Gulvvannglass

Gulv av vannglass og vanntetting betongsokkel

Egenskaper og anvendelse av vannglass

 • hydrophobizator - besitter vannavvisende egenskaper;
 • antiseptisk - hindrer dannelse og vekst av bakterier;
 • antistatisk - ikke elektrifisert, ikke tiltrekke statisk elektrisitet;
 • Herder - øker tettheten av oppløsningene, det fyller porene i materialet, som anvendes;
 • det forhindrer forbrenning og beskytte mot eksponering for syrer.

På grunn av disse egenskaper, er vannglass brukes i konstruksjonen som additiver for flammehemmere (varmebestandig) og sure fargestoffer, og forskjellige vannavstøtende sammensetninger. Beskytter fundamenter, gulv og vegger mot fukt og fuktighet. Den bruker flytende glassgulv vanntette tak - plater - og vegg, innvendig og utvendig i lokalene.

Hydrophobization bruke vannglass

Vannglass helt fyller sprekker og porer i forskjellige typer av porøse materialer: betong, mur, gips, noe som forbedrer holdbarhet og hindrer overflaten utsettes for fuktighet.

Som tilsetninger er det brukt for sementmørtel (1 til 5%), øker dens hardhet, motstandsdyktighet mot slitasje og påvirkning av aggressive medier, men reduksjon av avbindingstiden.

Til fremstilling av oppløsningen ved hjelp av vannglass må blanderen og de følgende tørre bestanddeler: sand, fyllstoff og additiv finmalte aktivt silika. De lagt andelen av vann, og oppløsningen omrøres i 3-4 minutter. Etter tilsetning av vannglass blandingen ble omrørt i ytterligere 4-5 minutter. Den oppnådde blanding - homogent, er dens mobilitet 2-4 cm.

Når de settes til vannglassoppløsningen under sin størkning endres fra tidsintervallet (begynnelse - slutt):

 • 1 time 40 min. - 5 timer, til følgende tidsintervaller:
 • 1%: 1 h 15 min. - 3 t 40 min;.
 • 2% 1 h - 3 t 10 min.;.
 • 5% 35 min. - 2 timer og 30 minutter.

For vanntetting av bygninger i kontakt med fuktighet tilføres å helle flytende glassgulv. Det kan være bad, vaskerier og enda svømmebassenger og vanntanker.

Med henblikk på vanntetthet og for å oppnå et faststoff hydrofobe belegg kan påføres på bakken vannglass.

Gulv flytende glass er som følger: i fyllstoff band, parallelt med veggen, i sin tur føre til den samme del av oppløsningen, som er jevnt fordelt over hele overflaten. For dette formålet, en slikkepott, en spesiell nål og en nal på en lang håndtak. Først en spatel oppløsning er dispergert over overflaten, etterfulgt av en rullende valse derfra utgående bobler og uregelmessigheter, hvoretter den er på linje nal. Belegglaget bør være fra 3 til 5 mm. Hele blandingen bør brukes innen en time, så du trenger å telle hvor mye arbeid: å ta løsningen på en godt definert område. I ett rom betonggulvbelegget flytende glass bør finne sted i en enkelt omgang.

Etter at overflatebelegget er fullstendig tørt, er det mulig å dekke hele området belagt med epoksy eller polyurethanlakk. Siden belegget vil få klarhet og glans, og forbedre kvaliteten på arbeidet deres.

1

Gå på gulvet kan være hadde i en dag, men den operative beredskapen oppnås etter 5 dager. Hvis påstøpen legges under systemet "varme gulvet", og deretter sette den inn i handlingen kan ikke begynne tidligere enn en uke.

Hvis du helle vann glass på betonggulvet, overflaten, henholdsvis, vil være "konkret", samme farge og struktur. For å dekorere gulvet, før påføring av vannglasslag som kan være en betongfundament for å male eller ornament påføres den, ved hjelp av maling med tilsetning av 5-10% av natriumsilikat, for å forbedre adhesjonen. Det er også mulig gulv innredning med papir phlox. Teknologien er enkel: gulvet prokryty lag av flytende glass, blir de avrevne biter lagret innpakning (eller annet) papir prokryvayutsya deretter et annet lag av blandingen. Etter som det kan være fylt med vann glass i full skjerm, som beskrevet ovenfor.

Ny selvutjevnende gulv på markedet - transparent, såkalt, «3D-gulvet ". Essensen av teknologi er som følger: tredimensjonalt bilde skapes ved forekomst av flere semi-transparente bilder oppå hverandre. De vil være synlig fra forskjellige synsvinkler gjennom det transparente harpikssjikt eller epoksyforbindelse, som glass, men mer langvarig. Med den danner en klar blank membran, som visuelt kan forveksles med glass. For eksempel er selskapet «Masthouse» slik belegg kalt: «glassgulv», som oversatt betyr :. "Glass gulvet"

Produksjonsteknologien for 3D-sex er ganske komplisert og pakking produsere mestere, ved hjelp av spesielle midler for beskyttelse. Imidlertid kan det oppnådde belegget brukes i lokaler med 14% fuktighet og kontakt med lut og syrer; det er sterkt og holdbart og dens levetid - minst 10 år.

Hydraulisk isolering arbeid er svært viktig i bygging av svømmebassenger, bygging av fundament, bygging av kjeller og loft. Med et stort utvalg av vanntette materialer vanskelig å velge det materialet som er mest hensiktsmessig for hver situasjon. Bør jeg bruke et glass vann for vanntetting? Hvordan vanntetting flytende glass? Betingelser for avl og proporsjoner - alt i en artikkel.

Utvalget av farger på markedet i dag er svært bredt. Noen av dem utfører en rent dekorative funksjon, andre beskytte overflaten mot forskjellige ytre påvirkninger. En egen art -. Denne maling på flytende glass, som kan brukes til vegger, fasader, etc. Disse belegg har mange fordeler, som vil bli diskutert i denne artikkelen.

Når bør tenke på vanntetting på bakken? I denne artikkelen vil vi se på ikke bare de saker som beskyttelse av strukturer mot fuktighet, men også veier sin omsorg. Videre beskriver vi hvilke materialer kan anvendes for vanntetting gulv på bakken og begravet.

Bruk av vannglass for ulike typer overflater

Med bruk av konstruksjonen markedet av det beskyttende belegg, inneholder kjernen som flytende glass, forbrukerne straks forstås sine unike egenskaper. Foreløpig har denne blanding en tilstrekkelig bredt omfang av bruk. Som foredling er utført ved hjelp av flytende glass og hva er det?

Hva er material

Silikat lim eller, som det er ellers kalt vannglass er en vandig oppløsning av silikat salter. Avhengig av hovedkomponenten ble isolert:

 • natrium-vannglass med en høy grad av klebeevne, brannmotstand, antiseptiske og vanntetting egenskaper;
 • Kalium innehar immunitet mot vær og vind og for å syreeksponering.

Soda glass benyttes for å akselerere herdingen av sement blandinger på grunn av pågående kjemiske reaksjoner.

Vannglass er utbredt som et bygningsmateriale på grunn av sine egenskaper:

 1. Den hydrofobe (vannavstøtende). På grunn av denne egenskapen vannglass brukes for behandling av overflater som utsettes for langvarig kontakt med væsken, inkludert treprodukter. Som en følge av impregneringen, vil de ikke bli utsatt for svelling og deformasjon.
 2. Antiseptisk. Denne egenskapen tillater bruk av et silikatbindemiddel for impregnering av de beskyttende vegger av slike negative fenomener som mugg og sopp.
 3. Ildfast. Impregneringen av gulv og vegger med flytende glass øker brannsikkerhets lokaler.
 4. Antistatisk. Materiale eliminerer elektrifisering og forårsaker ikke forekomsten av statisk elektrisitet.
 5. Syreresistens. Impregnering av silikatoppløsning for å beskytte overflaten mot eksponering for kjemikalier.
 6. Miljøvennlig. Dette materialet ikke avgir skadelige stoffer for den menneskelige organisme.

Flytende glass på grunn av dets kjemiske sammensetning klarer med fylling av porøse materialer:

Når overflatebehandlingen sammensetningen av silikatet øker dets hydrofobisitet og styrke. Derfor er en spesiell fordeling av flytende glass mottatt i behandling av fundamenter, vegger og gulv i kjeller, brønner og bassenger. For fremstilling av primeren med hydrofobe egenskaper må koble vann, sement og LLL i like proporsjoner.

Overflaten som skal behandles må først klar: justere og ren for urenheter. Ved behandling av tre, er det ønskelig å bevare sin naturlige ruhet (dette vil sikre en bedre adhesjon av materialer). Dersom rensing måtte fukte overflaten, før de behandles det er behov for å tørke. Lagtykkelse vanntettende oppløsning skal være minst 3 mm.

Silikat løsning som brukes i gulv i rommet eller badet. For å opprette et hydrofilt belegg av stort område, for eksempel for å dekke gulv eller vegger, kan bruke sprøytepistol, pensel eller rull.

Søknad om å øke brannbestandigheten materialer

Brannmotstand flytende glass kan anvendes for:

 • murverk peiser, ovner og skorsteiner;
 • fremstilling av en ildfast betong og sement og ildfast maling;
 • Behandling av trevirke for å gi flammehemmende egenskaper;
 • omfatte elementer av metallkonstruksjoner.

For å fremstille den ildfaste silikatoppløsningen krever 3 deler sand, en del sement og en del av vannglass. Denne blanding ble hurtig størkner som et resultat av kjemiske reaksjoner som finner sted, slik at man kan først fremstille den ønskede strukturen til den konvensjonelle løsning, og deretter utføre en ildfast betong ytre overtrekkslag.

For å gjøre overflateegenskapene til den ildfaste kan dekkes av tre eller betong bare vannglass av pistolen, ved hjelp av det som en primer. Impregneringen av veggene kan også utføre en selvstendig løsning eller silikater eller som et sementgulv.

I bad, dusj, bad og i innendørs svømmebasseng, som er iboende i en konstant luftfuktighet og tisse på gulvet, er det mulig å gjøre et gulvbelegg ved hjelp av vannglass. For å fylle gulvet må være:

 • hvis stablet tregulv, deretter fullførte avrettings av betong;
 • på den tørkede overflaten like porsjoner helle silikatoppløsning;
 • glatt lag av klebemiddel bred spatel;
 • innrettingen lag for å ha en endelig tykkelse på 3-5 mm ved bruk av en skrapekniv;
 • etter tørking for å fremstille et lag silikat-toppbelegg lakk (best fit polyuretan eller epoksy).

Det bør tas i betraktning at dekorere gulvet, allerede belagt med flytende glass, er det umulig. Når støping sementgulv overflaten vil være henholdsvis "betong" farge og tekstur. Dekorere gulv bør utføres før påføring av det flytende glasslag. Alternativt kan du lage et maleri av betong. I de overtrekksmaterialer for å forbedre deres adhesjon til betong er det anbefalt å tilsette en liten mengde av silikat. Etter tørking kan produsere sex fyller i henhold til algoritmen som er angitt ovenfor.

Forresten, tatt i betraktning toksisiteten til materialet, dets varme og vannresistens, tillates dets anvendelse for behandling av damprommet, som ofte er laget av tre med en konstant fuktig varm luft uten aktsomhet kan gjennomgå deformasjon.

Vannglass er også anvendes til mange andre formål:

 1. Den silikatbindemiddel er mye brukt som en primer for impregnering av antiseptiske vegger av mugg og jordslag.
 2. Dette materialet er nyttig når du legger fliser laget av PVC eller linoleum. I dette tilfellet vil den silikatoppløsning utføre funksjonen av et klebemiddel.
 3. Høye adhesive egenskaper av vannglass tillate dens bruk ved å terminere eller skjøterør, kitt ledd. I dette tilfellet elementene er ikke gjenstand for diskriminering, og om nødvendig, erstatte ett av elementene har helt demontere strukturen.
 4. Også, som klebemiddel, oppløsningen kan anvendes i forbindelse med reparasjon av møbler av tre og andre materialer.
 5. Gartnere som brukes for behandling av treet etter beskjæring. Steder skiver er svært sårbar for bakterier, ødelegge treverket. Deres kitt flytende glass "sel" klipp og beskytter treet fra ødeleggelse. Kjøretøy etter polering med bruk av beskyttende vannglass
 6. Dette materialet kan komme til unnsetning og husmødre: vandig løsning laget i en mengde på 1 til 25, gjør det mulig å rengjøre retter fra tung forurensning. For best effekt anbefales det å koke på serviset i den ferdige løsningen.
 7. Den kan brukes for å fjerne det gamle belegg malinger.
 8. Silikatløsningen som anvendes til og med i landbruket. Forsøkene viste at frøene er behandlet med en slik blanding ikke er utsatt for bakterier og vokse raskere.
 9. Bruk vegger: i løpet av beleggveggene steklooboyami pre-impregnert med vannglass. Dette forhindrer absorpsjon av fuktighet og øker slitasjebestandigheten av glass tapet. I noen tilfeller for å øke levetiden på vegger belagt med konvensjonelle tapet, og å gi dem spesiell glans topcoat opererer silikat løsning.
 10. Ved behandling av treprodukter. Gjenstander som er laget av tre, nok en tid neddykket i en beholder med silikatoppløsningen.

I DIY butikker flytende glass i et bredt spekter:, både i ren form eller som ferdige byggemateriale basert på den. På grunn av den lave prisen på dette materialet er tilgjengelig for enhver forbruker, uavhengig av inntekt. Det viktigste er å velge preparat som er egnet i deres egenskaper.

Hvordan gjøre gulvet av flytende glass, gummi

Flytende gulv - belegget som er stadig økende i popularitet. I dag, flytende gulv installert i forskjellige rom. I tillegg til boliger - er kontorer og industrilokaler.

Flytende gulv har en meget positiv tilbakemelding. Dette skyldes det faktum at dette materialet kombinerer de beste kvalitetene av ulike materialer. Et slikt etasje har en attraktiv og moderne utseende. Og sin høye styrke belegg for å beholde sin opprinnelige form i mange år.

Oppdater ditt hjem og konvertere gulvet med hjelp av bulk materialer kan hver. Men for å kunne fylle flytende gulvet med hendene, bør du være forberedt på den tidkrevende prosess.

Det første du trenger å gjøre er å kjøpe spesialverktøy. nemlig:

 • Valser. Maling og lufting med torner;
 • Deep kapasitet;
 • Bor med et munnstykke for blanding av komponentene;
 • Spatel, hvis lengde er 1,5 meter;
 • Building nivå;
 • Bred pensel;
 • Lakk på basis av polyuretan;
 • primer;
 • Blandingen flytende kjønn.

Etter å ha samlet et komplett sett med verktøy, kan du trygt begynne å jobbe. Det første trinnet er å fjerne det gamle gulvet. Det skal bemerkes at et flytende gulv er ikke et verktøy som er i stand til selvstendig å skjule alle feil og uregelmessigheter. Derfor er det viktig å forberede stiftelsen.

Fjerne slips og den gamle overflaten må være ren all skitt og rusk. Ren overflate av hele området som skal behandles primer. For bedre å tilpasse overflaten, er det mulig å tilsette silica sand.

Viktig! Blandingen av sand og en primer i stand til å takle uregelmessigheter ikke større enn 0,5 mm.

Utføre en hvilken som helst prosedyre før fullstendig tørking av primeren er strengt forbudt. Etter at de vanntettende flater ved hjelp av polyetylen eller takmaterialet.

Du kan deretter gå videre til neste trinn, som består i å flate gulvet. Prosedyren blir utført ved hjelp av en påstøp. Eller du kan erstatte den med sement-sand mørtel. Installere radiofyr som definerer planet kan helles påstøpen. Disse radiofyr er montert på kjegler gips, og etter å ha justert via nivå. Løsningen er fordelt over hele nødvendige området og venstre for en dag. Ved utløpet av den tilmålte tiden, kan lysene trekkes ut. Den gjenværende gap fra dem lett tettet med spatel. For å beskytte overflaten mot rust, fjerner alle stålprofiler.

Etter dette er det vanskeligste - å vente. Tross alt, tørkeprosessen påstøp varer i hele måneden. Følgelig bør videre arbeidet avbrytes.

Viktig! De første dagene av påstøpen må dekkes med folie. Og så, med en viss periodisitet må fukte den med vann.

Inntil overflaten stivner, kan du bruke fritiden din til god bruk og for å velge den typen fremtiden sex. Totalt er det to typer av væskeoverflatene:

Den sistnevnte på sin side er inndelt i to underarter:

 • Epoxy. Disse gulvene er lett å bære tung last;
 • Epoxy uretan. Denne typen er installert i lokalene med høy luftfuktighet.

For stuer ofte bruker mineral vegger og tak.

I tillegg bør spesiell oppmerksomhet rettes til valg av miksen. De er også delt inn i flere grupper:

 • Grunnleggende gruppe. Dens sammensetninger eliminere ujevnheter med forskjeller opp til 8 cm.
 • Selvutjevnende etasje i midtgruppen lykkes eliminere ujevnheter på opptil 3 cm.
 • Etterbehandling konsernet er i stand til å takle høydeforskjeller på opp til 1 cm.

Når banene er helt tørr, primerlaget som påføres på toppen. Det vil gi belegget ensartethet og skjule alle sprekker.

Tips! Romtemperaturen spiller en viktig rolle. Derfor bør det optimale området være i området 15-259ordm C.

Innliming av veggene rundt omkretsen av gulvet - det siste trinnet før støping.

Du kan deretter gå videre til trinn fyll. Avl blanding er bare nødvendig for instruksjon. Det må påføres et lag på 5-7 mm. I tillegg må arbeide for å være effektiv, fordi etter 30-40 minutter blandingen tykner. Fluid skal fordele med et spesielt verktøy - en sjaber. Også på gulvet ikke er stivnet kan gå, men bare i nærvær av spesielle sko med pigger på sålen. Kan påføres flere lag. Men hver av dem skal håndteres med en piggvalse. Dette vil fjerne eventuelle luftbobler. Fullstendig tørking finner sted i 72 timer. Overflaten er dekket med en beskyttende lakk.

Flytende glass er brukt for gulvet ganske ofte. Dette materiale har følgende fordeler:

 • Antiseptisk og et vannavstøtende;
 • Ikke elektrifisert;
 • I tillegg kan glasset ikke være brennende, og effekten av ulike syrer.

Foreta en flytende gulv i garasje eller et annet rom for det flytende glass i kjelleren. For å gjøre dette, for å strimler og parallelt med veggen hell like deler av det flytende materialet og umiddelbart fordelt over overflaten. For å gjøre all kvalitativt, i tillegg til en bred spatel ved hjelp av en nål og en skrapekniv med et langt håndtak. Spatel oppløsning fordeles jevnt i hele området. Valsen er også anvendes for etterfølgende utjevning og fullstendig fjernelse av luftbobler.

Det er verdt å merke seg at gulvbelegget med flytende glass er bare mulig på et nivå og den preparerte overflaten.

Belegglaget bør være fra 3 til 5 mm.

Advarsel! Blandingen skal påføres belegget i en time. Det er hvor mye væske tørker glassgulv.

Etter tørkingen kan det lag påføres ved lakkering. Dette vil gi en mer presentabel utseende og styrke gulvet.

Gå på bulk gulv kan være en dag senere. Men for å utnytte det til fulle mulig først etter fem dager. Inkluder systemet "varme gulvet" under flytende glass kan være bare en uke.

Fastmonterte flytende gummi anvendes ofte i garasjer. Men belegget og andre steder kan bli funnet ganske ofte (sport og lekeplasser og andre ikke-bolig plass). Laget av gummi gulv gummi smule. Tilsettes til den en rekke forskjellige fargestoffer og en spesiell polyuretanklebemiddel. Det påføres til den preparerte belegget gjennom en spesiell dispenser.

Fordeler med fylle gummi gulvet er som følger:

 • Belegget påføres praktisk talt hvilken som helst preparerte overflaten (asfalt, betong, keramikk, metall, og andre);
 • I tillegg til kjønn flytende gummi kan bli belagt og vertikale strukturer.

Levetiden av selvutjevnende gulv, samtidig som vi respekterer alle reglene for drift, ikke overstiger 10-15 år.

For prisen av selvutjevnende gulv er betydelig bedre enn andre gummibelegg. Men det er ganske lett kompensert ved installasjon og høy ytelse.

Uavhengig påtrykke flytende gummibelegget er ikke så vanskelig. Likevel, for mange der. Tross alt, krever dette en spesiell sprøyteutstyr.

Fordeler med den flytende gummi er i de følgende faktorer:

 • praktisk;
 • fleksibilitet;
 • Evne sømløs belegg;
 • Brukt kaldt;
 • For å tørke ut det minimum av tid;
 • Miljøvennlig materiale som ikke har en del av absolutt ingen skadelige stoffer;
 • Trygt håndtere plutselige endringer i temperatur.

Den viktigste forskjellen på denne belegningsvæske ved konvensjonell gulvet omfatter påføring til det nedre lag alle slags figurer og inskripsjoner. For å installere denne typen er nødvendig bare på en helt glatt overflate. På grunn av at tykkelsen av det mønstrede lag er ikke mer enn 400 mikron.

Installasjon av gulvet foregår i flere etapper. Når dette belegget er påført i tre lag:

I tillegg til det opprinnelige utseende, er belegget mer holdbart enn materialer som allerede har blitt kjent for oss (laminat, parkett, etc.).

Det finnes to typer av dekorative gulv:

 • Væske linoleum, som ofte brukes for kjøkken og bad.
 • Innløpet 3d gulvet. Det er en gjennomsiktig harpiks fylt i widescreen bilde. Et slikt gulv er raskt økende popularitet, siden bruken kan gjøre ethvert rom attraktive og unike.

Moskva-regionen, Schelkovo, st. Moskva, d.70a mall "MEBELLIERY"

1

Leave a Reply

84 − 83 =