Vannglass søknad

Vannglass: Søknad og karakteristika

Vannglass er med rette anerkjent som et unikt materiale, som brukes på forskjellige områder. Den utbredte bruken av flytende glass funnet i bygningen.

Hva er et vannglass? Snakker språket av vitenskap, er det en løsning av natriumsilikat og kaliumsilikat, som er en del av behandlingen av bygningsmaterialet består av de samme komponenter som i vanlig glass. Et annet navn for dette materialet - silikat lim som gjør umiddelbart klart sin søknad.

Vannglass har en meget høy klebeegenskaper og har en termisk ledningsevne - dette materialet blir ofte brukt under isolering. Isolasjon, i fremstillingsprosessen som ble brukt flytende glass kan motstå temperaturer opp til 1200 grader Fahrenheit!

Vannglass har vært brukt i ulike felt av menneskelig aktivitet, så raske og kompakte å liste alle steder av sin søknad umulig. Men det er noen områder som er verdt å nevne:

 1. Vannglass er brukt for impregnering. Dette materialet er impregnert med veggene og fundament - vannglass stiller slike overflateLess fuktighet og ekstreme temperaturer. Det er tilrådelig å bruke dette materiale for isolasjon av veggene inne i huset.
 2. Vannglass - en utmerket antiseptisk. På vegger og tak av boliger, og faktisk ulike overflater, kan du ofte se sopp og mugg - konsekvensene av eksponering for fukt. Å kvitte seg med denne ubehagelige og skadelige virkninger for menneskers helse, er det nødvendig å bruke ulike virkemidler for å ødelegge soppkolonier. Hvis prosessen flytende glassoverflaten allerede skadet av mugg / sopp, de ganske enkelt forsvinne. For dette formål er flytende glass som anvendes ved fremstilling av vegger for tapetsering.
 3. Vannglass er kjennetegnet ved utmerket adhesjon. Dette betyr at det er perfekt limt til alle overflater. Ved hjelp av dette materiale kan være limt sammen meget forskjellige materialer, - fra papp til porselen.
 4. Vannglass er mange ganger øker fuktighetsresistens og brann tre, papir og keramikk - de spesifikt omfatter dette verktøy.

Hvis vi ser bare den flytende glass fra byggverket, kan mange blandinger bli produsert med dette materialet. Materialet har funnet anvendelse i de følgende fremgangsmåter:

 1. Priming med flytende glass. Bruk for overflatebehandling før maling, tapet søknad. Naturligvis kan ren foreliggende utførelsesformen ikke kan brukes - det ganske enkelt blandet med sement i følgende andeler: 10 kg sement tar den samme mengde smeltet glass. For det første må sementen blandes med vann, og deretter ble den resulterende løsning ble hellet ned i vannglass.
 2. Løsningen for vanntetting arbeid. Å blande i like andeler av sement, sand, og det aktuelle materialet. Den resulterende blanding kan brukes for vanntetting arbeid av kompleksitet.
 3. ildfast løsning. Først å fremstille en sement-sand-blanding - ved å ta en del sement 3 deler sand siktet. Deretter ble den resulterende blanding tilsatt litt vann glass (ca. 20% av den totale tørrblanding). Bruk av ildfast mørtel med flytende glass for murverk peiser og ovner.
 4. Beskyttende middel mot sopp og mugg. Det er nødvendig å oppløse det aktuelle materialet i vann (1: 1 forhold). Den resulterende løsning anvendes som et antiseptisk for behandling av tre, stein, gips og andre overflater.
 5. Spray for behandling av materialer i løpet av det forberedende arbeidet. Må 400 g vannglass fortynnes til en liter vann og smøre overflaten to eller tre ganger. Men merk: hvert lag har helt tørre og bare da kan gå videre til påføring av neste lag.

Flytende betong glass - er forbedring av kvalitative egenskaper ved det sistnevnte materiale. Det anbefales å legge rapporterings alternativ i betong for bygging, som vil være gjenstand for konstant fuktighet - denne teknikken vil forlenge levetiden til betongprodukt, hindre ødeleggelse. Husk at vannglasset har antiseptiske egenskaper og tilsetningsstoff i betong, gjør det siste motstandsdyktig mot de skadelige virkningene av mugg og jordslag.

Det er viktig å: glass vann stivner veldig raskt (nesten umiddelbart), så erfarne utbyggere tilbyr ikke legge det til en konkret løsning og impregnert ferdige design.

1

Dersom betongkonstruksjonen er beregnet for maling, og deretter bruke vannglass er umulig å forbedre den grunnleggende kvaliteten av materialet. Når de er tørre angjeldende materiale dannes på overflaten av et objekt / artikler tynn beskyttende film - påføre sluttbehandlingsmateriale er umulig.

Bruken av natriumsilikat er konstruksjonen

Vannglass brukes for impregnering, forbedre de kvalitative egenskapene til sammensatte / tunge materialer anses uunnværlig i byggebransjen. Men dette unike materialet funnet sin søknad i andre områder:

 • for legging av linoleum, PVC fliser;
 • for fremstilling av sement som er beregnet for metallrør;
 • for impregnering av tekstiler og andre materialer for å redusere brannfare;
 • for vaksinering trær - flytende glass blir behandlet med såroverflaten på en trestamme;
 • polering - vannglass gjør nesten hvilken som helst overflate er helt glatt og skinnende.

Bruken av natriumsilikat - er å øke kvaliteten egenskaper av mange materialer, som gir vanntetthet, varmeisolasjon, automatisk holder antiseptiske verk.

 • Stukkarbeid laget av polyuretan og ekspandert polystyren: egenskaper og særegenheter ved montasje med sine egne hender

 • Hva gjør et forkle på kjøkkenet: typer etterbehandling materialer og ekspertråd

 • Hva en parkett lakk til å velge og hvordan du bruker den
  • Dyrking (24)
  • Hus og hytte, suburban konstruksjon (26)
  • Tekniske systemer (14)
  • Bygg og komfort (25)
  • Arrangement av området (1)
  • Reparasjon, etterbehandling, installasjon (56)
  • Bygg og etterbehandling materialer (26)

  Portal Okeymaster.ru - Internett ressurs for å gi alle typer informasjon om reparasjoner, bygging, samt teknologier, utstyr, verktøy og materialer for å gjøre reparasjoner på sine hender.

  Uautorisert bruk av materialet plassert på nettstedet er forbudt ved lov om opphavsrett. Bruke materialer henvisning til området er nødvendig.

  Hva er et vannglass? Hvor og hvordan den brukes i bygging og reparasjon

  "Vannglass - er en vandig alkalisk oppløsning silikater av natrium, kalium, og sjelden mer sjeldent, litium. Den vanlige navnet i hjemmet - et silikat lim "(utdrag fra Wikipedia).

  Hei, kjære blogglesere!

  I dag la oss snakke om nyttig verktøy (nei, ikke på agurk pickle) - en flytende glass. Det er et unikt materiale som har mange nyttige egenskaper. La oss finne ut hva de kan gjøre? Så - vann glass brukes i bygging og reparasjon.

  I begynnelsen av de grunnleggende egenskaper - det er en effektiv vedheft, dvs. vedheft. Infiltrerende materiale væske (oppløselig) glass "gir" den fuktighet, for derved å øke dens seighet og styrke. Med andre ord, en delvis utveksling med den belagte overflate på det molekylære nivå.

  Vannglass er produsert som et resultat provarkoy sand og kaliumkarbonat (pottaske), i ovner med en temperatur på 1300 ° C. flyter produktet på platene består av metall bevegelige transportbelte hvor det avkjøles, stivner og brytes i stykker (silikat klumper). Den resulterende vannglass skiller seg fra tradisjonelle glass at under visse betingelser er det oppløses og går over i flytende tilstand.

  Derfor er de fleste anvendelsesområder, den flytende blanding innebærer en spesiell form av vandige oppløsninger. oppløsningsprosessen finner sted i en autoklav under et visst trykk. Den resulterende løsning ble filtrert og deretter justert verdier av forholdet mellom alkali og silika. Oppløsningen ble deretter justert til den ønskede densitet og transporteres i beholdere for lagring. Forhåpentligvis kan vi enkelt legge ut?

  Grunnleggende aspekter og metoder for bruk

  • Anvendes som tilsetning til mørtel, for å forbedre motstandsdyktighet mot fuktighet, brann resistens og holdbarhet. Løsning laget innebygde sprekker i vegger og tak, primet screed overflaten. For eksempel: for vanntett puss er blandet sand og sement i et forhold på 1: 2,5, og fortynnet med 15% natriumsilikat lim;

  Viktig vedheftningsevne - evnen til å fylle og eliminere små sprekker, chipping og ujevn. Det er således en hindring ødeleggelse av luft og vann, betong, murstein, metall og andre strukturer. viktig faktor. Selv om det belagte materialet blir vannavvisende egenskaper, det forblir gjennomtrengelig (avbildet ovenfor).

  Før impregnering overflaten må rengjøres og avfettes. For påføring ved hjelp av en kost, rulle eller sprøyte. Blandingen trenger inn i betongkonstruksjonen på 1-3 mm. Når flerlags impregnering blir denne dybde økes.

  For en overflateimpregnering ved hjelp av vannglass basert på kalium, fortynnet med vann 1: 5, og fluor-silikat i forhold 1: 1. En slik impregnering er egnet for betong (herding den forvitret overflater), naturlig og kunstig stein, gips. Har betydelig øket resistens mot vann, røkgasser, forskjellige løsninger av syrer og salter. Videre, på grunn av den høye alkalitet, virker den som et antiseptisk impregnering.

  • Som en grunningsmiddelblanding. Sement og vann blandes til en riktig konsistens. Silikat lim tilsettes til sementen på 1: 1. Den brukes for impregnering av svømmebassenger og andre ikke-matbeholdere;
  • Som varmebestandig oppløsning i bygging av ovner, peiser, og den ytre overflaten av avtrekksrøret. Den omtrentlige sammensetning: sand-sement-blanding (forhold 1: 3) ble det tilsatt 15% løsning av natriumsilikat.
  • Som vanntettende løsning for bygging av brønner og bygninger med høy intern fuktighet. Arbeidene er utført i to trinn. Til å begynne med er vannglass påføres på brønnveggene, og det andre laget er en oppløsning hvori sammensetningen av like deler av 1: 1: 1 - vannglass, sement, sand og siktet. For behandling av bygninger er en blanding av en del av natriumsilikat og 10 deler sand og fugemasse.
  • Leire vannglass anvendes for keramiske fliser og linoleum, en hastighet på ca. 0,2 til 0,4 kg per m;
  • Lav varmeledningsevne vannglass, la ham finne anvendelse i byggeisolasjonsmaterialer (forskjellige typer av steinull) som er i stand til å motstå temperaturer opp til 1000 ° C, og et antall sykluser med frysing og tining;
  • I form av en komponent for malinger silikat-baserte. Tilstedeværelsen av en slik komponent i trykkfargen, gjør det mulig å øke motstanden av malte flater til en høy temperatur, og korrosjonsforekomsten.

  Maling i hvilken vannglass tilsettes, ved tilsetning av natriumsilikat er mer slitasje-motstandsdyktig og brenner ikke. I tillegg er vannglass som brukes til å fjerne gammel maling belegg;

  Påføring av blandingen som inneholder vannglass på overflaten av gips eller maling - det er ikke anbefalt. Den resulterende film vil være en hindring i den videre behandling.

  • Som korrosjonsbeskyttelse av metalloverflater. For dette formål, vannglass og sement blandes med vann til den ønskede konsistens. Vannglass ligger under noen tetningslister (tetningsmasse) påført belegget av støpejern vann- og avløpsrør;
  • Som et lim, for alle slags materialer. Inkludert porselen, glass, cellulose, PVC, Himalaya alter i damprommet, osv.;
  • Som et additiv, forbedrer den vannavstøtende virkning og antiseptiske materialer fra naturlig tre. For eksempel, 0,4 kg natriumsilikat fortynnet med 1 liter vann og påføres på overflaten. Etter tørking, dekker omtrent 1-2 lag.
  • I de senere årene, noen produsenter bruker autochemistry flytende glass komponenter for å skape bilindustrien lakker.

  Flytende glass kan ikke legges til den preparerte sand og sement mørtel. Den fortynnes med vann og tilsettes til den tørrblandet blanding. Hvis det under drift, herder blandingen hurtig, kan den være fortynnet med en liten mengde vann, å tilsette det i små porsjoner.

  Forskjeller i den kjemiske sammensetning av natrium og kalium vannglass danne sitt anvendelsesområde. Den første (natrium) kan forbedre kvaliteten av limet. Han produktivt samhandle med komponenter av mineralbaserte. Dets anvendelse er effektiv for impregnering og herding av grunnmuren, samt som bestanddel for antiseptisk og brannhemmende blandinger. Den andre (kalium-glass) som er forskjellig motstand mot forvitring og noen kjemisk angrep. Dens ofte brukes i produksjonen av beskyttende malinger.

  Både produktet ikke avgir helsefarlige stoffer. Men ved bruk av beskyttelseshansker bør brukes for å beskytte huden fra å komme inn i den kjemiske sammensetningen av natriumsilikat, alkali. Når det blir på huden bør skylles med vann raskere.

  Vannglass, på en overflate av et konvensjonelt tørket (glass), irreversibelt å bli matt (opak). Hvis du ønsker å lage glass ugjennomsiktig, kan du blande det i forholdet 10: 1 med kritt og brukes på overflaten. Etter tørking, får matt glass.

  Jeg husker som barn, på nyttårsaften, klippet og limt på et silikat selvklebende papir snøflak. Formålet med dekorasjonen var en dør med dekorative briller. Resultatet har vist seg skuffende: ødelagt utseendet på dørene og selvfølgelig "trening farvel" fra foreldre. Lærdommen for livet ...

  I den siste sovjetiske fortid, ble bruken av flytende glass mye brukt i ulike bygge teknologier. Nå markedet er mettet med et stort utvalg av ferdige klebemiddelsammensetning (flammehemmende, vannbestandig, antiseptisk og andre.). Imidlertid, som en bestanddel i mange av dem er fortsatt flytende glass.

  I vår tid, erfarne fagfolk bekreftet deler og uten noen instruksjoner ved bruk av silikat lim i ulike prosesser for konstruksjon og utover. I denne finish vil jeg forhåpentligvis har lært noe nytt og nyttig for seg selv.

  Anekdote til dette emnet: I et butikkvindu: Kjære damer, ikke sukk sterkt - dugget glass. "Fur" butikk Administration.

  Lykke og fred til ditt hjem! Ikke glem å registrere deg for oppdateringer. Se deg der!

  Du kan også være interessert i:

  Den fristende å bygge et hus av laminert finér trelast? Vi lærer noen av prosjektene og omtrentlige priser

  Hvordan lage den opprinnelige takrenner med hendene ut av skrap materialer

  Rammekonstruksjon: brutto feil som blir gjort i prosessen med bygging

  Vi anser plastrør for kloakk. Hva er de forskjellige typer, størrelser, konfigurasjoner?

  Glass flytende vanntetting, isolasjon

  omfang glass

  Moderne bygge marked fornyes med ny høy-produktom- beskyttende belegg, som er basert på vannglass. Produsentene av denne "magiske" produkt attributt til nanoteknologi, selv om folk vet om det i mer enn et århundre og et halvt. Påfør flytende glass og utføre eksperimenter med det å utlevere sine unike egenskaper har begynt nylig. I dag fikk mange funn på bruk av flytende glass for vanntetting og mer.

  Denne innovative nye produkt er en kompleks vandige alkaliske oppløsninger av natrium- og kaliumsilikater med silika, som lå til grunn for oppdeling de smeltede glasstyper: natrium-, kalium-, litium-, og kvartære ammoniumforbindelser. Totaliteten av disse bestanddeler, som kombinerer med vann eller alkohol fremmer dannelsen av en tynn beskyttende film på overflaten som skal behandles. Filmen beskytter overflaten mot skitt, ikke avle skadelige bakterier, Den har en vannavstøtende virkning, Den beskytter mot UV-stråler, temperaturendringer, og aller viktigst - ikke hindrer inntrengning av luft og gjør det mulig å "puste" av den behandlede overflate.

  I forbindelse med natrium-kaseinløsning bundet keramikk, glass, porselen, kryssfiner og planker av tre. En alkalisk oppløsning blanding som benyttes ved fremstilling av blekekjemikalier. Impregnering med en vandig blanding av et silikat stoff natrium-, papp og papir materialer som behandles bibringer styrke og brannsikre egenskaper.

  Disse enestående egenskaper til flytende natrium benyttes i hjemmene for Culture brannsikring kostymer, skjermer og gardiner på vinduene og scener. Oppløsning av natriumsilikat renser avløp, reparasjoner og vanntettende brønner.

  kalium-glass har også motstand i forhold til vær og syre skiller seg fra den løsning av natrium-mangel refleksjoner på den behandlede overflate, og dette har oppnådd anerkjennelse i gjennomføring av maling fungerer. kaliumsilikat anvendes ved fremstilling av malinger, silikat elektroder som brukes i sveisemaskiner, og ved installering av impregnering.

  Vår bransje har spesialisert seg på produksjon av natrium waterglasses, færre utslipp kalium og erfarne partier produserer lithium natriumsilikat og kvaternært ammonium.

  Vannglass fremstilt ved finmaling av kvartssand med soda og tilsetning av en god avfyring i en spesiell ovn. Det resulterende glass knuses og oppløses i vann. Den moderne markedet tilbyr det som et ferdig produkt i form av et tørt pulver, som tilsvarer GOST.

  søknader glass

  Vannglass blir brukt i forskjellige aktivitets:

  • Ved fremstilling av den syrebestandige type sement og betongblandinger.
  • I tekstilindustrien for impregnering av tekstiler.
  • Ved fremstilling av kartong.
  • for styrking av ustabile jord.
  • Renseanlegget og maskinoljer.
  • Ved hjelp av LLL bundet cellulose, papir, tre og metall.
  • Forbered brannhemmende maling og belegg for tre flater.
  • I den kjemiske industri (fremstilling av hvit karbon, tseopitov silikat, bly).
  • På basis av vannglass fremstilt kosttilskudd, tilsetningsmidler og klebemidler for byggeformål, blir den lagt til gips og kitt, lim for å beskytte overflaten mot korrosjon, sopp- og muggdannelse.
  • Midler for rengjøring og vasking av kjøkkenredskaper.
  • Ved fremstilling av såpe.
  • I produksjonen av kontoret og universell lim.
  • I bassenger, bad, badstuer.
  • For vanntetting med flytende glass i enkelte utviklinger.
  • Ved justering rørskjøter for vann, fjerning av gammel maling og lakkbelegg.
  • Å impregnere gulv, vegger, kjeller og fundament.
  • JS anvendt i fremstillingen medisinske implantater og dressinger.
  • I landbruket (frø behandlet JS skaffe god immunitet, motstår bakterier og skadelige virkninger av bakterier, gitt hurtig spiring og gode avlinger).

  Flytende glass. Brukt i konstruksjonen

  I dag er det umulig å bygge uten deltakelse av flytende glass. Vanntetting, grunning bånd - disse arbeidene utføres overalt. Løsningen med JS fylle sprekker og hulrom i veggene, som produserer utvendig arbeid, gjøre vanntett brønner belagt med loft og kjeller, fremstille elektroder for sveisemaskiner.

  Arbeide med JS bør være nøye, at det ikke kommer i øynene, ellers bør de skylles grundig med rennende vann og om nødvendig søke bistand av en øyelege.

  Hva er de unike egenskapene til flytende glass?

  • Den miljøvennlighet.
  • Ikke giftig.
  • I rollen som en naturlig antioksidant.
  • I nærvær av bindemidler.
  • Beskyttelse mot ultrafiolett stråling.
  • Den smussavvisende effekt.
  • De vanntette egenskaper.

  I husholdningsbruk LLL bleking stoffer og fjerning av fettflekker, adhesjon av knust glass og vaser for liming av lim, perler, for å lage decoupage. flytende glass påføres ved hjelp av en valse, en børste på klebeflaten, forsiktig presset del av faget, og gis tid til å fullføre tørkingen.

  Resultatet er en høy kvalitet element. Flytende glass lim tanker og krystall, rammer, dekorative elementer for interiør. Vannglassoppløsningen påføres husmødre for rengjøring av gryter og panner. ved bygging av svømmebassenger nok til å sette opp vegger og gips. En slik konstruksjon av objektet er utsatt for lekkasje. Det er nødvendig å gjøre vanntetting med flytende glass.

  Et utmerket valg for interiørdesign er fliser belagt med krystallinsk glasur, forskjellige i farge og varierte i form. For glasur fritter krever en stor masse (hot glass). For skjønnhet glasur anvendes i forbindelse med ulike bilder, da den er utsatt for kalsinering og dekorasjon, som brukes for slisset valseovn.

  Glass glasur er belagt keramoizdeliya overflaten. Det er gjort gjennomsiktig, ugjennomsiktig, farget og fargeløs, blank eller matt. Fliser med glasur dekorert søyler av hytter og hus. Bruken individuelle innsatser fra det spredt fortauskanter. Flis vegger, noe som gir dem en chic slags måte, utstyre badet vegger, kjøkken og gang. For utendørs bruk plast ising.

  Fordeler og ulemper vannglass

  Alle de ovennevnte egenskaper av den flytende glass er karakterisert ved sin positive side. Fordelene kan tilskrives lang levetid, utmerket kopling med overflaten, besittelse av høy tetthet, brukervennlighet, brukervennlighet, tilgjengelighet, pris, evne til å beskytte overflatene mot kjemiske og mekaniske påvirkninger og impregnering.

  Ulempen JS er en stor nærvær av alkali, de skadelige virkninger på huden. Arbeide med dem krever hansker, verneklær og sko. En stor ulempe er den rasktherdende oppløsning som i 20 minutter stivner og blir uegnet for forbruk.

  Vannglass er nå produsert av mange kjemiske bedrifter i Russland, så kjøp det vil ikke være vanskelig. nok lave priser for dette produktet (mindre enn 20 rubler per kilo) gjør det mulig å bruke dem med et bredt spekter av kunder med ulik inntekt. I anleggsmarkedet hyllene finner du en primer basert på fettalkoholer, ulike lim, vanntett materiale, klar brannsikker løsning. I ren form vannglassløsning er sjelden brukt. Vanligvis er det anvendes for fremstilling av blandinger av byggere i sine oppskrifter og mengdeforhold, oftere, for vanntettende fundamenter og vegger.

  1
 • Leave a Reply

  48 + = 55