Dusj partisjoner

Dusjhode: typer og funksjoner

Fordelingen av badet i funksjonelle områder utføres ved hjelp av skillevegger. De er laget av forskjellige materialer og er lett montert av deg selv. Dusjhode kan være glass eller gipsplater, sammenleggbar eller glidende. Bruken av ulike materialer gjør det mulig å designe dette rommet så klokt som mulig, slik at en ensartet stil og kunstnerisk sammensetning blir observert.

Den optimale løsningen for ethvert bad er en glasspartisjon, som effektivt deler rommet i soner uten å gjemme det. Det er sant at slike konstruksjoner ikke kan installeres med egne hender - som regel utføres installasjonen når de er ferdig på badet. Glasspartisjonen for dusjen er god fordi den kan dekoreres med en film av forskjellige farger. Følgelig kan utformingen av rommet utføres individuelt.

Glasspartisjoner er folding, glidende, radial, hengende, coupe og transformatorer. Dermed kan du velge alternativet for størrelse og funksjoner på et bestemt bad. Siden herdet glass brukes til fremstilling av slike strukturer, er det helt trygt.

Funksjoner av glasspartisjoner

Produksjonen av dusjpartisjoner er basert på aluminium, hvor produktene er dekket med et spesielt pulverlakk. Fordeler med glassvarianter er i tilgjengeligheten av pris, mobilitet, enkel installasjon og muligheten for dekorasjon på mange måter. De er spesielt harmoniske på badene, hvor dørene også er laget av glass.

Dusjpartisjonen av glass kan være uten ramme, det vil si uten støtteelement. I dette tilfellet utføres festingen på den faste overflaten ved hjelp av beslag, klemmer og kontakter. Og at designet var slitesterkt i drift, kompletteres det med kvalitet og pålitelige beslag. Forresten glasspartisjonene åpnes oftest skyve eller svinge - dette sparer ledig plass.

Den enkleste installasjonen for dusjmuren er laget av gipsplater. Materialet er ideelt for å skape strukturer av forskjellige former og konfigurasjoner. Enkel konstruksjon er forklart av selve materialets struktur, som kan bøyes og kuttes. I tillegg kan du gjøre dette med egne hender. Arbeidssekvensen i dette tilfellet vil være som følger:

 1. For det første opprettes et rammeverk på grunnlag av metallprofiler. De er festet til gulv, tak eller vegger på dowels eller selv-tapping skruer.
 2. For å styrke strukturen brukes bærende profiler.
 3. Hvis partisjonen er en kompleks struktur, skal du ved hjelp av profiler lage nisjer, som er kuttet av gipsplater av passende størrelse.
 4. Slaktkroppen blir skinnet. Også dette er gips, og det er bedre om det er i ark. I dette tilfellet vil dusjpanelet med egne hender bli raskere og mer praktisk. Mantelen utføres vertikalt, den kan skrues på forskjellige steder, det viktigste er at festingen er pålitelig og holdbar.

Dette materialet kan også brukes til å opprette partisjoner. Slike konstruksjoner på festeprinsippet ligner glassene, og hovedkravet for installasjon er bruk av høykvalitets maskinvare. På grunn av sin styrke og allsidighet brukes dette materialet i økende grad til installasjon på bad.

Et stilig tillegg til det indre av badet kan være en slik skillevegg for dusjen. Bildet viser at arkene kan dekkes med vinylfilm eller malt, avhengig av innretningens detaljer. Polykarbonatbaserte strukturer er etterspurt på grunn av rask installasjon, enkel bearbeiding av metall, god lysoverføring, høy slagstyrke og høye brannmotstandsegenskaper.

Dusjpartisjonene kan ha forskjellig høyde på panelene, lengden på støttelinjene, slik at dimensjonene til disse strukturer velges i samsvar med de enkelte egenskapene til hvert rom. Hvilket materiale du vil velge, avhenger bare av hva som vil være utformingen av rommet etter den endelige etterbehandling.

Vi velger og installerer dusjpartisjoner fra glass til bad

Dusj partisjoner fra glass til badet er fasjonable, lyse, hygieniske, rimelige design som kan lønnsomt forandre interiøret i rommet.

Glasspartisjoner på badet er laget av ikke vanlig, men av herdet glass eller triplex. Deres viktigste oppgave er å zoning på badet. Noen skiller toalettet fra badekaret i felles bad, andre (dusjpartisjoner) bidrar til å begrense stedet for vannprosedyrer.

Alle disse konstruksjonene er betinget oppdelt i flere typer.

 1. Etter utseendet på designet. Det er festet til stedet med spesielle klips eller montert på en metallramme. Typen av konstruksjon avhenger også av de valgte beslagene, produsenten.
 2. Av typen glass. Det kan være helt ugjennomsiktig, helt gjennomsiktig, gjennomsiktig eller ugjennomsiktig.
 3. Ved åpningsveien: med glidende, svingende dører eller helt uten dem.
 4. Med vilje: Noen partisjoner danner dusjhytter, andre deler bare rommet i soner.

Det er viktig å huske at for montering av konstruksjoner i et rom med høy luftfuktighet, er det bare vanntett innredning.

Glasspartisjon danner dusjkabinett

Fordeler med glasspartisjoner

Ugjennomsiktig septa brukes sjelden til sonering, da de ser ganske tunge, visuelt "spiser opp" plass.

Matt og gjennomsiktig briller er gode i at de lar lys gjennom, samtidig som de skjuler den besøkende fra sjelen fra fremmede synspunkter.

Spesielt fordelaktig i interiøret er gjennomsiktig speil glass eller glass med fotografisk utskrift påført dem. Fotoet er ikke bare dekorert, det gjør rommet raffinert og unikt. Speilet øker visuelt plassen.

Fotoutskrifter på en glasspartisjon

For å gi rommet en unik atmosfære, velg transparent eller farget glass. De kan farget, dekorert med sandblåst mønster eller malt med akrylmaling.

Å skille mellom mellomrom og passe glassblokker. De kan også være gjennomsiktig og ugjennomsiktig. Spesielt originale utseende glassblokker med innsatt i det indre hulrommet: sjøstjerne, steiner, eksotiske planter. Vanligvis brukes de fragmentert. Fullstendig separat dusjen kan være glassblokker.

Hvorfor liker mange å installere partisjoner i et glass av glass? Fordi de:

 • perfekt støtte enhver stil løsning;
 • oppfyller alle hygieniske krav;
 • visuelt bevare integriteten til lokalene, gjøre det mer romslig;
 • kan ha noen konfigurasjon;
 • deres levetid er ubegrenset.

Fordeling på badet av glassblokkene

En høy kvalitet glasspartisjon på badet kan vare i flere generasjoner.

Det er også viktig at disse designene, om ønskelig, er enkle å installere med egne hender.

Hvordan å selvstendig montere en glass murstein partisjon

Partisjonen på badet fra glassblokkene er montert på to måter - ren eller våt.

For den første metoden, i tillegg til blokkene selv, lim for glass, vil plastkryss for å tilpasse "mursteinene" i forhold til hverandre være nødvendig. For å justere med gulvet som boliglån, kan du bruke negler.

Arbeidet utføres i følgende rekkefølge:

 1. Stedet hvor veggen fra glassblokkene skal installeres er merket. Boliglån kan gjøres ved hjelp av negler.
 2. Spesial lim promazyvaetsya sted der den første raden vil bli installert.
 3. Deretter stables radene ovenpå hverandre. At de var jevn, det anbefales å bruke plast "kryss". Det er viktig å huske at på en dag kan du spre ikke mer enn 6 rader med glassblokker.
 4. Når veggen er ferdig til slutt, gir de en dag til tørking, og sømene gnides.

Partisjonen på badet kan bygges uten lim. For dette er spesielle plast-, aluminium- eller tremoduler kjøpt. Først er de festet med skruer til gulv og tak. Med hverandre og med glassblokker festes moduler ved hjelp av spor.

Den enkleste partisjonen av vanlig glass med egne hender

Den enkleste glasspartisjonen kan monteres uavhengig.

Først bestemmer formen på partisjonen, stedet for vedlegget, gjør mål. Hvis designen er fra gulv til tak, utføres beregningene innenfor en millimeter.

Med tegningen av den fremtidige badpartisjonen går du til glassverkstedet. Det er viktig å huske at glasset skal herdes, minst 5 mm tykt. Etter å ha kuttet, må herrene ordentlig behandle kantene.

I hjemmet limes en film på glasset, som er utformet for å styrke styrken til partisjonen på badet, i ekstreme tilfelle - for å forhindre fragmentering av fragmentene under partisjonens nedbrytning. Filmen limes med vanlig vann. Det er nødvendig å "utvise" luften og væsken, som kan være mellom glasset og filmen.

På de tidligere nevnte stedene i gulvet, vegger eller takmonteringsholdere for glass.

Arbeidet ved første øyekast er ikke komplisert. Det er imidlertid bedre å betro det til fagfolk eller i det minste å utføre i nærvær av en erfaren mester.

Fordeling av mer komplisert form for å sette sine egne hender er ikke anbefalt. Denne prosessen er best betrodd til spesialister.

Vi produserer dusjpartisjoner med polykarbonatark

I rom for vedtak av vannprosedyrer er spesielle kontorer vanligvis arrangert for å beskytte resten av rommet mot sprut. Som hoveddesign brukes dusjpartisjoner laget av polykarbonat ofte, og prisen er ikke veldig høy.

Og prosessen med å produsere dem er ikke for vanskelig.

Bildet viser et bad med dusjpartisjon rundt omkretsen.

Positive og negative øyeblikk

Før du vurderer installasjonsarbeidet selv, er det nødvendig å gjøre deg kjent med de positive og negative aspektene ved dette alternativet. Etter å ha studert fordelene og demerittene, kan hver utvikler bestemme bruken av polykarbonat (les også artikkelen "Vi bruker tetningsmasse for dusjkabiner").

 • Relativt lav pris arket lar deg lage billig fekting konstruksjon.
 • Den er basert på en polymer plast, slik at dette produktet er motstandsdyktig mot fuktighet.
 • Arbeide med materialet er ikke komplisert, og derfor kan sideveggene settes opp direkte med hendene.
 • Arkene kan ha forskjellige farger, så det er nok av varianter for designløsninger.
 • ferdige produkter fleksibilitet gjør det lett å forlate bygging av lineære strukturer.
 • Under drift, med den overflate av materialet lett kan fjernes all mulig forurensning.

Så se etter en dusj partisjon laget av plast.

 • Produktene kan fremvise en høy motstand mot mekaniske påkjenninger, så ofte dekket med riper og chips.
 • Med økende temperatur, utvidelse av materialet som kan føre til deformasjon på grunn av feil montering.
 • I kontinuerlig drift flere ark falme, spesielt hvis du har kjøpt et defekt produkt.

MERK! I dag kan leveres med et brett dusj partisjoner, som levetid måles i år når omsorg for. Den nederste delen er vanligvis laget av akryl.

Grunnmateriale angår termoplastiske polymerer som har en tendens til å gjenvinne deres egenskaper ved størkning uavhengig av antall pereplavok. Avhengig av produksjonsteknologi er to typer produkter, som du finner nedenfor.

Demonstrerer polykarbonat ark.

Materialet fremstilles i form av store ark som har en cellestruktur. Dette forklarer den enkle ferdige produkter. Popularitet i første rekke på grunn av den forholdsvis lave kostnader, og derved i stand til å skape ikke særlig kostbare skillevegger for bad og dusj.

Slike produkter er faste plater som ikke inneholdt innvendige hulrom. Produksjonskostnadene er ganske høy, men det kan bidra til å skape et design med økt styrke egenskaper. Faktisk er denne typen polykarbonat den sterkeste av alle transparente materialer.

Viser monolittisk panel.

Partisjonen på badet for en dusj, laget med bruk av slike produkter kan vare i mange år. Men for drift under normale forhold er det ikke nødvendig å tilegne seg denne typen materiale for å unngå å betale for byggekostnadene.

For å forstå hvordan partisjonene er laget av polykarbonat i dusjen, må du fullt vurdere teknologien i grunnmaterialet montering. Dersom det i løpet av arbeidet ikke følger instruksjonene, eller vil bli tatt opp til eventuelle unøyaktigheter og feil, kan strukturen mister ikke bare når det gjelder det estetiske parametere, men også av styrken.

Standardstørrelser fast ark.

 • Transport av gods bør utføres i et legeme som har en flat bunn uten utstikkende deler. I dette tilfelle platetykkelsen er større enn 8 mm kan opptre ikke mer enn 1 meter.
 • Ark produkter bør oppbevares i originalemballasjen. De bør plasseres på et flatt underlag, men ikke på bakken. Solens stråler ikke trenge inn i rommet, som handlingen av ultrafiolett stråling påvirker negativt.
 • Skjæreelementene produsert ved hjelp av den elektriske sirkelsag eller stikksag. Det tillatt å bruke håndverktøy, hvis den er utstyrt med et blad med en fin tann.

Kutte strømmen verktøymaterialet.

Advarsel! Tabellen nedenfor viser de viktigste parametrene som skal oppfylles av skjæreverktøyet, på annen måte gjøre en kvalitativ skjære materialet vil være problematisk.

Slik installerer plast vegger og dusj nødvendig for å velge flere elementer, uten noe som det ikke kan gjøre noe redigering.

For enkelhets skyld har vi utviklet en rekke spesialiserte systemer og spesialkomponenter for å forenkle utførelsen av arbeidene.

Integral koble profilen.

 • Endeprofil er beregnet for å beskytte den dekorative rammen og den indre del av kondens.
 • Forbindelseselementet er montert på den preparerte underlaget, for å være i stand til å utføre to ark av dokken.
 • Hjørneprofilen brukes til å installere panelene i framstillingen av den ekstreme utvalg av design.
 • Selv thermowasher med hovedfesteelement som gjør det mulig å kompensere for termisk ekspansjon.
 • Forseglingstape blir brukt til å lukke enden for å beskytte det indre rom mot inntrengning av insekter, støvpartikler og vann.

MERK! Vanligvis har aluminiumstape meget små perforeringer, for derved å akkumulert i kondensatet kan strømme fritt. Dermed insekter og andre fremmedlegemer ikke kan komme inn.

Før du vil bli gjort dusj partisjon for badet, er det nødvendig å foreta foreløpige aktiviteter er å forberede ark av materiale å arbeide. Umiddelbart før installasjonsprosessen fullstendig fjernet emballasjen og fjernes den midlertidige bånd.

Umiddelbart alle endene er limt med aluminiumstape. Profilene er festet til den nederste kanten, bore dreneringshull.

Deres diameter skal være ca 2-3 mm. Trinn derimellom må ikke overstige 300 mm.

Når er en dusj partisjon med hendene, bør spesiell oppmerksomhet gis til festeelementer, ellers design driftsperioden vil ikke være veldig høy. Som base av festemidler som brukes skruer, som er utstyrt med særskilte skiver.

Riktig festeelementer.

Platen er festet til bærekonstruksjonen hver 40-60 cm. For hver festeelement er boret et hull hvis diameter bør være 2-3 mm større enn den gjengete spindelen. Ved stramming av skruen for å unngå for stort trykk panel integritet er ikke blitt kompromittert.

Ved innfesting bør ikke frigi arket til en avstand på mer enn 10 cm utenfor den bærende del. Mindre utvekst 3 cm permisjon også anbefales ikke. Hvis panelet ikke er festet, er det ikke nødvendig å holde dem i oppreist stilling, som i høst, kan de bare bryte.

Presentert klar for dusjvegger laget av plast i fellesrommet.

I konklusjonen, ser vi at dusjen partisjon kan gjøres ved hjelp av andre materialer, men polykarbonat er helt bevist effektive i lignende forhold. I motsetning til den samme glass, trenger polykarbonat ark ikke spres i små biter, slik at de ikke kan være en direkte trussel mot helse (se også artikkelen "Hva de er forskjellige, disse skyve dusj skjermer").

Mer informasjon om dette materialet beskriver på videoen i denne artikkelen.

Har du flere spørsmål? Spør dem i vår gruppe VKontakte

Hva er badet i huset ditt?

Leave a Reply

24 − 14 =