Iron ovnen for å gi lange brenn

Stove Lange brenn å gi

Huge ferie hjemme i den kalde årstiden er vanskelig å varme. For å gjøre dette, setter kraftig gass eller elektrisk kjele, men hva hvis dette ikke er mulig? Komme til unnsetning av en autonom komfyr brenner for en lang hage. Dersom før du var det et spørsmål om erverv og installasjon av en slik enhet, må du lære i detalj om sine funksjoner og typer.

Variasjoner og prinsipper for kontinuerlig brennende ildsteder, ovner

 1. Hytta blir flyktige. Oppvarming er ikke avhengig, for eksempel gassleverandører.
 2. Drivstoff kan kjøpes når som helst og gjøre aksjen.
 3. Peis kontinuerlig brennende ovn er ikke eksplosiv, i motsetning til kjele gass.
 4. Utstyret er enkel å installere og bruke. Trenger ikke et prosjekt, det soglasovyvanie.
 5. Kostnaden av ovnen er lavere enn en elektrisk eller gasskjele.

lange brennende ovner operere på prinsippet opp ned. Når de øvre lag av det faste brensel brenne gjennom, faller flamme nedenfor. Stove fungerer akkurat som en venn for en lang tid ovnen. Justering av intensiteten av den varme som oppstår eller podduvalom produhi. Det er mange forskjellige typer ovner, kontinuerlig brennende ildsteder.

Følgende ovner lang brenning:

 1. Støpejern. De er holdbare, pålitelig. Cast kontinuerlig brenning ovn for tunge og dyre boliger.
 2. Steel. Ikke så holdbare og raskere kjøle seg ned.
 3. Kombinert. Laget av stål og støpejern.
 4. Brick. Lagt hånd på plass hagen. Resistent overfor temperaturendringer. Til tenning av drivstoff nødvendig minimum. Andre kjennetegn ved en murstein ovn er direkte avhengig av hvor profesjonelt utførte hoved clutchen.

De følgende typer ovner som gjenvinnes på denne parameteren:

 1. Oppvarming. De brukes til romoppvarming. Kompakt og egnet også for trange steder. Enkel å montere. De har en nisje for ved, og separasjon av klynger av aske.
 2. Oppvarming og matlaging. Tillat å varme vann eller koker mat. Denne funksjonen bidrar til å redusere strømutgiftene.
 3. Med innebygd stekeovn. I en slik ovn vil kunne lage hjemmelagde kaker.

Stove lang brenning består av to deler. Toppen har gjennomsiktig dør, der lå veden. Bunnen er en samling av aske. Top er kokeplaten, som er laget av metall eller cermet. Slike ovner er laget av støpejern. De er kompakt, økonomisk, effektiv og miljøvennlig. Den største fordelen - evnen til å koke mat på kokeflaten, blir temperaturen til hvilken reguleres av trekkraften.

Med vannkrets for varme

Air komfyr Lange brennende indre hagen har mange fordeler, men det er ikke jevnt varmer flere rom samtidig. Spesielt hvis strukturen i flere etasjer. Slike ovner har mulighet for vann for å gi sløyfe. Ifølge teknologien fungerer denne enheten ligner en fast brensel. Den varmer opp vannet, som deretter kommer inn i rør og radiatorer.

Klaffen i en slik ovn og justerer intensiteten av ild eller ulming setter den aktive arbeidsmåte. Stove kontinuerlig brenning av denne typen brukes til oppvarming og varmt vann. Metall eller murstein ovn vannkretsen kan være koplet som en termoelektrisk generator, snakker en alternativ eller backup varmekilde. I offseason, kan den benyttes som en varmekilde, ikke inkludert oppvarmingsfunksjonen.

Forskjellige materialer er brukt for lysutstyr. Hvert alternativ har både fordeler og noen ulemper, for som du finner nedenfor. Dette vil hjelpe deg å gjøre det riktige valget når du kjøper en enhet som fullt ut tilfredsstiller dine krav. Fast brensel komfyr å gi lang brenning kan være:

1

Vedovn for å gi lang brenning er i stand til å operere opp til en halv dag fra et bokmerke. Dette er mulig på grunn av den store kapasitet av ovnen. Forbrenningsprosessen overvåkes. På grunn av lufttilførselen hastighet og brennstoff forbrenningshastigheten reguleres. Forbrenningskammeret er fullstendig forseglet. Det er modeller av vedovner, arbeider på prinsippet om gassifisering.

Tre lange brennende ovner lyse fordi deres installasjon krever ingen innsats. Under underlag ark produktet bør være en ildfast materiale. Ved en slik ovn må velges skorstein rør som ikke er mindre enn 15 cm i diameter. Deretter vil skyvekraften være optimal. Det er ikke nødvendig å sette jern vedfyrt peis å gi tilbake til veggen, fordi utformingen tar luft fra alle kanter.

Kull-ovn lange brenn fungerer på samme prinsipp som for tre. Fra et estetisk synspunkt, rommet ser mindre attraktiv for henne på grunn av kull - skitne. På den annen side, er så lang ovnen forbrenningen mer økonomisk. Avhengig av modell, er et drivstoff lasting nok for brenning dag. Legge drivstoff i en ovn brenner kan ikke forlenges, er det nødvendig å vente til fullstendig lukking driftssyklus.

Ofte pelletskaminen lang brenning brukes til å varme ett eller to rom og en liten hage. Fordele konveksjon utstyrt med en vannkrets og en kombinert modell. I sistnevnte er det tillatt å bruke pellets og tørt tre. Den største fordelen er at denne ovnen kan brukes i lang tid uten reload drivstoff. Pellets - en pellet av komprimert løvtre. Det er verdsatt for deres høye varmeovergangstall og effektivitet.

For plassering komfyr lang brenning kan være:

 1. Bygget. Det sparer plass i rommet, men må være installert i byggefasen.
 2. Veggen. Kjøpt inn ferdig hytte, etter organiseringen av skorsteinen.

Formen på følgende typer ovner:

 1. Front. Tar opp mye plass.
 2. Corner. Fin utseende, gjøre rommet mer behagelig og ikke tar opp plass. De har en dyp brennkammer.

Hvis du ønsker å velge en lang-ovn brenner, bør du vurdere følgende alternativer:

 1. Power. 100 kvm. m. vilje 1 kWh energi. Det er bedre å legge til indeksen er fortsatt 30% - dette er det beste nivået av ovnen kapasitet.
 2. ovn type. Huset er egnet lukket med glass, fordi det er tryggere. Long-brenner komfyr med en forbrenningsovn er mer effektiv enn åpen.
 3. forbrenningsmodus. Det er lurt å ha utstyr i tillegg til den intensive programmet var også kostnadseffektivt å opprettholde temperaturen lenger.
 4. Glasset må være varmebestandig selvrensende funksjon.
 5. Hvis askeskuffen avtagbart, er det mye enklere å rengjøre.
 6. Kokeplate, ovn, vanntanken, en varmeveksler inne - ytterligere fordeler.

Gjennomgang av de beste produsentene av ovner lange brenn

Beste referanser benytter produkter fra følgende produsenter:

 1. Russiske gruppen "Meta" selskaper. Monterer ovner Ardenfire rekke unike teknologier. Produksjonen bruker fransk, tysk, japansk detaljer. Alle modellene er karakterisert ved scoping varmebestandig glass, strøm 7 - 12 kW, den kompakte størrelse og lav vekt.
 2. "Bavaria". Innenlandske merker, er kommersielt tilgjengelige og rimelige kvalitets ovner lang brenning. Produktene er karakterisert ved hurtig oppvarming av lokaler, drivstoff effektiv, den opprinnelige konstruksjon, høy effektivitet, mer enn 78%, installasjon og brukervennlighet. Den mest populære "Prizmatik" modell "nær-vegg-hjørnet".
 3. "Buleryan". Disse billig ovn egnet for hus, villaer, bad, garasje. Avhengig modifikasjon, oppvarmet rom 50-350 kvm. m., varierer i volum og størrelse. For tre bad er det en spesiell modell med en nydesignet kropp. Ovner av denne mark oppvarmes hurtig luft, karakterisert ved høy effektivitet. De jobber utelukkende med tre.
 4. "Termofor". Produkter av dette merket er populært i alle byer i Russland og St. Petersburg er intet unntak. Hver modell har et lukket brennkammer. De er vakre, pålitelig og rimelig. Mest populære ovner Lange brennende "ild-batteri", "Hangar".
 5. "Teplodar". Peisovner lang brenn dette selskapet er utmerket i hytter uten fjernvarme. Raskt varme opp rommet, lange hold varme. Arbeidet med konveksjon teknologi. Den passer perfekt inn i ethvert interiør. Kjente modeller, "RH-120", "Tango Trio."

Oppvarming ovn-peis Lange brennende sine egne hender

 1. Først må du lage tegninger.
 2. Ta sylinderen 200 liter (eller mindre volum), og kutte spissen av vinkelsliperen. Hvis hun har et avtagbart deksel, bare å fjerne den.
 3. Skåret ut av platestål sirkel med noe mindre diameter enn sylinderen. Det kvern eller baufil lage et hull med en diameter på 15 cm, gjenta disse manipulasjoner med lokk.
 4. Å sveise den nedre arket kanalen på tvers av toppen, og - en tube at det dekker hullet gjort tidligere.
 5. På toppen av sylinderen snitt hull for rør-utslipp av forbrenningsproduktene og sveise det.
 6. På bunnen av luken, kuttet under fanen brensel, sett døren med håndtaket.
 7. Pipe-utløp plugg til skorsteinen. Lettere å forstå teknologien for produksjon, se video på den aktuelle emnet.

Bilder av moderne ovner, peiser for hjem og hage

Hvis du ikke er sikker på at enheten vil passe inn i det indre av lokalene, se bildet. Du vil merke at den moderne produsentene betale stor oppmerksomhet til design av ovner, peiser lang brenning og har ulike alternativer. Slike produkter - en ekte dekorasjon av alle rom, og vil tiltrekke seg blikk av nysgjerrige besøkende. En brann brenning i ovnene utfylle koselige familiesammenkomster i stuen.

Kontinuerlig brennende ovn - en meget effektiv og enkel anordning

Den høye kostnaden for gass og elektrisitet tvunget til å se etter alternative oppvarmingsmuligheter. Tradisjonell russisk komfyr på fast brensel - ikke den beste veien ut av deres grådighet. Oppmerksomhet rettes mot utvikling, i stand til å operere på et lite antall av de billigste drivstoff med høy emissivitet.

Hvorfor Lange brennende ovn så økonomisk?

Ved oppvarming enheter av denne typen gir en lang brennende ovn. De drivstoff faktisk brenner og ulmer gang foldet parti kan bli varmet opp i omtrent 18 timer uten å kaste den. ADF er nødvendig. Drivstofforbruk og minimum antall svært forskjellige, inkludert junk som chips, sagflis. Men apparatet er også istand til å arbeide med ved, kull med god varmepåvirkning, forbruker flere ganger mindre.

Factory ovn, kjent som en borgerlig, raskt brennende drivstoff, oppvarming av rom for en kort tid, men også kjøler raskt. For å holde varmen i rommet, vil du hele tiden kaste drivstoff, noe som ikke alltid praktisk, mye utgifter. Selges gjenstander hvor forbrenningsprosessen er forsinket i et lengre intervall. Men er ganske betydelig sine kostnader, er de ikke uten ulemper: lav effektivitet, ofte må brenselet manuelt legging.

Brennstoffet i ovnen lang ulmende forbrenning av ca. 18 timer uten tilsetning av

Årsaken til den lave effektivitet ligger i den direkte tilgang på oksygen-fri utslipp av forbrenningsprodukter. Det er andre brennende spørsmål:

 1. 1. Burning er rask, det er vanskelig å styre prosessen. I ovnen er det en sterk stigning i temperaturen, brenner metall med tiden.
 2. 2. Brennstoffet forbrennes ufullstendig, særlig husholdningsavfall, finpartiklet avfall. I rommet lukten av røyk, varme metall.
 3. 3. Vi må fullføre lasting av komfyr med drivstoff hver time, eller gå ut og avkjøles raskt.

Lang forbrenningsovnen uten disse ulemper, slik at dens effektivitet er mye høyere.

Hvordan Lange brennende ovn?

Design Lange brennende ovner designet mye, men alt arbeid på samme prinsipp. Den varme oppnås ikke i åpen forbrenning og pyrolyse. Under påvirkning av den høye temperatur brensel smolders allokert brennbare gasser. De antennes og brenne, og slipper mye varme. Langsom forbrenningsprosess foregår ved regulering av oksygentilførselen. Når brennstoffet bluss, overlapper hverandre til et minimum luftstrøm.

Gass fra en ovn ikke komme inn i rommet, takket være de forseglede dører og klaffer

Russiske vanlig stekeovn bruk i denne versjonen ikke er mulig, slikt forsøk vil føre, etter all sannsynlighet, til katastrofale konsekvenser. Gasser kan trenge inn i rommet, truende forgiftning mennesker. Ovner med langvarig forbrenningsprosessen er utstyrt med lufttette dører, klaffer, stillanordninger, eliminere inntrenging av gass inn i rommet. Varme apparater av denne typen er bemerkelsesverdig for mange grunner:

 • kan arbeide på en enkelt fane uovervåket 10-20 timer;
 • lav vekt, kan installeres uten et fundament;
 • en hvilken som helst egnet type av brenselet forbrennes fullstendig, virkningsgraden til 0%;
 • kan brukes til, er det viktig å gi;
 • ingen utenlandske lukt og røyk;
 • mulighet til å bringe deg ut av billige materialer.

Den utvilsomme fordeler gjelder også en lav kostnad, ettersom materialet krever en smule. Hvis du gjør dine egne hender, ved hjelp av en metall-tønne, vil gassflasken bli enda billigere.

Bruksområde - fra garasjen til huset

Hvordan kan jeg bruke varmeovnen med lange brennende? Utvalg konstruktivt alternativ avhenger av den tiltenkte oppgaven. Hvis enheten er nødvendig for huset eller hagen, er det bedre å bruke en ovn med vannkappe. De kombinerer konvensjonell ovn oppvarming og vann. Vann transporterer termisk energi gjennom systemet, å varme opp rommet. Samtidig varmet ovn legeme, noe som øker effektiviteten av varmeoverføring.

Den kan brukes i garasjen, i badekaret eller i huset

Den lange brennende kjele vann mens stoppe forbrenningsprosessen kjøles raskt, batteriene blir kalde. Men ovn fryser saktere, mer gradvis gi varme. For å gi ovnen kombinert med oppvarming av vann er å foretrekke å vedfyrt kjele. Den omfatter en spole i hvilken vannet varmes opp. Noen ganger er det montert direkte inn i ovnen, er det usikre. Ved høye temperaturer som genereres under forbrenningsgassene kan resultere i kokende vann og ødelegge spolen.

Det er bedre å installere varmtvannsoppvarming spoler i panseret skorsteinen. Denne løsningen er velegnet til oppvarming av hytter, øker varme ut. Bygging enhet er valgt, tar hensyn til området av lokalene. For en liten bad, garasjer, kan drivhus bruke ovnen uten vannkretsen. Luft Ovnen i badekaret passende regulerbart forbrenningsintensitet. Det er vel varmer opp rommet av liten størrelse, noe som er bra for et bad, men ikke egnet for boliger med permanent opphold.

Vi starter produksjon - som vil trenge

For å lage hjemmelaget ovn er nødvendig for å velge et passende sted. Dette bør være et rom med strøm, nok plass. Nå om materialer. Det er lettere for en lang fyrt ovn for å påføre et ståltrommel på 200 liter. Men mengden ingen rolle, fra det vil bare være avhengig av varmeoverføringsenhet. Bruk gassflasker og selv brannslukkere.

Ovnen kan fremstilles fra en gammel gassflaske

Men igjen, volumet av emnet: kan ballongen 27 være fremstilt l ovn for oppvarming av badet, eller fra et mindre apparat - for en liten plass. Det som betyr noe er tykkelsen av metall: jo tykkere, jo lenger ovnen. Hvis intet egnet ikke er til stede, bruker vi tykkvegget rør, stålplater. Metal bør være fri for skader og rust. Andre materialer kreves:

 • materiale for benene, hvis ovnen er en sirkulær form (rør, albue, ventiler);
 • Stålplater 5 mm i størrelse ende side av gjenstanden;
 • Forseglet dør eller materiale til det;
 • 100 mm rør med lengde 15 cm enhet;
 • 5 m 150 mm rør for uttømming av røyk.

Nødvendige måleinnretninger: målebånd, lodd, nivå, og en hammer, klubbe, sparkel.

Apparat ovner - en detaljert analyse av funksjoner

Å få produksjons tidligere kjent med egenskapene til drift av enheten. Vi gjør tegninger for ovnen, basert på materialer som planlegger å bruke. Som basismaterialet er mest egnet stålrør 400 mm i diameter eller det samme jern. Veggene skal være tykkere, bedre enn 5 mm, da ovnen vil vare lenge, spesielt jern. Tynn metall er kortvarig, hurtig brenne gjennom veggen.

Støpejern som materiale for en ovn er å foretrekke, men å arbeide med ham hardere enn stål. Det krever spesielle elektroder og en viss dyktighet for sveiseren.

Figuren viser den langsiktige driften av ovnen forbrenning.

Anordningen består av tre deler. Den nedre sone inneholder fast brensel er langsomt smolders. Ovenfor forbrenningssonen gasser og røyk utløp. Belastnings-sone derimellom, som progressivt avtar når brenslutbrenning.

For en hvilken som helst krets som kreves er luftkontroll, som bestemmer varigheten av forbrenningen. Denne platen av stål 5 mm tykk. Midten sveiset rør gjennom hvilke luft kommer inn i kammeret. Som drivstoff brenner daglige behovet Huskeliste disk gradvis senkes. For den glatte glide blir det litt mindre enn de innvendige dimensjoner av forbrenningskammeret. Bunnfordeleren er en impeller høyde på 5 cm, med større størrelser akselererer forbrenningsprosessen, noe som er uønsket.

Rør for tilførsel av oksygen for produktet 100 mm diameter fra sylinderen 60 og ballongen eller røret. Hullene i fordeleren 90, henholdsvis, eller 50 mm, eller i forbrenningskammeret vil få en mye oksygen, vil brensel brenne hurtigere. Ovenfor innløpsrørets montert spjeld for styring av trekkraft. Det er to versjoner: en luft foroppvarmingsovn og kjelen, som varmer opp luft og vann samtidig for å varme opp rommet. Vannet varmes i spolen og tilføres radiatorene. Ved en slik konstruksjonsskjemaet er vist nedenfor.

Sette deg selv - en sekvens av handlinger

Den mest praktisk å bruke den fat eller gass-sylinder. De kuttet nøye toppen - materialet er fortsatt nyttig. Tank pre skru ventilen, helles gass rest og la stå i noen dager, til det ikke lenger føler lukten av gass. Kapslingen snitt plass for montering av en lukket dør, gjennom hvilken asken fjernes. Av 5-mm metall skjæres en sirkel med noe mindre diameter indre del.

Middle sveiser rør for tilførsel av oksygen. Det er i den nedre stilling skal rage over overflaten av varmeinnretningen 15 cm. Bunn sveiser 6 bladene 5 cm i en vinkel. For modellen, basert på gassflasken, å bruke den øvre del av huset, hvor kuttet plass i røret i løpet hetten bruk for disse formål. Vozduhopodvodnaya rør må fritt bevege seg opp og ned. Bunnskrog sveiser ben for stabilitet. Side øvre parti borts sirkulært hull og feste røret 150 mm for å evakuere gasser.

vanskeligere å produsere den enhet av jernblikk. Må nøyaktigheten av beregninger og layout på alle detaljene, kutt og sveis. Enheten er en sirkulær form å gjøre hjemme uten spesielle ruller for bøying av metall er nesten umulig, selvfølgelig, hvis du ikke bruker Valsede tinn som er irrasjonell. Dersom det ikke er noen mulighet for rullende ark produksjonsutbyttet blir rektangulære ovn. En mulig utførelsesformen vist i en tegning.

I utseende ligner det kjent for alle ovn burzhujku, men designendringer som øker effektiviteten. De viktigste endringene er knyttet til viften. Den er laget av 80 mm rør som bokstaven T, men for enkelhets skyld kan du dirigere. På rør gjenget hull 6-8 mm i diameter. Vi setter på tråden en tom tube, som er gjenge dreie regulerbar forbrenning med høy nøyaktighet.

Definer riktig oksygen på hot spot på skorsteinen - først det må være borte fra ovnen med tiden gradvis skiftet mot henne.

Ovn i prosessen er oppvarmet, slik at det blir brukt ikke bare som varme, men også som matlaging. På hver side utsiden av skjermen innstilt på en avstand fra veggene av 50 mm. Ribs koke det ikke er nødvendig - enheten fungerer effektivt med varmt interiør. Skjermen rom tjener som beskyttelse mot infrarøde stråler for å forhindre overoppheting av rommet. Deres den reflekterer minst halvparten og samtidig opprettholde den optimale temperaturen av oppvarmingsinnretningen.

Varmt vann krets - alternativ for hjem oppvarming

Burzhujku kan lett bli omdannet til vedvarende forbrenning varmtvannsoppvarming. I stedet silsettet U-formede metallvarmtvannsbeholder, som også reflektere IF-stråler. Hennes satt på samme avstand som skjermen. Installasjon nær ovnen kjøles ned, avtagende sin effektivitet. Ovn som i figuren, genererer 15 kW, for å varme kan derfor 25 m 2 rom. Dersom behovet for oppvarming av vann ikke er det, kan du bruke varmtvannstanken til husholdningsbruk.

Burzhujku intensjon om å gjøre en lang brenn å varme opp et større område, er nytteløst. Økningen i størrelse vil føre til en forverring av kvalitetsindikatorer. I det observert et stort brennkammer svak sirkulasjon, er frigjøring av gasser utilstrekkelig, dårlig varmer opp rommet. Hvis du fyller brennkammeret med tre topp, bare ikke rom danne en konvektiv vortex. Konklusjonen er entydig: ovner størrelse bestemme egenskapene til pyrolysegassen.

Enda mer kraftig Lange brennende kjeler for varmtvann ble utviklet. Gjenta industriell design er vanskelig, men strukturen er vist på tegningen, kan settes sammen hjemme.

Spesiell oppmerksomhet fortjener noden B med en teleskopisk stang for å regulere strømmen av oksygen. Enheten har en effekt på 35 kW ved arbeid på karbon og Pellet brenning fortsetter i 12 timer. På tre effektivitet er lavere, har de brent i 8 timer.

Ovnen på sagflis - ingenting komplisert, og er tilgjengelig

En slik enhet jobber med det billigste drivstoffet som brenner godt og gir mye varme. Ofte chips rett og slett kastet eller solgt for en symbolsk pris. Men de kan bare brenne i en spesielt tilpasset, i andre typer ovner om brenning er dårlig. Design funksjoner gir en sterk mulighet for tetning av massen til mellom sine partikler med ingen luft holdt seg. I denne tilstanden, vil de ikke brenne raskt og ulme, noe som gir tilstrekkelig varme til å varme ett - to rom.

Skal installere på samme prinsipp som andre har. Det er bedre å bruke metallprodukter av sylindrisk form, men hvis dette ikke er mulig, kan du lage en rektangulær form. I motsetning til ovner hvor tre lastesiden, tenke seg belastning av sagmugg på toppen. De andre modellene, er dette karakterisert ved et konisk rør. Det er satt inn i midten av luftregulatoren - en sirkel med et hull på innsiden av ovnen. Utformingen vist på tegningen.

Innvendig fylt med sagflis og ramming så tett som mulig for å forlenge forbrenningsprosessen. Fjerne røret - det er lett på grunn av sin koniske form. Hullet som er dannet i dens sted, vil tjene som en skorstein og oksygentilførsel for å støtte ulmende sagflis. På siden av viften antennes sagflis - prosessen har begynt. Det er viktig å sette opp pipa: sterk tørste trekker varmen ut i gaten, med en svak brennende følelse i rommet vil trenge røyk.

Forbrenningen foregår hovedsakelig i den sentrale del av ovnen skillevegger oppvarmes svakt. Hvis rommet legge en lang stabel, effektivitet av økningen anordningen. Greenhouse er et godt alternativ.

Monter varmeren - viktige regler

Til anlegg som drives trygt, er det nødvendig å følge visse regler:

 • i en avstand av oppvarmingen er forbudt plassering av brennbare og brennbare materialer;
 • skorstein gjøre sammenfoldbare med rensbare;
 • før du bruker testanlegg, til å velge den optimale modus.

Diameteren av avgassrøret er ca. 15 cm

For å bruke en skorstein rørdiameter på 150 mm og en lengde på 5 m. Med et mindre tverrsnitt røyken ikke vil bli fjernet godt med mye - vil være sterk tørste. Sett på en justerbar røykspjeld. Samler opp kondensatet må fjernes med jevne mellomrom. Dersom røykrøret ikke kan demonteres, det gjør døren for rengjøring. Rikelig kondensdannelse kan forhindres ved å følge en pipe på en sandwich. Mellom de to rør av forskjellig diameter for termisk isolasjonslag lagt glass. Top skorstein dekselet med en deflektor, for ikke å bli utsatt for regn, snø, blåste ingen vind.

Ovnen i huset der det er barn, obkladyvayut murstein. Legging rundt fungerer som en beskyttende skjerm, for ikke å brenne deg selv hvis du tilfeldigvis berører, beskytter gjenstander og vegger mot overoppheting. det tjener også som en god varme akkumulator. Murstein akkumulerer varme, vil gi ham et mye lavere jern boliger. Foundation bosette seg i hvis gulvet under ovnen fra brennbart materiale. Eventuelt kan det i stor grad dypere, vekten av en liten radiator.

Noen tips - å bidra til å forbedre driften av ovnen

Dolgorabotayuschuyu vertikal ovn fyrt, som følge av de følgende regler. Fjerning av dekslet, fjerner justeringsanordningen - rør med klemområdet. Ovnsbrensel belastning, maksimal høyde - opp til bunnen av skorsteinen åpningen. Drivstoff kan prøve å sette strammere. Høyt midt lagt små tørre kvister, da papir eller klut dynket i parafin. Innstillet klemmen, lokk, kast i røret brennende papir eller lerret. Satte fyr på en kamp usannsynlig - hun går ut på fly. Når drivstoff er vel bluss, lukke choken - arbeidet fortsetter ulmende modus.

Selvlagde design med praktisk talt en hvilken som helst fast brensel: tre, kull, søppel, trepellets. Men fortsatt er det behov for å ta hensyn til egenskapene til hver modell for å velge den mest drivstoffeffektive. På sagmugg, som allerede nevnt, kan arbeide effektivt med en konisk vertikalt ovnsrør. Vertikalt anordnede enheter fungerer godt på tre, kull, briketter. Artikler med lang horisontalt anordnet forbrenningsovnen er egnet for bruk treflis. Pellets blir hovedsakelig brukt i industrielle anvendelser hvor brensel mates automatisk, men kan brenne og selvlagde installasjoner.

I ovner for horisontal varmeoverføringsytelsen kan forbedres forbrenningsanordning skott. Av tykk metallplate skjæres emnet bredde av de indre dimensjoner, og lengden - ⅔ lengde brenselrommet. Sett toppen en skorstein pipe. En slik enkel innretning bremser ned gassen blir ytterligere varme akkumulert.

En annen enhet for full bruk av kontinuerlig brenning effekt - injektor. Denne - to rør med hull som vender mot ovnen. Veggene i ovnen for å skjære et hull i sin diameter og sveiset inn i injektoren. Det ligger i en høyde av skorstein sentrum, men foran ildstedet. Injektoren blir brukt for tilførsel av forbrenningsluft, er toppveggen bedre varmet. Når enheten videre til prosessen for forråtnelse, vil det ikke fungere.

Mange design alternativer, blir vi fortalt bare noen. Vi håper at ved å bruke informasjon som er innhentet, vil du være i stand til å lage en enkel og pålitelig enhet som ikke krever konstant pleie.

Full eller delvis kopiering av informasjon fra nettstedet uten en aktiv link til det er forbudt.

Alternativer for vedovner å vitne

Ovnen i landet - er ikke en luksus - i kampen for høsting av sommeren besøkende er på nettstedet ditt fra tidlig vår til sen høst. Å kjøre hjem etter en våt vinter og holde tørr varme, har gartneren å sette ovnen. Valget av varmeovner er stor, kan du kjøpe ferdiglagde instrument eller for å lage sine egne hender.

For Termisk støpejern ytelse - er det beste materialet, det har sine fordeler og ulemper.

Nyansene jernovnen:

 • alvorlighetsgraden og medfører for transport;
 • under den kalde årstiden for intens kan føre til smelting av det faktum at varmeren vil sprekke;
 • ideell for sporadisk bruk i landet.

For permanent opphold i et privat hjem er bedre å se på andre alternativer. Murstein ovn viser god spesifikk varme, varme holdt lenge selv etter brenning.

De viktigste typer mursteinsovner

Funksjoner murstein ovn:

 • murstein ovn krever utarbeidelse av stiftelsen, kan du ta kontakt med et spesialisert firma eller kaste sine egne hender;
 • murverk er best overlatt til erfarne Pechnikov, i stedet for å gjøre sine egne hender;
 • ovnen må regelmessig varme godt, og etter en lang pause, bør den varme opp en stor mengde drivstoff;
 • murstein ovn egnet for hjem og hage i tilfelle bor i huset på en jevnlig basis.

Sveiset stål ovn

Kjære besøkende. Spar deg selv en link til denne siden i det sosiale. nettverk. Det vil komme en tid når huset blir kaldt, og vi vil hjelpe deg 🙂 Del!

Stove Butakova lanseringen vinter naholodnuyu

Hvis du lukker øynene for fullstendig mangel på estetikk, sveiset versjon er best egnet for hjem og hage hus. Det er enkelt å lage og krever ikke spesielle ferdigheter og evner, kan ovnen bli gjort med dine egne hender. Er en eske med ben delt i to deler - selve forbrenningskammeret og den såkalte zolnik.V det lett å integrere varmeveksleren, kokeflaten, eller, for eksempel, en ovn.

Populære modeller, deres verdi og beskrivelse

Modell trekk konvektor foringsrør som gir rask og jevn oppvarming av den oppvarmede plass. Stove i stand til å arbeide hjemme i en lang modus for forbrenning til 8 timer per fane tre.

Også utstyrt med kokeflaten og varmebestandig glass set i døren, noe som gjør det mulig å styre forbrenningsprosessen.

Prisen på en slik ovn er i området fra 12 til 17 tusen rubler.

Oppvarming komfyr toppmodell

Ovn for hjem og hage "Top Model"

Det særegne ved denne modellen - en konveksjon ovn.

Kald luft som kommer inn i nedre del av varmeren, blir oppvarmet av de varme veggene i forbrenningskammeret og i en konveksjon rør går ut av hullene.

Ovnen er utstyrt med trehoborotnoy ovn. Det er mulig å varme opp og varme opp rommet opp til 140 kvadratmeter.

Den kan kjøpes for 20 tusen rubler.

Disse modellene er de to forbrenningskamrene. På bunnen av drivstoffet brenner på toppen - etterforbrenning gasser. Peisovn er utstyrt med to regulatorer: kapasitet, plassert på døren knott og en forgasser plassert i en flue på baksiden.

Gjennom "kroppen" av ovnen er mange rør som frakter tvungen konveksjon. Dette gjør at du raskt og jevnt varme opp lokalene.

Prinsippet er enkelt - kald luft trekkes inn i bunnen av ovnen, passerer gjennom konveksjonsrørene, klarer å varme seg opp til 65 grader og ut av toppen av røret. Det fungerer på alle typer fast brensel.

Produsenten hevder at kontinuerlig brenntid det er i stand til å jobbe opp til 12 timer. Søknad - private hus, sommerhus, veksthus, små produksjonsanlegg. Prisen for denne ovnen - ca 25 tusen rubler.

"Stove", gjør sin lille størrelse å installere den i en hytte eller hage hus.

 • Den har en sylindrisk form.
 • Utstyrt med en kappe-konvektor.
 • Har komfyr, er det mulig å lage mat i en gryte hjemme.
 • Toppen laget av støpejern.
 • Vil koste 6-8 tusen rubler.

Stove "Vesuvius mini"

Forskjellige lav vekt (20 kg).

Stand til å varme rom opp til 100 kvadratmeter.

Ovnen er svært rommelig og gir en lang brenning.

Det kan lage sine egne hender eller kjøpe.

Det koster ca 6000 rubler.

En annen representant for budsjettet klasse - vedovn "Vesuv komfort". Den skiller seg fra den forrige modellen, varmebestandig glass, montert i døren som lar deg ikke bare varme rom opp til 120 kvadratmeter, men også beundre den brennende flamme. Denne modellen vil koste 7 th. Rubler.

Enkelt primus. Det kan hjelpe i mange tilfeller.

Det er mulig å varme et lite hus på landet, en garasje, et drivhus, et telt eller en mobil bad.

Under transport og ovnens røykkanaler ben er fjernet i ovnen. -

Utstyrt med en posebærende og er den ideelle løsning for hytter som ikke er utstyrt med elektrisitet.

Sin pris - 7000 rubler.

Liten ovn, arbeider med tre, utstyrt med kokeplate.

Den har en streng kubisk form, pålitelig dørene låses. Et lite hull i varmebestandig glass dør lar deg se forbrenning av ved.

Hennes funksjon - hengslet dør av ovnen, som åpner til 140 grader. Dette gjør at du kan fylle på brensel tryggere.

De kompakte målene på ovnen gjør at du kan installere det selv i et lite hus på landet.

Pris - ca 8000 rubler.

Vedovn varme ovnen "Taiga"

Det er lett å bruke i produksjonen rommet eller garasje.

Utstyrt med utside av konvektor type, dens funksjon - bezkolosnikovaya brennkammeret, øker den sin effektivitet.

Egnet for matlaging, som arbeider med tre, torv og annet brennbart avfall.

Stand til å varme rommet opp til 100 kvadratmeter i boliger, veksthus, garasjer og hytter.

Kjøperen vil være i stand til å kjøpe den for 9000 rubler.

Ovner, produsert med sine egne hender, faktisk - massen. Vurdere den mest økonomiske og effektive.

Lage sine egne hender for å gi ovnen tar ikke mye. Dette krever jernplatetykkelse på minst 5 mm - for ovnsveggene. Tykkelsen velges med tanke på det faktum at overflaten vil bli oppvarmet - faktisk er plassert inne i forbrenningskammeret.

En annen nødvendig rørdiameter på 100 mm, vil det være passende til skorsteinen, og det gitter for veden i brennkammeret. kan ta et stålrør av 25 cm for fremstilling av rør.

Tegning fra gassylinderen burzhujki

Vi overfører størrelse for jern ark og kutt jeksel. - 6 stykker i par. Den nedre og øvre flate, sidevegger og endestykker.

Dekselet scrollsaw sirkel for montering på størrelse på 100 mm, og deretter forsiktig inn i åpningen røret brygg. Kok trenger en søm, for å unngå karbonmonoksyd lekket gjennom mikro-gap.

Deretter monterer vi strukturen sammen. Søylene skal sveises før det endelig fast dekke.

På bunnen av design må sveises hjørner - ben. I en av endeveggene er skåret ut for døren av ovnen og et hull for viften.

Video: Vakker komfyr med hendene

 • Peiser
 • skorstein
 • brensel
 • rengjøring
 • Hvor kan jeg kjøpe en peis
 • gulvvarme
  • Vann oppvarmet gulv
  • Elektrisk gulvvarme

Dataene på dette nettstedet er gitt i populær pedagogiske formål. De hevder ikke å være en referanse og vitenskapelig presisjon og er ikke en veiledning til handling. Under byggingen av ildsteder kontakte fagfolk.

Reproduksjon uten tillatelse fra nettstedet eller forfatteren er forbudt.

Etter å ha fylt ut skjemaet, vil du ta kontakt med daglig leder og vil svare på alle spørsmål.

1

Leave a Reply

4 + 6 =