Flytende glass Bruksanvisning

Vanntetting av flytende glass: instruksjon

Vannglass er nå mye brukt i konstruksjonen, er det på grunn av en rekke positive egenskapene til dette materialet, inkludert:

 • fuktbestandighet;
 • kjemisk inerthet;
 • brann;
 • lav termisk ledningsevne;
 • mangel på toksisitet.

Hvorfor velge et vannglass

Blant annet har vann glass utmerket vedheft til de fleste overflater. Materialet har en antiseptisk virkning og oppviser slitasjemotstand under bruk. Preparatet karakteriseres ved anti-korrosjonsegenskaper og til og med vindtett.

Vanntettende vannglass mest utbredt som anvendelse av sammensetningen som en ingrediens. Det rene materiale anvendes mindre hyppig. I fremstillingsprosessen en blanding av kvartssand med soda kalsinert og malt, gjør det mulig å oppnå et produkt som, etter å ha løst opp i vann.

For å danne en pålitelig barriere mot vannoverflaten er dekket med vannglass i to lag, bør hver av dem tørke godt. Denne metoden kalles lubricative og antyder videre legging av vanntetting roll materialer. Vanntetting av flytende glass blir ofte brukt, om nødvendig, sel skjøter og sprekker i betongblokkene og fundament. Således en sementblanding tilsettes natriumvannglass, for dets fremstilling som i tillegg anvendes vann og sement.

vanntettende komposisjon anvendes i en mengde på 50 g per 1000 g av sement. For hver 10 gram glass bør legge om 150 g vann. Blandingen bør være forberedt på en liten mengde til å bruke for å få det på kort sikt, fordi det raskt stivner.

Vanntetting vannglass kan være basert på en annen teknologi som innebærer tilsetning til betongblandingen for ytterligere fylling av fundamentet. For å gjøre dette, må du forberede følgende ingredienser:

Vannglass tilsettes i en mengde på 5 vekt%. Foreløpige er det nødvendig å fremstille alt for fylling av fundamentet, for det utført grunnarbeider, set forskaling og armering buret er plassert. Sanden blandes med sement, vann glass oppløses i vann og deretter ingrediensene kombineres og blandes. Etter tilsetning av grus bør umiddelbart begynne å strømme fundamentet.

1

Vanntetting av brønnen og bassenget

Vanntetting av flytende glass kan anta arbeider i feltet av brønner og bassenger. Sammensetningen er egnet for intern og ekstern impregnering. I det sistnevnte tilfelle, blir blandingen påført i flere lag på veggene og gulvet av bassenget. Pre-behovet for å behandle alle ledd og utsparinger. Denne tilnærmingen muliggjør utmerket forsegling.

Ved utførelse av utvendig arbeid vannglass tjener som en betongkomponent og beskytter bassenget fra virkningene av grunnvann, som gir en basis styrke. Vanntette brønner vannglass omfatter å fremstille en blanding av vannglass, sement og sand, som er koplet i like deler. Den resulterende oppløsningen skal behandles og sømmer, og etter, og resten av overflaten. For å oppnå større virkning, etter at veggene i brønnen er belagt med flytende glass.

Eiere av private boliger med kjeller står overfor problemer med vanninntrenging gjennom sømmene i første etasje. En utmerket løsning på dette problemet tjener bruke vannglassoppløsning for impregnering. Hvis leddene forekomme, er de i det første trinn må renses for støv og smuss. Videre reparasjon blir fremstilt fra en blanding av portlandsement og vannglass med et forhold på 1 til 20. Vann tilsettes til blandingen i en slik mengde at det oppnås en konsistens på tykk fløte.

Blandingen plasseres inn i sømmene og sprekker, blir overflaten smurt med vann og en børste. Etter 24 timers behandling er nødvendig for å realisere en flytende krystall. Dersom betongveggene er våt, blir de behandlet i den samme teknologi, men de lag bør ikke utføres tykkere og mer tett. Det er viktig å huske på at preparatet er i små mengder, for å kunne bruke det på kortest mulig tid.

Flere instruksjoner om bruken av vannglass

Vanntetting av betong vannglass kan gjøres med en kost eller rulle. Det første lag er igjen for å tørke til ca 30 minutter. Etter dannelsen kan gå videre til neste lag. Det er viktig å sikre ensartethet av belegget - pauser bør ikke være. Når du er klar for påføring av beskyttende lag. For dette formål, ble en løsning av sement, som brukes til veggen gips. Når løsningen er klar, bør det legges til glasset og rør godt.

I det neste trinnet av overflaten er belagt med en blanding av. I dag er ganske vanlig bruk av flytende glass, instruksjoner på sin søknad at du må ha for å bli undersøkt. Således ble løsningen som et additiv som benyttes som glass, re-fortynnet gir ingen mening, fordi materialet mister sine egenskaper. Anvendelse av oppløsningen utføres vanligvis med en spatel tilstrekkelig tynt lag. Det siste trinnet blir varmeisolasjon, blir dette normalt brukes basalt ull eller skum.

Anmeldelser av egenskapene til flytende glass

Før du begynner å bruke er beskrevet i artikkelen materiale, må du bli mer kjent med sine egenskaper. Det er et kalium- eller natriumsilikat. Noen ganger brukes og silikater av litium, men det kan betraktes som unntaket. Kjennetegn ved sluttproduktet vil avhenge av sammensetningen. I henhold til forbrukerne, kalium- løsninger har en kvalitet på motstandsevne mot kjemiske og atmosfæriske midler.

Men dersom sammensetningen i drift vil reagere med mineraler, er det best å velge en blanding på basis av natriumsilikater. Den sistnevnte bidrar til en raskere og sement herding. Samhandlende disse materialene reagerer kjemisk, hvorunder natriumaluminat dannes. Han fungerer som en katalysator av herdeprosessen.

Forbrukerne understreke at vannglass, bruk, bruksanvisningen som er beskrevet i artikkelen, har fått en slik popularitet og mer på grunn av høy limstyrke. Således kan glasset anvendes for et bredt spekter av oppgaver. Kontakt med andre materialer, glass penetrerer og fyller porene. Stoffet har de samme egenskapene av brann, ikke produserer noen farlige stoffer og har antiseptiske egenskaper. Men kjøperne reke at likevel er det viktig å unngå kontakt mellom sammensetningen med huden, fordi den har blant de alkaliske ingredienser. Hvis du velger å bruke i prosessen beskrevet i artikkelen materiale, er det viktig å lese anmeldelser av vanntetting flytende glass. Fra dem kan du lære at blandingen har en jevn og lav varmeledningsevne. Denne funksjonen er relevant når isolasjon i industrimiljøer.

Før man går videre til avsetningen av materialet på overflaten, bør den fortynnes med vann i forholdet 1 til 2. Når man anvender en slik konsistens, et eksempel på en strøm av flytende glass for vanntetting av 300 gram per kvadratmeter. Ved hjelp av en blanding av "Stekloizol9raquo, kan du håndtere områder med forvitret gips eller ujevn betong. Dette vil skape en antiseptisk beskyttelse og styrking lag.

Arbeid på betongoverflaten kan være på forskjellige måter, ved anvendelse av spesifikke metoder for påføring av preparatet. Før påføring av flytende glass, er det nødvendig å forberede overflaten, rense den, justere og avfettes. Impregnering av betong på en grunne dybde i området fra 2 mm til bruk børste eller sprøytepistol. Men hvis du har tenkt å gi forsvar i dybden, er programvinduet gjort i flere lag, i dette tilfellet, kunne oppnå impregnering av opp til 20 mm.

Det er bemerkelsesverdig at ved anvendelse av flytende glass kan gjøre gulvet, noe som vil ha en effektiv vanntette lag. Oppnå slike mål som mulig og på innretningen av betong og sement-sand screed på gulv og i kjelleren av huset. Løsningen i dette tilfellet trenger bare å legge til glasset og bruke den resulterende sammensetningen vil bli mer og for antikorrosjonsbehandling. Spesielt relevant i tilfelle av en slik impregnering med bassenger der beskytter mot lekkasjer overflate kan helt.

Vannglass: billige ting for vanntetthet og ikke bare

I anleggsmarkedet nye elementer vises hver dag: produsenter forbedre de tekniske egenskapene til eksisterende forbindelser, maling og isolasjon, om ikke å utvikle unike formuleringer. Men noen materialer som ikke er berørt av en generell modernisering - deres struktur har vært uendret i flere tiår. Blant slike "mammut" refererer vannglass, som er brukt i mange husholdninger og industrielle anvendelser.

Sammensetningen og de typer av vannglass (LGL) ↑

Oppfinneren av flytende glass (LGL) var den tyske mineralogist Jan Nepomuk von Fuchs, for å gi en oppløsning på 1,818. Den kjemiske prosess ble anvendt alkali og kiselsyre.

Sammensetningen av det smeltede glass har siden vært praktisk talt uendret. Nå er det produseres ved hjelp av autoklavering av silisiumholdig råmateriale med en konsentrert oppløsning av natriumhydroksyd. Det andre alternativet - sammensmelting av kvartssand og soda. I noen tilfeller, en direkte metode for silisium oppløsning i alkalisk oppløsning (klassisk metode).

Resultatet er to typer materiale:

 • Natriumvannglass. Kjennetegnet ved høy klebrighet og klebeevne med andre mineraler, er ikke å frykte ekstreme temperaturer og atmosfærisk miljø. Der det brukes flytende glass av denne typen? Forsterkning av fundamenter, støpeformer, produksjon av husholdningskjemikalier, restaurering og reparasjon av glass og porselen, brannsikre behandling av en rekke forskjellige materialer. Den passer det for behandling av skadede trær og busker.
 • Kalium vannglass. Den har alle egenskapene til sitt natrium analog. Den eneste forskjellen - full at preparatet ikke gjenskinn på basis av prosessert, hvorved det kan anvendes til utvendig maling fungerer. Inkludert i de ildfaste og silika malinger som brukes i produksjon av elektroder.

Den første utførelsesform er mindre kostbart, men det andre er karakterisert ved forbedrede ytelsesegenskaper.

flytende glass behandling utfører flere funksjoner. Materialet virker som:

 • hydrofoberende - frastøter vann;
 • antiseptisk - hindrer bakterier;
 • antistatiske - hindrer dannelse av statisk elektrisitet;
 • Herder - fyller porene til den behandlede overflaten, øke tettheten;
 • flammehemmende - øker de ildfaste egenskaper, beskytter mot innvirkning av syrer.

Disse karakteristika bestemmer vannglass fordeler:

 • Den trenger inn i de minste sprekker og porer, godt dekker betong og tre substrater.
 • Det skaper en vanntett film.
 • Den har et lavt forbruk og lav pris (i forhold til andre impregnering og hydrofoberende).
 • Den har en ganske lang levetid (ca 5 år). Hvis tettesjikt med maling cover, så det vil vare enda lenger.
 • Den tillater drift under forhold med høy fuktighet.

Applikasjoner vannglass begrenset spesifikasjoner sammensetning:

 • Den er ikke egnet for vanntetting mur flater (på grunn av mulig ødeleggelse).
 • Den dannet Filmen er ganske skjør, så det er nødvendig å kombinere flere typer hydro-beskyttelse.
 • Materialet tørker raskt, så for å utføre det arbeidet som kreves faglige ferdigheter.

Viktig! Når du kjøper et glass vann nøye studere dens sammensetning. Materiale på basis av natriumsilikat som kjennetegnes av høy klebrighet og god adhesjon til mineralske stoffer. Pottaske flytende glass kan anvendes i sure miljøer.

Anvendelsen av vannglass i konstruksjonen ↑

JS er oftest brukt for vanntetting:

 • Kjellere og loft. Materialet beskytter betongkonstruksjoner mot de skadelige virkninger av fuktighet og meddeler flammehemmende egenskaper til overflaten, egnet for innendørs og utendørs bruk.
 • Wells. Arbeid utført i to trinn: første vegger bearbeidede ren sammensetning, blir det andre lag påføres til en løsning bestående av en sement-sand-blanding og LGL.
 • Bassenger. Intern prosessering reduserer sannsynligheten for lekkasjer og ødeleggelse av koppen, den ytre - evakuering fra den ødeleggende virkningen av grunnvann. Materialene påføres i et tykt lag av en rekke tilnærminger.

Vannglass for vanntetting kan anvendes i ufortynnet form, og i ulike blandinger av tilsetningsmidler og impregneringsmidler.

Sammensetning også anvendes for antiseptisk behandling av overflater. Det forhindrer ikke bare dannelse av mugg eller sopp, men også ødelegger de eksisterende "oppgjør" skadelige mikroorganismer. Derfor ZS angitt i forberedelse for å lime vegg-papir eller fargestoffer. Løsningen gir fuktighet og brannhemmende egenskap tre, keramikk og papir.

Anvendelse av natriumsilikat i hjemmet ↑

Hvorfor fortsatt bruke vannglass? Høy vedheft tillater dens anvendelse på følgende områder:

 • legging linoleum og PVC fliser;
 • produksjon sementer for forsegling metallrør;
 • impregnering av stoffer for å tilveie brannmotstand;
 • Behandling såroverflater på trestammer (vaksinasjons, beskjæring);
 • polering av overflater;
 • restaurering av ødelagte glass og porselen;
 • produksjon av flytende 3D format kjønn;
 • behandling av bilkarosserier;
 • art design (dekorere tak, keramiske fliser og speilflater, etablering av farget glass og mosaikk).

Dette er interessant: Silikat lim (andre navn av natriumsilikat) er mye brukt i arbeidet - det brukes i forskjellige typer av håndarbeid.

Hvordan bruke flytende glass ↑

Det rene materiale er sjelden anvendes, er følgende løsninger fremstilt basert på den:

 • Primer. Den brukes for forbehandling av overflater. Det er nødvendig å ta like deler sement og vannglass, og en tilstrekkelig mengde vann (resulterende væsken skal få en blanding som er egnet for anvendelse rulle eller kost). Først blir sement omrørt med vann, og deretter legge vannglass. For utarbeidelse anbefales det å bruke bygningen mikseren. Blandingen stivner hurtig (levedyktighet - ca. 30 minutter), i hvilket tilfelle det kan fortynnes med litt vann.
 • Vanntetting løsning. For utførelse av vanntetting arbeid, en blanding av like deler av siktet sand, Portland-sement og et silikatbindemiddel.
 • Den ildfaste mørtel. Til å begynne med en blanding av 1 del sement og 3 deler av ren sand, og deretter ble det tilsatt en liten mengde av den LLL (ca. 20% av totalvekt). Preparatet kan anvendes for legging av ovner og peiser.
 • Antiseptisk. For tre behandlingsvæsken fortynnet med vann glass i et forhold på 1: 1. Løsningen er også egnet for stein, gips og betongflater.
 • Styrking av stiftelser. Benyttes for å gi styrke oppløsning av 400 g liter vann og LGL. Behandling utføres i 2-3 lag, mens det er nødvendig å vente mellom strøkene.

Viktig! Først blir alle tørre ingredienser blandet, deretter tilsatt til de flytende bestanddeler. Blandingen skal være homogene og mobil. Universal oppskrift - vannglass liter pr 10 kg av den ferdige blanding.

Instruksjoner for bruk av vannglass ↑

Hvordan bruke flytende glass for maksimal vanntetthet? Vær oppmerksom på følgende sekvens:

 • Rengjør overflaten mot støv og andre forurensninger.
 • Påføre det første lag med primer maling valse eller børste.
 • Vente en halv time, og legge et lag. Pass på at det ikke er noen hull.
 • Fremstill en beskyttende blanding av sement, sand og vannglass.
 • Bland løsningen og raskt sette sin spatel på overflaten (husk lav levedyktighet).
 • Bruk i løpet av arbeidsverneklær, hansker og vernebriller.

Viktig! Bland mengden løsning som vil være i stand til å utvikle i 15-20 minutter. Hold i noen utenlandske urenheter.

Bruk av vannglass i mørtel krever presisjon av proporsjoner. Feil kan føre til sprekkdannelse eller til og med sammenbrudd i konstruksjonen. Hvis du forbereder et konkret hjem, bør du vurdere følgende nyanser:

 • I en industriell målestokk ved tredje potens av betongblandingen tilsettes 72 liter lim (ca. 7%), noe som sikrer optimale tekniske egenskapene av det ferdige produkt. Hjemmelaget i forholdet 1:10.
 • Ikke i noe tilfelle ikke kan legges silikatbindemiddel i en klar løsning.
 • Ikke helle vann i blandingen. Først må man for å fortynne vannglasset, og deretter gripe inn i sammensetningen av sementpulver.
 • Som silikater reduserer herdetiden av betong, mørtel trenger å blande i små porsjoner.
 • Etter jobb, vaske hendene og alle verktøyene i kontakt med JS.

Viktig! Økt dosering silikatbindemiddel kan føre til full betong oppsprekking.

En løsning av flytende glass fremstilles som følger:

 • Ta en bøtte med drikkevann (teknisk bedre ikke å bruke på grunn av det høye innholdet av urenheter), tilsett glass vann glass og grundig blandet.
 • Hell den resulterende oppløsningen inn i en stor beholder.
 • Fortsetter å røre løsningen, tilsett den tørre betongblanding i små porsjoner.
 • Visp blandekonstruksjon blanding inntil en homogen masse.
 • Hell blandingen i betongen forskalingen fremstilt.

Viktig! Fremstill en løsning i den grad som er nødvendig for å fylle konstruksjonen.

Video: bil polering flytende glass ↑

Cheapness av flytende glass kan du ikke være redd for forfalskninger. Men når du kjøper et silikat lim oppmerksom på sin konsistens. Blandingen bør være ensartet, uten klumper og flekker. Ikke bli reservert for fremtidig bruk - holdbarheten av materialet er 12 måneder, og du kan kjøpe den i enhver jernvarehandel. Vellykket bygging og reparasjon!

Flytende glass - Bruksanvisning

Vannglass er nå mye brukt i konstruksjonen, ferdigstilling. Dette materialet oppviser et stort antall viktige egenskaper for å forbedre kvaliteten av resultatet. Høy vedheft, maksimum vannavstøtnings indekser tillate deg å lage beskyttelse for ulike design, for å gi styrke materialer. Selv for nybegynnere lett å bruke i vannglasset. Søknad instruksjoner for bruken er ganske enkel.

Utførelser som bruker vannglass

Spektrum utstrakt bruk av vannglass. Med hjelp av:

 • Det skaper en pålitelig og holdbar vanntette lag;
 • binding av forskjellige materialer er utført;
 • vedlagte nødvendig tetthet, styrke og brannresistens.

Anvendelsen av dette midlet gir absolutt beskyttelse av overflaten mot eksponering for fuktighet. Derfor er vannglass anvendes som en impregnering. Nok til å dekke dette materialet fundament, kjeller, gulv, vegger, betydelig forlenge levetiden av bygningen, eliminere tidlig svikt.

Det er mulig å bruke verktøyet for gjennomføring av etterbehandling, reparasjon lokaler med høy luftfuktighet :. badekar, bad, rom, osv glass laget vil ikke tillate vises mugg, råte sopp. Materiale brukt i konstruksjonen av brønner, dammer, kjellere. Vannglass takler beskyttelse av disse strukturene bedre enn et hvilket som helst vanntett materiale. Ved vann er ikke sannsynlig å lekke gjennom et slikt lag.

Vannglass er et perfekt vedheft. Derfor kan det være bundet via en hvilken som helst slags underlag. De midler som brukes for porselen, papp, glass, speil og andre.

Tilsetning av materiale i sementoppslemminger som gjør det mulig å gi fundamentet styrke, sokkelen av bygningen. Denne komponenten kan inkluderes i blekket som brukes for behandling. Vannglass vil gi brannsikre materialer.

Betingelser for bruk i bygging og innredning

Flytende glass faller inn i kategorien av ferdige materialer, vil bruken av midlene ikke skape problemer, fordi det er detaljerte instruksjoner på pakken. Hvis det er nødvendig, fordele den på glatte flater ved hjelp av et spesielt verktøy. I betong, puss plane materiale påføres med kost, rulle eller sprøyte. Fordelingen av et enkelt lag av flytende glass tillater gjennomtrengning innebærer på basis av en dybde på omtrent 2 mm. Hvis du trenger å utføre behandlingen bør påføres flere lag.

Hvis det er nødvendig, til løsningen skape et sterkt fundament, og anlegg kjellervegger, brønner, påstøp 10 liter betongblanding tilsettes per liter av vannglass. Det er viktig å kvalitets elte masse. Vannglass kan tilsettes til oppløsninger for murverk peiser og ovner for å tilveiebringe motstand mot brann. I dette tilfellet bør mengden være omtrent 15% av den totale vekt.

Ved fremstilling av blandingen som anvendes for antiseptisk behandling av mugg, sopp, vannglass og vann tas i like volumer. For impregnering av materialer bibringe brannresistens anvendes som en vandig oppløsning. og vannglass forholdet er 5: 2.

Stensiler for tapet for maling

Hva bedre filler kitt vegger under tapeter

De shkurit vegger etter pussing

Innhold: Hva kreves i behandlingen lag med sparkel kitt slipeprosessen Mange nykommere, for første gang tar fatt på en selvstendig ...

1

Leave a Reply

3 + 6 =