Vannglass som brukes i konstruksjonen

omfang glass

Moderne bygge marked fornyes med ny høy-produktom- beskyttende belegg, som er basert på vannglass. Produsentene av denne "magiske" produkt attributt til nanoteknologi, selv om folk vet om det i mer enn et århundre og et halvt. Påfør flytende glass og utføre eksperimenter med det å utlevere sine unike egenskaper har begynt nylig. I dag fikk mange funn på bruk av flytende glass for vanntetting og mer.

Denne innovative nye produkt er en kompleks vandige alkaliske oppløsninger av natrium- og kaliumsilikater med silika, som lå til grunn for oppdeling de smeltede glasstyper: natrium-, kalium-, litium-, og kvartære ammoniumforbindelser. Totaliteten av disse bestanddeler, som kombinerer med vann eller alkohol fremmer dannelsen av en tynn beskyttende film på overflaten som skal behandles. Filmen beskytter overflaten mot skitt, ikke avle skadelige bakterier, Den har en vannavstøtende virkning, Den beskytter mot UV-stråler, temperaturendringer, og aller viktigst - ikke hindrer inntrengning av luft og gjør det mulig å "puste" av den behandlede overflate.

I forbindelse med natrium-kaseinløsning bundet keramikk, glass, porselen, kryssfiner og planker av tre. En alkalisk oppløsning blanding som benyttes ved fremstilling av blekekjemikalier. Impregnering med en vandig blanding av et silikat stoff natrium-, papp og papir materialer som behandles bibringer styrke og brannsikre egenskaper.

Disse enestående egenskaper til flytende natrium benyttes i hjemmene for Culture brannsikring kostymer, skjermer og gardiner på vinduene og scener. Oppløsning av natriumsilikat renser avløp, reparasjoner og vanntettende brønner.

kalium-glass har også motstand i forhold til vær og syre skiller seg fra den løsning av natrium-mangel refleksjoner på den behandlede overflate, og dette har oppnådd anerkjennelse i gjennomføring av maling fungerer. kaliumsilikat anvendes ved fremstilling av malinger, silikat elektroder som brukes i sveisemaskiner, og ved installering av impregnering.

Vår bransje har spesialisert seg på produksjon av natrium waterglasses, færre utslipp kalium og erfarne partier produserer lithium natriumsilikat og kvaternært ammonium.

Vannglass fremstilt ved finmaling av kvartssand med soda og tilsetning av en god avfyring i en spesiell ovn. Det resulterende glass knuses og oppløses i vann. Den moderne markedet tilbyr det som et ferdig produkt i form av et tørt pulver, som tilsvarer GOST.

søknader glass

Vannglass blir brukt i forskjellige aktivitets:

 • Ved fremstilling av den syrebestandige type sement og betongblandinger.
 • I tekstilindustrien for impregnering av tekstiler.
 • Ved fremstilling av kartong.
 • for styrking av ustabile jord.
 • Renseanlegget og maskinoljer.
 • Ved hjelp av LLL bundet cellulose, papir, tre og metall.
 • Forbered brannhemmende maling og belegg for tre flater.
 • I den kjemiske industri (fremstilling av hvit karbon, tseopitov silikat, bly).
 • På basis av vannglass fremstilt kosttilskudd, tilsetningsmidler og klebemidler for byggeformål, blir den lagt til gips og kitt, lim for å beskytte overflaten mot korrosjon, sopp- og muggdannelse.
 • Midler for rengjøring og vasking av kjøkkenredskaper.
 • Ved fremstilling av såpe.
 • I produksjonen av kontoret og universell lim.
 • I bassenger, bad, badstuer.
 • For vanntetting med flytende glass i enkelte utviklinger.
 • Ved justering rørskjøter for vann, fjerning av gammel maling og lakkbelegg.
 • Å impregnere gulv, vegger, kjeller og fundament.
 • JS anvendt i fremstillingen medisinske implantater og dressinger.
 • I landbruket (frø behandlet JS skaffe god immunitet, motstår bakterier og skadelige virkninger av bakterier, gitt hurtig spiring og gode avlinger).

Flytende glass. Brukt i konstruksjonen

I dag er det umulig å bygge uten deltakelse av flytende glass. Vanntetting, grunning bånd - disse arbeidene utføres overalt. Løsningen med JS fylle sprekker og hulrom i veggene, som produserer utvendig arbeid, gjøre vanntett brønner belagt med loft og kjeller, fremstille elektroder for sveisemaskiner.

Arbeide med JS bør være nøye, at det ikke kommer i øynene, ellers bør de skylles grundig med rennende vann og om nødvendig søke bistand av en øyelege.

1

Hva er de unike egenskapene til flytende glass?

 • Den miljøvennlighet.
 • Ikke giftig.
 • I rollen som en naturlig antioksidant.
 • I nærvær av bindemidler.
 • Beskyttelse mot ultrafiolett stråling.
 • Den smussavvisende effekt.
 • De vanntette egenskaper.

I husholdningsbruk LLL bleking stoffer og fjerning av fettflekker, adhesjon av knust glass og vaser for liming av lim, perler, for å lage decoupage. flytende glass påføres ved hjelp av en valse, en børste på klebeflaten, forsiktig presset del av faget, og gis tid til å fullføre tørkingen.

Resultatet er en høy kvalitet element. Flytende glass lim tanker og krystall, rammer, dekorative elementer for interiør. Vannglassoppløsningen påføres husmødre for rengjøring av gryter og panner. ved bygging av svømmebassenger nok til å sette opp vegger og gips. En slik konstruksjon av objektet er utsatt for lekkasje. Det er nødvendig å gjøre vanntetting med flytende glass.

Et utmerket valg for interiørdesign er fliser belagt med krystallinsk glasur, forskjellige i farge og varierte i form. For glasur fritter krever en stor masse (hot glass). For skjønnhet glasur anvendes i forbindelse med ulike bilder, da den er utsatt for kalsinering og dekorasjon, som brukes for slisset valseovn.

Glass glasur er belagt keramoizdeliya overflaten. Det er gjort gjennomsiktig, ugjennomsiktig, farget og fargeløs, blank eller matt. Fliser med glasur dekorert søyler av hytter og hus. Bruken individuelle innsatser fra det spredt fortauskanter. Flis vegger, noe som gir dem en chic slags måte, utstyre badet vegger, kjøkken og gang. For utendørs bruk plast ising.

Fordeler og ulemper vannglass

Alle de ovennevnte egenskaper av den flytende glass er karakterisert ved sin positive side. Fordelene kan tilskrives lang levetid, utmerket kopling med overflaten, besittelse av høy tetthet, brukervennlighet, brukervennlighet, tilgjengelighet, pris, evne til å beskytte overflatene mot kjemiske og mekaniske påvirkninger og impregnering.

Ulempen JS er en stor nærvær av alkali, de skadelige virkninger på huden. Arbeide med dem krever hansker, verneklær og sko. En stor ulempe er den rasktherdende oppløsning som i 20 minutter stivner og blir uegnet for forbruk.

Vannglass er nå produsert av mange kjemiske bedrifter i Russland, så kjøp det vil ikke være vanskelig. nok lave priser for dette produktet (mindre enn 20 rubler per kilo) gjør det mulig å bruke dem med et bredt spekter av kunder med ulik inntekt. I anleggsmarkedet hyllene finner du en primer basert på fettalkoholer, ulike lim, vanntett materiale, klar brannsikker løsning. I ren form vannglassløsning er sjelden brukt. Vanligvis er det anvendes for fremstilling av blandinger av byggere i sine oppskrifter og mengdeforhold, oftere, for vanntettende fundamenter og vegger.

Vannglass: bruk i konstruksjonen

Vannglass - er det vanlige navnet for visse vandige oppløsninger av silikat salter. Den mest vanlig anvendte natriumsilikat, litt mindre - kaliumsilikat. I spesielle tilfeller, eksempelvis i elektrodebelegget som brukes i litiumsilikat. Tyktflytende klar væske, så det ser ut som flytende glass. Bruken vidt. Det er uunnværlig i den kjemiske industri, såvel som ved fremstilling av byggematerialer, som for eksempel brannbestandig betong. Brukt det i såpeproduksjon, tekstil og papirindustrien, og selv i maskinteknikk.

Imidlertid er den mest utbredte vannglass i konstruksjonen, noe som mange bidra til dets fysiske og kjemiske egenskaper. På sin basis, gir gode vanntettende materialer som er egnet for beskyttelse mot vann vegger og fundamentering av huset, og for behandling av veggene og bunnen av bassenger og brønner, dvs. vannglass godt trekk i konstant kontakt med fuktighet. I tillegg har antiseptiske egenskaper muliggjøre dens anvendelse som klebemidler for forskjellige materialer som er utsatt for mugg og sopp. Det bidrar til å beskytte og trekonstruksjoner fra flammen. Som du kan se, er vannet glass multifunksjonelle nok.

Nå på sin basis å aktivt produsere og selge maling, grunning og isolasjonsmaterialer, så det er lett nok til å komme til butikken og velge ønsket element. Men kan du finne det i sin reneste form. Kanskje bruk av natriumsilikat i hjemmelagde løsninger. Men oftest så gjør bare erfarne byggere, har lenge mestret stoff og utarbeide sine egne proporsjoner. For eksempel vurdere noen av disse løsningene.

Flytende glass. Påføring av primer-

Først å fremstille vann-sement-slurry, og deretter vannglasset innføres deri. Dens mengde må være lik volumet av sement som anvendes. Vær oppmerksom på konsistens. Hvis blandingen har slått ut for tykk, raskt stivner det og jobbe med det vil være umulig. I dette tilfellet, må du legge til mer vann.

Flytende glass. Bruk av vanntetting bassenger og brønner

Først må vi sile sanden. Deretter er det blandes med sement og vann glass i like proporsjoner. Får mye av første er belagt alle sømmer, og deretter dekket hele området isoleres. Lage denne blandingen litt bedre, da det fort stivner.

Væske glass. Produksjon av ildfast mørtel.

Et slikt stoff kan brukes når du legger ovner og peiser. For det første fremstilles en konvensjonell sementmørtel, og deretter tilsettes en liten mengde flytende glass (15-20% av sementmengden).

Væske glass. Anvendelse i antiseptisk impregnering for vegger

En liter vann vil kreve om lag 400 g av dette stoffet. Denne løsningen påføres på den impregnerte overflaten med en børste i flere lag. Det andre laget begynner å påføres først etter at den første kappen har tørket helt. Vær oppmerksom på at maling eller annen dekorativ behandling av den behandlede overflaten vil være vanskelig. Faktum er at det flytende glasset danner en tynn og glatt film i applikasjonsområdet.

Velg et ferdig produkt basert på flytende glass eller klargjør løsningen selv - bestem deg selv. I alle fall vil de utestående egenskapene til dette materialet hjelpe deg å enkelt oppnå ønsket resultat.

Væske glass er produsert i flere typer beholdere: stålfat på 250 dm3, bokser med forskjellig kapasitet fra 0,5 dm3. Garantert å beholde egenskaper i 1 år ved romtemperatur. Ved slutten av denne perioden, før bruk, må det kontrolleres for overholdelse av kvalitetsstandarder. Det sprer seg flytende glass oftest gjennom byggemarkeder.

Væske glass: et billig materiale for vanntetting og ikke bare

På byggemarkedet vises nye gjenstander daglig: Produsenter forbedrer de tekniske egenskapene til eksisterende blandinger, maling og varmeovner, eller utvikler unike oppskrifter. Men noen materialer er ikke underlagt innflytelse av generell modernisering - deres sammensetning forblir uendret i mange år. Blant disse "mammutene" er flytende glass, som brukes i mange innenlandske og industrielle sfærer.

Sammensetning og typer flytende glass (LC) ↑

Oppfinner av flytende glass (JS) var den tyske mineralogisten Jan Nepomuk von Fuchs, som fikk løsningen i 1818. I kjemisk prosess ble alkali og kiselsyre involvert.

Sammensetningen av det flytende glasset har forblitt praktisk talt uendret helt siden. Nå produseres det ved autoklavering av silikabaserte råmaterialer med en konsentrert løsning av natriumhydroksyd. Det andre alternativet er fusing brus og kvarts sand. I noen tilfeller brukes en metode for direkte oppløsning av silisium i en alkaliløsning (den klassiske metode).

Som et resultat oppnås to typer materiale:

 • Natrium flytende glass. Den har høy adhesivitet og klebemiddel med andre mineraler, det er ikke redd for temperaturendringer og atmosfærisk påvirkning. Hvor brukes denne typen flytende glass? Stiftelse av stiftelser, støping av støperier, produksjon av husholdnings kjemikalier, restaurering og reparasjon av glass og porselen produkter, ildfast behandling av ulike materialer. Det er også egnet for behandling av skadede busker og trær.
 • Kalium vann glass. Den har alle egenskapene til natriumanalogen. Den eneste forskjellen er at sammensetningen ikke gir noen refleks på det behandlede substratet, som det kan brukes til utvendig malingsverk. Det er en del av ildfaste og silikatmaling som brukes i produksjon av elektroder.

Det første alternativet er billigere, men det andre har forbedret tekniske egenskaper.

Flytende glassbehandling utfører flere funksjoner. Materialet fungerer som:

 • vannavstøtende - avviser vann;
 • antiseptisk - hindrer multiplikasjon av bakterier;
 • antistatisk - hindrer dannelsen av statisk elektrisitet;
 • hærder - fyller porene på den behandlede overflaten, øker tettheten;
 • brannhemmende - forbedrer brannfaste egenskaper, beskytter mot syrer.

Disse egenskapene bestemmer fordelene ved flytende glass:

 • Trenger inn i de minste sprekker og porer, brønner dekker betong og trebaser.
 • Skaper en vanntett film.
 • Har en liten kostnad og lav pris (sammenlignet med andre impregneringer og vannavstøtende midler).
 • Avviker en ganske lang driftsperiode (ca. 5 år). Hvis vanntettingen er dekket med et lag med maling, vil det vare enda lenger.
 • Tillater arbeid i forhold med høy luftfuktighet.

Bruk av flytende glass er begrenset av sammensetningens tekniske egenskaper:

 • Det er ikke egnet for vanntette mursteinflater (på grunn av mulig ødeleggelse).
 • Den resulterende filmen er ganske skjøre, så det er nødvendig å kombinere flere typer hydrobeskyttelse.
 • Materialet tørker raskt, så faglige ferdigheter kreves for å utføre arbeidet.

Viktig! Når du kjøper et flytende glass, studer nøye sammensetningen. Materialet basert på natriumsilikater er preget av høy vedheft og god vedheft til mineralske stoffer. Kalium vann glass kan brukes i sure medier.

Påføring av flytende glass i konstruksjon ↑

ZhS brukes oftest for vanntetting:

 • Kjeller og loftsrom. Materialet beskytter betongkonstruksjoner fra fuktens destruktive effekt og gir overflaten brannhemmende egenskaper, egnet for innendørs og utendørs arbeid.
 • Wells. Verkene er laget i to etapper: først blir veggene behandlet med en ren blanding, det andre laget påføres en mørtel som består av en sement-sandblanding og et flytende krystallstål.
 • Svømmebassenger. Intern behandling reduserer sannsynligheten for lekkasje og ødeleggelse av bollen, ekstern - sparer fra de skadelige effektene av grunnvannet. Materialene påføres i et tykt lag eller i flere tilnærminger.

Væske glass for vanntetting kan brukes både i ufortynnet form og i sammensetningen av ulike blandinger, impregneringer og tilsetningsstoffer.

Sammensetningen brukes også til antiseptisk behandling av forskjellige overflater. Det forhindrer ikke bare utseendet til mugg eller sopp, men ødelegger også eksisterende "bosetninger" av skadelige mikroorganismer. Derfor er ZHS i etterspørsel når du lager vegger for veggpapir eller maling. Løsningen gir fuktighet og brannfaste egenskaper til tre, keramikk og papir.

Bruk av flytende glass i hverdagen ↑

Hvorfor bruke flytende glass? Høy grasping gjør det mulig å bruke det på følgende områder:

 • legging av linoleum og PVC fliser;
 • Produksjon av kitt til forsegling av metallrør;
 • impregnering av stoffer for å gi dem brannsikre egenskaper;
 • behandling av sårflater på trebukser (podning, beskjæring);
 • polering overflater;
 • restaurering av skadet glass og porselen;
 • Produksjon av selvnivellerende gulv i 3D-format;
 • bil karosseri behandlingen;
 • kunstdesign (dekorasjon av hengende tak, keramiske fliser og speilflater, skapelse av farget glass og mosaikkpaneler).

Det er interessant: Silikatlim (det andre navnet på flytende glass) har funnet bred applikasjon i kreativitet - den brukes i ulike typer håndarbeid.

Slik bruker du flytende glass ↑

I ren form brukes materialet ganske sjelden, og på grunnlag blir følgende løsninger utarbeidet:

 • Primer. Brukes for foreløpig overflatebehandling. Det er nødvendig å ta like deler av sement og vannglass, samt en tilstrekkelig mengde vann (som en følge av dette bør man oppnå en flytende blanding som er egnet for påføring med rulle eller pensel). For det første blandes sementet med vann, deretter tilsettes flytende glass. For forberedelse anbefales det å bruke en bygningsmiksere. Blandingen herdes raskt (levedyktighet - ca. 30 minutter), i dette tilfellet kan den fortynnes med en liten mengde vann.
 • Vanntetting løsning. For å utføre vanntetting arbeid, er en blanding av like deler av siktet sand, portland sement og silikat lim forberedt.
 • Ildfast mørtel. Først fremstilles en blanding av 1 del sement og 3 deler ren sand, deretter tilsettes en liten mengde flytende metall (ca. 20% av totalmassen). Sammensetningen kan brukes til legging av ovner og peiser.
 • Antiseptisk. For å behandle tre med flytende glass fortynnes det med vann i forholdet 1: 1. Mørtelen er også egnet for stein, gips og betongflater.
 • Styrke begrunnelsen. For å gi styrke, bruk en løsning på 400 gram sprit og en liter vann. Behandlingen utføres i 2-3 lag, derfor er det nødvendig å vente på tørking av hvert lag.

Viktig! Først blandes alle tørre komponenter, deretter tilsettes flytende komponenter. Blandingen må være mobil og homogen. En universell oppskrift er en liter flytende glass per 10 kg av ferdigblandingen.

Instruksjon for bruk av flytende glass ↑

Hvordan påføre vann glass for maksimal vanntetting? Følg følgende rekkefølge:

 • Rengjør overflaten av støv og andre forurensninger.
 • Påfør det første lag med primer med en rulle eller børste.
 • Vent en halv time og legg til et nytt lag. Pass på at det ikke er noen passeringer.
 • Forbered en beskyttende blanding av sement, sand og vannglass.
 • Rør løsningen og bruk den raskt med en spatel på overflaten (husk den lille levedyktigheten).
 • Bruk verneutstyr, hansker og vernebriller under arbeid.

Viktig! Bland mengden løsning som du kan trene på 15-20 minutter. Pass på at ingen fremmedlegemer går inn i komposisjonen.

Bruk av flytende glass i mørtel krever nøyaktig overensstemmelse med proporsjonene. Feil kan forårsake sprekker eller til og med sammenbrudd av strukturen. Hvis du forbereder betong hjemme, bør du vurdere følgende nyanser:

 • I industriell skala legges 72 liter lim (ca. 7%) til betongblandingens kube, noe som sikrer optimal tekniske egenskaper til ferdigproduktet. I hjemmeproduksjonen bruker en andel på 1:10.
 • Ikke legg silikatlim til den ferdige løsningen.
 • Ikke fyll vann i blandingen. Først må du oppløse vannglasset, og deretter blande sementpulver.
 • Siden silikater reduserer settetiden til betong, må løsningen knyttes i små porsjoner.
 • Etter arbeid, vask hendene grundig og alle verktøy som kommer i kontakt med JS.

Viktig! Øk doseringen av silikatlim kan føre til fullstendig tørking av betongen.

En oppløsning med et flytende glass fremstilles som følger:

 • Ta en bøtte med drikkevann (det er bedre å ikke bruke den tekniske potten på grunn av det høye innholdet av urenheter), legg et glass flytende glass inn i det og bland det grundig.
 • Hell den resulterende løsningen i en stor beholder.
 • Fortsett å blande løsningen, legg til en tørr betongblanding i små porsjoner.
 • Slå blandingen med en byggeblander til en jevn masse dannes.
 • Hell den konkrete løsningen i preparatet.

Viktig! Forbered mørtelet i volumet som er nødvendig for å fylle strukturen.

Video: Polering av bilen med flytende glass ↑

Billighet av flytende glass lar deg ikke være redd for fakes. Likevel, når du kjøper silikatlim, vær oppmerksom på konsistensen. Sammensetningen bør være monotont, uten klumper og inneslutninger. Ikke oppbevar for fremtidig bruk - holdbarheten til materialet er 12 måneder, og du kan kjøpe den i en hvilken som helst byggevare. Vellykket bygging og reparasjon!

1

Leave a Reply

74 − 72 =