Vannglass for vanntetting

Vannglass for vanntetting

Det er kjent at for beskyttelse mot skadelige miljøfaktorer: regn, fuktighet - bruker forskjellige impregnering materialer. Vannglass har mange fordeler i forhold til andre blandinger, hvorav den ene er dens allsidighet i bruk.

Stoffet har en sammensetning av kalium- og natriumsilikater. Vannglass lim i likhet med papir, er forskjellen mindre detaljer (gidroizolyant inneholder modifiserende midler som kan forbedre visse egenskaper til materialet). Betong er et flytende vanntettende modifiserende middel som forbedrer dens styrkeegenskaper, hindrer absorpsjon av vann. I moderne konstruksjonsmateriale ble brukt til:

 • beskyttelse mot fuktighet pusset sement løsning flater (glass belagt med flere lag, og det fyller porene i betongen);
 • fremstilling av en sementblanding for behandling av svømmebassenger, fuktighetsbeskyttelse forskjellige leddene (blanding får vanntettende egenskaper, og vil gripes);
 • å modifisere forskjellige typer av betong (etter tørking av materialet blir meget sterk og har en utmerket vanntettende egenskaper).

Sammensetningen og egenskapene til vannglass

Ved fremstilling av stoffer ved hjelp av de samme elementer som den konvensjonelle glass for å skape: natrium- og kalium-silikater. Også lignende sammensetning materialer anta omtrent samme fremstillingsprosessen. I dette tilfellet er det to måter å lage et glass for flytende vanntetting:

 1. Omsmelting av sand og natron under høye temperaturer.
 2. Eksponering for kalium, lithium og natrium i det siliciumholdige materialet. Når dette stoffet er utsatt for konstant varme.

Hvordan vanntetting med flytende glass

Før noe impregnering arbeidet krever høy kvalitet forberedelse av overflaten for påføring av beskyttende materiale. Smuss og støv vil ikke saken tett å passe sammen med den behandlede overflate. Videre vanntetting går i denne rekkefølgen:

 1. Ved å valse / børste impregnering påføres på overflaten av strukturen.
 2. Den andre gang for å bearbeide materialet skal være en halv time etter den første fremgangsmåten. Det er svært viktig å ikke gjøre hull i anvendelsen av impregnering. Det er nødvendig å forsøke å dekke sementen eller tømmer så jevnt som mulig.
 3. Etter nødvendig for å fremstille et beskyttende lag. For dette formål bør gjøre en vanlig sementmørtel for pussing, og deretter fortynne den med vannglass i like proporsjoner. Siden denne blandingen tørker raskt, avl, og deretter bruke det til å være veldig rask og i små porsjoner. Bruke gips på veggen eller gulvet med en slikkepott bedre.
 4. Den siste etappen - oppvarming. For dette formålet, bruk av tilgjengelig materiale: polystyren, basalt ull, pr.

Hvordan bruke flytende glass for vanntetting

Til tross for den viste rekke moderne vanntetting materialer er flytende glass fremdeles aktivt som brukes for beskyttelse av brønner, bassenger, peiser, ovner, vegger, gulv, trekonstruksjoner. arbeider med dette materialet er svært enkle instruksjoner, men vi bør vite hvordan å forberede og trygt å bruke løsningen. Vannglass for vanntetting kan brukes på forskjellige måter, avhengig av den type arbeid.

Flytende vanntetting kjelleren

Billig og enkel metode for å beskytte et fundament mot fuktighet er ved bruk av vannglass. Dette materialet ble fremstilt ved å blande saltoppløsningen med vandig natriumkarbonat og kvartssand. Løsningen ble kalsinert for å gi krystaller av vannløselig silikat av kalsium og natrium. Det resulterende råmaterialet er vannoppløselig, er det viktig å ta hensyn til de forhold for å oppnå den ønskede tykkelse.

Vannglass for gulvet og kjelleren brukes i tilfeller der bruk av andre løsninger upraktiske. Rollen til selv gidroizolyanta lag av natriumsilikat kan ikke opptre, men ved å omsette den med sement fyller porene og sterkt materiale danner motstandsdyktige mot fuktighet og vann tynt beskyttende lag. Ofte er en slik løsning som brukes for påstøp. Hvordan arbeide med flytende glass:

1
 • overflate som krever vanntetthet, renset for fett, smuss;
 • betong lett rengjøres med en børste ved å åpne porene i materialet;
 • fremstilte preparat er belagt i sjiktene konstruksjon, ved hjelp av en stor børste (totalt 3 lag må, ved anvendelse intervall på en halv time eller mer);
 • kjeller overflate tørkes, hvoretter rullen kan begynne / okleechnuyu impregnering.

Belegget flytende glass kjellere og loft

Behandling flytende glass områder som kjellere eller kjellere, lik fremgangsmåten i forkisling betongkonstruksjoner. Når det aktive materiale har en høy grad av beskyttelse mot vann, kan den brukes både inne i bygninger, og fra gaten. I dette tilfellet, vil selv en betydelig glass flyt ikke koste, ettersom materialet har en relativt lav pris. Vanntetting er rask, og levetiden til det beskyttende laget er veldig stort.

Flytende trevirke og glass gir en betongoverflate som skal behandles utmerket vannblokkerende egenskaper, i tillegg, på grunn av krystallstrukturen av blandingen, han lenge vært et damp. Når den interne arbeidet blir glass tilsettes til den sementmørtel. For fremstilling av en slik blanding må være opp til 10 liter av en sementblanding og totalt 1 liter gidroizolyanta. Eksternt preparat arbeidet krever et annet materiale: sand, sement, vannglass tas i mengdeforholdene 3: 3: 8. Derfor må vann være ikke mer enn 25% av den totale vekt av løsningen.

Behandler væskekrystall bassenger eller brønner

Impregneringsmiddel for brønner og bassenger - et obligatorisk mål. Som regel er slike strukturer bygget ved hjelp av betongelementer. Således deres skjøter uten riktig behandling vil gradvis falle sammen under påvirkning av vann- eller temperatursvingninger. Den resulterende porsjon / brønn begynner å lekke. Vannglass for vanntetting kan du trygt beskytte strukturen fra ødeleggelse og betydelig forlenge levetiden. Hvordan håndtere bassenget eller godt gidroizolyantom:

 • rengjøre overflaten på hvilken som helst struktur lag;
 • kna oppløsningen ved å blande med vannglass sement og fin sand (8: 3: 3);
 • forsegle sømmene av den fremstilte blanding ved anvendelse av en spatel eller impregnert med denne sammensetningen tau (det skal være lett å kjøre inn i sporene med en hammer);
 • dekke design løsning, ved hjelp av pensel.

Hvordan velge et glass vann for vanntetting

Til tross for det store antallet produsenter som tilbyr vannglass, forskjellen i sin struktur der, så valget av et bestemt merke - en privat affære for hver kjøper. Tror ikke at jo mer kostbart materiale, så det er bedre, fordi alle blandinger for vanntetting har lignende egenskaper. Derfor bør valget være basert utelukkende på glasstypen, som er kalium og natrium. I tillegg, hver art har visse fordeler og ulemper tilsvarende. I noen tilfeller, velge en eller annen måte:

 • natrium sammensetning er ideell for behandling av gjenstander konstruksjoner;
 • Kalium Blandingen ble anvendt for fundamentet og gulvet, ettersom det er mer viskøst.

Prisene for tjenester av vanntetting med flytende glass

Kostnaden av utført arbeid varierer avhengig av materialene som brukes, kompleksiteten / størrelse på arbeidet mannskaper ansatt. Minsteprisen på tjenesten er 200-300 rubler per 1 kvadratkilometer. m overflate. Vanntetting sammensetning kan kjøpes i nettbutikken, bestille hjemkjøring. Du kan også bruke til dette formålet når som helst jernvarehandel. Omtrentlige priser gidroizolyant oppført i tabellen.

Vanntetting av flytende glass: instruksjon

Vannglass er nå mye brukt i konstruksjonen, er det på grunn av en rekke positive egenskapene til dette materialet, inkludert:

 • fuktbestandighet;
 • kjemisk inerthet;
 • brann;
 • lav termisk ledningsevne;
 • mangel på toksisitet.

Hvorfor velge et vannglass

Blant annet har vann glass utmerket vedheft til de fleste overflater. Materialet har en antiseptisk virkning og oppviser slitasjemotstand under bruk. Preparatet karakteriseres ved anti-korrosjonsegenskaper og til og med vindtett.

Vanntettende vannglass mest utbredt som anvendelse av sammensetningen som en ingrediens. Det rene materiale anvendes mindre hyppig. I fremstillingsprosessen en blanding av kvartssand med soda kalsinert og malt, gjør det mulig å oppnå et produkt som, etter å ha løst opp i vann.

For å danne en pålitelig barriere mot vannoverflaten er dekket med vannglass i to lag, bør hver av dem tørke godt. Denne metoden kalles lubricative og antyder videre legging av vanntetting roll materialer. Vanntetting av flytende glass blir ofte brukt, om nødvendig, sel skjøter og sprekker i betongblokkene og fundament. Således en sementblanding tilsettes natriumvannglass, for dets fremstilling som i tillegg anvendes vann og sement.

vanntettende komposisjon anvendes i en mengde på 50 g per 1000 g av sement. For hver 10 gram glass bør legge om 150 g vann. Blandingen bør være forberedt på en liten mengde til å bruke for å få det på kort sikt, fordi det raskt stivner.

Vanntetting vannglass kan være basert på en annen teknologi som innebærer tilsetning til betongblandingen for ytterligere fylling av fundamentet. For å gjøre dette, må du forberede følgende ingredienser:

Vannglass tilsettes i en mengde på 5 vekt%. Foreløpige er det nødvendig å fremstille alt for fylling av fundamentet, for det utført grunnarbeider, set forskaling og armering buret er plassert. Sanden blandes med sement, vann glass oppløses i vann og deretter ingrediensene kombineres og blandes. Etter tilsetning av grus bør umiddelbart begynne å strømme fundamentet.

Vanntetting av brønnen og bassenget

Vanntetting av flytende glass kan anta arbeider i feltet av brønner og bassenger. Sammensetningen er egnet for intern og ekstern impregnering. I det sistnevnte tilfelle, blir blandingen påført i flere lag på veggene og gulvet av bassenget. Pre-behovet for å behandle alle ledd og utsparinger. Denne tilnærmingen muliggjør utmerket forsegling.

Ved utførelse av utvendig arbeid vannglass tjener som en betongkomponent og beskytter bassenget fra virkningene av grunnvann, som gir en basis styrke. Vanntette brønner vannglass omfatter å fremstille en blanding av vannglass, sement og sand, som er koplet i like deler. Den resulterende oppløsningen skal behandles og sømmer, og etter, og resten av overflaten. For å oppnå større virkning, etter at veggene i brønnen er belagt med flytende glass.

Eiere av private boliger med kjeller står overfor problemer med vanninntrenging gjennom sømmene i første etasje. En utmerket løsning på dette problemet tjener bruke vannglassoppløsning for impregnering. Hvis leddene forekomme, er de i det første trinn må renses for støv og smuss. Videre reparasjon blir fremstilt fra en blanding av portlandsement og vannglass med et forhold på 1 til 20. Vann tilsettes til blandingen i en slik mengde at det oppnås en konsistens på tykk fløte.

Blandingen plasseres inn i sømmene og sprekker, blir overflaten smurt med vann og en børste. Etter 24 timers behandling er nødvendig for å realisere en flytende krystall. Dersom betongveggene er våt, blir de behandlet i den samme teknologi, men de lag bør ikke utføres tykkere og mer tett. Det er viktig å huske på at preparatet er i små mengder, for å kunne bruke det på kortest mulig tid.

Flere instruksjoner om bruken av vannglass

Vanntetting av betong vannglass kan gjøres med en kost eller rulle. Det første lag er igjen for å tørke til ca 30 minutter. Etter dannelsen kan gå videre til neste lag. Det er viktig å sikre ensartethet av belegget - pauser bør ikke være. Når du er klar for påføring av beskyttende lag. For dette formål, ble en løsning av sement, som brukes til veggen gips. Når løsningen er klar, bør det legges til glasset og rør godt.

I det neste trinnet av overflaten er belagt med en blanding av. I dag er ganske vanlig bruk av flytende glass, instruksjoner på sin søknad at du må ha for å bli undersøkt. Således ble løsningen som et additiv som benyttes som glass, re-fortynnet gir ingen mening, fordi materialet mister sine egenskaper. Anvendelse av oppløsningen utføres vanligvis med en spatel tilstrekkelig tynt lag. Det siste trinnet blir varmeisolasjon, blir dette normalt brukes basalt ull eller skum.

Anmeldelser av egenskapene til flytende glass

Før du begynner å bruke er beskrevet i artikkelen materiale, må du bli mer kjent med sine egenskaper. Det er et kalium- eller natriumsilikat. Noen ganger brukes og silikater av litium, men det kan betraktes som unntaket. Kjennetegn ved sluttproduktet vil avhenge av sammensetningen. I henhold til forbrukerne, kalium- løsninger har en kvalitet på motstandsevne mot kjemiske og atmosfæriske midler.

Men dersom sammensetningen i drift vil reagere med mineraler, er det best å velge en blanding på basis av natriumsilikater. Den sistnevnte bidrar til en raskere og sement herding. Samhandlende disse materialene reagerer kjemisk, hvorunder natriumaluminat dannes. Han fungerer som en katalysator av herdeprosessen.

Forbrukerne understreke at vannglass, bruk, bruksanvisningen som er beskrevet i artikkelen, har fått en slik popularitet og mer på grunn av høy limstyrke. Således kan glasset anvendes for et bredt spekter av oppgaver. Kontakt med andre materialer, glass penetrerer og fyller porene. Stoffet har de samme egenskapene av brann, ikke produserer noen farlige stoffer og har antiseptiske egenskaper. Men kjøperne reke at likevel er det viktig å unngå kontakt mellom sammensetningen med huden, fordi den har blant de alkaliske ingredienser. Hvis du velger å bruke i prosessen beskrevet i artikkelen materiale, er det viktig å lese anmeldelser av vanntetting flytende glass. Fra dem kan du lære at blandingen har en jevn og lav varmeledningsevne. Denne funksjonen er relevant når isolasjon i industrimiljøer.

Før man går videre til avsetningen av materialet på overflaten, bør den fortynnes med vann i forholdet 1 til 2. Når man anvender en slik konsistens, et eksempel på en strøm av flytende glass for vanntetting av 300 gram per kvadratmeter. Ved hjelp av en blanding av "Stekloizol9raquo, kan du håndtere områder med forvitret gips eller ujevn betong. Dette vil skape en antiseptisk beskyttelse og styrking lag.

Arbeid på betongoverflaten kan være på forskjellige måter, ved anvendelse av spesifikke metoder for påføring av preparatet. Før påføring av flytende glass, er det nødvendig å forberede overflaten, rense den, justere og avfettes. Impregnering av betong på en grunne dybde i området fra 2 mm til bruk børste eller sprøytepistol. Men hvis du har tenkt å gi forsvar i dybden, er programvinduet gjort i flere lag, i dette tilfellet, kunne oppnå impregnering av opp til 20 mm.

Det er bemerkelsesverdig at ved anvendelse av flytende glass kan gjøre gulvet, noe som vil ha en effektiv vanntette lag. Oppnå slike mål som mulig og på innretningen av betong og sement-sand screed på gulv og i kjelleren av huset. Løsningen i dette tilfellet trenger bare å legge til glasset og bruke den resulterende sammensetningen vil bli mer og for antikorrosjonsbehandling. Spesielt relevant i tilfelle av en slik impregnering med bassenger der beskytter mot lekkasjer overflate kan helt.

Egnetheten av vannglass for vanntetting?

For beskyttelse mot de skadelige effekter av vann eller fuktighet utviklet et stort antall vanntette materialer. Blant dem, sist men ikke minst er den vannglass. Ikke så lenge siden dukket opp i sin helhet verktøy som brukes i mange bransjer. På grunn av de unike egenskaper av den flytende glass er det godt egnet for vanntetting av vegger, gulv, tak, kjellere og loft. Den brukes for gjenbosetting av bassenger, beskytte fundamentet fra grunnvann. De dekker tre gulv, vegger og tak. Det er viktig at vannglasset har gode antiseptiske egenskaper, som beskytter overflaten mot mugg og jordslag.

Selvfølgelig, før man går videre for å forberede overflaten: ren for smuss og forsiktig fjerne restene av det gamle belegg. Overflaten bør være så glatt, uten sprekker, chips og andre defekter.

Isolasjonen må gi pålitelig beskyttelse mot vann, motstå høye dynamiske og hydrostatiske belastninger. Det er viktig at det vanntette lag er fleksibel og tynn. Belegget bør fylle porer og sprekker. Vanntett materiale må ha antiseptiske egenskaper, og har en høy grad av adhesjon.

Vanntetting av flytende glass kjellere og loft

Arbeidet med de flytende glass beleggs kjellere og loft forkisling lik betongkonstruksjoner. Den har en høy grad av beskyttelse av betongkonstruksjoner mot de skadelige effekter av vann, og kan brukes på utsiden av bygningen, og innvendig.

vanntetting arbeid utføres ganske raskt. Gyldigheten av de beskyttende egenskapene til det flytende glass er så stor at den kan bli sammenlignet med levetiden av selve strukturen.

Den kjemiske sammensetningen av det smeltede glass gjør at den kan trenge inn i selv de minste porer og sprekker i materialet på en pålitelig måte å beskytte den mot fuktighet. Selv om den flytende krystallmateriale blir behandlet vannmotstandsdyktighet på grunn av krystallstrukturen, er det fortsatt gjennomtrengelig. Når den interne verk for impregnering vannglass tilsettes til sementvellingen. For dens fremstilling på 8-10 liter utstøping tilstrekkelig 1L vannglass.

For å utføre vanntetting utenfor Blandingen ble fortynnet i forskjellige mengdeforhold. For å fremstille den oppløsning som er nødvendig for å ta sement, sand og vannglass i et forhold på 1,5: 1,5: 4. Vann trenger ikke mer enn ¼ av løsningen vekt. Hvis det gjøres riktig, vil det fungere en sterk isolasjon, som beskytter ikke bare vann, men også i brann.

Vanntette brønner arbeidet utføres i to trinn. For det første er vannglass påføres til veggene i brønnen, og deretter et andre lag påføres mørtel som består av sement, sand og vannglass i like deler.

Uten overdrivelse bassenger - er objekter av høy kompleksitet. De må tåle store belastninger vann eksponering. Vann ødelegger raskt byggevarer og til slutt selve utformingen av bassenget. Det er derfor riktig impregnering er så viktig i bygging og drift av bassenget.

bassenger for vanntetting arbeid utført både innvendig og utvendig. Vanntetting inne i bollen beskytter den mot skader og lekkasjer utenfor - beskytter mot de ødeleggende effektene av grunnvann. drift av bassenget avhenger for det meste på riktig valgt vanntett materiale for enheten bassengkanten. For vanntetting sammen med sement-polymersammensetninger ofte bruke elastiske materialer, deriblant vannglass, som danner en film som avviser vann og forhindrer forekomst av sprekker i veggene i bassenget.

Vannglass benyttes for vanntetting både i ren form og i form av tilsetningsmidler og impregneringsmidler. Det fyller porer og sprekker i murverk og betong, er en pålitelig beskyttelse mot skader og korrosjon.

Vilkår forbereder løsninger

Først ble de tørre bestanddeler blandet og omrørt i noen få minutter, så tilsettes vannglass eller en blanding av 3-5 minutter, og omrøres igjen. Den ferdige blandingen må være homogen og mobil. Fortynn ferdig blandet væske glass, vann, eller et fyllstoff er ikke tillatt.

Proporsjoner universell løsning for impregnering: 10 liter utstøping av 1 liter vannglass.

Flytende glass - et universelt botemiddel. Det er brukt i mange områder av menneskelig aktivitet. Konstruksjon - er intet unntak. Vanntetting, beskyttelse mot skade og sopp, forbedre kvaliteten av betong, maling, kitt og gips - dette er ikke en fullstendig liste over "merit" flytende glass. Nå, bruk av flytende glass i konstruksjonen detalj.

Nødvendigheten av vanntetting i henhold påstøp, beskriver materialer for fuktighetsbarriere, og hvordan de skal brukes.

1

Leave a Reply

31 − = 29