Dekorative gitre for ventilasjon

Rollen av dekorative ventilgitrene

Ventilgitrene virkelig synes mindre viktig del av hele ventilasjonssystemet. Hva er viktig, unprepossessing plast grille. Men, trygg, for denne beskjeden er visse funksjoner som direkte påvirker driften av systemet.

Utseende gitter, selvfølgelig, veldig viktig. Tross alt, selv før fremkomsten av visse kunnskaper innen aerodynamikk, gitteret bare bør omfatte et gapende hull i veggen som tjente som inngangen til en utløpsventilasjonskanal. Men etter en stund grille er blitt gjenstand for oppmerksomhet fra designere, utvikle ventilasjons elementer.

Eksklusive metallprodukter

La oss se på strukturen i tradisjonelle rister for ventilasjon. Runde eller rektangulære, er det alltid i vår innsending bør bestå av kryss skinner, lameller. Og bare komme inn i hodet at vinkelen på lamellene og avstanden fra hverandre, mye avhenger: tilsig eller strøm av luft i riktig retning, og dermed effektiviteten av hele eksosanlegget.

 1. Eksos. De er den enkleste form for gitter. Montert på eksos-systemet, produksjon av plast. Lameller plasseres i en vinkel som maksimerer at ventilasjonskanalen for å skjule.
 2. Air Handling. Den brukes for eksos og / eller ventilasjonsluftforsyningssystemer. Fremstilling: av plast eller metall. De brukes i husholdningen, industrielle og administrative bygninger.
 3. Overløp. Disse lufteventiler er konstruert for riktig luftfordeling mellom rom. Tykkelsen av slike gittere er mindre enn 50 mm, så plassere sine festeanordninger kan være tynne gipsvegg eller dører. Representert av to rammer med innvendig V-formet rasterfilter, for å unngå den gjennomlesing. Produksjon av plast.
 4. Justerbar rutenett. Denne type ventilasjonssystem element er bevegbare lameller, som gjør det mulig å justere helningsvinkelen. Derfor er det mulig å forbedre ventilasjonen, løsne det eller suspendert. Produksjon av plast eller metall. Det er enkelt eller dobbelt rad: det vil si en rad av slat persienner som beveger seg fra venstre til høyre, den andre opp-ned. Vanligvis nok-rad-type, men i noen tilfeller kan ikke klare seg uten de to radene.
 5. Gravity. En mer avansert type ventilasjon av bygningen fra forsiden. Prinsippet for virkemåten er bygget på åpne lamellene (i hvile de er lukket) på styrken av vinden. Manufacture, gjennom kontakt med omgivelsene, metallisk aluminium eller galvanisert stål.
 6. Perforert. Slike gittere er attraktive i sitt utseende: perforering i form av sirkulære eller rombeformede åpninger transforme flere slik rist. Imidlertid, når det brukes i støvete omgivelser ofte fører til tilstopping av hullene som krever umiddelbar rengjøring. Utførelse av metall. Søknad: hovedsakelig industrilokaler.
 7. Diffusorer. Også hører til den typen dekorative gitre av ventilasjonsanlegg. Formen er rund. Utførelse av plast, mindre metall. Utformet for de steder hvor luftsirkulasjon er mindre volumindikatorer. For eksempel kan det være bad eller toalett. Det finnes tre typer: tilførsel, eksos eller kombinert.
 8. Deflektorer. En type, som er i stand til å forbedre luftskyvekraft-systemet. Produksjon av metall. Hovedsakelig brukes i industribygg, minst - i hjemmemiljø.
 9. Diffusorer. Designet for jevn luftfordeling i rommet. Det finnes to typer: tak og vortex. Tak fordele luft i fire retninger rundt omkretsen (hvis fremstilling rektangulær) eller 3600 (hvis rund produksjon). Virvel diffusorer er i stand til å regulere strømforsyningen til luftstrømmen og dens retning. Produksjon av plast eller metall.

Spørsmålet om materialet som dekorative grille, for noen kan det virke fundamental eller spennende. De mest vanlige materialer for nett er plastmaterialer og metaller (galvanisert lakkert stål eller aluminium).

Plast og aluminium lufteventiler

Noen har plast på den andre plass. Men er det riktig? Moderne teknologi som benyttes ved fremstilling av forskjellige gjenstander som er laget av plast, tillater å oppnå produkter av høy kvalitet. Bør ikke betraktes som en plast grille er svært upålitelig, spesielt hvis deres drift sone - det indre av lokalene.

For utendørs bruk, selvfølgelig, vil bruken av metallnett være av høyere kvalitet, fordi i dette tilfellet vil alltid være et gitter kontakt med vind, sol, snø og fuktighet.

Disse naturkreftene i en stilling å påvirke integriteten av et gitter av plast. Han kan bli sprø med alderen, endre farge eller mer deformert. På den annen side, er lufteelementet ikke gjenstand, som er permanent mekanisk påvirkning fra utsiden.

Griller, selv med en slik rekke former kunne flytte inn i kategorien av hverdagslige gjenstander, om ikke en god løsning - designe rist. Skreddersydde fagfolk kan gjøre gitteret med sitt eget mønster av hull. Dette gjelder også når en ikke-standardfarger. Åpningene i et mønster (som regel en form for ornament) kuttes CNC-maskin.

Ventilasjonsgitter i det indre

Fra tilleggs grafikk i form av linjer eller strimler muliggjør også visse "gjenoppliving" av gitteret. I dette tilfelle gjelder en rekke materialer: de allerede nevnte plastmaterialer, aluminium, galvanisert stål, så vel som "nyhet" - messing. En velstående klienter er noen ganger i sine forespørsler enda lenger og beordret gitter av sølv.

Uansett hva det var, risten må først behandles med en funksjonell hånd. Ventilasjon, luftekanaldimensjonen, og med indre rom - alt dette er betydningen av valget.

dekorative vents

Vi utvikler og produserer dekorative innhegninger for ulike formål. I tillegg til eksklusivt utseende av våre produkter gjør at vi kan løse alle de populære problemer med å fullføre installasjonen av ventilgitteret.

I tillegg til skreddersydde produkter for ventilasjon, produserer vi også serie produkter av rustfritt stål:

Klar konveksjon grille i vinduskarmen og bordplaten i vår butikk

Vi produserer eksklusive ventilgitrene, dekorative gitre radiatorer, griller for utendørs enheter ventilasjons- og luftkondisjoneringsanlegg, luker, paneler, dekorative paneler, ... kort sagt, alt som kan assosieres med dekorative gitter.

Vi produsere dekorative motiv ventiler av vanlig stål, rustfritt stål (speil supermirror rettet dekorative polering, satin), aluminium og naturlig jernholdig metall (messing, kobber, bronse).

Griller for ventilasjon - er i regi av produksjon, der designeren bidrag, ikke mindre, og kanskje enda mer enn den teknolog. Derfor tilbyr vi tjenester av sin egen designavdeling.

Vi har tilgang til teknologier som for eksempel laserskjæring av metall, Laser skjæring av plast og akryl, vannstråleskjæring av metaller, kunst argon sveising, fresing og CNC dreiebenk arbeid.

Eksklusive ventilrister av vanlig stål, plast og akryl kan males i enhver farge kataloger ral, Tikkurila, Sikkens. Vi plotte også dekorative malinger som etterligner de naturlige metaller, kunstig aldring og andre effekter.

Vi har betydelig utvidet sin serie av premium rister i rustfritt karmer. stål

Vi inviterer deg til å besøke vår stand på utstillingen ARCH Moskva 2016 CHA 18 til 22 mai

Hvordan velge et deksel for ventilasjon

For en behagelig og sunn atmosfære i huset og leiligheten er nødvendig for normal drift av ventilasjon. Integrert del av det - dekorative ventilgitteret. Det er bare ved første øyekast virker det som de er alle like. Faktisk er det mange nyansene, og feil valg kan betydelig redusere ytelsen ventilasjonssystemet.

Typer av dekorative ventilgitrene

Den første gitter for ventilasjon er delt på oppstillingsstedet. De er:

 • Utvendig eller fasader. For å installere gaten.
 • Intern - for innendørs installasjon.
 • Overløp. Det er en slags intern, men de er satt på luftventilene, som er plassert mellom rommene, noen ganger installert i dørene.

Dekorative ventiler for utendørs installasjon ofte laget av aluminium og galvanisert stål. For å beskytte mot atmosfæriske fenomener, kan de males med pulvermaling av fargemiddelet. En slik farging tåler frost og varme, ikke redd for vann.

Overfør Gitter for ventilasjon

Indre gitter (fallrørene og altfor) ofte fremstilt av plast, men det er også av metall. De er forskjellige i form og utseende. Overløps forskjellig i at de har gitter på begge sider - for utforming av åpningen i begge rom, eller på begge sider av døren. I disse hopperne er plassert slik at lyset fra ett rom til et annet ikke faller, men luftstrømmen ikke blokkeres. Ring dem mer "double" eller "tvilling".

Dekorative ventilene er klassifisert i henhold til metoden for bruk:

Dekorative Ventilene kan være eksos, tilførsel og tilførsel-eksos

Etter navn er det klart at de er satt på luftkanalene til ulike formål. Differ installere jumpere, som retter luftstrømmen i den ønskede retning. Innstilling forsynings gitrene i eksoskanal og vice versa betydelig forverre lufthastighet og valget du må være forsiktig.

ventilasjonskanaler utganger finnes vanligvis i vegger eller tak. Følgelig ventilgitrene er vegger og tak, er det - universell.

Set og taket

Som installasjon kan de legges over eller innebygd. Overhead montert på veggen, lukker kanalen utløp. Det gjør dem attraktive - de kan også være en del av innredningen. Innfelt gitter vanligvis satt på steder hvor luftkanalene er plassert på gaten. De er nødvendige for beskyttelse mot inntrengning av støv og små dyr (hovedsakelig gnagere). Siden de ikke er synlige på estetikk ingen betaler noen oppmerksomhet. De må være robuste og pålitelige, og de kan ta fra en enkel metallstang eller mesh-nett.

Eksterne ventiler for installasjon i kjelleren av huset er vanligvis laget av metall og har justerbare lamellene eller dempere

Det er dekorative luftventiler som skal installeres i gulvet. Strengt tatt i de fleste tilfeller, ventilasjon, har de nesten ingen sammenheng, så nær konvektorer eller radiatorer installert i gulvet. Imidlertid er navnet som er lagret. Meget sjelden finnes luftkanaler under gulvet, og deretter de av gitter at de dekker nøyaktig er etasje ventilasjon. I alle tilfelle må de dem ut av metall, i det minste - laget av tre, som lasten er fremdeles høyere enn på vegg eller tak installasjon.

Ved installasjon av radiatorene i etasjen over dem er også satt til gitteret forlater den varme luften

Sett ventreshetki og vinduskarmer - hvis de er brede og er plassert under radiatorer. I dette tilfellet er det vanligvis valgt eller enkle spor eller fishnet som tiltrekker oppmerksomhet og er enda dekorasjon.

Gitre for ventilasjon i vindusposten - hvis radiatoren er montert under det

En annen ikke-standard plassering for ventreshetok - dører. Vanligvis er det dør til bad eller toalett. For normal drift av ventilasjon på badet og toalettet trenger litt luft. Dens tilveiebringe ved å gjøre gapet under døren på 2-3 cm, eller ved å installere en ventilasjonsgitteret i portbladet.

For installasjon i døren har også en spesiell ventilgitrene

Ennå kan installeres lite rutenett for ventilasjons skap eller store garderober. Du kan sette noen veggmodell (for garderoben Overføringen kan være nødvendig), men det finnes også spesielle møbler. De skiller seg bortsett fra at størrelsen (mindre enn vanlig), men en rekke farger. Installere dem, kan du på døren, og du kan - i veggen.

Oftest gitre for ventilasjon av metall og plast, langt sjeldnere trevirke. Metall - aluminiumlegeringer eller sinkbelagt stål, i det minste - rustfritt stål, bronse, kobber og messing.

For eksterne gitter tas tykkere metall, for innvendig tynnere. Hvis vi snakker om frontluftgitter, er det vanligvis nødvendig å velge - for å ta aluminium, som vil vare lenge, men ikke veldig motstandsdyktig mot fysisk stress, eller en sterk galvanisert stål, men det vil begynne å rust i et par år. Valget er ikke det enkleste. Selvfølgelig, det ideelle alternativet - rustfritt stål, men kostnadene ved slike ventreshetok svært høy, og finne dem er ikke lett.

Materialer til å lage ventreshetok

Plast dekorative lufteventiler sørger for intern bruk. Oftest de er hvite, men det er fargen. De er gode fordi de har en lav vekt og pris, enkel å rengjøre, kjemisk nøytral, ikke redd for fuktighet. Deres ulempe er at de ikke reagerer på høye temperaturer. Fordi hvis ventilen er plassert i den høye temperatursone, for å gi en stål eller aluminiumstaver.

Messing, kobber og bronse ventilasjonsgriller - dekorative elementer og de ser uanstendig. Monogrammer, dekorasjoner, ornamenter - alt er nesten obligatoriske attributter ventreshetok. De brukes til vegg eller gulv, sette dem i vinduskarmer. Der de blir sjelden sett, så det er på taket. Vanligvis er det en rekke ferdiglagde alternativer, men mange selskaper tilbyr produksjon "tilpasset" og er selv villig til å utføre tegningen på skissen din. På bildet nedenfor er noen varianter av mønstre, men det finnes dusinvis, om ikke hundrevis.

Dekorative ventilasjonsgitter av messing, bronse, kobber, tiltrekke oppmerksomhet og tjene som et ornament

Wooden nett for ventilasjon er sjeldne, men de er også der. De satt i lokaler med normal fuktighet fordi treet ikke reagerer på den økte luftfuktigheten. De passer godt inn i det indre av et trehus. Hvis lakken er til stede tre, dekorative ventilasjon grille laget av tre - dette er den beste løsningen.

ventilasjons~~POS=TRUNC

Den nødvendige lufthastigheten til ventilasjonssystemet varierer avhengig av årstid eller til og med tidspunktet på dagen. Hvis ventilasjonsanlegg, kan det være styrt av viften og ved naturlig gjøre dette med sjalusiventilgitteret. De strippe (eller til og med si "cilia") arrays er bevegelige, avhengig av deres posisjon endrer mengden av luft som passerer gjennom dem. Det er to ekstreme posisjoner - helt åpen og helt lukket, og mange mellom.

Det er et annet alternativ - med bevegelig ventil. Prinsippet med forskjellige, men kjernen er det samme - å blokkere eller åpne luftstrømmen.

Lameller er også kalt regulerbar, idet de har en bevegelig klaff

Disse matriser kan styres manuelt, - det er en liten spak, beveger seg for å endre plasseringen av lamellene. Det er modeller med automatisk kontroll, men de er integrert inn i ventilasjonssystemet, som styrer operasjonen av prosessoren.

Lameller er det utvendig og innvendig. Kan justere som innkommende strøm fra gaten, og utgående. Ekstern praktisk å sette på lufthull for ventilasjon i stiftelsen. Om vinteren kan de være nesten lukket, for å minimere ventilasjon under jorden.

For innendørs bruk justerbar gitter positur for naturlig ventilasjon for blåsing eller sugekanaler. I alminnelighet er det hensiktsmessig, men mekanismen er vedlikeholdsfri, periodisk gitter bør fjernes, rengjøres og smøres mobile forbindelser. De er tilstoppet med støv og skitt, noe som reduserer justeringsområde.

Dekorative ventilgitter med en tilbakeslagsventil som ikke tillater roll fremstøt luft fra ventilasjonsanlegget til å falle inn i en leilighet eller et hus. Ventil - er en tynn plate som er bevegelig festet, blir banen som bøyet i en luftstrøm i bevegelse i riktig retning og overlapper med kanalåpningen i motsatt retning av bevegelsen.

Tilbakeslagsventilen kan være integrert separat, kan være i viften eller ventilasjonsgitteret. Gitteret for ventilasjon det er gjort i form av en membran - fra en tynn plast. En slik enhet er bygget veldig ofte, men du kan legge til dine egne, lage dine egne hender, eller sette den frittstående ventil.

I løpet av behovet eller ikke-returventil i ventilasjons er det ingen konsensus. Hans motstandere sier at før eller senere petals membran eller sette seg fast og blokkere luftstrømmen. Sannsynligvis så. Men dette er lett fast - for å endre ventilen eller fjerne det midlertidig ikke er et problem. Men noen ganger ikke så mye verre enn ham. For eksempel er systemet konstruert slik at det er uunnværlig. Dette er da mekanisk ventilasjon er inkludert i den samme kanal som den naturlige. Deretter tilbakeslagsventil ventreshetke eller kanal dekker naturlig ventilasjon når viften er slått på. Ellers er det nødvendig å trekke luft to separat kanal, og det er vanskelig, dyrt og ikke alltid mulig.

Også uten tilbakeslagsventil kan ikke gjøre beboere i boligblokker. Ikke veldig hyggelig, hvis leiligheten lukter av sigarettrøyk når en nabo. Og dette er ikke den mest ubehagelige alternativet. Men i alle fall, er avgjørelsen til eieren av leiligheten eller huset.

Noen ganger ventilasjonssystem bane himlingen. I dette tilfellet kan du stille gapet ventreshetki. De skiller seg i størrelse - lang og smal, egnet for installasjon i sideflaten av det falske taket ved sin lille høyde.

Slotted ventreshetki bygget i smal utforming

På grunn av noen offisielt utseende stadig mer brukt i kontorer og offentlige områder. Husene og leilighetene kan også stilles ved å finne den modellen med smalere striper - de ser bedre.

Konvensjonelle ventiler er strimlene er anordnet i en viss vinkel. De kan være anordnet i én eller to rader kan være i form av bokstaven V. Den forandrer luftstrømmen retningen og hastigheten av dens bevegelse, men påvirker ikke passasje av lyd. Og slike ventreshetki er ikke et hinder for utbredelsen av lyd i leiligheten eller huset er ikke alltid akseptabelt som en god lydisolering og støy - en av de viktigste parametrene for komfort. Fordi for installasjon i døren mellom rommene, på tilførselskanal fra gaten det er fornuftig å sette ventilgitrene med en fottrinnslyd absorpsjon.

Støybeskyttelse grille for døren - den beste løsningen

De har en mer kompleks struktur - mellom segmentene som rydder den lydisolerende materiale, som reduserer støynivået til et akseptabelt nivå. Selvfølgelig, disse produktene er dyrere, men vil være ubehagelig å leve uten shumopoddavleniya.

En rekke eksterne gitter for ventilasjon - gavl. De er installert i loft av private boliger for ventilasjon av taket plass. Laget av metall belagt med en pulverlakk eller værbestandig plast, som normalt bærer den kalde, høye temperaturer og ultrafiolett.

Ventilasjonsgitter på forsiden

Etter type, de er nesten alltid falsk, form kan runde, kvadratiske, rektangulære, åttekantet; det er asymmetrisk for mansardtak. Farge velger hvit eller - hvis det finnes i utformingen av taket hvite elementer eller matchende ferdig gavl. Et annet alternativ - for å matche det ferdige hus fasaden eller taktekking materiale.

I dette tilfelle er det bedre å sette modellen, med å justere mengden av luft som passerer - et spjeld eller spjeld. Dette alternativet er svært nyttig i kulden og i varmen.

Leave a Reply

+ 29 = 35