Væske for varmesystem

Valg av ikke-frysende varmevæske: typer og pris

Moderne teknologier og materialer gjør det mulig å forbedre de grunnleggende elementene som gir komfort i et hjem, spesielt et varmesystem. For øyeblikket er det ganske mulig å forbedre funksjonaliteten og påliteligheten. Det skal bemerkes at noen av innovasjonene som blir introdusert for å forbedre den, er ganske risikable. Enkle ting kan være en trussel mot det vanlige systemet. For eksempel vann i varmesystemet. Noen eiere av private husholdninger nekter å bruke den og velger andre væsker.

De fleste av varmesystemene sirkulerer vann. Imidlertid nekter mange mennesker denne typen kjølevæske og bruker noe annet til å varme opp sine hjem. Selv om det generelt antas at deres bruk vil føre til store utgifter til eieren av huset. mange Ikke bruk frostvæske for varmeanlegg, fordi de tror at en anti-frysevæske for varmesystemer er ganske dyr. Men er dette utsagnet sant? For å svare på dette spørsmålet, er det nødvendig å gjøre seg kjent med fordelene og ulemperne ved å bruke dette alternative kjølevæsken i varmesystemer og sammenligne det med tradisjonelt vann.

Det er nødvendig å vite at ikke-frysevæsken som brukes til varmesystemet, er forskjellig i sammensetning fra forskjellige produsenter. I øyeblikket kan væske finnes på markedet basert på følgende stoffer:

Fordeler og ulemper med vann

Vann er det mest tilgjengelige kjølemiddelet. De fleste typer utstyr som utgjør moderne varmesystemer er bare designet for bruk. Hvis det er en lekkasje, så nei Skader på menneskers helse vil ikke være, fordi, som alle vet, er vann miljøsikret.

Ved plutselig frost, hvis varmesystemet ikke er slått på, kan dette føre til rørsprengning. Noen ganger slipper arbeidskapasiteten kjelen, noe som fører til store kostnader for restaureringen av systemet.

Hvis vannet i varmesystemet brukes i lang tid, så skum oppstår, og hvis den er tilgjengelig øker kostnaden for elektrisitet med 20%.

Hvis varmesystemet består av metallrør, vil permanent kontakt med vann føre til korrosjon.

Den største fordelen med frostvæskevæsken i varmesystemet er at det ikke er behov for å tømme det. Selv om på gata er det ekstremt lave temperaturer, dette påvirker ikke funksjonaliteten og ytelsen grunnleggende elementer og varmeenheter.

I sammensetningen av en slik væske inneholder spesielle tilsetningsstoffer. På grunn av dette, å være i systemet, fører det ikke til korrosjon. I tillegg er "frostfri" ikke skum. Prisen for denne væsken kan være annerledes. Produkter som tilbys til en høy pris, når de brukes som varmebærer, utelukker oppsvelling av tetningsmassen eller oppløsningen.

Ulemper med væsken mot frostvæske

Brukes som kjølevæske, kan ikke-frysevæsken, hvor prisen kan være forskjellig, ha visse ulemper. Dette må tas med i betraktning av alle som bestemte seg for å bruke det som kjølevæske i husets varmesystem:

1
 • Ikke-frysende væske, laget på basis av propylenglykol, inneholder i sin sammensetning skadelige stoffer. Derfor, i tilfelle en lekkasje, vil fordampning, som er skadelig for menneskers helse, slippes ut i luften;
 • bruk i varmesystemet som kjølemiddel for ikke-frysende væske fører til dens aggressive effekt på rør, beslag og kraner;
 • i sammenligning med vann er viskositeten til denne væsken høyere med 20%, hvilken fører til økning i hydrauliske belastninger på pumpeutstyret. Derfor, når eieren av en privat huseier er engasjert i å skape et autonomt oppvarmingssystem der kjølevæsken skal fungere som en væske for frostvæske, må han derfor velge for modeller med stor maktmengde når man velger pumpeutstyr.

La oss merke til et viktig punkt som det er nødvendig å vite til de som i husets varmesystem planlegger å bruke ikke-frysevæsken. For å øke varmetaben og redusere belastningen, er det mulig å fryse den ikke-frysende væsken, hvis pris kan bli funnet på Internett, fortynnet med destillert vann. Vanlig vann inneholder i sammensetningen et stort antall kalsiumsalter. De er er hovedårsaken til innskudd, som under driften av varmesystemet forekommer på de indre veggene til rør, varmevekslere og pumpeutstyr.

Hvilken frostvæske gir preferanse?

Hvis du bestemmer deg for å bruke en ikke-frysende væske i varmesystemet, bør du ikke bare bry deg om prisen, men også spørsmålet om hvordan du velger det riktig. Antifreeze for varmesystemer er et produkt som for tiden er på markedet i et bredt spekter. Blant det store antallet væsker fra ulike produsenter er det også deres ledere. Væsken til varmesystemer "Varmt hus", som den innenlandske produsenten tilbyr forbrukere, er etterspurt. Mange eiere er flom denne væsken er ikke det første året. Prisen for det er ganske rimelig.

Dens viktigste fordel er at den har høy ytelse egenskaper. Derfor, uten erstatning, er det mulig å bruke denne væsken i varmesystemet i 5-10 årstider. Det var denne anvendelsesperioden som produsenten angitt i anbefalingene for driften av ikke-frysevæsken. Dette er det beste bevis på høy kvalitet på dette produktet.

Prisene for ikke-frysende forbindelser er svært forskjellige, derfor kan hver eier av en privat husstand velge riktig produkt. Det bør bemerkes at Russiske produsenter av ikke-frysende væsker utvider hele tiden rekkevidden av, tilbyr nye produkter. Nye produkter er laget av høykvalitets råvarer. I tillegg er det trygt for menneskers helse. Ofte, som hovedkomponent, bruker produsentene matkvalitets propylenglykol.

Du bør vite at du ikke kan fylle opp oppvarmingssystemet bil frostvæske. I sammensetningen inneholder den tilsetningsstoffer, som ikke er akseptabelt for lokaler som brukes som bolig.

Når kan jeg bruke frostvæske?

Prisen på en ikke-frysende væske til et varmesystem er rimelig, så mange huseiere velger et valg for deres varmesystem i sin favør. Men man bør ikke bare vite om de positive aspektene ved bruk av frostvæske, men også om de uønskede konsekvensene som kan oppstå, ved å bruke denne sammensetningen som kjølevæske. Produsenter snakker ikke om det, men de trenger å vite dette.

 1. Hvis grunnlaget for oppvarming av et privat hus er en tokretskjele, bør bruken av frostvæske kasseres. Et kjølevæske kan komme inn i kretsen som brukes til å forsyne huset med vann. Og alle vet at den ikke-frysende væsken er en giftig substans.
 2. I åpne systemer er det også verdt å ikke bruke det. Ellers vil kjølevæsken fordampe, og du må ofte fylle opp det.
 3. Uakseptabelt er situasjoner der væskevæsken brukes i et system bestående av galvaniserte rør. Dette kan føre til endring i væskens kjemiske sammensetning og tapet av dets opprinnelige egenskaper.
 4. Den ikke-frysende væsken i forhold til vann har en lavere varmekapasitet. Derfor, hvis denne væsken skal brukes som kjølevæske, i dette tilfellet, når du bygger et varmesystem, bør større radiatorer brukes.
 5. Antifreeze har høy viskositet, derfor er det nødvendig å bruke sirkulerende pumpeutstyr med høy effekt.

Påvirkning av sammensetningen av væsker ved oppvarming

Ikke-frysende væsker for varmesystemer, som for øyeblikket tilbys på markedet, er laget på grunnlag av to stoffer.

Denne komponenten har følgende funksjoner:

 • Hvis varmesystemet bruker en slik "isfri", da ved starten av systemet, bør driften starte med en minimumseffekt. deretter Denne parameteren kan gradvis økes til de nødvendige verdiene, midlertidig overstiger nivået av nødvendig kapasitet;
 • frostvæske, hvis hovedkomponent er monoetylenglykol, er et relativt giftig produkt. Derfor bør den brukes i systemer med en krets.

Hvis vi sammenligner det med arbeidsflyten, så er det ingen forskjeller. Det er imidlertid ett positivt punkt. Det er sikkerheten til denne ikke-frysende væsken. Dens bruk i oppvarming av et privat hjem forårsaker ingen skade på menneskers helse.

Hva slags ikke-frysende væske å velge, bestemmer seg for seg selv. Det skal imidlertid bemerkes at det er umulig å svare utvetydig hvilken varmebærer er mest egnet for et privat hus system - vann eller frostvæske. Hvis prisen på en ikke-frysende væske er for høy for deg, så er vann i dette tilfellet det riktige valget. For ikke å forveksle med valg av kjølevæske, bør det tas hensyn til en rekke parametere. alt Det vil ikke være overflødig å konsultere en spesialist. Etter hans anbefalinger vil valget av kjølevæske du lager, lykkes.

"Varmt hus" - en væske til oppvarming

"Varmt Hus" er en væske som er en moderne ikke-frysende sammensetning laget av høy kvalitet etylenglykol. Denne blandingen er beregnet for bruk i forskjellige oppvarmings- eller kjølesystemer, samt for industriell klimaanlegg.

Bruk denne frostvæsken kan være i et temperaturområde på -65 til +122 ° C. Tilsetningsstoffet består av 10 stoffer som gir anti-skum, anti-korrosjon og stabiliserende egenskaper til varmebæreren i driftstemperaturområdet.

"Warm House" er en væske som er en konsentrert frostvæske produsert ved hjelp av en kombinasjon av anti-skala pakker, samt andre tilsetningsstoffer. Alle disse ingrediensene brukes til å produsere varmeoverføringsmedier som har lavere krystalliseringstemperatur, det vil si frysing.

Reduksjon av mengden etylenglykol gjør det mulig å øke termisk ledningsevne og varmekapasitet som reduserer frysepunktet. Viskositeten til løsningen er redusert, og dette gjorde det mulig å forbedre sirkulasjonen av kjølevæsken i systemet, og øke varmeoverføringen.

"Varm hus" - en væske som er best egnet for sine termiske egenskaper for klimasone av det sentrale Russland. De beste antifrysemidler er de som begynner å krystallisere ved -25 ° C. Hvis det kommer til den beskrevne løsning, fryser det ved lav temperatur.

Hvorfor velge frostvæske merkevare "Warm Hus"

oppvarming frostvæske "Varm hus" kan beskytte varmesystemet fra ødeleggelse som tilveiebringes av blandingen av de termiske egenskaper, selv om systemet står overfor problemet med en nødstopp. Rør ikke bli ødelagt, fordi blandingen ved lavere temperaturer går over i en geleaktig tilstand.

Dersom de termiske fluider, hvor et høyt innhold av etylen, kan det føre til at karbonavsetninger på overflaten av varmeelementet eller brenner region. Blant annet kan du møte problemet med dannelsen av tjære innskudd og overoppheting varmeovner.

For å oppnå en vandig oppløsning av den ønskede driftstemperatur som er nødvendig for flytende batterier "Warm hjem" eller fortynnet med destillert vann tatt fra vannsystemet.

Formulering fremstilling av 100 l av en konsentrert oppløsning av kjølevann

"Varm hus" - en væske som kan brukes for å fremstille en ferdig oppløsning ble helt over i et varmesystem. Andelene av ingredienser vil påvirke temperaturen for begynnende krystallisering eller frysing. Hvis således 23 liter vann settes 77 l av kjølemiddel, temperaturen av frysingen begynte vil bli holdt ved omkring -40 ° C.

Tilsetning av 35 liter vann 65 liter kjølevæske, vil man oppnå at skape en løsning som vil fryse ved en temperatur på -30 ° C.

Førti liter vann og 60 liter kjølevæske vil gi en løsning som krystallisering starter ved 25 ° C under null. Hvis termometeret i huset ikke vil falle under -20 ° C, deretter 46 liter vann 54 liter ville være tilstrekkelig kjølevæske.

Flytende "Varm hus" kan fortynnes med vann fra en brønn eller en brønn, men det bør bemerkes at i dette tilfellet kan påtreffes med øket metallinnhold og salter. For å unngå problemer i driften av oppvarmingssystemet, må som tidligere liten mengde kjølemiddel bli blandet med vann. Bruk dette krever en gjennomsiktig beholder. Som et resultat, bør du få en klar løsning, for å kunne sikre at ingen rester. Slik blanding kan utføres før fylling i et system som er spesielt tilfelle med naturlige sirkulasjonskretser.

Den beskrevne varmemedium er kjennetegnet ved høy stabilitet av de termofysiske egenskaper, slik at for å sikre kontinuerlig drift av systemet, vil han være i stand til i løpet av 5 år. Gjennom denne perioden oppvarmingsmediet er lav-frysevæske, men det kan allerede bli betraktet som en løsning som oppbrukt ressursene additiver grunn som kan oppstå med økningen av skalaen og korrosjon. Derfor er kjolevæsken tappes og deponeres. Før du heller den nye partisystemet skylles med vann eller en spesiell væske.

Avhengigheten av kjølemiddelet levetiden av driftsbetingelsene

Flytende "Varm Hus" vil tjene lenger hvis du gir det med de riktige betingelsene for driften. Så eksperter anbefaler ikke å helle væsken inn i system som uutviklet ved hjelp av galvaniserte rør. Dette fører til en mulig sannsynlighet for delaminering forsinking, dessuten kan falle sediment. Videre kan den beskrevne varmemediet ikke benyttes i oppvarmingssystemer hvor det er en elektrolyse pot type "Galan".

for oppvarming av væske må ikke blandes sammen med andre frostvæske, da dette vil føre til en mindre effektiv, så godt som mulig skade på utstyret. Kjølevæsken må ikke bli brakt til den kokende tilstand under drift, slik som etylenglykol og additiver spaltes samtidig, og deres termiske egenskaper absolutt svekkes på grunn av kjølevæsken som varer mindre pga.

"Varm hus" - for oppvarming av en væske som kan anvendes bare for tekniske formål, fordi etylenglykol er giftig. For å unngå forgiftning, må du sørge for at frostvæsken ikke er rangert på drikkevann og mat. Hvis han var på klær eller hud, bør du vaske dem med såpe og vann. Heat carrier er eksplosjon og brann, har han en samsvarssertifikat og avslutningen av sanitær epidemiologisk normer.

Ytterligere egenskaper av kjølevæske til varmesystemet

For å tilveiebringe den nødvendige sirkulasjon av kjølemidlet i systemet, er det nødvendig å supplere kraftigere sirkulasjonspumpe, sammenlignet med den som benyttes når man arbeider med vann. Ytelse og kapasiteten må økes med 15%, og det trykk - opp til 50%.

Ved lave temperaturer i kjølemiddelvarmesystemet bør utføres gradvis, bør strøm økes gradvis. Utstyr utforming og bør beregnes ved å ta hensyn til slike termofysiske egenskaper som er forskjellige fra de som er egnet for vann. Dette gjelder air-condition systemer og så videre.

"Varm hus" - for oppvarming av en væske som har en høy koeffisient av volumekspansjon, hvis det gjøres en sammenligning med vann. Derfor bør du fylle opp med ekspansjonstank mer imponerende volum. Før man begynner å fylle den nye kjølemiddel i systemet, er det nødvendig å kontrollere alle de forbindelser og nodene, særlig med hensyn til det tilfelle hvor det benyttes frostvæske propylenglykol.

Frostvæske "Varm Hus" er realisert i beholderen. Om nødvendig, kan man kjøpe frostvæske og plast emballasje, hvis volum er begrenset til 10, 20 og 50 liter. Under bestillingen, kan du kjøpe en tønne et volum på 216 liter.

Noen ganger blanding ble levert i bulk, i dette tilfellet, anvendes generelt tankskip og kuber. Dersom ordren utføres fra 2 tonn, kan varmemediet fremstilles som en vann-glykolblanding til en temperatur på krystallisasjon ved et hvilket som helst nivå som er valgt av brukeren.

Væsken for varmesystemer "Varm Hus" er perfekt egnet blanding for personlig bruk. Men før du kjøper må du regne ut om du kan erstatte denne delen etter 5 år, som for driftsperioden tilsetningsstoffer miste sine anti-korrosive egenskaper og fornybare ressurser.

Hva er frostvæske for varmesystemer

Alle som bruker en rekke oppvarming enheter i landet hus, minst en gang måttet håndtere problemet med oppkjøpet av den ikke-frost væske. De fleste kjøper etter råd fra sine naboer, fagfolk, uten å gå i detaljer. Men det er fortsatt litt innsikt i problemets natur, fordi det påvirker ikke bare kvaliteten på oppvarming, men også sikkerheten til ditt hjem.

Oppvarming herregård - en av de vanskeligste oppgavene for vertene

Frostvæske ( "nezamerzayku") - Det er veldig væske som erstatter vannet. Den er basert på en blanding av vann og monoetylenglykol eller propylenglykol, så vel som forskjellige additiver inhibitorer. Sistnevnte spiller en viktig rolle, som de tillater frostvæske å forbedre kvaliteten og øke effektiviteten.

Gulvvarme kan være for deg hodepine hvis du bruker feil frostvæske

Viktigst, hva du skal ta hensyn - noen oppvarmingsutstyr du har installert. Den velges og enhetskompatibilitet og væsker avhengig av driftsenheten kvalitet.

MERK! Den største fordelen som har frysevæske for oppvarming sammenlignet med vanlig vann, - lagring av den samlede tilstand under alle forhold. Dette er svært viktig i disse delene av Russland, hvor vintertemperaturer kan slippe til - 45 grader.

væske misbruk

En feil eller uærlig preparat frostvæske oppvarmingssystem for frysevæske kan føre til følgende resultater:

 • Tilstopping pumper og filtere. Dette punktet, selvfølgelig, kan elimineres ved hjelp av ekstra rengjøring av systemet, men en slik tjeneste tar mye tid. Plus, kan prisen for det ser ut til å noen eiere av private boliger sterkt overdrevet.

Informasjon! Rengjøring av pumpen med hendene anbefales ikke, det er ganske tidkrevende prosess, som krever en spesialverktøy.

 • Redusert varmeoverføring utstyr. Frysevæske for oppvarming kan ikke bare redusere den varmemengde som er utstedt, men også for å redusere temperaturen.

Disse to problemene er enkelt å besøke huset ditt hvis du ikke tar hensyn til særegenheter av frostvæske.

Tips! Når bar vann erstatning "nezamerzayku" skal lett øke pumpekapasiteten, som er involvert i systemet. Det er også ønskelig å øke trykket - det er nødvendig på grunn av en tykk antifrysesammensetning.

Som tidligere nevnt, en del av væsken for varmesystemer tilsatte inhibitorer, som kan påvirke de følgende egenskaper:

 • Korrosjon.
 • Syre-base-egenskaper.
 • dannelse av avsetninger på veggene.
 • Skummende.

Alle disse parametrene er svært viktig for å holde varmesystemet har ikke tjent et år eller to. Derfor vurderer kvaliteten på data og valg av frostvæske, må de oppfyller statlige standarder.

For eksempel, når en slik væske anvendes i utstyr med høy temperatur og trykk for høy, er det viktig å ta hensyn til skumningsindeks og indeksskalaen. Selvfølgelig, hvis du ikke vil ha i nær fremtid for å pønsker reparasjoner hjemme og gjennomgå varmesystemet som helhet.

Bildet er et eksempel på hva som kan skje hvis uforsiktig behandler emnet.

Slike avsetninger på veggene i rørene fører til kostbare reparasjoner av hele systemet

 • "Nezamerzayku" lett kan trenge inn i de minste sprekker, slik at den profesjonelle tetning av skjøter i slike varmesystemer er en nødvendighet. For å gjøre dette, bruke en rekke spesialverktøy - tetningsmasse som hindrer muligheten for lekkasje.
 • Frysing væske for oppvarming av den elektrokjemiske belegg umulig. Dette er på grunn av aggressiv reaksjon av frostvæske med andre agenter i utstyret.

Viktig! Hvis sink er til stede i enheten, bruker du kontraindisert "nezamerzayki".

 • Drifts væske uttrykk som ikke overstiger fem år. Imidlertid, når det er fortynnet med is-vann, substansen eller utilsiktet overoppheting frostvæske egenskapene til systemet endres, henholdsvis, ved bruk Tiden reduseres.

Lag en konklusjon - må studere instruksjonene som fulgte med stoffet for varmeanlegget. Dette minst vil redusere antall uforutsette reparasjoner på utstyr kostnader.

Forsiktighet bør utvises for ikke bare å tilgjengeligheten av frostvæske, men også for utførelsen av utstyr

Påvirkning av sammensetningen av væsker for varme

Nå la kontrast frostvæske, som er tatt på to forskjellige baser:

 • Når du kjører utstyret med frostvæske det er ønskelig å starte med en minimumskapasitet på systemet. Etter det kan økes gradvis, for å bringe den til ønsket verdi, midlertidig overstiger noen få grader lenger. Dette gjør det mulig å sette en "arbeidsområde" av utstyr.
 • Frostvæske basert på monoetylenglykol ganske giftig, og derfor er det ønskelig å bruke bare en enkelt kretssystemet.

Som for starten av arbeidsprosessen i dette tilfellet er ikke annerledes. Men det er en positiv forskjell i sikkerhet av "nezamerzayki" - ingen skade på basis av propylenglykol frostvæske ikke.

Utstyr dual-varmesystem

Informasjon! Dets anvendelse som et tilsetningsstoff.

Kjøpe bare høy kvalitet produsenter, og på de stedene der du kan spørre sertifikatet

Det er svært viktig å holde beholderen lukket med frostvæske i områder hvor sollys ikke faller. Også, produsenter anbefaler ikke å lagre dem i oppvarmede hjem, den beste plasseringen i garasjen eller kjelleren, der temperaturen er rundt 5-15 grader.

For mer informasjon om "nezamerzayku" finner du på slutten av artikkelen, på video: non-kulde væske for varmt vann varmesystemer. Dette vil bidra til å forstå funksjonene i bruk av frostvæske.

1

Leave a Reply

3 + 7 =