Vannglass soda

Hvilken bedre vannglass natrium eller kalium, og hvorfor?

Det er vanskelig å svare på spørsmålet, det er ikke klart på hvilken måte, eller hva som er bedre?

Begge typer av blandevæske brukt i for eksempel i det vanntette.

Selv kalium- natriumvannglass er mer kostbart, slik at når det gjelder pris bedre soda, er det bare billigere.

Dersom man trenger å bruke et vannglass i et aggressivt miljø, syre, fuktighet og så videre, er det best å benytte en kaliumvannglass, det er mer stabil under disse betingelser, i tillegg hele den pottaske flytende glass ikke danner en hvitaktig flekker på overflaten, i motsetning til natrium.

Kalium vannglass er oftest brukt for eksterne arbeid, har kaliumglass en egenskap så som "anti-blikost9quot,, det vil si på den overflate av glasset vil ikke gjenskinn, i motsetning til natrium.

Kalium flytende glass perfekt bindemiddel, slik at det blir ofte anvendt for fremstilling av malingblandinger.

Men for eksempel for å gi hardhet fundament, i økende grad ved bruk av natrium-vannglass.

1

For separasjon av olje og vann ved hjelp av den samme natrium-vannglass (dette er olje).

Ved fremstilling av forskjellige rensemidler og vaskemidler ved bruk av natriumvannglass.

Som man kan se to nesten identiske produkter av forskjellige applikasjoner, så å si at man er bedre enn en annen er ikke nødvendig, i den samme prosessen som brukes kaliumvannglass i den andre natrium- og disse prosessene er helt annerledes.

Kalium-vannglass med bygging - arbeid mye bedre enn natriumvannglass, da det er den mest motstandsdyktige mot aggressive ytre miljøpåvirkninger. Ved bruk av en mer estetisk siden danner ikke noen karakteristiske hvite streker og flekker på overflaten, i motsetning til natrium. Det er sant i utsalgspris på potash glass vann ofte betydelig høyere enn natrium.

Begge disse flytende glass (natrium eller kalium) har en vanntett egenskap. Forskjellen i sammensetningen. Den sodaglass løsning er natriumsilikater og kalium i sammensetningen - kaliumsilikater. Kalium glass er dyrere. Dette er rettferdiggjort fordi det er et glass mer motstandsdyktig mot fiendtlige omgivelser. Brukes mest som impregnering. I sodaglass mer uttalt sammentrekkende egenskaper.

Natriumvannglass

Vanntetting i bygging og vedlikehold av hagen på en personlig gård tilsynelatende ikke har noe til felles. . Men nei! Bruk og der, og det er flytende natrium glass. Dette eksemplet er for hva? Ja, det er ganske stort og uventet bare omfanget av denne byggemateriale.

I seg selv, sodaglass - et natriumsilikat. Hvis det er nødvendig å sette i drift, er det natriumsilikat bakken, og deretter oppløst i vann. Natriumsilikat finnes i naturen, men oftere det er produsert av kjemiske midler, som ikke er vanskelig og ikke dyrt. Under drift blir flytende natrium glass - en viskøs væske grå eller fargeløs. "Tyktflytende" - slik at dette er en av dens viktigste definisjoner - i betong og mørtel er en substans er en bindende komponent.

Fremstilling av mørtel eller betong i fremtiden på samme måte som med pottaske glass. Dette skyldes at i den kjemiske formel for to glass (Na2O (SiO2) n og K 2 O (SiO) n) varierer bare ett element.

Det er en god impregnering. Derav biostabilitet: ting som er impregnert med flytende glass, ikke er redd for å råte, mugg, sopp og insekter. Bygge blandinger de gir styrke, varmebestandige blandinger og blir lite avhengig av påvirkninger fra omgivelsene. Natrium flytende glass perfekt fester seg nesten alt fra papir til metall og stein. Det kan være blandet med fargestoffer, vannbasert, og tjener for det indre og ytre maling. Den har god gjennomslagskraft. Materialer med inkluderingen av flytende natrium glass vel motstå fysisk stress og er motstandsdyktige mot aggressive medier.

Anvendelse av natriumvannglass

Bruk av flytende glass i hjemmet, bygg, i andre sektorer av økonomien er så mangfoldig. En overføring denne artikkelen ikke ville koste, ville det kreve en brosjyre. Derfor anser vi det mest vanlige programmet i konstruksjon:

 1. 1. Produksjon av varmebestandig og syrebestandige masser.
 2. 2. Bonding og en haug med bygningsmaterialer.
 3. 3. Sikring grunnlaget for grunnvann.
 4. 4. I tillegg til de materialer som må være brannsikkert.
 5. 5. For silikat malinger.
 6. 6. For arrangering av svømmebassenger, såvel som vegger og gulv som krever impregnering.
 7. 7. tetting industrielle tanker, betongtanker og brønner.
 8. 8. For impregnering av tre produkter for å gi dem en større tetthet.
 9. 9. For å reparere den tidligere arrangert beskyttende impregnering.
 10. 10. For fylling av hulrom og sprekker.

Produksjon av flytende glass og sikkerhetstiltak når du arbeider med ham

Pure malt kvarts sand og soda blandes godt og sendt til en ovn for smelting av glass. Ved en temperatur på ca. 1400 ° C oppnås vannglass. Løslatelsen i graven. Avkjøles raskt, glasset sprekker og faller fra hverandre. Biter blir sendt inn i autoklaven, hvor de ble trykksatt til 8 atm. oppløser parene. Den resulterende substans - kolloid som har sammentrekkende egenskaper. Dette stoffet er et mineral, og i motsetning til de organiske klebemidler ikke ødelegge og brenner ikke. For å forbedre de bindende egenskaper av bygnings blandinger av 10 liter løsning tilsatt til 1 liter av vannglass.

Med hensyn til føre var-tiltak, er compliance aldri skadet. Derfor, når du arbeider bør bruke verneklær og vernebriller. Oh, og hvis vannglass falt på huden, er det nødvendig å tørke dryppe stoff, vask deretter med såpe og vann forurensning sted. Hvis soda glass i øyet mitt, så det bør vaskes under rennende vann. Hvis du fikk i munnen, er det nødvendig å skylle den flere ganger, årsaken oppkast er ikke nødvendig.

Generelt er den flytende natrium glass miljømessig sikker.

Alt materiale på nettstedet tilhører www.MegaStroika.biz.

Ved å kopiere linken til nettstedet er obligatorisk!

flytende glass

vannglass - Natriumsilikat (Na2O • mSiO2) Eller kalium (K2Om • mSiO2), Hvor m - modul vindu, som ligger innenfor vinduet 2,0-3,5 for natrium og kalium til 3,5-4,5.

flytende glass - vandig oppløsning fremstilt fra vannglass, hjemme denne oppløsning ble betegnet som silikat lim.

Vannglass er Luft mineralsk bindemiddel substans og er mye brukt i industriell bygging, og privat.

vannglass kvalitet vurderes av tettheten og viskositeten av oppløsningen modulo vinduet (2,6-4,0), som er lik antall mol av silisiumdioksyd til ett gram mol av natrium- eller kaliumoksyd. Med økende elastisitetsmodul øker de adhesive egenskaper av vannglass og motstandskraft mot syre produkter.

Er ikke kompatibelt med andre enn urea, alkohol, sukker organiske forbindelser.

 • Fremstilling av syrebestandige og varmebestandige sementer og betonger.
 • Silikatet malinger (bare kalium-glass) som et bindemiddel. Må ikke brukes på murvegger, det fører til ødeleggelse av murstein.
 • Vannglass brukes i produksjonen av syrefast sement blanding av findelt syrebestandig fyllstoff (kvarts, diabas og andesitt osv ...) og herdingsakselerator - natriumsilikofluorid Na2SIF6.
 • Antiseptisk.
 • Flammesikre belegg (maling).
 • Herdemiddel for utfylling av skjemaer.
 • Clay, god vedheft til de fleste materialer.
 • Additiv til Portland sementbasert betong er ikke egnet for vanntetting.

Under påvirkning av vann utlekking, blir flytende glass ødelagt, med porer som bryter tetthet (vannresistens) og styrken av betongen.

Sammenligning av natrium og kalium vannglass

 • løselighet i vann;
 • ved tørking i luft, en tynn film på overflaten.
 • Natrium mye billigere;
 • Kalium har de beste egenskapene til glass-modulen for natrium 2,0 til 3,5 og 3,5 til 4,5 for kalium.

Vannglass herder ganske langsomt og bare luften på grunn av isolering og tørking av det amorfe silisiumdioksyd ved innvirkning av atmosfærisk karbondioksid ved reaksjonen:

En løsning mister stabilitet og blir gel, på tetningen med tiden og får betydelig styrke. For eksempel, oppviser vannglasstrekkende egenskaper.

Imidlertid er dybden av gjennomtrengning av karbondioksid i atmosfæren er forholdsvis liten, og dens positive virkning kun observeres på overflaten.

Den dannede film etter tørking, blir luften ikke passere karbon og stopper herdeprosessen.

Den akselererer herdingen av vannglass katalysator Additive - natriumsilikofluorid Na2SIF6. Sistnevnte reagerer med vannglass, hvorved silikagel hurtig dannes - limet, noe som fører til rask herdesystem.

Den oppløselige glass fremstilles ved å smelte en blanding av silikasand, henholdsvis med soda Na2CO3 (Eller natriumsulfat Na2SO4) Og potash K2CO3 i glass-smelteovner ved 1300-1400 ° C Den resulterende smelte blir avkjølt raskt. Dermed brytes ned til gjennomskinnelig gul-grønne biter, kalt klump-silikat.

En oppløsning fremstilles ved oppløsning av autoklaven og bezavtoklavnogo silikat klumper. Oppløsningen blir utført i en autoklav med mettet damp. Løsningen tetthet 1,5-1,3g / cm3, hvilket tilsvarer en konsentrasjon på 70-50% oppløsning. Når det oppløses i vann, er natrium- og kalium-silikater hydrolysert med dannelsen av kolloidale kiselsyre Si (OH)4 og den respektive alkalihydroksyd. Under disse betingelser (pH = 12-13) kiselsyre løsning er forholdsvis stabil.

Norm for vannglass (GOST 13078-81)

Utseende: gul tykk væske eller grå uten noen mekaniske forurensninger og inneslutninger, som er synlig for det blotte øye.

Garantert holdbarhet av flytende glass - 1 år fra produksjonsdato. Etter garantiperioden lagring før du bruker produktet bør kontrolleres for samsvar med denne standarden.

Alt materiale som presenteres på nettstedet, er kun ment som referanse og utforskende i naturen og kan ikke anses som en direkte instruksjon for bruk. Hver situasjon er individuell og krever egne beregninger, etter som du trenger for å velge riktig teknologi.

Ikke ta forhastede beslutninger. Husk at det som fungerte i den andre, i miljøet, ikke fungerer.

Administrasjon av dette nettstedet, og forfatterne av artiklene er ikke ansvarlig for eventuelle skader og konsekvenser som kan oppstå når du bruker nettstedet materialer.

Nettstedet kan inneholde innhold som er forbudt for visning til personer under 18 år.

1

Leave a Reply

5 + 3 =