Doglyad for orhіdeєyu i domashnіh Minds

Generelle regler for vedlikehold av orkide

Eksotisk skjønnhet og eleganse av orkideer påvirker mennesker selv langt fra blomsten. Er det vanskelig å temme tropiske skjønnhet, og hvordan ta vare på en orkidé for å gjøre det behagelig og frodige grønne og flotte blomsterstander?

Mange fans av innendørs blomst, for å ikke dyrke disse uvanlige planter, kan få feil idé om omsorg for orkideer, som for arbeidskrevende og tidkrevende. Men nærmere bekjentskap med blomster, det viser seg, som inneholder så vanskelig orkide på rommet til en av de vanligste typene.

Hvordan ta vare på orkide huset, hvilke forhold er nødvendig den eksotiske kulturen fanget i innendørs potten?

Riktig organisert omsorg innebærer å skape forutsetninger nær naturlig. Orchid for lang tid å opprettholde helse og dekorative, dersom:

  • tatt hensyn til og gi alle de ernæringsmessige behovene til en blomst, belysning og vanning;
  • plante stor nok temperatur og luftfuktighet, sammensetning av jordsmonnet foring og innsetting.

Når du velger blomster til hjemmet økende behov for å huske at det er mange varianter av orkideer, og forskjellige i utseende og betingelser for naturlig vekst og behov.

Ikke la dette faktum uten oppmerksomhet, kan vi i stor grad forenkle vare på orkideer for nybegynnere og allerede vet mye om innholdet i denne avlingen dyrkere.

De fleste av plantene som finnes i interiøret, det epifytter, som kom fra tropene. De er lett gjenkjennelige ved skolen luftjordstengler, ikke bare blomsten fuktighet og næring, men også å ta del i prosessen med fotosyntese. Det er orkideer, er vant til å leve på steinene der jordlaget, samt på trærne, er svært liten.

For slike anlegg er viktig fuktighet og frigjøringsgrad substrat. Men jordtyper, med unntak av vanlig omsorg for en orkidé, og har behov for nærings bunn.

I tropene, der jeg kom fra et overveldende flertall av innendørs arter av orkideer vokse i de lange dagslysforhold og moderat lys, ambient lys. De samme forholdene er gjenskapt i en situasjon der for orkidé omsorg hjemme.

Den optimale varigheten av dagslys for aktivt voksende og blomstrende orkideer er 13-15 timer, nesten uten å falle i vinter. Derfor, ikke overdreven i omsorgen for en orkidé vil bli en ekstra høydepunkt.

Det er ikke nødvendig, uten overlagt skyggelegging for å sette pottene på en sør-vinduet. Sterkt sollys kan la brune eller gule merkene på blader og knopper i direkte varme stråler og gjorde falle av. Beste sted - dette er østlig eller vestlig side. På den nordlige vinduer belysning kreves selv om sommeren.

Hvis stedet for anlegget er valgt riktig, selv med riktig pleie hjemme orkide, som på bildet, gul, blader mister sin elastisitet, tørr, blomstrende blitt sjeldne eller ikke forekomme.

Fuktighet i luften: suksess for orkidé omsorg i hjemmet

Høy fuktighet er svært viktig for en vellykket dyrking av tropiske planter. Og hvis sommeren for å oppnå ønsket 60-70% er ganske reell, må butikken for å prøve i vinter.

Hvordan skal ta vare på en orkidé når du bruker varmeapparater, nådeløst tørke luften i rommet? For å opprettholde en slik fuktighet ved hjelp av luftfuktere og husholdnings elektriske midler.

Beholderen som blomster er dyrket, kan plasseres på lagt i en grunn skål våt mose. Hvis hånden er ikke Sphagnum, beholder lenge fuktighet på samme måte ved hjelp av betongblokk. Det er best å plante føles ved florariume eller teplichke rom, adskilt fra resten av rommet med plast eller glass.

Når Florist i omsorg gjelder en bladsprøyting, bør det gjøres regelmessig og nøye, prøver ikke å falle på blomstene. Det er meget uønsket for å tillate avkjøling fortsatt våte orkideer, da det vil føre til utvikling av sopp på bladene og saftige antenne røtter.

Vanne blomster behov i morgen med vann ved romtemperatur inntil bladene har tørket, potten alle mulige vakt mot trekk og kald luft.

Vanning i omsorgen for orkidé i en pott

Ved å studere informasjonen, hvordan ta vare på en orkidé hjemme, bør Florist nybegynner ikke overse dette problemet som en vanning disse innfødte i tropene.

Bare utseendet på en plante kan fortelle mye om sine preferanser og forespørsler. Kraftig luft og underjordiske jordstengler beregnet for innhenting og lagring av fuktighet. I tillegg, for å bevare en viss mengde av næringsstoffer og vann kan blomstre i bladene, som i enkelte arter markert fortykket.

Alle orkideer hygrophilous og krever rikelig vanning, i hvilken jord com eller helles i en gryte av løs grov substratet er fullstendig våt.

Men hvordan å ta vare på en orkidé på forskjellige tider av året? Er hyppigheten av vanning er i endring, og hvordan du kan finne ut om "tørst" av en blomst som er i en blanding av bark, ekspandert leire, biter av skum og andre materialer, har liten likhet med den tradisjonelle bakken?

Vanning tidsplan, samt andre på for orkidé omsorg prosedyrer som kreves for å bli justert ved endring sesongen. I sommermånedene får potte orkide vann oftere enn om vinteren. Men det er bedre Nedolya anlegget enn å fylle.

Tykke blader og røtter hjelpe orkide å overleve på kort sikt tørke, men det overskytende fuktighet, og spesielt dens stagnasjon, er dette det riktige skritt for rot råtne.

Tropisk gjest hjemme plantet i gjennomsiktige plastpotter eller beholdere med spesielle spor. Dette gjør det mulig å overvåke tilstanden til systemet rot, røtter selv er involvert i fotosyntese og lettere å konsumere næringsmidler og fuktighet. Men hvordan å ta vare på en orkidé i en pott på en slik uvanlig design?

Ikke noe spesielt vare på orkide eksisterer ikke her, bortsett fra at vannet blomsten i en solid beholder kommer ovenfra, og potter med åpninger beleilig midt i den utarbeidede vann i 4-6 minutter. I løpet av denne tiden blir substratet mettet med fuktighet, og det overskytende vil flyte fritt.

Summer substrat fukte 2-3 ganger i uken, når jordoverflaten er tørr å ta på. I kaldt vær, er hyppigheten av vanning betydelig redusert.

Om behovet for vann er anerkjent av tapt elastisitet, litt rynkete røtter og visnet blader. Sunn plante etter jordfuktighet er raskt gjenopprettes.

Men dvelende bladene har regelmessig vannet orkideer bør varsle dyrker. Kanskje røttene gang ble oversvømmet og er nå behov for rehabilitering.

I likhet med de andre rommene i kultur, tvunget til å vokse i en begrenset mengde av substrat, orkideer trenger regelmessig gjødsling. Men gjødsle disse plantene bør ikke være for ofte. Optimalt, hvis de spesielle flytende formuleringer er gjort ikke mer enn to ganger i måneden, og bare i løpet av perioden med aktiv vekst og blomstring.

Forhøyede nivåer av salter i jordsmonnet har en negativ innvirkning på tilstanden i anlegget. Hvordan ta vare på orkide hvis filler overflaten i potten var spor av saltholdighet? Dette fenomenet er bedre ikke å kjempe, men for å hindre forekomsten. Derfor, vasking med alternerende mating av rotsystemet, for hvilken potten er neddykket i flere minutter i varmt bløtt vann.

Hvis dressing inkludert i omsorgen for orkide, redundant, blomst verre tolerere en endring i temperatur, og ofte påvirket av skadedyr og sopp.

Omsorg for orkideer etter blomstring

Wilting blomster i Orchid - et sikkert tegn på at anlegget blir klar for en periode med hvile. Det trenger ikke miste sine blader, men vokse og spise før neste forekomst av knopper vil være betydelig mindre. Hvordan ta vare på orkide i den tiden?

Først av alt, er det nødvendig å ta hensyn til gjenværende uten lyse Corolla blomster stilker. Mens han fortsatt er grønt og saftig, er det igjen.

I noen tilfeller, på de samme blomsterstand dannelse av knopper igjen, og det dannet seg datter planter, små uttak at dannelsen av egne røtter blir kuttet av og plantet i et separat gryte, inn i det myke underlaget for orkideer. Men tegn til Wilting blomst stengel tyder på at det er på tide å kutte.

Hvis rommet orkide blomstret lenge og rikelig, ikke ordentlig hindre ny forekomst av knopper, slik tilfellet er i enkelte arter av planter. Det er bare ytterligere svekke blomsten.

Til kulturen godt og raskt gjenvant makten i omsorgen for orkide etter blomstring eller transplantasjon inkluderer fôring blomst. Imidlertid kan den sistnevnte fremgangsmåte være stressende for anlegget, ettersom røttene ikke bare tett vikle rundt substratet, men også trenger inn i hullet og strekker seg utover potten.

Videoer om orkidé omsorg hjemme vil forklare alle vanskelighetene med å håndtere en spektakulær tropisk blomst. Lagt enkel, selv for nybegynnere regler soverom samling vil fylle utrolig vakker plante den følelsen omsorg, svarer en lang lyse blomster.

orkide

Orchid tiltrekker seg mange gartnere med sin skjønnhet. Imidlertid er dette anlegget svært krevende å bry seg. Hvis du ikke følger visse regler, kan orkide omkomme, og ikke for å behage sin eier suverene farger. Derfor er det viktig å velge den beste grunnen for at anlegget skal gi ham tilstrekkelig fuktighet, og holde vanning regime.

Orchid tilpasning til boligforhold

Enhver bevegelse - er stressende for plantene. At det led det med minimale tap, er det nødvendig fra de første dagene av å besøke leiligheten til en ny "leietaker" for å overholde reglene for omsorg.

Umiddelbart etter flyttingen er nødvendig for å sikre anlegget en 14-dagers karantene. Orchid bør plasseres separat fra de andre fargene. For dette formålet, er det ganske passende nattbord, på betingelse av at i vinduskarmen blomsten har ingen plass. I tillegg trenger en plante som var en lang tid i butikken, ikke trenger direkte sollys. Bør sikre orkide fred.

Det er ikke nødvendig i de to første ukene etter flyttingen å gjøre noen gjødsel. Du trenger å eie en blomst har tilpasset seg omgivelsene.

Det er også verdt å forlate vanning, men du må nøye overvåke tilstanden til bladene og stammen av anlegget. Dette vil gi tid til å identifisere mulige skadedyr og hindre deres spredning.

Etter 2 uker, kan du sette en orkidé i vinduskarmen, men det bør gjøres gradvis, først bare i morgen og kveld, så hun ble vant til solen. Siden den tid kan du begynne å vanne blomsten.

Som regel i to år, kjøpte en orkidé ikke trenger en transplantasjon. Men hvis butikken som jord for anlegget bruk Sphagnum mose, deretter transplantere blomsten du trenger så raskt som mulig.

Når anlegget vil bli inngått en ny fase, er det ikke nødvendig å gjødsle det. Bare hold den i en tørr tilstand, og det alene vil venne seg til de nye forholdene. Hvis det ikke er noen insekter orkide og blemmer, er det ikke nødvendig å behandle anlegget noen rusmidler. Overflødig kjemikalier kan skade selv helt frisk blomst.

Som praksis viser, har nettopp kjøpt og transplantert anlegget ikke trenger noe annet enn fullstendig hvile. bør ikke vanne det. Dermed er det den mest aktive egen styrke og tilpasse seg nye forhold.

Hvordan skal ta vare på en orkidé?

Orchid anses å være svært lune plante, som krever en forsiktig og ærbødig holdning. For det gjelder å skape egnede betingelser. Men frykt ikke vinden blomst, du trenger bare å vite de grunnleggende reglene for omsorg for planter.

På hvor riktig valgt belysning avhenger av helsen til planter og hyppigheten av utseendet av blomster. Hvis orkide mangel på sollys, så vil det blomstre regelmessig. Det faktum at planten trenger mer lys vil indikere de bleke bladene, som deretter strekkes ut og blir gule.

Å orkide føle deg så komfortabel som mulig, bør du observere noen enkle regler:

Unngå kontakt med blomsten av direkte sollys. Lyset må være diffust.

I sommermånedene er det best å bruke en matt film på vinduer til litt mørkere habitat av anlegget. Dette vil unngå blad brenne.

I høst solen ikke er så intens, så filmen kan fjernes. Soft-stråler vil ikke skade planten, og det vil bidra til en komfortabel overgang til hviletilstand. På denne tiden, modne gamle skudd, og også der er det nye slipset, som i fremtiden vil være blomster.

Mangelen på lys ikke skader orkide mindre enn sin overflod. For normal vekst av blomsten dagslys skal vare i minst 12 timer. Derfor, om vinteren er det nødvendig å forsyne anlegget med kunstig belysning. Du kan bruke lampe med lysrør.

Valg av den optimale temperatur for orkideer

nødvendig å velge temperaturmodus, avhengig av hvilken type orkideer:

Orchid "Lady Slipper", samt blomster og Lelia slekten Dendrobium er de kalde elskende planter. De er innfødt til subtropiske klima, så vel som i det skotske høylandet. For disse artene Orchid optimale sommertemperaturer er 22 grader og vinter - 12-15 grader.

Orkideer slags Milton og odontoglossum er planter som foretrekker mellomtemperaturverdier. De er innfødt til fjellområdene i tropiske land. Den optimale temperaturen for dagen av blomster i sommermånedene er 18-22 grader, og -12-15 grader om vinteren.

Orkideer Cattleya, Phalaenopsis og noen blomster av slekten Dendrobium er varmekjære planter. Deres naturlige habitat er kystskogbeltet av tropene og de tropiske slettene. Optimal daglig temperaturområde for disse variantene: 15-32 grader om sommeren, 15-18 grader om vinteren. Det er viktig å daglige svingninger i temperatur ikke overskrider størrelsesorden 3-5 grader.

Dermed nesten alle er i stand til å bære orkide dagtemperatur i området 18-27 grader, og natt - i 13-24 grader.

Orchid - en plante som ikke tåler vann stagnasjon, så vanning bør være moderat. Imidlertid er vanning regimet forskjellig for ulike typer blomster. For eksempel, en orkideer genus Dendrobium og Oncidium krever fuktighet bare etter at jorden tørker helt ut. I sin tur, de Phalaenopsis orkide varianter og Pafiopedilum foretrekker fuktig jord.

I alle fall alle orkideer er mye mer motstandsdyktig mot tørke enn overdreven vanning. Under aktiv vekst, stengler under utskyting og under blomstringen, krever de mer fuktighet. Ved utilstrekkelig inntak av fuktighet indikerer dannelsen av rynker på bladene og rynker pseudobulb. Overdoser av vann er karakterisert ved et falmet og imot kokt løv og råtnende av røttene.

Om vinteren, ved lave temperaturer og i dårlige lysforhold, anlegget trenger ikke vannes i det hele tatt. Svært moderat være fuktighetsgivende i orkide etter blomstring periode, og også i hvile stadium.

Vannet brukes til vanning blomst, har det å være myk. Vel, hvis du har mulighet til å vanne planten fra avgjort snø eller regn vann. Hvis dette ikke er mulig, bør det brukes til vanning av vanlig kokt vann.

I sommermånedene, behovet for jordfuktighet indikerer tørre jordoverflaten. Vanligvis nok 2-3 waterings per uke, til orkide føler deg komfortabel. Du bør også ta hensyn til de pseudobulbs. Hvis det krymper og krymper, må blomsten ekstra fuktighet.

Ikke mindre viktig å vanne orkidé. For dette formålet er det nødvendig å sette rett i potten i en bolle fylt med varmt vann. Holdetiden er 10 minutter. Du kan bruke dusjen, vanning ovenfra. I det sistnevnte tilfelle er det viktig å tillate fuktighet å renne. For denne potten plasseres på risten til vannet er gått gjennom dreneringshull. Først etter at blomsten kan resirkuleres inn en dekorativ pott.

Top dressing og gjødsling

Gjør gjødsel trenger ikke mer enn en gang i 14-21 dager. Dette bør gjøres kun når orkideer er i aktiv vekstfase. Du kan bruke fôring som Bona Forte, Pocon, Green. Det er ikke nødvendig å foreta en gryte stor dose av gjødsel, enn angitt på pakningen.

Blomster kan ikke tolerere mineralsalter, og deres overdreven konsentrasjon kan føre til døden av anlegget. Derfor er det viktig å vaske jord med rennende vann en gang per uke. Du kan veksle befruktning med spyling: 1 uke - vanning, en uke - gjødsling.

Bør ikke brukes til å mate orkide gjødsel, som er ment for andre planter. Det er ikke nødvendig å gjøre dem i vinter og i resten perioden.

De fleste gartnere finner ut at hyppige gjødslings orkideer bare skade anlegget. Dette har en negativ effekt på tilstanden i sin naturlige immunitet, med det resultat at blomsten begynner å i økende grad lider av forskjellige sykdommer.

Fra bruk av gjødsel kan sløyfes helt, hvis du observerer frekvensen av jord fornyelse. Slik at anlegget har fått fra ham alle de næringsstoffene i jorda må endres minst en gang på to år.

Funnet feil i teksten? Velg den og et par andre ord, trykker du på Ctrl + Enter

Avl orkideer er ikke vanskelig, men du må følge visse regler. Reproduksjon Flower mulig på flere måter.

Reproduksjon orkide stilk suckers

Stem avkom, eller "barn" orkide - en liten nye planter. Slike skuddene er dannet i disse farger, som har et øket nitrogennivået. Hvis det var slik en orkidé sidegreiner, er det nødvendig å starte å spraye det ofte og vente på det øyeblikket da skuddene slå rot. Når det skjer, kan det bli separert fra hovedstammen av blomsten, så må det behandles med kull, og plantet i et separat pot.

Borekaks er de orkideer som vokser horisontalt (sympodial planter). De vises ofte i disse blomstene, hvis skuddene er forlenget eller fortykket form av sylindere.

Slik borekaks vekket, må dannes over den del av blomsten, som dannet en nyre, en liten drivhus. Du kan bruke plastkopper. For å øke luftfuktigheten er nødvendig å spraye mosen i drivhuset, og han rømte.

Omtrent en måned opphold i varme og fuktighet knopper vil våkne opp og vil ha et nytt anlegg med sine egne blader og røtter. Vil bare forsiktig skille dem fra hovedstammen, håndtak og transplantert inn i en separat pot. For å styrke de unge skuddene mens de kan overleve i drivhuset.

Vegetative reproduksjonsfremgangsmåte

Med hjelp av vegetasjon kan vokse alle slags planter og varianter. Dette vil kreve en rot orkideer delt inn i flere deler. Det er viktig at hver del var ikke mindre enn 2 pseudobulbs. Vi bør ikke dele rhizome av ung plante, må det være en voksen og sterk.

Flower krever omhyggelig fjernes fra potten, ryste jorden fra røttene og kuttet ved roten i flere deler. Det er praktisk å bruke Clippers. Seksjonene skulle behandles med trekull og lande alle deler av anlegget i forskjellige potter. Nye orkideer skal vannes og sprayet. Når vil de nye bladene eller skudd, kan du stanser sprøytingen og intensiv vanning, da disse strukturene tyder på at anlegget er akseptert.

Hvordan ta vare på orkide i blomstring stadiet, og etter det?

Dersom anlegget har dannet blomster, må følgende retningslinjer følges for omsorg:

Vi trenger intensiv vanning orkideer. Dette gjøres best ved hjelp av sjelen. Vannet bør være varmt. Den optimale temperaturen er 35 grader. Det er viktig at vannet forblir ikke i veksten av orkideer, som det truer ødeleggelse av plantene.

Temperatur om natten bør ikke være for lav. Det bør økes med 5 grader fra anbefalte.

Det er forbudt å potte anlegget i blomstringsperioden.

I blomstringsfasen kan gjøre dressing, men må være i samsvar med tiltaket.

Det er ikke nødvendig å omorganisere ofte en orkidé fra ett sted til et annet, vil det øke blomstringsperioden.

Omsorg orkide i en periode med hvile

Etter at blomsten har blitt tørr og svertet, må det kuttes. Snittet bør gjøres ved basen. Fra dressing i hvileperiode skal bli forlatt, eller for å minimere den. Winter orkide vannes en gang i måneden, men sprøyte plantene ofte.

Hvis orkide vil ikke blomstre i den avsatte tiden, betyr det at hun trenger en transplantasjon. Du kan prøve å omorganisere potten på et annet sted - dette bør hjelpe. Overfør blomsten må også i tilfelle når bladene blir gule og skrumpe, og spike vises ikke.

Riktig pleie slike pirkete planter som orkideer, vil sikre sin regelmessig og kontinuerlig blomstring.

Violet inneholder mange nyttige stoffer for det menneskelige legeme og elementene. Anlegget har anti-inflammatorisk, diuretiske, avføringsmiddel og antimikrobielle egenskaper. Også det blir brukt som en god smertestillende og beroligende. I tillegg.

Aquilegia brukes som dekorative stein hageplanter, i plener, trær blant gruppe plantings. Den har store vakre blomster opprinnelige form med karakteristisk sporen. Calyx pyatilistnaya, mange pollenbærere, flere støvbærere. Kronen med fem kronblad på enden inn i en spore, buede krok i enden.

Stemorsblomster - er et elegant årlig eller annethvert år plante som har hjerteformede blader som måler opp til 5 cm Det vokser en blomst ca 20 cm i høyden .. Og gjenget spindel innvendig har løftet den tomme hulrom, og toppen er dekket med korte hår.

Lobelia er utrolig flerårig plante av familien Campanulaceae. Hennes hjemland er området sør for Afrika. I gartnerier brukt denne planten som en årlig plante. Mange arter av lobelia utrolig verdsatt i medisin.

Når du kopierer materiale aktiv lenke til nettstedet www.ayzdorov.ru kreves! © AyZdorov.ru 2009-2017

Informasjonen på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og ikke kaller for egenbehandling, er medisinsk konsultasjon nødvendig!

Hvordan ta vare på orkide hjemme

Faktorer som påvirker vekst og utvikling av orkideer hjemme, ganske mye. La oss se på de viktigste.

Viktigst for vekst og utvikling av en blomst - er lys. Og orkideer - er intet unntak. Det er riktig belysning vil avhenge av hvorvidt en orkidé blomst kan. I løpet av vekst og utvikling av orkideer må være opp til 15 timer med kontinuerlig belysning. Om vinteren, de korte dagslys timer, og naturlig lys er ikke tilstrekkelig for plantevekst. Derfor er det nødvendig å ta vare på det kunstige lyset. Bruk høsten og vinteren spesielt kald eller fitolampy.

I tillegg bør det være belysning lyse, for å unngå direkte sollys. Å blomstre i direkte sollys ikke er mottatt brannskader, bør det pritenyat via persienner eller gardiner. Gi preferanse til østlig eller vestlig vinduet. Ikke glem fra tid til annen for å slå potten med anlegget at det utviklet seg jevnt.

Det er en enkel måte å finne ut om det er nok lys blir blomst. På sin mangel bladene blir mørk grønn, mens den overskytende løvverk snu gul og brun og dekket med tørre flekker.

Totalt sommertemperatur bør ikke overstige 20 grader Celsius, om vinteren - ikke lavere enn -17 grader. Nattetemperatur ønskelig bør være mindre enn et par grader fra dagen. Orchid liker ikke varm luft. Hun trenger god luftventilasjon. Prøv å ofte lufte ut rommet, men unngå trekk rom, som de forårsaker gulfarging av bladene.

Enhver form for orkideer trenger rasjonelle vanning. Men det er alltid bedre å Nedolya, enn å helle.

Sommeren er anbefalt å vanne to eller tre ganger i uken. Om vinteren, mindre ofte, da tørke av jorden i en blomsterpotte. Vann til vanning er best å bruke varmt. Det er riktig - bare vannes etter tørking skrøpelige koma.

Med mangel på fuktighet bladene blir rynkete, og ved overdreven plate - gul, suge. Lidelse og røttene - de råtner og mørkere. Husk på tidspunktet for aktiv vekst, utslipp peduncle og blomstrende plante trenger vanning styrket. Etter blomstring om vinteren når temperaturen er lav lett og lite, redusere vanning frekvens.

Også levende vanning er nødvendig dersom jord ingen røttene blir ujevn eller stramme i en blomsterpotte, fordi under disse betingelser, vil vannet bli sterkt forsinket i substratet.

Ikke tilsett vann til potten skuffen. Substratet, hvis det er tykt, og kan ikke absorbere vann. Det er bedre å vanne toppen, fordi da vil vannet passere gjennom jordsmonnet, noe av det blir absorbert, og det overskytende vil renne ned i kjelen - de må kasseres. Og enda bedre som vanning bruke immersion metode. Grunnene til at det er viktig å redusere vanning:

    • Hvis innendørs høy luftfuktighet;
    • hvileperiode;
    • Hvis stor blomsterknopper i en blomsterpotte (substrat mye og det er istand til å lagre vann for senere bruk).

Alle orkideer elsker sprøyting. Denne prosedyren er nødvendig for de blader, røtter og substratet. På grunn av sprøyting bladene blir mer grønt og sterk. Med den kan du skape den nødvendige fuktighet.

For sprøyting, bruk destillert vann (i dette tilfellet er det ikke nødvendig å fortynne det). Fra vanlig vann fra springen kan vises hvite saltmerker på bladene. Sprøyting utføres vinkelrett på arket, nemlig, at strålen var fra topp til bunn. Røttene må sprayes bare i tilfelle hvis de hadde mistet sin grønne farge og ble sølv. En god kilde til ekstra fuktighet - står ved siden av potten akvariet.

Så snart dagslys øker (våren), kan du begynne å gjødsle orkideer. Motsatt vil en reduksjon i lys av dagen (i oktober), bør slutte å lage gjødsel. Det anbefaler bruk av gjødsel er ikke i hver vanning, og i to. Tenk været: Hvis den langsiktige fremtid er vått og overskyet vær, er det bedre å ikke bruke gjødsel. Hvis du ikke følger disse enkle reglene, og gjødsle etter eget skjønn, (alt for ofte), så plantevev vil ikke ha tid til å modnes, og dette vil provosere et angrep av skadedyr. Husk at gjødsel fortynnet i vann, men ikke vice versa. For å fremstille en løsning, er det nødvendig å ta tredimensjonale beholder, fylle det med vann og tilsett gjødsel som allerede er der. Ingenting å blande og la stå i 10 minutter slik at løsningen er fullt til stede.

Fortsett alltid med hensyn til dose i henhold til instruksjonene, og enda bedre - litt redusert. Hver gang du bruker en ny gjødsel, se menighetens i tre måneder. Basert på funnene, justere dosen og konsentrasjonen av gjødsel. Vær forsiktig. Fordi orkideer er delikat rotsystem og overflødig gjødsel vil føre til saltholdighet skrøpelige Clod, da dette kan føre til døden av kjæledyret ditt.

Bruk foliar fôring. Cook kan være slik. Silnorazvedennym gjødsel (2 ml kunstgjødsel per liter vann) spraye det ytre parti av platen. Gjødsling gjøres best i en periode med vekst, ikke mer enn en gang i løpet av 2-3 uker. Husk at anlegget ikke tåler høye konsentrasjoner av mineralsalter. For å unngå dette, i den periode av mate skylles substratet gang hver andre uke, vanlig vann fra springen. Noen dyrkere har gitt uttrykk for at orkidé kan dyrkes uten hjelp bandasjer. For å gjøre dette, trenger du bare å endre underlaget på en jevnlig basis.

Det er arter av orkideer som kan blomstrer to ganger i året (Phalaenopsis). Til orkide blomstret, er det nødvendig å skape forhold som ligner klimaet i sitt naturlige habitat (tropene). De viktigste faktorene er blomstring varigheten av dagslys, og for hver type av orkideer er forskjellig figur. Og for mange orkideer som de blomstrer flere ganger i året, hvor mye lys som mottas er ikke nok. Men for å løse dette problemet, kan du bruke lamper (lamper, men bør ikke gi varmen - det kan overopphetes bladene).

Drivkraften for blomstring og kan være overdreven vanning, er det lett å forklare. Tross alt, det er leveområder for orkideer i naturen, der regntiden er i blomstringsperioden.

Det er to måter for avl orkideer: aseksuelle (den metode som bruker en del av den overordnede anlegg - den gamle knoller, stiklinger, sideskudd eller borekaks) og kjønn (via frø).

Dette er den enkleste metoden for forplantning. Hovedvilkåret - orkide bør være stor. Jordstengler bør være delt inn i separate deler, som hver skal huse de falske pærer. Den optimale tid for divisjon - fjær.

Noen arter av orkideer (Phalaenopsis, Dendrobium) kan danne sideskudd eller babyer. Når du ser en slik flukt tar tid, så han vokste opp og kom tilbake. Deretter kan det skilles ut og satt inn i potten.

Monopodial orkideer har en tendens til å formere apikale borekaks. For å gjøre dette, avskåret en flukt lengde på 10-15 cm. Dette kuttet stilkene lå på bakken av mose, i alle fall ikke holde seg til det, og plassert horisontalt. Videre, det skaper klimaforhold. Etter fremkomsten av røtter er transplantert inn i en pott.

Fjern orkidé fra den gamle Bulba, legges i potten, ikke glem å overvåke fuktighet og temperatur. Det bør ikke være under 20 grader. På bunnen av pærene i nyrene vil bli nye planter med sine røtter. De blir separert og kastet inn i potten.

Frøene av orkideer har ingen nærings vev. For spiring er det nødvendig å skape en kunstig dyrkingsmedium, noe som er grunnen til at denne metoden for forplantning er ganske komplisert, og hjemme er det umulig å utføre.

Husk at selv med de mest forsiktige og oppmerksomme vare på blomstene kan være syk. Oftest de blir utsatt for ikke-smittsomme sykdommer, for å være nøyaktig - er berørt av feil vare. Resultatet er at anlegget vil bli redusert, men disse er patogener. Hvis tiden ikke gi faglig bistand - anlegget kan dø.

De viktigste årsakene til sykdommen: hypotermi, overdreven eller utilstrekkelig vanning, feilaktig belysning.

Fra disse sykdommene sjelden lider orkideer. Den grunnleggende mønster av sykdom karakterisert ved opptreden på blader og blomster særegne figur i form av piler, striper, sirkler. På den delen tegningen ligner en mosaikk, slik at viruset ble kåret til "mosaikk sted."

Det oppstår på grunn av inntrengning av bakterier. De forårsaker purulent sykdommer som kan treffe alle av anlegget. Hovedbildet av sykdommen: døende pære, blad, rot råtne. I noen tilfeller, bladene vises brune sunkne flekker med en ubehagelig lukt. Og dersom anlegget er rammet av bakteriell infeksjon - er det gjenstand for utelukkelse.

Deres utseende bidrar til platetypen, overoppheting og mangel på ventilasjon. Sykdommen manifesterer seg som en grå plakk eller sirkulære flekker på bladverket.

Orchid vurdere krevende plante, men hvis du kjenner de grunnleggende behov og omsorg politikk, vil vi i tiden hjelpe kjæledyret ditt, og i takknemlighet til blomsten vil vokse godt og blomstre i hjemmet.

Betingelser for voksende orkideer, riktig vanning, lys, gjødsel - i denne videoen

Leave a Reply

+ 14 = 17