsetninger som senker terskelen krystallisering til -60 ° C. De inneholder:

 • Hovedkomponenten - etylenglykol, propylenglykol eller glycerol. Dette frysevæske for varmesystemet av huset har en høy viskositetsindeks, noe som fører til den ønskede effekten;
 • tilsetningsstoffer. På grunn av de frostvæske for oppvarming av vann ikke skum, og temperaturen økes ikke danner et krystallinsk bunnfall.

Problemet med selv fremstilling av denne blanding er i riktig valg av den siste komponenten. Alle produsenter ikke avsløre den fullstendige listen over komponenter. Men selv å vite hvordan du gjør den høyre delen, hjemme det kan gjøres - dette ville kreve spesialutstyr og overholdelse av produksjonsteknologi.

Hvordan lage frostvæske væske for oppvarming, og hva konsekvensene kan føre sin søknad?

 • Økt skumnivåer under oppvarming av kjølevæsken vil føre til rask dannelse av en utfelling på veggene i rørene og radiatorer;
 • Reduser varmen hjemmelaget frostvæske. Dette vil føre til en betydelig reduksjon i varmeeffektiviteten;
 • Laget frostvæske for å varme hendene kan negativt påvirke stålelementer i systemet på grunn av høyt innhold av oksygen. Akselerere prosessen for korrosjon.

Enhver frysevæske for ovnen oppvarming eller vedfyrt kjele må ikke føre til forekomsten av disse uønskede bivirkninger. Det anbefales derfor å anvende bare høy kvalitet frostvæske væske for oppvarming av vann fra en pålitelig produsent for å holde systemet sikkert.

bør se ikke bare til sin sammensetning og om anvendelsen av anbefalingene, men også nøye lese instruksjonene før du bruker kjelen frostvæske. Det må presiseres typer av kjølevæske, som kan helles.

Former for oppvarming frostvæske

Bestemme at frysetemperaturen til varmesystemet skal bare være fabrikk kvalitet - kan du gå videre til valg av en bestemt sammensetning. Det må være tilpasset den spesifikke fjernvarme ordningen, og ytelsen kan ikke degradere systemparametrene.

Før du fyller på frostvæsken varmesystemet trenger å lære - ikke om det vil ha en negativ innvirkning på oppvarming komponenter. For å gjøre dette, kan du lese instruksjonene for bruk, som må festes. Det er også viktig å ta hensyn til hovedvæskekomponent av frostvæske for fyrkjeler. Det påvirker ikke bare staten oppvarming komponenter, men også driftsforholdene:

 • etylenglykol. Den kjennetegnes ved en høy toksisitet. Derfor kan det bare brukes i lukkete sløyfer. Vanskelighet kan oppstå ved fylling av oppvarmingssystem av denne type væsken fryser. I damptilstand er farlig for menneskers helse;
 • propylenglykol. Egentlig er et kosttilskudd, så kan benyttes både i åpne og lukkede varmesystemer. I motsetning til krystallisasjonstemperaturen for etylen ved + 80 ° C, noe som gjør det mulig å bruke den for faste høytkokere. Den eneste ulempen - de høye kostnadene;
 • glyserol. Den mest populære typen frostvæske for oppvarming ovn. Ytelsen er litt lavere enn den for propylenglykol. Men sammen med kostnaden av glyserol frostvæske størrelsesorden mindre. Ulempene er høy omsetning. Dette kan påvirke integriteten av rørledninger. Exit - Utskifting av gummipakninger på paronitovye.

For tiden er anvendelse av ikke-fryse fluid for oppvarming av boliger på grunnlag av glyserol er det optimale.

Produsenter har 2 typer av ikke-frysing varmeoverføring til det varmesystem - i den tilstand klar for bruk, og konsentrer. For store varmekretser er det fordelaktig å skaffe konsentrat. Imidlertid kompliserer denne prosessen med fylling.

Ved kjøp av en bruksferdig væske trenger å ta hensyn til den lavere kritiske nivå for frysing. Det kan være fra -25 ° C til -65 ° C.

Egenskaper strømme frostvæske inn i varmesystemet

For ikke å gjøre seg frostvæske væske til oppvarming og dermed risikere hele systemet - du trenger å kjøpe en ferdig struktur. Imidlertid bør utover det være kjent med støpeteknologi.

Hvis systemet har den gamle kjølevæske - det bør tømmes. Det anbefales å sjekke status. Forurensningsgrad indikerer relevansen av en omfattende rengjøring. Det er utført før helle frostvæske i varmesystemet. Påfølgende stadier av arbeidet består i å utføre disse punktene:

 • Hvis du tidligere har brukt frostvæske - Sørg for å utføre en full vaskesystem. Ellers, blanding av to forskjellige fryse- væsker for oppvarming av ovnen, kan føre til uønskede kjemiske reaksjoner;
 • lukket system. Det fyller punktet må være under alle andre varmeapparater. Med hjelp av pumping utstyr er utført fylles med frostvæske privat hjem varmesystem. Det er viktig at trykket i rørene ikke overstige en verdi på 3 atm;
 • åpent system. For bruken er ikke anbefalt frostvæske for oppvarming av vann. Konstant kontakt med luft kan føre til en betydelig økning i skumdannelsen. Fylling utføres gjennom den øvre ekspansjonstanken;
 • testing varme. Temperaturen i systemet øker gradvis. Samtidig alle noder sjekkes for lekkasjer eller fravær av uvedkommende støy i kjølemiddelsirkulasjonen.

Under drift, behovet for å fylle opp frostvæske for oppvarming av væske alene. Derfor anbefales det å kjøpe det med en margin - 15-20% mer enn det beregnede volumet av systemet.

Det er umulig å gjøre frostvæske væske for oppvarming. Heller ikke anbefalt å bruke automotive frostvæske, som de er i de fleste tilfeller gjort på grunnlag av propylenglykol usikre.

Begrensninger i bruk av frostvæske i varmetilførselen

Til tross for alle sine fordeler, ikke hver frostvæske egnet for fyrkjeler. Misbruk kan føre til gradvis ødeleggelse av varmeveksleren og rask svikt i dyrt utstyr.

I tillegg finnes det en rekke andre begrensninger som må tas i betraktning ved bruk av ikke-frysekjølevæske varmesystemer:

 • Mange modeller av kombikjeler er ikke designet for frostvæske. Han kan komme inn i varmtvannssystemet, som er uønsket;
 • Frostvæske negativ innvirkning på galvaniserte overflater. Det er en hurtig ødeleggelse av det beskyttende lag, og følgelig - utgangen fra varmeelementet svikt;
 • Siden viskositet i frostvæske er mye høyere enn for vann - du trenger å bemanne opp kraftige varmesirkulasjonspumper. Jo lavere den kritiske nivået for frysepunkt - jo større produktivitet skal være i pumpene;
 • Utskifting av frostvæske bør gjøres klart anbefalt av produsenten. over tid og mister sine egenskaper, som direkte påvirker den drift av oppvarmingssystemet.

Frostvæske Konsentratet fortynnes med destillert vann. Ordinære strømning uegnet for dette - et stort antall eksterne deler som kan forårsake uønskede kjemiske reaksjoner.

Videoen detaljer de frostvæske utvalgsparametere for varmesystemer:

 • Oppvarmet hytte med sine egne hender: vann og elektrisk oppvarming, peiser, ovner
 • Alternative kilder til oppvarming og hjem oppvarming
 • Jordvarme egne hender: anmeldelser, utstyr koster, drifts-prinsippet

være oppmerksom på at helle (noen nezomerzayku) inn i røret i garasjen? Lengde-36m system.

1

Leave a Reply

10 + = 16