Oppvarmingsfluid frysing

Hvordan velge en ikke-frysing væske for varmesystemet

Frostvæske væske (frostvæske) - et spesielt materiale som har en lav frysetemperatur. Brukes i varmesystemer for å unngå pauser på rør og utstyr som er mulig ved bruk av konvensjonell vann.

Frostvæske har følgende fordeler:

 • Det som er igjen i systemet på en permanent basis - egenskaper og egenskapene blir bevart;
 • Må ikke fryses ved lave temperaturer;
 • Hindrer dannelsen av belegg på rør og oppvarming av utstyr, for å sende ut det;
 • Endrer ikke pakninger og tetninger (ikke sveller, ikke tørker ut, oppløses ikke).

Men har også følgende ulemper:

 • Mindre varmeoverføringsegenskaper, sammenlignet med vann;
 • Kan frigi giftige stoffer i luft ved en lekkasje system;
 • Den har en viskositet - er det nødvendig å ta hensyn til armert hydrauliske karakteristikker i valg av oppvarmingsutstyret;
 • Av metaller er mye mer aggressive enn vanlig vann.

Markedet dette produktet er svært omfattende. I de senere årene, på grunn av økt etterspørsel etter "nezamerzayki" produsenter heller utvidet sitt produktspekter.

Nonfreezing væske blir gjort basert på en rekke forskjellige kjemiske forbindelser:

Den mest vanlige husholdning "nezamerzayki" er basert på vandige oppløsninger av etylenglykol, glycerol og propylenglykol. Siden disse stoffene er svært aggressive, legger de spesielle ingredienser - tilsetningsstoffer.

Formålet er å hindre skader, korrosjon, skala og skumming.

 1. etylenglykol Det er mest populært blant våre kunder. Deres største fordel - lav pris. Men det er den mest giftige frostvæske, hvis bruk er forbudt i kombikjeler, på grunn av den høye sannsynligheten for å falle ned i vannsystem, noe som er farlig for mennesker. Det bør tas i betraktning at en økning i koketemperatur over 110 grader, etylenglykol gir et bunnfall som kan skade noen komponenter i systemet.
 2. propylenglykol ligner på egenskaper til den første visningen, men det er ufarlig og trygt. De anbefalte de fleste av produsentene.
 3. glyserol absolutt ikke-toksisk og miljøvennlig, gi maksimal beskyttelse mot korrosjon. Det øker ikke i volum under overgangen til fast tilstand og for å kjøre systemet hans akkurat nok varme.
 4. Frostvæske basert på naturlig Bishofit løsning har unike fysisk-kjemiske egenskaper. Et lavt frysepunkt og høyt kokepunkt og en stor varmekapasitet og varmeoverføring enn den til vann, som er typisk for de fleste av disse produktene.
 5. Solestammer kjølevæsker Den er basert på løsninger av mineralsalter (magnesium, kalsium, natrium og deres forbindelser). En betydelig ulempe ved disse væsker er høy korrosivitet for utstyr.

Eksempel fortynningsvæske etylenglykol. De er av to typer:

 1. C over frysepunktet terskelen ikke -30 grader (tid for å nå en frysetemperatur på -25, må blandingen fortynnes med destillert vann i forholdet : 1);
 2. Ettersom terskelen er ikke over null -65 grader (for å få terskelen frysing -25, blir frostvæske og vann blandet i forholdet 6: 4).

1

Hvordan velge en væske for varmesystemer

Vann er den standard og mest vanlig væske som brukes til oppvarming. Er miljøvennlig og ikke-giftig materiale, lav pris. På samme tid, langvarig bruk provosere skala og korrosjonsprosesser.

Dermed, med alle manglene ved bruk av rent vann, hvis du fortsatt bor i huset hele tiden, det er best brukt i varmesystemet, det var henne.

Frostvæske er hovedsakelig brukt i tilfeller når rommet i vinter, og sjelden besøkt av oppvarming ikke fungerer hele tiden, og kjøre etter behov.

Hvordan velge en ikke-frost væske

Ideelt velge riktig varmeelementer, tar hensyn til at du vil bruke frostvæske, ikke vanlig vann. I dette tilfellet, kan du unngå nyansene relaterte skader på utstyret.

Hvis varmesystemet er allerede i drift, og du bestemmer deg for å erstatte vannet i det moderne "nezamerzayku", som når det er valgt skal:

 1. Velg hvilken type frostvæske i lys av de etablerte strukturene i oppvarming (Metal, av hvilke varmeelementer, varmekjelen type - hvis en bypass, bruk av etylenglykol frostvæske røyking, drift av pumper og ovner);
 2. Velg den beste produsent for deg på pris, kvalitet og pålitelighet;
 3. Kjent med egenskapene til de additiver inkludert i væske, for å tillate mulige effekter på konstruksjonsmaterialet;
 4. Les nøye instruksjonene for bruk og anbefalinger ved fortynning med is-midler;
 5. Avklare det gjelder drift og funksjoner av produktet (Vanligvis brukes frostvæske kan ikke være mer enn 5 år).

Ta hensyn til alle disse aspektene, vil du plukke opp riktig det optimale produktet for deg.

Bestemme mengden av frostvæske

Beregning volum frostvæske, som er avhengig helle produsere varmesystemet basert på det faktum:

 • Som oppvarming konstruksjonen er brukt;
 • Fra hva hun materiale;
 • Dens indre volum;
 • Areal av oppvarmet plass.

Noen parametre av utstyret kan bestemmes visuelt, noen mer detaljerte nyanser som finnes i bruksanvisningen. Hvis imidlertid de eksakte tallene i den tekniske dokumentasjonen er ikke funnet (for eksempel bruk av frostvæske er ikke anbefalt av produsenten), som krever mer komplekse beregninger, og kanskje en profesjonell tilnærming.

I dette tilfellet, kan beregningen være:

 • Bruk faglitteratur;
 • Beregne mengden avhengig av antall paneler og seksjoner i dem. Når registrert væskevolumfyllings en seksjon;
 • Gå på den mest rasjonelle måten - å henvise til spesialister, som på kortest mulig tid og med en profesjonell tilnærming til å holde alle nødvendige beregninger.

Hvordan å helle væske inn i systemet

Hvis man har et varmesystem med naturlig sirkulasjon, bør kjølemiddelet plasseres i ekspansjonstanken, som er bedre plassert noe høyere enn det høyeste punkt av systemet og kople dem holdbare slange.

Det viktigste å vurdere to forhold:

 1. tømmes (Sjekk alle Kran, hvis du bruker float ventiler, som utslipp luften automatisk, så bare se fylling);
 2. Pass på at tanken ikke er tom, fordi da systemet er dannet, og den flytende luftslusen må re-nedsenking.

Hvis du bruker enheten med tvungen sirkulasjon, varmeoverføringsfluid må tilføres under trykk ved hjelp av en pumpe til den nedre vannvegg. Koble til det og godt festet til leddene varige slange. Sett det i en beholder med frostvæske og slå på pumpen.

 1. Som pumpen tømmer tanken ganske raskt, være sikker for å se etter sin fylling, for å unngå innfanging av luft;
 2. For å overvåke trykket i systemet (Så det ikke kommer over 2-3 atmosfærer), tid til å slå av pumpen;

Før injeksjonen av antifryse, er det bedre på forhånd for en dag for å fullføre installasjonen av vann, for å sikre dens integritet. Identifisering av lekkasje etter "nezamerzayku" system ville være ønskelig, ettersom det er giftig og kan gå inn i oppholdsrommet. Ja, og drenering, for å feilsøke et problem.

Hvis oppvarmingen har vært brukt med vann, sørg for å ta hensyn til det faktum at den har et stort utvidelsesegenskaper enn frostvæske. Og før bruken er nødvendig å endre alle selene i leddene, for å unngå lekkasjer.

Også verdt med tanke på at ikke alt vannet vil være i stand til å trekke seg ut av systemet, og da blir det ytterligere fortynning frysing midler. For å unngå tap av tetthet, til frostvæsken blandes med den konsentrasjon på omtrent 1: 1.

Frysing væsker gjelder ikke dersom:

 • Du har installert galvaniserte rør. Dette ville innebære som et resultat av kjemiske reaksjoner som frembringer en rekke av saltutfelling, som vil blokkere drift av oppvarmingssystemet;
 • De er produsert på grunnlag av etylenglykol, og du må bruke vannbadinnsats. I dette tilfelle er det ikke utelukket fra å komme inn i oppvarmingssyklus av frostvæske i vannkretsen, og det er farlig for menneskers helse.
 • Du har en åpen varmesystem, fordi det er mulig fordampning fryseanordning, og dets damper er giftige.

Valget av frostvæske for oppvarming: typer og pris

Moderne teknologi og materialer tillate å forbedre de grunnleggende elementene, og gir komfort i hjemmet, slik som varmesystem. I øyeblikket er det fullt mulig å øke funksjonalitet og pålitelighet. Det bør bemerkes at noen av nyvinningene som blir introdusert med henblikk på forbedring, er ganske risikabelt. Utgjøre en trussel mot den normale driften av systemet kan være enkle ting. For eksempel, vann i varmesystemet. Noen eiere av private hus nekter å bruke den, og gjøre et valg i favør av andre væsker.

De fleste oppvarming vann sirkulerer. Men mange mennesker nekte denne type kjølevæske og brukes til å varme sine hjem noe annet. Selv om det er akseptert at deres bruk vil føre til økte kostnader for eieren av huset. mange ikke brukes til oppvarming frostvæske, fordi de tror at frostvæske for varmesystemer - det er ganske dyrt. Men hvis dette er sant utsagn? For å besvare dette spørsmålet, må du gjøre deg kjent med ins og outs av bruk av varmesystemer i denne alternative kjølevæske og sammenligne den med den tradisjonelle - vann.

Vær oppmerksom på at frysevæske som brukes for oppvarmingssystemer fra forskjellige produsenter kan variere i sammensetning. Som er på markedet kan bli funnet flytende på grunnlag av følgende stoffer:

Fordeler og ulemper ved vann

Vann er den rimeligste kjølevæske. De fleste typer utstyr, komponenter i en moderne oppvarmingssystem, bare laget for bruken. Hvis du tilfeldigvis å lekke, så ingen skade for menneskers helse er ikke, fordi, som alle vet, vann er miljøvennlig.

Når plutselig frost hvis varmesystemet ikke er inkludert, kan det føre til brudd på rørene. Noen ganger ytelsen mister kjelen, noe som resulterer i høyere kostnader for systemgjenoppretting.

Hvis vannet i varmesystemet blir brukt i lang tid, det er et avskum, og om eventuelt til stede energikostnadene er 20% høyere.

Dersom oppvarmingssystemet består av metallrøret, vil den kontinuerlige kontakt med vann føre til korrosjon.

Den største fordelen med frostvæske i varmesystemet er at det ikke er noe behov for å tømme den. Selv om gaten vil være svært lave temperaturer, er det Det påvirker ikke funksjonaliteten og ytelsen hovedvarmeelementer og noder.

Som en del av en hvilken som helst slik væske som inneholder spesielle tilsetninger. På grunn av dette, å være i systemet, betyr det ikke forårsake korrosjon. Foruten "nezamerzayku" ikke skum. Prisen på denne væsken kan være annerledes. De tilbys til en høy pris produkter, når det anvendes som et kjølemiddel gjør det mulig å fjerne tetningen svelling eller oppløsning.

ulemper frostvæske

Brukes som frostvæske kjølevæske, kan prisen som varierer, det har visse ulemper. Det er nødvendig å ta hensyn til alle de som bestemte seg for å bruke den som kjølemiddel i varmesystemet fra sitt hus,

 • frostvæske, gjort på basis av propylenglykol, inneholder i sin sammensetning farlige stoffer. Derfor, i tilfelle av en lekkasje i luften avgir damper som er skadelige for helse;
 • Bruk av varmesystemet som frostvæske kjølemiddel fører til den aggressive innvirkning på de rør, rørdeler og ventiler;
 • i forhold til vann Viskositeten av denne væsken på over 20%, Det fører til en økning av hydraulisk belastning på pumpeutstyret. Derfor, når eieren av den private hjem skap har vært å skape en autonom varmesystem, hvor kjølemidlet vil være den frysevæske, så er det valget av pumpeutstyr bør velge for modeller som har en stor tilførsel av strøm.

Vi merker en viktig poeng å være klar over de som er i deres hjem varmesystem vil bruke frostvæske væske. For å forbedre varmeoverføring og redusere belastningen kan være en antifrysevæske, kan prisen som finnes på Internett, fortynnet med destillert vann. Vanlig vann inneholder i sin struktur en stor mengde av kalsiumsalter. de har også De er en viktig årsak deponering, at under drift av oppvarmingssystemet er det på de indre veggene av rør, varmevekslere og pumpeutstyr.

Frostvæske hva du skal velge?

Hvis du har besluttet selv å bruke frostvæske flytende varmesystem, så du bør bekymre ikke bare pris, men også spørsmålet om hvordan å velge riktig det. Frostvæske for varmesystemer - et produkt som er i dag representert på markedet i et bredt utvalg. Blant det store antallet av væsker fra ulike produsenter er tilgjengelige og deres ledere. Etterspørselen er en væske for varmesystemer "varme huset", som tilbyr forbrukerne en innenlandsk produsent. Mange eiere hell væsken er ikke det første året. Prisen for det er ganske rimelig.

Den største fordelen er at det Den har en høy ytelse. Derfor, uten å endre den væske som anvendes i oppvarmingssystemet kan være 5-10 årstider. Dette er perioden fra søknad spesifisert av produsenten i sin innstilling på driften av den ikke-frysevæske. Dette er det beste bevis på den høye kvaliteten på dette produktet.

Prisene for frysing komposisjoner svært forskjellige, så hver eier av et privat hjem eierskap kan finne et passende produkt. Det bør bemerkes at Russiske produsenter av frostvæske stadig voksende utvalg av, tilby nye produkter. Nye elementer er laget av høy kvalitet på råvarene. I tillegg er det trygt for menneskers helse. Ofte som hovedkomponent matprodusenter brukes propylenglykol.

Du bør vite at det er umulig å fylle varmesystemet bildeler frostvæske. I sin sammensetning inneholder den additiver ved bruk av hvilket er uakseptabelt for bygningen brukt som bolig.

I noen tilfeller kan ikke brukes frostvæske?

Prisen på frostvæske væske for varmesystemet er tilgjengelig, og mange huseiere velger for sine varmesystem i sin favør. Men du bør vite ikke bare om de positive sidene ved bruk av frostvæske, men også uønskede konsekvenser som kan oppstå ved bruk av denne sammensetningen som kjølemiddel. Produsenter ikke snakke om det, og vet det er nødvendig.

 1. Dersom grunnlaget for et privat hjem varmesystem er en dobbel-press kjele, bør bruk av frostvæske bli forlatt. Hit kan forekomme i kjølemediumsløyfen brukes til å forsyne hus. Og alle vet at frostvæske - et giftig stoff.
 2. I åpne systemer er det også nødvendig å nekte bruken. Ellers kjølevæsken vil fordampe og du må fylle ofte.
 3. Det er uakseptable situasjon hvor frostvæske anvendes i et system som består av galvaniserte rør. Dette kan føre til en forandring i den kjemiske sammensetningen av fluidet og dens tap av sine opprinnelige egenskaper.
 4. Frysevæske sammenlignet med vann har en lavere varmekapasitet. Derfor, hvis denne væske anvendes som kjølemiddel, i dette tilfellet bruker mer kraft ved opprettelse av radiatorer til oppvarmingssystemet.
 5. Frost har en høy viskositet, slik at det er nødvendig å anvende sirkulasjonspumper med høy effekt.

Påvirkning av sammensetningen av væsker for varme

Frysing væsker for varmesystemer i dag tilbys i markedet er laget på grunnlag av de to stoffene.

Denne komponenten har følgende funksjoner:

 • hvis varmesystemet bruker denne "nezamerzayku", må arbeidet starte med et minimum strøm under oppstart av systemet. deretter Denne parameteren kan økes gradvis til den ønskede verdi, midlertidig overstiger nivået på den nødvendige kraft;
 • frostvæske som har hovedbestanddelen virker monoetylenglykol er tilstrekkelig giftig produkt. Derfor bør det brukes i enkeltsløyfesystemer.

Hvis du sammenligner det i form av arbeidsflyt, forskjellene er fraværende. Men det er en positiv ting. Det ligger i sikkerheten i frostvæske. Bruken i et privat hjem varmesystem ikke bærer noen skade for menneskers helse.

Hva du skal velge frostvæske væske, bestemmer alle for seg selv. Imidlertid bør det bemerkes at det enkle svaret, et kjølesystem mest egnet for private hus - vann eller frostvæske, er umulig. Hvis prisen på frostvæske væsken er for høyt for deg, da, i dette tilfellet vann - det riktige valget. Ikke for å forveksles med et utvalg av kjølevæske, bør fokusere på en rekke parametere. alt Ikke være galt å konsultasjon med en spesialist. Etter hans råd, du har gjort valget av kjølevæsken vil bli vellykket.

Frostvæske for varmesystemer - gjøre det riktige valget

Vann eller frostvæske - hva du skal velge

Felles oppvarming strømnettet vanligvis kjølevann er vanlig vann, og at det er oftest brukt for organisering av grunneiere av bolig romoppvarming. Men de siste årene, mange forbrukere bytte til alternative bærere av termisk energi, til tross for høye priser. Det antas at frostvæske for varmesystemer er svært kostbart. For å finne ut det var sant eller ikke, må du vurdere fordeler og ulemper ved å bruke vann som kjølemiddel og en spesiell væske (les også: "Velg væsken for varmesystemer hjemme").

Fordeler og ulemper med vann som kjølevæske

Som for de positive sidene, vann, først av alt, det er den billigste og mest rimelig form for varmebærere. De fleste varmeenheter, så vel som elementene og beslag er beregnet på sirkulasjon av kjølemidlet.

I tilfelle av en lekkasje i varme sundet strukturen vann vil ikke skade folks helse, fordi det er miljøvennlig til miljøet.

 • ved opptreden av plutselige frost, når oppvarmingssystemet ikke allerede er i gang, er sannsynligheten for brudd av rør og radiatorer, og av og til oppvarmingsenheten. Fjerningen av en slik ulykke vil koste en betydelig sum;
 • vannforbruket over tid fører til dannelsen av belegg på den indre overflate av rørledningen, og dette uten unntak fører til termisk energi kjørt på ca. 25-30% og øke økonomiske kostnader for oppvarming av boliger, ettersom en hvilken som helst drivstoff koster mye;
 • hvis metallrøret, før eller senere, vil kjølevannet føre til korrosjonsprosesser.

Fordeler og ulemper med frostvæske for oppvarming

Frostvæske for oppvarming av huset, som er produsert ved hjelp av forskjellige selskaper kan omfatte forskjellige komponenter. I kommersielt tilgjengelige varmeoverføringsvæsker med hensyn til driften av oppvarmingssystemer basert på propylenglykol, glyserin, en saltlake Bishofit og saltvann.

Fordeler frysende væsker:

 • Frostvæske bør ikke tappes etter fyringssesongen fra varmetilførselen strukturen - funksjonaliteten til utstyr, rør og radiatorer vil forbli full selv med en betydelig reduksjon i lufttemperaturen i gaten;
 • i "nezamerzaek" alltid byr på spesielle tilsetningsstoffer, gjennom hvilken fluidet ikke skum, ikke danner målestokk og korrosjon på den indre overflate av elementene, vil det ikke føre til svelling eller oppløsning av de materialer fra hvilke tetninger er produsert.

Ulemper frysende væsker

frysevæske for oppvarmingssystemer basert på propylen:

 • i tilfelle av en lekkasje avgir skadelige for helse fordampning;
 • Den har en høy aggressivitet til rørledninger, ventiler, fittings og andre deler av varme struktur;
 • Den har en stor grad av viskositet enn vann ved ca. 20%. Som et resultat, ved pumpene er øket hydraulisk belastning. Basert på ovenstående, kjøp av sirkulasjonspumpen for å være foretrukket mer kraftige virkemidler.

For å redusere belastningen og derved øke varmen frostvæske, ble vann tilsatt dertil, men bare destillert. Det faktum at i vanlig vann fra springen har en høy prosentandel av kalsiumsalter provoserer utseendet av avsetninger på de indre vegger av varmeelementkonstruksjon.

Valget av frostvæske for varmesystemer

I det hjemlige marked frysevæske til varmesystemet er representert i et bredt og variert område. Men det finnes innenlandske produkter som er i høy etterspørsel, for eksempel "Varm House".

Frostvæske fra russiske produsenter i over fem år, er i stand til å unngå å miste sin ytelse, så det er ikke nødvendig å kjøpe dyrere importerte analoger. På grunn av økt etterspørsel etter oppvarming frostvæske innenlandske selskaper fra ett år å utvide utvalget av ikke-frysende væsker, basert på produksjon som er miljøvennlige råvarer - mat propylenglykol. Hva er den pakken av frostvæske til varmesystemet, sett i bildet.

Når du ikke kan bruke frostvæske

Informasjon om hvilke egenskaper har frostvæske for varmesystemer kan finnes på produsentens.

 • kan ikke bli anvendt som et antifrysemiddel kjølemiddel i varmeaggregater av to kretser, siden det er mulig at når væsken i oppvarmingskretsen faller i varmtvannsforsyningskretsen. Som tidligere nevnt, "nezamerzayki" fysisk-kjemiske parametre er giftige forbindelser;
 • Bruk aldri frostvæske og i åpne systemer som kjølefordamper, som har en negativ innvirkning på familie og helse (les: "Hvordan velge varmemediet for varmesystemet av et landsted - beskrive frostvæske");
 • Det er uakseptabelt å bruke frostvæske i varme når rørledningen design er laget med galvanisert - frostvæske mister sin opprinnelige kvalitet, fordi endringen av dens kjemiske sammensetning;
 • frostvæske for oppvarming av huset har en lavere varmekapasitet enn en okse, og derfor krever mer kraft radiatorer, som de er kjent, er dyrere;
 • Fordi viskositeten av frostvæske ovenfor nødvendige sirkulasjonspumper, og kraftig.

Utskifting av frostvæske produserer omtrent en gang hvert 5-6 år. Den helles i en spesialbeholder og returneres til returselskapene.

1

Leave a Reply

− 1 = 1